Pretraživanje foruma:
Tel.: 01/488 63 40 GSM: 099/ 488 63 40 Fax: 01/488 63 45 Radno vrijeme Od ponedjeljka do petka: 09:00-13:00 i 14:00-17:00
ForumForum » Općenito » New York
| vergilije - New York |
Zanima me da li je netko pohađao školu engleskog u NYC? Točnije "Aspect" koja se nalazi u Empire State Building-u? ako da, kako je bilo? Ili ako je netko bio u Rennert-u također? Druga stvar: što se tiče smještaja kakav je smještaj u tim njihovim rezidencijama, ili se bolje isplati iznajmiti apartman? Planiram u 9 mjesecu put tamo pa ako netko ima ikakvih informacija neka mi se javi. |
Dodan: 19. 07. 2006 @10:55:20
|
odgovori |
| lora - Re: New York |
| nisam doduše bila n atečajevima engleskog, ali sam se vratila iz nyc prije 3 tjedna pa sam još pod dojmom..ako te šta zanima mimo tih tečajeva, sam pitaj |
Dodan: 19. 07. 2006 @13:39:47
|
odgovori |
| vergilije - Re: New York |
Ma znam skoro sve o New Yorku i baš me zanimalo za te rezidencije i škole.Ali eto kad si već "friška" po pitanju NYC, daj mi reci jesu digli cijene budući da je dolar znatno pao ili je grad sad puno jeftiniji. Tipa vožnja taxijem, hrana, izlasci? Nabaci mi okvirne cijene. I ak nije bed za pitat koliko ti je bilo potrebno para za preživjeti ta tri tjedna, naravno ako nisi bila kod nekih rođaka? |
Dodan: 19. 07. 2006 @14:24:10
|
odgovori |
| M - Re: New York |
| Ja sam bio u školi Aspect u Chicagu i nije mi bila Bog-zna-što. Bili su pred bankrotom prije nekoliko godine i još se oporavljaju. NYC je dosta skup,izuzev hrane Inace, pazi gdje i to kupuješ jer većinu trgovina tamo bi naša sanitarna inspekcija zatvorila! Za smještaj ti ne znam, ali ovisi jesi li u samom centru ili dalje, samo pazi da si blizu podzemne. |
Dodan: 22. 07. 2006 @14:06:58
|
odgovori |
| jm - Re: New York |
| e ovako... ja sam u nyc vec skoro 5 mjeseci, dosla sam kao au pair. zivot jeste skup, hrana pogotovo... taxi... hm... zavisi gdje se vozis, ali od uptowna do downtowna ce ti ispasti od $12 do 20$, naravno tip ostavljas uvijek. izlasci su poskupi, jedno pice ti je od $5 pa nadalje. generalno jeste skupo, narocito na manhhatnu. u brooklynu i queensu je nesto jeftinije. |
Dodan: 22. 07. 2006 @20:38:20
|
odgovori |
| da, voznja subway-om je $2.. obavezno pazi da budes smjesten negdje blizu subway stanice, svi se voze metro-om, a i tako neces bacati mnogo para na taxi. |
Dodan: 22. 07. 2006 @20:41:33
|
odgovori |
Neznam kako je u bankrotu kad Aspect škola postoji po cijelom svijetu i to na odličnim lokacijama, tako da bi vrlo vjerojatno morali iseliti da nema para. A kakav je predio oko165 East 88 street na Uper East Sideu? Ako itko ima ikakvih informacija neka javi. |
Dodan: 26. 07. 2006 @12:37:49
|
odgovori |
| Ivan - Re: New York |
| Do kad si u N.Y.? Ja cu doc krajem 9 ili pocetkom 10 mj. s par frendova, mogla bi nas otpratit u shopping da ne lutamo po gradu! Platit camo ti cugu! Ha,ha.... |
Dodan: 27. 07. 2006 @03:36:53
|
odgovori |
| hahaha, u NY sam do marta 2007. ako ne ostanem zauvijek ;) na koliko vi dolazite? nije valjda da dolazite u NY samo zbog sopinga Ivane? lol |
Dodan: 27. 07. 2006 @21:28:28
|
odgovori |
| Vergilije, zalutala ti je poruka negdje gore, sada sam tek skuzila. Upper East Side je ok lokacija. Imas subway zelenu liniju, br. 6... Central park ti je tu i sve ostalo, sto je super :) |
Dodan: 27. 07. 2006 @23:44:36
|
odgovori |
| Vergilije, zalutala ti je poruka negdje gore, sada sam tek skuzila. Upper East Side je ok lokacija. Imas subway zelenu liniju, br. 6... Central park ti je tu i sve ostalo, sto je super :) |
Dodan: 27. 07. 2006 @23:45:16
|
odgovori |
Ma ne, da se provedemo! Jos neznam koliko cu ostat, sad sam u Montani, a slijedece ljeto mozda dojdem u N.Y. na 4 mj., zavisi kakav smjestaj si najdem. ivanmatosevic@hotmail.com |
Dodan: 28. 07. 2006 @04:49:13
|
odgovori |
| Ma ne prvo cemo se dobro provest pa cemo onda malo po ducanima. Slijedece ljeto bi htio doc na 4 mj. u N.Y. al me strah stananarine, sad sam u Montani, tu je sve jako jeftino. posalji email da se sve dogovorimo! ivanmatosevic@hotmail.com |
Dodan: 28. 07. 2006 @05:24:56
|
odgovori |
Ma neznam zašto mi odluta poruka, bit će da nešto na forumu ne štima. Tnx na informacijama jm. Nadam se da ću uspjeti sve izrealizirati i da neću požaliti. Što se tiče stanarine, imam ti i ja par informacija jer sam sam se raspitivao kad sam tražio posao tamo. Inače je dosta skupo, al ja sam našao tada stan za nekih 1000$ mjesečno za troje, što ispada 300 $ po osobi što i nije tako skupo. Stan je bio na Uper East Sideu, ne sjećam se točno koja ulica i nije izgledao nimalo loše. A i frendica mi je živjela i radila tamo nekih 6 mjeseci i stan plaćala oko 300 $ s cimerima. Tako da se može naći samo treba tražiti, naravno ako želiš kvalitetu treba ti dosta para. Najbolje ti se raspitati ak imaš nekoga tamo o ponudi i cijenama a možeš putem neta naći dosta toga. |
Dodan: 28. 07. 2006 @12:36:38
|
odgovori |
| Pa ne mogu vjerovati, stan na Upper East Side-u za $1000, to je pre pre jeftino! Ja zivim downtown, Tribeca, apartmani u ovom dijelu su od 3000 do 5000 dolara! Naravno, ja ga ne placam i nikada ne bih ni mogla (niti htjela) placati toliko. Mislila sam da za $1000 mozes naci nesto samo u Brooklynu ili Queensu, imam neke frendove koji tamo zive i placaju toliko. Na Manhattnu je sve mnogo skuplje. A ko zna, mozda je taj apartman daleko na Upper East Side-u, mozda blizu Harlema (opasniji dio) pa je zbog toga jeftinije.. ko zna. |
Dodan: 28. 07. 2006 @16:59:17
|
odgovori |
| hgfh - Re: New York |
| gfhgfh |
Dodan: 23. 03. 2008 @15:28:02
|
odgovori |
|
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila: