Studentska putnićka agencija STA Zagreb Avio karte, putovanja, putovalna osiguranja Na početak
Informacije
Zapošljavanje
Uvjeti
Pišite nam

E-LISTA
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Forum

Forum » Općenito » Au pair u Londonu, cijene \"života\" tamo?

Anita - Au pair u Londonu, cijene \"života\" tamo?
Planiram ove jeseni raditi kao au pair u Londonu. Je li netko od vas bio uključen u takav program? AKo jest, svaki savijet bi bio dobrodošao! Razmišljam o tome koliko će mi trebat tamo novaca. Znam da je život tamo jako skup pa me zanima nekoliko stvari ... Primjerice, kako ste se dogovarali s obitelji u pogledu prehrane? Jesu li vas pitali kad bi isli u kupovinu koje namirnice da kupe za vas? I jesu li vam placali higijenske proizvode (sapun, pasta za zubr, ulošci, toaletni papir)?...U biti, na koje troškove trebam tamo računat? Koliko košta javni prijevoz? Imaju li kakve mjesecne karte za metro? Koliko koštaju ulaznice u kina, kazališta, muzeje, klubove? Koliko kosta kava/pice u pabu? Koliko mjesecna clanarina u fitness klubu? Koliko tečajevi jezika? Možda vam se ovo cini smiješnim, ali sam pomalo zabrinuta, strah me da ne budem tamo jadna ko crkveni miš s onom plaćom koju nude.
 Dodan: 01. 09. 2006 @00:29:45
odgovori 

Anita - Re: Au pair u Londonu, cijene
E i kako ste se čuli s svojima? Preko neta? Ili ste koristili analogne telefone? Koliko ste pozive placali?
 Dodan: 01. 09. 2006 @01:03:53
odgovori 

ss - Re: Au pair u Londonu, cijene

sta ides preko agencije il?

ja bila prije pet godina, dobro je iskustvo, al lova nije neka. ako hoces ostavi mi svoj mail, pa cu ti se javit.

ja ti trenutno radim u uk. al ne taj job.

Dodan: 02. 09. 2006 @12:36:07
odgovori 

Anita - Re: Au pair u Londonu, cijene
anita.gudelj@gmail.com Aj javi se molim te! Bas bi mi dobro doslo da cujem neke informacije iz prve ruke! Hvala!
 Dodan: 02. 09. 2006 @14:30:45
odgovori 

lola - Re: Au pair u Londonu, cijene
radila sam kao au pair 2 godine i ne bih nikad više niti to ikome preporučila.lova je šit totalni,jedva sam imala za najpotrebnije stvari.prijevoz je SKUP!!!,a obitelji..pa sretno ti bilo..ima ih svakakvih.ne kupuju ti sapun i ostalo,podrazumijeva se da te hrane,naravno..mislim,možeš se dogovorit s njima da ti kupe neku posebnu hranu ako si alrgična i te stvari..pod uvjetom da je obitelj ok.muzeji su besplatni(većina njih),kino je 10ak funti,itd...london je mrak i nema boljeg od londona ali posao au pair je valjda najgori na svijetu
 Dodan: 05. 09. 2006 @16:57:58
odgovori 

nataša - Re: Au pair u Londonu, cijene
bok!slučajno sam naletila na tvoj mail o radu u Londonu.Planiram ići sljedeće godine kad diplomiram,pa bi mi trebao savjet gdje da tražim posao i smještaj!Thanx
 Dodan: 04. 10. 2006 @11:41:06
odgovori 

Ana - Re: Au pair u Londonu, cijene
hej,ja sam radila dvije godine kao au pair u predgardju londona,to su bile dvije najbolje godine mog zivota.bila sam u super obitelji,sve sam imala placeno,cak i avionsku kartu svaki pt kad sam isla doma,i placa mi je bila 65 funti,sto je ok dzeparac,ali ja sam radila jos i dodatne poslove tako da mi je bilo super.mislim ne mozes zaradit ne zanm kakvu lovu ali za shopping i provod tamo imas dovoljno a meni je to bilo najbitnije,iako sam se dosta i naputovala,isla sam u irsku,norvesku,svagdje po engleskoj i tako.meni ja bilo super i bilo bi mi drago ako ti moug pomoci u vezi necega. ja sam isla prko glogovic agencije,oni su super,ne znam jel znas za njih ali kontaktiraj ih.
 Dodan: 06. 10. 2006 @13:38:51
odgovori 

marina - Re: Au pair u Londonu, cijene
jesi našla nesto za london??ako jesi,jevi nešto i ja se spremam tamo ...
 Dodan: 08. 10. 2006 @12:19:04
odgovori 

Cao!!! - Re: Au pair u Londonu, cijene
Mene interesuje kako naci neki posao preko vikenda??? U Londonu, naravno...Engleski mi nije bas sjajan, zato moram i da se raspitujem...:(
 Dodan: 03. 11. 2006 @13:29:44
odgovori 

MG - Re: Au pair u Londonu, cijene

Molim te reci mi kako da dodjem do te agencije Glogovic, koji su uvjeti za rad kao au-pair u Engleskoj i koliko traje taj cijeli proces.

Puno hvala

Dodan: 06. 11. 2006 @10:16:06
odgovori 

MG - Re: Au pair u Londonu, cijene

Ja sam nedavno bila nekoliko dana u Londonu i zivila s nekoliko stranaca (Australci i Austrijanci). Svi oni su dosli trazit posao u Londonu. Neki su nasli posao u roku nekoliko dana, a nekima je trebalo nekoliko tjedana. Trebas radnu vizu, bez toga ne mozes raditi u stranoj drzavi. A to neces uspjeti preko vikenda. Nismo mi u EU kao Austrijanci.

