Da li je netko isao u Englesku/London preko ljeta radit?frendica i ja bi htjele ici,al ne znamo gdje da se obratimo za nalazenje posla, pa ako netko zna...bila bi jaako zahvalna...
Nažalost te moram obavijestiti da je za program branja voća sve popunjeno.
Ja zivim u Londonu vec 5 godina i moram ti reci da je grozno tesko naci posao.
1. moras imat radnu vizu koju ne mozes tako lako dobit ( ja sam udata pa sam je dobila na osnovu muza)
2. puno je jeftine radne snage doslo iz Poljske i drugih zemalja koje su nedavno usle u EU, a oni imaju sve potrebne dokumente
Ja zivim u Londonu vec 5 godina i moram ti reci da je grozno tesko naci posao.
1. moras imat radnu vizu koju ne mozes tako lako dobit ( ja sam udata pa sam je dobila na osnovu muza)
2. puno je jeftine radne snage doslo iz Poljske i drugih zemalja koje su nedavno usle u EU, a oni imaju sve potrebne dokumente
-----------------------------------------------------------------------------
Da li se to odnosi i na one sa diplomom?
Koja su deficitarna zanimanja u Engleskoj?
Moze neki link?
Hvala
Preko ljeta ili?
evo ja sam u londonu... studiram i radim...
zavrsila s tim programom work uk preko bhv, pa ako trebas kakav savjet samo se javi
Bok!
Ja sam zainteresiran za bilo kakav posao u UK od 18.7.. pa dalje, eto ako je moguće, pošaljite mi na bluemercuryalien@yahoo.com eventualne ponude. Hvala
ja se također nudim za posao u Engleskoj, meni bi odgovaralo srpanj-kolovoz.....
ako imate kakve prijedloge javite na... sova03@net.hr
moje mišljenje je da je najbolje dati ogals u oglasnik da se traži posao u inozemstvu takav i takav.. i onda imate šane da se netko javi od običnih naših ljudi kod koji možeš radit bez uplačivanja tisuća kuna nekim "posrednicima"
Mislim da rijetko koji studnet si može prisušit da prvo uplati 1500eura pa da ide radit.... to je bezveze...
...svakako da je ovo dobar savjet.
Hvala!
Bok neno,vidim da si poslovan covjek u uk i ja imam manju proizvodnju tekstila i neka zatupnistva koji zelim plasirati u uk jeli mi mozes kako u tome pomoci ili da dadnem tebi ta zastupnistva za uk tako da i ti imas koristi od toga ovo ti je moj e-mail ivostanic007@hotmail.com
Dovoljna ti je ta lova za zivit s 3 cimera!!!
Obrati paznju da su uvjeti za dobivanje studentske vize sada rigorozniji: Moras upisat od tecaj od najmanje 7 mjeseci (za 6 mjeseci ti ne treba viza, vec se samo prijavis tamo; ali isto tako, ako si tamo 6 mjeseci, nemas pravo raditi na stud vizu! ); nadalje moras platiti taj tečaj u cijelosti, sto ti je cca (10-15 000kn); nadalje moras imat minimalno 800 funti za svaki mjesec na racunu (minimalno 28 dana prije prijave na vizu) + lovu za povratnu kartu i slicno. Ukratko, za 7 mjeseci, samo za dobit vizu treba ti cca 6500 FUNTI (npr. 1300 tecaj + 7x800 FUNTI )! Ja sam bio, probao i vratio se. Bilo je super, ali nemoj se mislit obogatit! Super je za kulturnjake, alternativce, gey, ambicioznjake, avanturiste, mlade i slicno...Ako mislis ic tamo samo da bi zivjela na duze vrijeme, zaradila i bila sretna jer "Hrvatska ne valja", zaboravi. Place su uglavnom 1000-1500 funti , osim managerskih pozicija. Stan, ako zelis zivjet sam, ti dode 800 Funti, sta je nemoguce od ove place pa se odmah pripremi na razne cimere...Gubit ces dosta vremena na prijevoz..obzirom na sarenoliko radno vijeme i enormne guzve u prometu, trgovinama i slicno,, tako da ako jos radis, neces imat vremena za sve ni vidjet...eto, to ti je to...ja jos sam u soku od guzvetima...u 18 mjeseci...nikad tijekom dana nisam mogao nigdje sjest u javnom prijevozu jer je prenatrpano i smdljivo, svakodnevne buke, kriminal i skup zivot... Srecno...
Pozdrav svima, i ja sam imala u planu otici u Englesku 1.6 i pokusati tamo naci neki posao i ostati bar nekih 3 mjeseca. ali totalno sam zbunjena, neznam uopce odkuda da krenem, htjela bi vec poceti polako sredivati papire ali sve sto procitam na stranicama ambasade mi je totalno zbunjujuce jer ja sam apsolventica, imam 26 godina i ne bi htjela ostati u uk duze od 6 mjeseci ali htjela bih raditi..bilo sta..cuvati djecu, cistiti nije mi bitno samo da radim ali koliko sam skuzila mislim da bi za to i nije potrebna radna viza..huh..zbunjena sam skroz
Ako ides manje od 6 mjeseci ne mozes uopce radit!!!
glede studentskih viza postoje VEEEELIKE I RIGOROZNE IZMJENE!!!
Od 1.3.2010. na studenstku vizu mozes radit samo 10 h/tjedno...osim ako ne upises neki diplomski program. Good luck!!!!!!
ZATO ODITE SVI U IRSKU,ja bila 2 godine i super iskustvo!!!!
pozdrav lutz!!!
ako imaš volje podijeliti iskustvo i savjete, kako otići u Irsku raditi, koji papiri mi trebaju i gdje ih ishoditi please pošalji na spitka_911@hotmail.com.
hvala
a kakav se tjecaj mora upisati da bi otisli tamo
ma jooj.. svatko ima različita iskustva i svi misle da je tako kako je baš njima bilo.. evo ja sam bila u Londonu 2008. na crno, 2 puta, prvo na 3, onda na 6 mjeseci.. i bilo je dobro.. teško, ali dobro.. prvo sam čuvala djecu (što ne bih nikome preporučila) a kad sam otišla od njih nekako sam uspjela naći posao na crno u restoranu i poslije u pubu.. jeste da novci i nisu neki, ali sasvim je dovoljno za život ako nemaš velike apetite.. i opet planiram nazad.. rizik uvijek postoji ali ako je netko zainteresiran da ide, javite na mail wingstofly@net.hr
moze se legalno ic radit u irsku po novome!!!!uz studiranje naravno,to nije pravo studiranje nego odlazak u skolu,ali svu dokumentaciju mozes dobiti normalno,ja bila 2 god u dublinu.
A kako si isla u Irsku legalno,daj pliz objasni 
Lijep vam pozdrav svima.
Je li tko moze pomoci oko informacije je li poznaje mozda pristojnu obitelj u Londonu koja je u potrazi za au-pair?? Hvala.
Milsilm da ti je au-pair najbolje da ides preko agencije,ja sam bili u Irskoj tako na 3 mj....ako si zainteresirana javi mi se (ali za irsku)!!!!
uglavno za etnu...malo kasnim sa odgovorom...
za legalno u irsku sad postoji program preko skole rad uz studiranje.studiranje nije to ko kod nas ,nego odlazak u skolu...ides u skolu 6 mj,vizu dobijes na 12 mj,cijelo vrijeme smijes raditi =))) ali kao po zakonu prvih 6 mj mozes raditi do 20h ,a onda poslje kao full time-40h,ali to ti nitko ne gleda ni ne kontrolira,ja sam radill vise nego sto je cak i dozvoljena ,cak sam odradila ponekad oko 60h tjedno kad su bile guzve i ludnice...
ako te jos nesto zanima pitaj!!!
uglavnom super iskustvo =)))
ljudi ja bih radio u restoranu u Eng.makar da perem i sudove u kuhinji.ja sam inace zavrsio za konobara ali mi se ide u Eng. jer imam neke planove za dalje.ako ima neko nesto u vezi toga neka mi javi bio bih veoma zahvalan 
link preko Slovenskog čovjeka:
Lijepi pozdrav! Ako trebate bilo kakve savjete oko zivota i rada u Londonu, slobodno mi se obratite. Zivio sam i radio u Londonu preko 10 godina (od kolovoza 1999 do veljace 2010). Inace, osim savjeta oko snalazenja u Londonu, takodjer dajem privatne instrukcije u konverzaciji na engleskom jeziku u vase slobodno vrijeme.
Nedavno sam otvorio facebook grupu: "Escape to London for Fun over a coffee in Zagreb" Svi ste dobro dosli da mi se tamo pridruzite!
Mozete me kontaktirati i na moj mobitel: 095/908 79 34
See you!