Da ja znam kako da nadjem posao u Engleskoj preko vikenda, ne bih bila ovdje. :)

Dodan: 07. 11. 2006 @11:09:44
odgovori 

maja - Re: Au pair u Londonu, cijene
E ja se ist spremam za London, negdje na ljeto/jesen... Mozda kao Au Pair, a mozda da trazim neki job blizi struci... ne znam... Uglavnom, zanima me ako je netko bio, koliko je tesko naci posao i organizirati "prezivljavanje" ako nisi au pair
 Dodan: 15. 11. 2006 @22:11:59
odgovori 

ja - Re: Au pair u Londonu, cijene

ss-ajde molim te možeš li mi se javiti na moju mail adresu showprogram@net.hr

zanima me nešto u vezi rada i života u londonu, pa bih voljela da se čujemo

Dodan: 26. 11. 2006 @18:13:03
odgovori 

ja - Re: Au pair u Londonu, cijene

MG...ako možeš...please i ti mi se javi na showprogram@net.hr

tvoji savjeti bi mi bili itekako dobrodošli

Dodan: 26. 11. 2006 @18:14:12
odgovori 

Posao - Re: Au pair u Londonu, cijene

Dosta djevojaka iz Hrvatske dolaze u Njemacku i rade u bordelima preko vikenda....zarada do 1000? za dva dana!

Sve omogucava Gemanwings ,-)

Dodan: 05. 12. 2006 @11:44:12
odgovori 

Posao - Njemacka

Poznajem dosta djevojaka iz Hrvatske koje vikendom dolaze u Nejmacku i rade u Bordelu, zarada do 1000? za dva dana...pa vi vjerovali ili ne!

Sve omogucava Germanwings ;-)

Dodan: 05. 12. 2006 @11:45:58
odgovori 

matija - Re: Au pair u Londonu, cijene

koliko hrvati kao turist mogu ostati u englesku?

molim vas odgovor?

hvala

Dodan: 08. 12. 2006 @17:15:59
odgovori 

ivan - rad u londonu
htio bih radit i živjeti u londonu samo mi treba pomoć za to pa ako mi netko može pomoći nek se javi radio bih bilo što
 Dodan: 10. 02. 2007 @17:28:24
odgovori 

q - Re: Au pair u Londonu, cijene
U engleskoj kao turist mozes ostat 6 mjeseci.
 Dodan: 22. 02. 2007 @15:08:37
odgovori 

Neno - Re: Au pair u Londonu, cijene
Tražim osobu za part time job u Londonu i Dublinu, dijeljenje letaka, animiranje putnika...3x tjedno
 Dodan: 10. 04. 2007 @09:27:37
odgovori 

Agentura Aupair-nrw. - Re: Au pair u Londonu, cijene
Agentura Aupair-nrw.de Nudimo mogucnost svim zainteresovanim momcima i djevojkama da postanu Aupair (Babysitter) u SR Njemackoj na 1 godinu dana. Aupair ima besplatan smjestaj, ishranu,placen kurs Nejmackog jezika i dzeprac od 260€/mjesecno. Naravno Aupair ima 4 sedmice placenog godisnjeg odmora. Za vise informacija posjetite: www.aupair-nrw.de E-Mail.: info@aupair-nrw.de Tel.: 004922411201541 Ako ste zainteresovani aplicirajte besplatno odmah, online pod www.aupair-nrw.de Rubrika „Aplikacija“. Vasa agentura Aupair-nrw.de
 Dodan: 04. 05. 2007 @12:56:48
odgovori 

Radite kao Aupair u - Re: Au pair u Londonu, cijene
Agentura Aupair-nrw.de Nudimo mogucnost svim zainteresovanim momcima i djevojkama da postanu Aupair (Babysitter) u SR Njemackoj na 1 godinu dana. Aupair ima besplatan smjestaj, ishranu,placen kurs Nejmackog jezika i dzeprac od 260€/mjesecno. Naravno Aupair ima 4 sedmice placenog godisnjeg odmora. Za vise informacija posjetite: www.aupair-nrw.de E-Mail.: info@aupair-nrw.de Tel.: 004922411201541 Ako ste zainteresovani aplicirajte besplatno odmah, online pod www.aupair-nrw.de Rubrika „Aplikacija“. Vasa agentura Aupair-nrw.de
 Dodan: 04. 05. 2007 @12:59:16
odgovori 

- Re: Au pair u Londonu, cijene
nije mi jasno, kako mogu nuditi "plaću" samo 240 eura, Nijemci, koji zarađuju 20 puta više mjesečno? Koje škrte pizde! Hoće spremačicu, dadilju i pojma ti nemam šta, sve u jednom za kikiriki. kad bi mi neko ponudio tu plaću, ne bi iz principa išla. radije bi kod nas zaradila 4 tisuće kuna, uplatila si tjedan dana hotela i tražila normalan posao..
 Dodan: 09. 05. 2007 @05:17:07
odgovori 

čovječe na kraju ispadne, da za njihov smještaj i hranu se naradiš ko životinja, a uz put 10 puta više možeš zaraditi na normalnom poslu.. no chance da bi pristala. normalno da je neka cura gore rekla da joj je to bilo najgore 2 godine u životu. ne čudi me.. kad ju tretiraju na tako bjedan način. besplatna sluškinja. bum ja njima platila 1200 kuna, pa neka me drže kod njih a da ne moram niš radit!
 Dodan: 09. 05. 2007 @05:19:16
odgovori 

ivana - Re: Au pair u Londonu, cijene
zbilja mi nije jasno kako te Nijemce nije sram nuditi 240 eura, pa to iz principa ne bih išla. a ovo da je neko gore zarađivao 65 funta.. da nije tužno bilo bi smješno.. sigurno da ih pitaš za neku normalnu plaću bi se ono šokirali.. NE ISPLATI SE. i kod nas možeš zaraditi toliko u nekoj obitelji, da jedeš i živiš sa njom, a njemački možeš naučiti i kod kuće, uz knjigu. ne treba ti njihova škola za to.. ionako ništa ne razumiješ predavače u toj školi, tako da..
 Dodan: 09. 05. 2007 @05:22:55
odgovori 

---- - Re: Au pair u Londonu, cijene
evo opet minke pod drugim imenom. tebi stvarno nista ne pase, e da mi je vidjeti sta ces ti od svog zivota napraviti... cisto sumnjam da te ceka neko direktorsko mjesto.
 Dodan: 09. 05. 2007 @10:11:36
odgovori 

šta svi vrebaju minku? traže je po čitavom forumu čim vide da je na temi sa babysittingom? ako ja ne volim babysitting to je moja stvar. apsurd mi je da ti neko za toliki posao da samo tisuću i pol kuna i to u zemlji gdje se zarađuje mjesečno 10 puta više, na nekom fizičkom poslu. to je svakom pametnom dosta, a provokatorima nije! oni su zadovoljni i sa ponižavanjem, a da bi dobili tisuću i pol. žalosno je na što je hrvatska mladež spala. pljuje po drugoj mladeži umjesto da pljuje po izrabljivačima!
 Dodan: 09. 05. 2007 @11:24:16
odgovori 

---- - Re: Au pair u Londonu, cijene
Gle, ta minka ima 28.god i nije zavrsila faks, ne zna engleski i silom bi isla raditi van.Nema sta, ima dobru podlogu. Ona bi mlatila neke masne novce vanka, a niti kod nas nije nista napravila. To je i sama rekla da nista u zivotu nije postigla. Ja se slazem da je ovo malo sto se nudi, ali pobogu pa kao babysitter ides van da bi usavrsio jezik, stekao iskustvo i vidio nesto osim Hrvatske.A to vrijedi daleko vise nego novci. Svatko tko je zivio neko vrijeme vani reci ce da je tako, a i ja govorim iz svog iskustva. Ponavljam, kao babysitter ne ides da bi masno zaradio! Onaj tko vidi nesto osim novaca shvaca smisao toga. Toj curi nista ne odgovara i vec si mislim da je pomalo i retardirana. Prvo minka zavrsi faks, nauci jezik pa onda nesto ocekuj!
 Dodan: 09. 05. 2007 @16:19:29
odgovori 

Dosko - Re: Au pair u Londonu, cijene

po meni je ovo ok, imas besplatan smijestaj, ishranu itd..moj prijatelj je inzinjer u Njemackoj a ima na ruke 700 evra , a sad nema sanse da odes da radis u Njemacku. Tamo je stan oko 40 m2 oko 400€ plus ishrana 200€ , pa uz to dobijas besplatan kurs jezika placeni godisnji, placaeno zdravstveno osiguranje itd....a taj rad nemozes usporediti sa nekim "pravim" gdje se od tebe zahtjeva da radis do 60h sedmicno....ovo je po meni dobra stvar..Njemci placaju vise nego Talijani ili
Francuzi...

Dodan: 14. 05. 2007 @10:16:52
odgovori 

josipa - Re: Au pair-nrw.de
Pa i ja mislim da je ovo u redu. Koliko znam Aupair je da se nauci strani jezik itd., a uz to dobijas dzeparac. A bez stranog jezika nemozes poceti neki normali, tamoli da zavrsis 2 fakulteta...Cini mi se da neki ovdje misle da ako su zavrsili skolu da ce da ih nose na rukama :-)))...pa oni imaju dovoljno nezaposlenih specijalista u Njemackoj, sto ce nam neko od nas..vrijeme Green-Card-a je proslo
 Dodan: 14. 05. 2007 @10:20:58
odgovori 

Boris - Re: Au pair u Londonu, cijene

"nije mi jasno, kako mogu nuditi "plaću" samo 240 eura, Nijemci, koji zarađuju 20 puta više mjesečno? Koje škrte pizde! Hoće spremačicu, dadilju i pojma ti nemam šta, sve u jednom za kikiriki. kad bi mi neko ponudio tu plaću, ne bi iz principa išla. radije bi kod nas zaradila 4 tisuće kuna, uplatila si tjedan dana hotela i tražila normalan posao.. "

KAKAO TI NJE JASNO?Pa ja zivim u Njemackoj, zavrsio sam fakultet i zardajuem vise ali zato imam 20-puta vece troskove nego vi doli! Mene kosta stan u Njemackoj 680€ mjesecno + struja...a gdje je auto, gdje se ishrana, gdje su izlasci....Dok zivis kod tate i mame onda mozes tako da pricas, stani na svoje noge, preuzmi odgovornost pa vidi onda kako je....

Dodan: 14. 05. 2007 @10:25:15
odgovori 

Boban - Re: Au pair u Londonu, cijene
i pomeni je ovo ok...ovdje se ponekad javljaju neki koji nemaju veze sa realnoscu...pa ko ce u Njemackoj nekog od nas zaposliti i dati nam 1000€ samo zato sto je Njemacka bogata zemlja??? Koja gluspost...pa ovdje u Hrvatskoj kad odbijes troskove za stan, ishranu itd. nemas vise od 200-300 evra za zivot! To je realnost prosjecne Hrvatske porodice...a za to neki rade dosta tezi posao neko cuvat djecu,a zavrsili su i fakultete
 Dodan: 14. 05. 2007 @11:30:22
odgovori 

London - Re: Au pair u Londonu, cijene
Au Pair posao i nije predvidjen za neku zaradu. Plata jeste mala ali uglavnom moze se preziviti. Za 6 mjeseci naucit ces jezik, upoznat ces dosta ljudi sirom cijelog svijeta (u Londonu ima svega samo nema engleza)i mislim uopce gledano kao jedno zivotno iskustvo, isplati se doci. Ako vec neko zeli zaraditi vise love uvjek se moze naci extra baby sitting (cuvanje djece) koji se placa po satu, oko £7-8 na sat. 2 veceri po par sati plus sedmicna plata je dovoljno da se prezivi. Plata je mala jer je u posao (po propisu bi trebala raditi 5 dana po 5-6 sati laganog posla) uracunata soba + hrana. Sto se tice metroa, postoje dnevne, sedmicne i mjesecne karte. Podzemna zeljeznica (metro) je dosta skupa ali su zato autobusne karte puno jeftinije (istina, vozis se sporije ali je autobusni prevoz odlican i busevi voze i nocu i danju). Sedmicna autobusna karta ti je oko £13. Cigarete su jako skupe (tko pusi a namjerava doci, neka se odmah pocinje odvikavati :)), kavica je u prosjeku £1.50 - £2.50. Cijene diskoteka i nocnih klubova variraju, ali svatko moze naci sto mu odgovara dzepu. Isto je sa odjecom i obucom. Ne znam vise sta da dodam. Ako te jos nesto zanima, pitaj.
 Dodan: 14. 05. 2007 @21:10:02
odgovori 