Bruno Babic
mobitel: 095/908 79 34
facebook: Escape to London for Fun over a coffee in Zagreb
bok et jasam u engleskoj u londonu i zanima me jel mi itko kako moze pomoci kako se moze dobit radna dozvola jer napravijo sam tecaj za security i pronasao sam i posao za stanlo ali problem je sto nemam radnu dozvolu... pa ak me itko moze uputit bijo bih jako zahvalan... hvala
zdravo druze hitno m je dali mi se mozes javiti na jovo.miljanovic@hotmail.com pliiiiz hitno je
da li gost moze da mi posalje svoj mail radi lakse komunikacije?pozdrav
Ako ima neki posao u Londonu dolazim za nekoliko dana...
zanima me kako si otisla tamo na studiranje i rad preko koga mozel vise informacija moj email tarik_mesanovic.92@hotmail.com
hvala
mira horvat:
kako si otisla tamo kako si pocela preko koga molim odg.
tarik_mesanovic.92@hotmail.com
Z. ja bih bio spreman platiti toliko ajd javi se na tarik_mesanovic.92@hotmail.com
R.
ja sam zainteresovan javi mi kako na tarik_mesanovic.92@hotmail.com
Bruno ja sam već bila u Londonu prije zanima me da ponovno odem što i kako reci sve me zanima nd3a73
Draga Mila, za manje od 6 mjeseci ti ne treba viza pa sukladno tome ne mozes dobiti ni radnu dozvolu! da bi dobila radnu dozvolu, taj postupak treba pokrenuti onaj koji te zeli zaposliti...Ako zelis raditi pola radnog vremena, onda upisi neki fax, ali mora bioti minimalno 7 mjeseci.
Mozes i tecaj obicni, ali je problem sta su postrozili uvjete pa mozes raditi max 10h tjedno ako ides na obicni tecaj za sta se ne dobija sveucilisna diploma. Sretno!
Upravo sam saznala da radnici iz ne EU zemalja mogu vrrrrlo vrrrrrlo tesko dobit vizu za au pair. Nakupilo im se tamo dosta smeca s Balkana pa su postrozili uvjete za sve...a i ovaj zastitar- to nije deficitarno zanimanje pa se na temelju takve posl.ponude ne moze dobiti ni radna dozvola. Trebas bit dr., veterinar, stomatolog, informaticar, umjetnik itd. i imat minimalno 2 god radnog iskustva...
R.dozvolu mozes dobiti samo za odredena zanimanja i uz uz uvjet da se na oglas ne javi nitko iz Engleske pa nakon toga iz EU...
Mozes naravno radit i na crno, ali za radit na crno trebas znat di traziti. Nijedan normalan poslodavac nece riskirat kaznu od 30 000 GBP za nekog izvan eu kad moze zaposlit nekog od tamo bez ikakvog rizika...
Preporuka svima je: Ajdete tamo turisticki na tjedan dana pa pokusajte na blef! Nekom upali, a netko se vrati kuci praznih ruku, a neke deportiraju i zabrane im ulaz u eu 5-10 godina...Koje ste srece, samo je jedan nacin za saznat!!!
Alo....bre ,kako ste smesni...ja nameravam da se zaposlim..ja bih da radim...ja hocu...nemoze tako..sa kojim pravom ja hocu ovo-ja hocu ono..nemoze tako bez radne vize ili ikakve vize NEMOZE...nece Englez da rizikuje....pa svi bi tako onda...nego se kaze!Da li mogu...Dali je moguce...Poz Snezana Egleska
Pozdrav za sve ljude dobre volje,prvi mije post pa rekoh i da pozdravim!
Ako neko moze da napise konkretan ali konkretan prijedlog za skolu,kurs engleskog na osnovu kojeg se moze aplicirati za studentsku vizu,postoji ili ogranicenje sto se tice broja casova,odnosno koji je minimalan broj casova koji dozvoljava dobijanje vize i hipoteticki gledana kakva su sanse za refundaciju love ako eventulano odbiju zahtjev za vizu!
Hvala!
htio bi otvoriti gradjevinsku firmu u engleskoj jel mog.i kako
iz bih sam
procitao sam sada ovo,vidim da je ovo davno bilo ,ali sobzirom da sam ja trenutno u Londonu i da sam u jako teskoj situaciji ako si u mogucnosti da mi pomognes da nadjem neki posao ,molim te kontaktiraj me na mail:rasohunter@gmail.com
Jebote citam ovaj i ostale podforume...Idemo van da zaradimo.....