London - Re: Au pair u Londonu, cijene
Samo da dodam, au-pair posao nije iskljucivo samo za cure. Englezi nemaju nista protiv da im decki rade. U principu, ovaj posao je predvidjen za mlade ljude od 18-28 godina, koji zele ziviti kratki period u zemlji kao dio te familije za koju rade i usput nauciti jezik i obicaje. Naravno da svi imaju razlicita iskustva i ja osobno znam dosta cura koje su bile prezadovoljne a isto tako dosta cura koje su se razocarale. Good luck
 Dodan: 14. 05. 2007 @21:22:47
odgovori 

marija - Re: Au pair u Njemackoj, Student
Da jios dodam :-)..ovaj progam nije namjenjen ni za studente. Znaci ako si student nemozes biti istovremeno Aupair! On je samo namjenjen za osobe od 18-24 godine (vazi za Njemacku jer sam tamo bila). Jedina prednost je da kasnije mozes lakse da dobijes studentsku vizu za Njemacku ili Austriju jer posznajes jezik. Inace svi zahtjevaju test jezika kao (TOEFL kod enlgelza i amerikanaca).Ako si student u Njemackoj mozes da radis ispod 15 stadi sedmicno ali ti je potrebna radna viza.
 Dodan: 15. 05. 2007 @12:51:13
odgovori 

Cao Marija, ne znam na sta si mislila kad si napisala da ne mozes biti student dok si au-pair, ali svrha au-perskog posla i jeste da studiras engleski.Nekad se cak mozes dogovoriti sa familijom da ti oni plate skolu kao dio radnog ugovora. Au-pair dozvola za rad nije isto sto obicna dozvola za rad tj. nije ti dozvoljeno nista drugo raditi osim biti au-pair, ali kad si vec tamo i ako ti treba extra cash uvjek se moze naci neki poslic sa strane.
 Dodan: 15. 05. 2007 @13:16:01
odgovori 

marija - Re: Au pair u Londonu, cijene
Da to sto se tice kursa je tocno, mislim na "pravni status" studenta. Znaci ako dobijas studentsku vizu za Njemacku onda imas pravnu poziciju studenta. Naravno je moguce promjeniti pravnu poziciju u tome sto se postavlja zahtjev za studentsku vizu kod ureda za strance. Na strani agenture www.aupair-nrw.de pise dosta toga na Hrvatskom. Caos
 Dodan: 16. 05. 2007 @15:32:28
odgovori 

Natasa - Re: Au pair u Londonu, cijene
Ekipa, jeste culi za au-pair program u Americi? Tamo su uvjeti puno bolji jer je iza programa State Department. Sad su digli i tjedni džeparac na 160$, a dobiješ plaćen put, stan i hranu, zdravstveno i jedan semastar koledž. I jos svašta nešta kao 2 tjedna godišnjeg, transferi, au pair škola... Ja sam išla preko www.bhv.hr
 Dodan: 07. 07. 2007 @23:50:49
odgovori 

Cvjet - Au pair
Ja mogu samo reci , da sam isla u Nemacku preko Au pair Agencije Stern ( www.aupair-agentur-stern.de) i da sam imala jako divnu Familiu sa 2 Djece. Za drugi koji mislie da je 260 Eura malo treb da razmisle da to nije pravi posao gde se moze puno zaradit, nego da je to Kulturna razmena. Druga stvar netreba da se placa Stan,Hrana,Osiguranje,Struja itd take stvari se brzo zaborave, jer se samo gleda na zaradu.Ja sam za 1 God. vise mladih upoznala i Nemacku videla sto drugi mogu samo da sanjaju. Samo kroz Agenciju i njihove Sastanke sto su redovno davali i Izlete pravili upoznala sam dosta Mladih skojima jos i danas imam Veze. Sad se trenutno u Austrij nalazim i iduce God. idem za Englesku i to sve preko samo jedne Agencije Stern.Ko ima pitanja moze mi se slobodno obratiti!
 Dodan: 24. 09. 2007 @20:20:47
odgovori 

antonija - Re: Au pair u Londonu, cijene
ja sam se jako nabrijala na to i htjela bih saznati točno kak sve i preko koje agencije, ako je preko agencije i sve SVEEEEEEEEE šta je potrebno koliko moram imati đeparca za tamo s koliko eura da odem tamo i doslovno sve, moj mail je antonijaslatina11@net.hr pa MOLIM VAS INFORMACIJE
 Dodan: 28. 09. 2007 @11:29:13
odgovori 

Marija - Re: Au pair u Londonu, cijene
Preporucujem ti aganturu www.aupair-nrw.de e-Mail: info@aupair-nrw.de. Uslovi su 18-24 g. staristi i poznavanje osnova njemackog jezika. Kod ove agenture mozes direktno da aplicirac online. ovdje ti je direktan link (treba ti slika): http://www.aupair-nrw.de/prog/index.php?option=com_dfcontact2&Itemid=37
 Dodan: 06. 10. 2007 @13:19:15
odgovori 

Dijana - Re: Au pair u Londonu, cijene
Cao Marija i ja sam bila preko Aupair-nrw.de u Nejmackoj, mogu je svbima preporuciti (jer sve pise na hrvatstkom)..ovdje je link

Agentur Aupair-nrw.de (sve pise i na Hrvatskom)

e-Mail: info@aupair-nrw.de. Ovdje je direktan link za aplikaciju:

Link za aplikaciju Aupair-nrw.de (sve pise i na Hrvatskom)

Dodan: 06. 10. 2007 @13:33:42
odgovori 

vanc - Re: Au pair u Londonu, cijene
bok Marija!zanimaju me neke stvari u vezi aupaira u Njemackoj, jel mozes napisati e-mail adresu gdje te mogu kontaktirati?
 Dodan: 11. 10. 2007 @13:01:38
odgovori 

Cvjet - Re: Au pair u Londonu, cijene

Ja t mogu samo preporuciti info@aupair-agentur-stern.de, jer su Agencija koja je u dve Organizacije u Nemackoj( Au pair Society i RAL. Ja sam trazila samo Agenciju koja je proverena i Clan u Nemackoj Organizacij.

ako imas pitanja slobodno se javi, ja cu ti odgovoriti!

Dodan: 30. 10. 2007 @14:57:13
odgovori 

Goga - Re: Au pair u Londonu, cijene

Ja sam se bas vratila iz Londona kao aupair.

Kazalista su ti oko 40 funti, hrana je skupa po restoranima oko 15 funti najeftinije, ...kad ides?

Dodan: 17. 11. 2007 @11:47:52
odgovori 

Poznavalac Au-Pair P - Re: Au pair u Londonu, cijene
Kolko vidim Ti si Ovaj Program potpuno ZLO UPOTREBILA.Jer to je namjenjeno za one koji Drage volje odu da nauce-usavrse Jezik te Zemlje u koju si i dobrovoljno otisla.Znala si pre nego si otisla svoje obaveze a i svoje NE-OBAVEZE a takodje koliko sati si obavezna DNEVNO-SEDMICNO da pomazes Porodicama sa Djecom a takodje si znala kolko novca za to Dobivas.Znaci ti kao Au-Pair ne ides kao neko lice da radis u toj zemlji,NARAVNO jer za to nisi ni imala mogucnost bez Radne Vize i Boravka u toj Zemlji,vec si dobila Au-Pair Vizu a steta da takvi dobivaju i da kvare ovu mogucnost za one kojima je ovo jedina sansa da odu u zeljenu Zemlju i da malo usavrse ili nauce taj Jezik te Zemlje gdje odlaze ma gdje to bolo.Da si imala Agenciju preko koje Bi naravno bolje prosla i koji bi te ZASTITILI u ne korektnim USLOVIMA, oni bi ti i pomogli da odes iz te Porodice ai da nadjes bolju Porodicu.U ovom Slucaju SUMNJAM da je Porodica bila ne korektna nego ste VI zeljeli samo da ovaj Program ZLOUPOTREBITE i samo NOVAC da ZARADITE.Da vam nije Valjalo,VI biste to odmah napustili,a vidimo da niste. Drugim interesentima za ovaj Au-Pair Program savjetujemo,da se malo vise o tom svemu bolje informisu,da nadju jednu Agenciju sa sjedistem u toj Zemlji u koju odlazite i da imaju svoje Zastupnike u vasoj Okolini-Regiji gdje stalno Zivite, jer ste tako najbolje informisani i ZASTICENI , od nezeljenih dogadjaja. VAZNO Ko ide u Njemacku i Austriju ili svicarsku kao au-Pair i zeli Njemacki da nauci onda bih vam predlozila Agenciju- Web stranicu: www.au-pair-germany.com sjediste u Njemackoj a na toj stranici imate i na nasem jeziku sve informacije,a vidim da svaki dan sve vise i vise objavljuju nesto interesantno.U Googlu kad utipate samo au-pair-germany oni su na prvom mjestu sto je naravno i Aktuelno i gledano.Pa izvolite, ali ne ovakvi sto zele preko ovog Programa da se obogate.U Njemackoj,Austriji je Dzeparac oko260,- do 300,-eura i svi troskovi Boravka placeni,dok u Svajcarskoj je nesto bolji oko350,-eura sto je stvarno dovoljno i za Hrvatsku Bosansko Hercegovacku Omladinu kojima je (AKO IMAJU POSAO) poslije svih troskova sta ta Porodica ima Vrlo DOVOLJNO a to sve za oko 5 sata dnevno ili 30 sati sedmicno, pomaganja Porodicama oko odgoja Djece.Uz to Jos 4 nedelje placenog odmora ukoliko ste 12 mjeseci boravili oko te Porodice.Hvala vam Velika ako ste ovo procitali da vas drugi tako ne Foliraju.Citalac ovog Foruma.Pozdrav i Sretno SVIMA.
 Dodan: 25. 11. 2007 @21:54:15
odgovori 

Pozn.Au-Pair Program - Re: Au pair u Londonu, cijene
Ovaj gore tekst je bio namjenjen Forumu od 05.09.2006 god pisala ga Lola, a i drugima koji se samo interesuju samo zbog novca,jer te porodice,a i djeca osjete da niste iskreno dosli da im pomognete,jer Program Au-Pair i ta Francuska rijec znaci UZAJAMNOST i Au-Pair je jedan novi Clan Porodice gdje mu je sve osigurano od : smjestaja , hrane, Pice, Placen Kurs Jezika koji uci, Placen prevoz u tom gradu gdje ce se nalazit, placeno Zdravstveno Osiguranje, zagarantovan Dzeparac od 260,- eura a mozda i vise ako se neko vrijedno pokaze.i puno jos sta jer te Familije zele i vama pomoc . Znaci sve to i puno drugih stvari cete vi dobit, a ZAUZVRAT vi cete njima samo 5 sati dnevno pomoci oko Odgoja djece,odvodjenja u skoli ili Obdaniste , ponekad im nesto napravit za jesti i pomoci oko samo laksih poslica u kuci, ali ni u kom slucaju niste tu da budete cistacica ili da vas neko iskoristava za rad.naravno kad imate Au-Pair Agenciju da ce vas oni zastitit ako im to sve Objasnite.Ta Porodica koja nije korektna i ZLO-UPOTREBLJAVA Ovaj Program moze za sva Vremena izgubit Status Dozvole da im Au-Pairi Pomazu.Toliko i ovaj put.Nadam se da cu mnogima pomoci sa ovim Forumom.ako neko zeli vise informacije za to vam najbolja ova E-mai adresa: info@au-pair-germany.com sa web stranice : www.au-pair-germany.com . Pozdrav svima . Poznavaoc Au-Pair Programa
 Dodan: 25. 11. 2007 @22:17:35
odgovori 

Mladen - Re: Au pair u Londonu, cijene
Hvala i tebi sto si se suprostavio ovakvima bezveznjakovicima i Idiotima.Ovo je cisto laganje i kaljanje ovog Programa.Ono se moze desit da bude problema sa tom Porodicom,ali zato imate Agenciju koja ce vas stititi i podrzati,a tako isto i ove porodice da zastiti. (od slicnih kao minkica,Lola )Ima dosta Porodica koje su korektne i dobronamjerni da nam pomognu i nama a i sebi, pa nas i prihvataju kao novog clana Porodice, Jer uzajamno povjerenje je obavezno potrebno u tom zajednickom zivotu,a i da nesto naucimo i od njihove kulture a i Jezika te Zemlje u koju ZELIMO otici. A jedan strani Jezik nam uvijek moze valjati u zivotu.Pregledao sam ovaj Website www.au-pair-germany.com i mogu ga samo preporucit onima koji jos nisu znali Sta je Au-pair, sta je njihova obaveza,sta nam nude te Porodice i sve ostalo o tom Programu, vezano za odlazak u Njemacko govorne zemlje.Pa Izvolite i Hvala svim koji zele sacuvat Ugled ovakovog programa ma gdje da zelite odlazit. Budite pozdravljeni Mladen iz Sarajeva.
 Dodan: 29. 11. 2007 @14:35:36
odgovori 