Ljudi sto ste vi naivni. Da vi svi imate puno, bi li vi dali nekome sto nema nista? Ne bi.
Da je Hrvatska bogata zemlja, bi li vi pustali strance iz siromasnih zemaljka da tu rade. Bi malo sutra.
Mi Hrvatis smo jako razmazeni. Rumunji su u EU a imaju manju placu. Neki idu vani, mnogi ostaju da rade sto mogu. Problem sa Hrvatima je samo gledaju da se natovesare nekom drugom na ledja. A kad neko drugi trazi od va spomoc Hrvatu na ledja , onda se krijete.
Idete se vani ponizavati a pravite se da imate neki ponos. Nitko nem,a muda da se skupi i lijepo pocne uredivati vlastitu zemlju. Tudje govno je sladje.
Engleska nažalost ukinula dosadašnji sustav viza za mlade, uključujući i Au Pair vize.Kao zamjena, uveden je tzv. Tier 5, u sklopu kojeg se može prijaviti na programe za mlade, ali samo ako je potpisan Youth Mobility System Agreement.Hrvatska nažalost nije među potpisnicima.Ja bi htjela ići raditi u Englesku kao au pair pa me zanima dali bi to bilo izvedivo ako se prijavitm u kategoriju vize: domestic worker in a private household - domaćih radnika u privatnom kućanstvu,budući da se ne mogu prijaviti pod kategorijom Tier 5.Znaći zanima me dali se mogu prijaviti pod drugu kategoriju i ići raditi kao au pair??Dali netko zna jeli to izvedio ili možda postoji nei drugi način kako se progurati kao au pair u Englesku i kako dobiti vizu??
halo lutz, mozes reci kako se zvala ta skola engleskog u dublinu koju si pohadjala?
puno ti hvala!
Zivjela u Engleskoj, Londonu 4 godine. Studirala i radila. Par godina je bilo lako jer su skole bile jeftine, vizu se moglo srediti na osnovu tecaja engleskoj jezika, puno radno vrijeme(3hdnevno), a uz to mozes raditi 20 h tjedno, sto je u praksi bilo vise, jer nije bilo problema raditi puno radno vrijeme u poslovima tipa (ugostiteljstvo, hoteli...) Radila sam na recepciji u hotelu. Onda je 2009 doslo do poostravanja, bogus(lazni) koledji i oni premali koji nisu zadovoljavali postrozene kriterije(programi, profesori, velicina ucionica itd itd) su pozatvarani. A ostali su samo oni koledji i fakulteti, koji udovoljavaju kriterijima, no poanta je da su takvi preskupi za engleske, a kamoli hrvatske gradjane. No evo, sistem je ovakav, 2 godine mozes biti na studentskoj vizi s tim da je dovoljan i samo tecaj engleskoj na puno radno vrijeme. Nakon dvije godine, ne mozes vise traziti vizu na osnovu takvog tecaja, vec moras ici na neku diplomu ili pa degree. Ja sam nakon takvih tecajeva morala na diplomu (advanced learning, npr. administracija). Ako ti je i dalje jedina opcija samo produzenje studentske vize, onda pak to mora biti neki visi nivo- master s degree. E pa, to je sad glavni proglem...preskup a kriteriji se postrozili te sto se posla tice, novi studenti koji tek dodju i dobiju studentsku vizu, mogu raditi samo 10 h, sto nije dovoljni da se uopce nadje posao, a kamoli neki normalni! Ni sa onom starom opcijom od 20 h nije islo. Samo neki sljakerski, lose placeni, gdje samo iskoristavaju, a budite sigurni, nece vas Englez, odnosno neka normalna kompanija zaposliti, nego neki arapi, indijci...itd, to je sasvim jedno obicno izrabljivanje, gdje necete lako ni davati otkaz, jer je u takvoj situaciji sa vizom tesko naci posao, a narocito sada kad su toliki ljudi dobili otkaz...Ovo sa 10 h na tjedan, treba jos malo provjeriti, jer Englezi stalno mijenjaju pravila, gotovo svake godine, a u posljednih par pravila su bila sve teza i teza, da sam na kraju morala otici.
Moj savjet svakom ko zeli ici, ako nemate love, i idete tamo da zaradite, zaboravi, to je prezivljavanje. A ako pak stvarno samo zelite studirati engleski, onda mozete dobiti studentsku vizu na osnovu full time study course...ne mora to biti engleski, moze biti i nesto drugo, ima puno takvih skola. Ne sjecam se sad imena skole gdje sam isla prve dvije godine, al bila je u oxford street 103-105, neka cetiri slova elci ili tako nekako, sorry...ima ih mali milijun onako usput...nije vazno...
Vizu je bilo tesko dobiti na pocetku iako sam imala novaca na racunu itd, trebalo je puno novaca na racunu u banci, to je glavna stvar! Pa ako i uspijete, ako vam je cilj zapravo raditi u engleskoj, zaboravite! necete zaraditi dovoljno i bit ce vam tesko naci ok posao, osim ako zelite raditi za nekog tko ce vas izrabljivati u nekom restoranu ili pubu....
Sto sam jos htjela reci...a da...evo jedna fina opcija....mozete npr upisati master s degree, neku bezveze opciju, koja je jos jeftina, creative writing ili slicno, znaju imati razumnu cijenu nekih 2 do 3 000£, pa onda Englezi pri zavrsetku, imate opciju ostati u Engleskoj i raditi 2 godine. Ta opcija dolazi u obzir jedino ako ste zavrsili studij sa degree, u samoj UK, ako ste dosli s njim, forget it!
Moj savjet je, ni to nije dobra opcija, jer dok vi to zavrsite, Hrvatska ce uci u EU, i onda vam to nece trebati. Ali ako zelite ostati duze u Engleskoj, onda to moze biti super opcija, upisati nesto sto vas zanima, ako mozete platiti, ne mora biti degree, nego neka diploma tipa, business administration, accountant, management, advertising, marketing i sl, i onda kad zavrsete imat cete diplomu, i moci cete naci posao u engleskoj kad HR udje u EU.
Ako nemas love za to, za sada, sjedi i cekaj kod kuce. To je moj najsvesrdniji savjet! Bolje ti je nemoj ici tamo! HR ulazu ocekuje se u EU za 1.5 god, ne ocekuju se restrikcije za hrvate u Engleskoj. Pricala sam s nekim novinarom koji zivi i pise iz Brusella za neke novine, i on takodjer kaze, da nece biti restrikcija u Engleskoj i Irskoj za Hrvate.....
Mislim da je za nekog tko se zanima za Englesku, najbolje ili da sad upise neki course koji ga zanima, al neka previse ne racuna da ce moci raditi u Engleskoj, ili da dodje tek kad udjemo u EU. Jer da se dogodi da i ne mozemo odmah raditi, ipak ce biti bolje, jer ce course razni biti jeftiniji, ona cijena za EU, a ne overseas koji su troduplo skuplji, a i moci cete raditi kao samostalni ako ste npr. prevoditelj i sl.....takvo pravo imaju npr sad Rumunji jer oni jos ne mogu tamo raditi ali njihova zemlja ima nekakve ugovore sa Engleskom o tome, jer su u EU itd itd. Sasvim sigurno u EU ce biti laske u vezi puno stvari. Pricekajte ipak , savjetujem, 2013 tu. To je ipak samo jos nesto vise od godinu dana!
Eto, toliko, imam puno iskustava iz UK, a i volim UK, pa ako jos nesto netko zeli pitati, slobodno mi pisite, keytorebeka@yahoo.com
a da , evo i nekih websitova:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/
na ovim stranicama, mozete naci sve info i sve formulare...gdje tocno, ne bih sad trazila, tu je mala suma stranica i slucajeva. No negdje postoji i lista koledja koji su u sustavu tih viza. Dakle mozete se jedino upisom u njih dobiti vizu, dakle moraju biti u sustavu tih Tier,1,2,3,4,5 kategorija. Sve tu pise. Da se ne dogodi da se upisete u neki koledj, date novce, i trazite vizu, a nju ne dobijete, jer taj koledj nije na spisku Uk border agency! eto
A sad sam malo procitala i druge postove. Ima jedan gost koji pita kakve su sanse za refundiranje od strane skole ako se ne dobije viza. To je ok, obicno skole kazu da ce refundirat ako ne dobijes vizu. Tu ne bi trebalo biti problema, ali naravno pitaj kada stupis u kontakt sa skolom.
Sto se skola tice, idi na uk border agency website, i nadji njihov spisak, gledaj koji ti sustav treba, tier1, tier 2 tier 3 ili tier 4, ja mislim da se sada radi o tiers 5. U spisku pored svake skole pise u koji tiers spada, i onda izaberi par skoli, posjeti njihov website i vidi kakve tecajeve nude. Ne mogu biti konkretnija, jer to bi bilo uciniti to umjesto tebe, a to mi je dosadno lol. to mozes i ti.
Da bi dobio vizu, moras ici u skolu puno radno vrijeme kao sto rekoh, iliti 20h, sto je nekih 3 puna sata dnevno u praksi. To su obicno sati takvi da ne mozes raditi ni ujutro ni popodne. Ja sam radila u hotelu i imala kasnije smjene, ali inace, je nezgodno, tako ih smjeste da budu bas u sredini dana, od 9-2,3, 4popodne, zavisi, uz neke stanke, tako se oduzi. no ljudi zato obicno nalaze poslove u neke vecernje sate, ili ne idu svaki dan itd itd...al za produzivanje dozvole nakon godinu dana provjerava se broj dolazaka, kojih mora biti 70-80%...ma sve je to tlaka! sad kad su postrozili.
i jos jedna stvar. Za Hrvate nije potrebna nikakva viza na 6 mjeseci. Mozes upisati tecaj na 6 mjeseci, neces imati problema pri dobivanju vize. To ne mora biti full time course, pa ne mora ni puno kostati. Al kako cete se hraniti i zivjeti.
Ne ocekujte da cete moci raditi. Ali je uvijek moguce naci neki babysitting. U engleskoj je to malo zeznuto je uvijek traze references, credentials, ili da dodjete preko agencije, pa cak traze i prvu pomoc itd itd...no moguce je kazem.
Ovako- U Londonu ako idete nesto iznajmiti mozete proci sa sobom od 65-80£ tjedno al budite spremni na 3,4 cimera. Hrana je nekih daljnih barem 40£ tjedno pa sad ti zbroji. Uz to trebas kupiti i oyster card, to je ako ides busom nekih 20£ tjedno, a ako tube 1-3 zona nekih 35£ tjedno. To su glavni troskovi. Na 6 mjeseci bi moglo biti simpa iskustvo, cisto da osjetite london i zivot, a jako je zabavan shopping lol, gdje u Primarku mozete proci vrlo jeftino! i vratiti se doma sa novom garderobom (koja nece trajati duze od godinu dana lol, al koga to briga). Pa ako vam se to svidi, idite opet na 6 mjeseci, upisite neki drugi tecaj, ako ste uspjeli nesto i zaraditi, i tako ce doci i EU i 2013. Eto, jos jedan prijedlog od mene.
Ovo sve ako ste ispod 30 yrs old lol.
u londonu sve mozete pronaci na www.gumtree.co.uk
, i babysitting i sobu. Ali samo jednom kad ste vec tamo. To je stvarno lako. Eto, to je zadnje od mene!
Da li netko zna,da li ce nam biti otvoreno trziste rada u EU posle ulaska u uniju?
Ako mislis radit u EU imaj na umu da je donesena odluka da svi koji rade izvan svoje zemlje u nekoj od zemalja EU dobivaju placu koji bi i inace dobivali u Hrvatskoj...pa sad ti odi radit vani..
a jel imas koju prijateljicu da se vjencam s njom da bih dobio radnu vizu za posdao boilo gdje vani
@Antun mozes li nam reci koji je to zakon i kada je usvojen ja po prvi put cujem i iskreno ne vjerujem u tu pricu
@Antun mozes li nam reci koji je to zakon i kada je usvojen ja po prvi put cujem i iskreno ne vjerujem u tu pricu
iiMAM JEDNU MOLBU AKO BI MI MOGLI RECI KAKO DOCI DO POSLA U IRSKOJ GDJE TREBAM DA TRAZIM NA KOJOJ WEB STRANICI UNAPRJED HVALA
antun govori gluposti. a sto se tice posla u EU, neki novinar je napisao ovo, on inace pise iz brusella
http://www.vjesnik.com/Article.aspx?ID=C0C9382C-4235-496B-932F-4CA424DB463A
ili pak ovaj clanak
no nista mi necemo moci sigurno znati sve dok zemlje ne pocnu ratificirati pristupni ugovor...
ajde ako mi neko moze pomoci sa ''provjerenim'' informacijama (koliko god je moguce) kako da nastavim studij u Velikoj Britaniji. Istrazivao sam preko neta ima veliki broj stipendija i mislim da bi mogao ''proci'' ali me interesuje koliko je to sigurno, da li je netko od vas vec pokusavao nesto slicno i uopce sto vise info,hvala unaprijed.
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00