Jasmina iz Mostara - Odlazak kao Au-Pair u Njemacku ili Austriju
Hvaala Mladene.Bio si jasan i ja mislim da je bas tako.Sve mi je sad malo jasnije.Jer nisam bila bas toliko Informisana , vezano za ovaj Au-pair program.Imam namjeru otici na 12 Mjeseci u Njemacku ili Austriju a vidim na ovom webu www.au-pair-germany.com da se moze i u Svajcarsku.Pa to je Super.Bas sam imala namjeru u jednu od ovih Zemalja da odem i da usavrsim svoje znanje Njemackog jezika.Nisam imala novac da to sve platim,ali sad mi je ovo prava prilika da mi je cak i sve placeno ,i cak i dobar Dzeparac.Pa naravno da cu toj Porodici pomoci oko odgoja djece.Uvijek sam rado sa Djecom pa mi to i nije tesko a pogotovo oko 5 - 6 sati dnevno.Znaci ostane mi dovoljno slobodnog Vremena da idem i na ova skolovanja Jezika koja su mi takodje ( kolko vidim placena-jel ok )a i malo da upoznam te Zemlje i Ljude.Iskreno malo da promjenim i sredinu i da napravim jedan NOVI pocetak,kad se vratim. Ko se razumije u ovaj prigram da se jos neko javi ako sam ovo dobro svatila.Veliki pozzzz SVIMA.Bay Jasmina by Mostar
 Dodan: 06. 12. 2007 @05:29:33
odgovori 

višnja - Re: Au pair u Londonu, cijene

volila bi raditi kao aupair u Londonu.

Moja adresa je padobran5@gmail.com pa mi se javite ako imate dodatnih informacija.

Dodan: 23. 12. 2007 @19:09:43
odgovori 

višnja - Re: Au pair u Londonu, cijene

Ti si se vratila, a ja bi išla. Preko koje agencije si išla. Imaš iskustva pa vjerujem da možeš pomoći...

Pozdrav

Dodan: 23. 12. 2007 @19:13:19
odgovori 

Ana - Re: Au pair u Londonu, cijene

Molim te mozes mi se javiti na mail taty1719@yahoo.co.uk

Razmisljam o odlasku u UK, a ne znam kome da se obratim u svezi toga. Puno ti hvala

Tatiana

Dodan: 14. 01. 2008 @12:19:48
odgovori 

Cvjet - Re: Au pair u Nemacku
Cvjet - Au pair

Ja mogu samo reci , da sam isla u Nemacku preko Au pair Agencije Stern ( www.aupair-agentur-stern.de) i da JE AGENCIJA CLANICA U DVE OGRANIZACIJE U NEMACKOJ:

AU PAIR SOCIETY I RAL STO ZNACI DA GARANTUJE OVAJ PROGRAM;ZA MENE JE TO BILO NAJVAZNIJE DA SU U NEKOJ OGRANZACIJ; JER IMA DOSTA LAZNI AGENCIJA KOJIMA SE NEMOZE VEROVATI:

IMALA SAM PONUDA DA NEZNAM KOLIKO OD RAZNIH AGENCIJA; ALI SAM SE ODLUCILA ZA STERN JER SU U OGRANIZACIJAMA I GOVORI NAS JEZIK:

CAO

Dodan: 18. 01. 2008 @21:46:00
odgovori 

Maja Rijeka - Re: Au pair u Njemackupreko Au-Pair-germany.com
Nemora to Znacit.Svako ima drugo iskustvo.Ja znam Da Au-Pair Stern nema nigdje svoje predstavnistvo u Hr ili BiH ili neka druga Republici Ex Yu.Gdje se najbolje mozete posavjetovati u 4 Oka na Nasem Terenu.Internet i na Tel. se moze svasra cuti , ali ko mi je sagovornik u nasim Gradovima ili bar u nekoj od gore navedenih Drzava gdje mi Porodica moze bez Vize otici i Posavjetovati se oko svih Pitanja koja su Aktuelna.Kazala ovo,ono napisali-garantovali to je sve do tvog Ponasanja i Srece u kakvu Porodicu upadnes i tako dalje.Cujem da ova Agencija-websita www.Au-Pair-Germany.com ima svoje predstavnike u Regiji Sarajeva a uskoro i u Hrvatskoj A saradjuju sa vise Najpoznatijih Agentura u Njemackoj,Austriji i Svicarskoj.A i govore i odgovaraju na e-mail, na nasem jeziku, Organizuju Provjerene Porodice koje su korektni i fer u Au-Pair Programu,Cesto se brinu i kad ste vec stigli u Porodice i o svemu vas savjetuju ukoliko Pomoc zatrazite.Pitaju vas dali se Porodica korektno ponasa prema vama i dali krse dogovore sa vama i Agencijom.Meni se to svidja i mogu samo da hin preporucim.Na yahoo trazilici su medju Prvima na Internetu,sto sigurno za sebe govori. Pa svako neka vidi sta mu odgovara.Puno Uspjeha u Izboru.Bay Maja
 Dodan: 22. 01. 2008 @23:31:01
odgovori 

Denis zagreb - Re: Au pair u Londonu, cijene ( Komentar na Ivanino oglasavanje
Pa ti Curo Ivana nemas pojma.Vidise da si razmazeno,zalosno celjade.Tesko tebi kad budes zivila sa svojih ledja.Pa tebi nije jasno da ovaj Au-Pair program nudi Mladima mogucnost da Fakat djaba borave u Njemackoj ili drugim EU zemljama i imaju jos cak u dosta slucajeva placeno i ucenje Jezika te zemlje,placen javni prevoz tog mjesta gdje borave,i jos izmedju 260,-pa cesto dobiju i 300,- i nesto eura(jer nema veze bogata zemlja-nek ti onda tvoji djabe dadnu 700,- do 800,- eura,ako si tako razmazena--jer otprilike bi tvoje dupe kostalo toliko ako te neka porodica uopste primi gore)Zauzvrat Au-Pair treba da porodici pomogne oko odgoja i laksih kucnih poslova i to ukupno 5-6 sati dnevno ili 30 sati sedmicno,ane da si jeftina radna snaga i to nije i nesmije se zvati posao i zarada.To je jednostavn o Program namjenjen samo da naucis jezik ,upoznas nove ljude ,novu kulturu i da se mladi malo preusmjere u nekim pogledima,kao sto su Ivanini i slicni.Nema Ivana Para sjedeci ili LEZECI a ja mislim da ti to LEZECI mozes zaraditi i ti bi ovaj Au-Pair program samo UKALJALA.Ovi ljudi koje ti spominjes da zarade 20 puta vise, ne postoje za takav tvoj posao vec su to ljudi koji rade 12 pa vise sati ali teskog i napornog rada.Samo sanjaj da se toliko moze zaradit sa malo sati pomoci u Odgoju Djece,a uz to da u svoju korist naucis Jezik,druge Ljude,Kulture te Zemlje ato ti je dobro da bi onda ipak u svojoj Zemlji imala bolje sanse u Zaposlenju i sl.Ogorcen sam na ovakve i zamolio bi sve koji zele da ovaj Program bude i dalje interesantan da se ovakve Osobe kao Ivana maksimalno kritikuju jer izmisljaju i lazu druge koji bi ipak se odlucili da se negdje prijave preko Agencije.Nikako sami na svoju ruku,jer Agencija moze u puno tome da vam pomogne pre odlaska ili kad ste vec gore.Moze se o ovoj temi puno da procita na Webstranici www.au-pair-germany.com Imaju cak informacije i na nasem i Njemackom jeziku,pa izvolite a ima sigurno i drugih mjesta gdje se mozete vise informisat.Veliki POOOOZZZ Denis
 Dodan: 14. 02. 2008 @14:34:42
odgovori 

buhtla - Re: Au pair u Londonu, cijene
nije mi se ni dalo citat dalje, cim procitah da za djabe te agencije salju da ucis jezike:)))kaj nije to djabe vise nesto kao 10 000kn???!!!ma sve cete vi agencije propast kad udjemo u EU!!!!ma u biti nis protiv agencija nemam, al fala k..da vise ne moramo davat sve pare koje imamo da bi smugnuli iz zemlje..ono al smo jadni:)))
 Dodan: 14. 02. 2008 @16:57:05
odgovori 

Buhtlic - Re: Au pair u Londonu, cijene samo za BUHTLICU
buhtla,sta je to ....o BOZE sta si nam sve podario...Pa ova budala je ljuta na sve,...kakvih 10000kn,maj daj buhtlo ne kenjaj,zivi idalje tvoj jadni,pakosni zivot.Pa tebi su svi krivi..Sto se raspitujes samo za Agencije koje,(ako uopste toliko traze,a ti ih navedi ako postoje)Agencije su tu da ti pomognu.kolkoja znam neke,ako uzimaju onda je to maksomalno oko 49,-eura za godinu dana iako Njemacki zakon omogucava do 150,-eura ito tek kad se Au-Pair pojavi u Njemacku.Pa duso ako cemo mi dobiti za godinu dana,sa njihovom zaslugom oko3000,. do 4000,-eura pa valjda je fer da i oni sto su nam to omogucili dobiju bar tih 2%-5% za njihovo zalaganje.Ali ti si gladna ,,Mädchen "ti bi samo ti da zivis.pusti i druge da nesto zarade.pa kad ides pisat das 2 kn ali i tu se ti protivis jel samo ti trebas sve djabe da dobijes.Daj ti nesto drugima,ili kako bi bilo da budes djaba u jednoj porodici 12 mjeeci.jel mozeeeeeeeee.ma daj bjezi...
 Dodan: 14. 02. 2008 @21:45:29
odgovori 

Marina Split - Re: Au pair u Londonu, cijene -
Imas pravo sta ona sanja i navodi cjene nekih prevaranata.Da znate inace u Hrvatskoj ne dajite tolike provizije ako ih uopste neko toloko trazi.Ko ide u Njemacku i slicno daje se maksimalno tih pomenutih 150,-eura a to mozete procitat na Au-pair web stranicama u pravilniku Od Arbeitsamt Agenture za Au-Pair Porodice u Njemackoj slicno je i za Austriju.ali mnogi ne uzimaju vise od 30,-eura-50,-eura za tvoj cjeli12 mjesecni boravak a u toj sumi je cjeli Servis kao briga o tebi da se sta ne desi,da slucajno neko od Porodica ne zloupotrebe ovaj Program ali u Njemackoj to je rijetkost jer bi bas ta Agencija mogla sa Arbeitsamt Agenturom da im oduzme Lizensu da kao porodice nikad vise nemogu dobiti Au-Paire i puno drugih jos stvari za koje se brinu te Agencije.Ali ove djevojke su naucile bez ikakvog programa da idu preko Grane i normalno da ce nadrljat jer same nemaju nikakvu zastitu i to sve zbog tih 50-tak eura sto uzme Agencija.Ma Ljudi dragi ja nisam spala na to da riskiram i zato cu ici samo preko Ageture sa objavljenim Au-Pair pravilima tog programa,a to se vidi jeli samo trazi pare i nigdje ne postoji na Webu ili je tu i vidis sta nam nudi.Eto malo sam i ja opsirna da nebudem ko Buhtla kratka i Drska. Bog
 Dodan: 14. 02. 2008 @22:02:04
odgovori 

kifla kiflic - Re: Au pair u Londonu, cijene
aj vas dvoje iz agencija nam lipo bez nekih okolo naokolo seruckanja i vrijedjanja recite koliko dodje taj au-pair program u inozemstvo..eto nadam se da vam je i ovo bilo kratko i drsko:)))koji ste vi salabajzeri:))
 Dodan: 15. 02. 2008 @12:09:28
odgovori 

Posmatrac iza ugla ( - Re: Au pair cijene
Na sta mislis kolko kosta Au-pair Program .tebe kao Au-pair ili opcenito.Ovdje kod Agencije,ili gore kad stignes.Malo razjasni.Nebus tak kratak Malo razvuci. Jel mozzzzzzzzeeeeee
 Dodan: 17. 02. 2008 @03:00:47
odgovori 

katarina - Re: Au pair u Londonu, cijene
planiram ici u London na jesen. molila bi te ako ti nije problem da mi posaljes ime agencije preko koje se moze naci posa u londonu. i ako slucajno znas koliko se ceka radna viza? i koliko kosta? unaprijed hvala
 Dodan: 27. 02. 2008 @21:33:40
odgovori 

Suzana Zagreb - Re: Au pair ,Cijene ,Program za Njemacku,Austriju itd.
Ovde imas Link svih Au-Pair Webstranica pa vidi .Uzmi najbolje-Prve odozgo pogledaj sta sve nude.Ova Agencija: www.au-pair-germany.com je jedna od 224.000 Webstranica-pojmova medzu prvima pa malo procitaj ,jer imaju Webstranicu i na nasem Jeziku i odgovaraju na nasem Mailove.Mozda sam ti pomogla Bog http://www.google.de/search?hl=hr&safe=off&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Ade%3Aofficial&q=au-pair+germany&btnG=Tra%C5%BEi
 Dodan: 07. 03. 2008 @03:11:05
odgovori 

Suzana zagreb - Re: Au pair Program www.au-pair-germany.com
Soooory,Imas pravo,sa ovim Linkom su od 224.000 Pojma za Au-Pair Germany na 2.Mjestu ali oni su jedini na nasem Jeziku i na tako dobroj Poziciji ,pa vrijedi ih pogledati www.au-pair-germany.com ili ovaj Link te vodi na Googlu tamo ( nastimaj tvoj Google na Hrvatski i Njemacki jezik Bog http://www.google.de/search?hl=hr&safe=off&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Ade%3Aofficial&q=au-pair+germ
 Dodan: 07. 03. 2008 @03:28:45
odgovori 

Karmela - Re: Jeli ima netko volje da bude aupair u Njemackoj

Bog,

izvini sto se ja tako tebi sad ubacujem ali ja trazim aupair vec duze vrijeme i preko agencija ali je tako tesko nekoga dobiti iz Hrvatske tko zeli za Njemacku. Iz svi drugih zemalja zele svi za Njemacku ali Hrvati najvise zele za USA. Pa ja reko da ovako mozda pokusam. Ja se zovem Karmela i imam jednog sina Gabriela 18Mjeseci i trudna sam u 5 mjesecu. Zivim u jednom malom Gradu Bensber 19km od Köln i vjecito sam sama jerbo mi je moz cesto na poslovnom putu. Ako netko zeli vise da sazna o nama neka nam pise na Imel Karmela@t-online.de

Dodan: 08. 03. 2008 @20:57:35
odgovori 

Poznavalac Au-Pair P - Re: Jeli ima netko volje da bude aupair u Njemacko
Odgovor za Karmelu - Ako ste porijeklom iz Hrvatske ili Hrvatska drzavljanka onda vam nemoze doci neko iz Hrvatske ili Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje gdje se govori Hrvatski ili slicno.Jedna od tacki bitnih za Au-paire je medju ostalim da oni uce Njemacku kulturu,kao i Njemacki jezik,a to mogu samo ukoliko je Porodica Njemackog ili drugog porijekla,ili ukoliko ste Hrvatski drzavljanin jedan ili oba partnera,onda morate dokazati da se u vasoj kuci iskljucivo govori Njemacki jezik.Ukoliko ispunjavate uslov, nevidimo prepreku da nekog iz Hrvatske ili ( ako vam odgovara nekog iz Bosne i Herzegovine gdje isto zive mladici i djevojke koje bi rado otisli u Njemacku )dovedete u vasu Porodicu. Zamolila bih vas da nam to odgovorite preko ovog Foruma ili mozete direktno se javiti ovoj Agenciji koji su trenutno zastupljeni i u BiH a cujemo uskoro i u HR. Pitanje saljite na E-mail adresu : info@au-pair-germany.com Znam da vam oni mogu pomoci.Zelim vam puno Srece...
 Dodan: 18. 03. 2008 @15:15:07
odgovori 

Sneza - Au pair u Njemacku
Maja Rijeka - Re: Au pair u Njemackupreko Au-Pair-germany.com

Nemora to Znacit.Svako ima drugo iskustvo.Ja znam Da Au-Pair Stern nema nigdje svoje predstavnistvo u Hr ili BiH ili neka druga Republici Ex Yu.Gdje se najbolje mozete posavjetovati u 4 Oka na Nasem Terenu.Internet i na Tel. se moze svasra cuti , ali ko mi je sagovornik u nasim Gradovima ili bar u nekoj od gore navedenih Drzava gdje mi Porodica moze bez Vize otici i Posavjetovati se oko svih Pitanja koja su Aktuelna.Kazala ovo,ono napisali-garantovali to je sve do tvog Ponasanja i Srece u kakvu Porodicu upadnes i tako dalje.Cujem da ova Agencija-websita www.Au-Pair-Germany.com ima svoje predstavnike u Regiji Sarajeva a uskoro i u Hrvatskoj A saradjuju sa vise Najpoznatijih Agentura u Njemackoj,Austriji i Svicarskoj.A i govore i odgovaraju na e-mail, na nasem jeziku, Organizuju Provjerene Porodice koje su korektni i fer u Au-Pair Programu,Cesto se brinu i kad ste vec stigli u Porodice i o svemu vas savjetuju ukoliko Pomoc zatrazite.Pitaju vas dali se Porodica korektno ponasa prema vama i dali krse dogovore sa vama i Agencijom.Meni se to svidja i mogu samo da hin preporucim.Na yahoo trazilici su medju Prvima na Internetu,sto sigurno za sebe govori. Pa svako neka vidi sta mu odgovara.Puno Uspjeha u Izboru.Bay Maja

Zdravo Majo,

e nazalost ja te moram razocarati: Tvoj komentar :

Ja znam Da Au-Pair Stern nema nigdje svoje predstavnistvo u Hr ili BiH ili neka druga Republici Ex Yu.

www.aupair-agentur-stern.de ima svoje Zastupnike/Agencije u: Bosni 2, u Hrvatskoj 3, u Srbij 2 , u Makednoj 1, Sloveni 1.....

Svi zainteresovani Kandidati, mogu se meni obratiti ili direktno u Agencij ukoliko zele stupiti sa Zatupnicima u Kontakt. Svi Kandidati se mogu posavjetovati u 4 Oka, kako kaze Maja.

cao Sneza

Dodan: 06. 05. 2008 @12:14:02
odgovori 

Bok, gost.

Za pristup forumu te blorumu potrebno je prijaviti.
Ukoliko još nemate korisnički račun lako ga otvorite besplatno.
Budi informiran i prijavi se na mailing listu :
CHECK MY TRIP
Želiš saznati više o svome letu? Provjeri checkmytrip:
Prezime:
Kod rez.:

ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
Thailand
Brazil
Nigeria
USA
Cuba
Australija

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com™
Pretraživanje po stranicama: