Studentska putnićka agencija STA Zagreb Avio karte, putovanja, putovalna osiguranja Na početak
Informacije
Zapošljavanje
Uvjeti
Pišite nam

E-LISTA
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Forum

Forum » Radni programi » CCUSA

martina - CCUSA

alo ljudi. ima neko iskustava sa CCUSA programima.

znam da vec dugo postoje, ali ne znam nikoga ko je isao preko njih.

ajde savjetujte.....

Dodan: 20. 12. 2005 @14:53:07
odgovori 

boris - Re: CCUSA
sta cekas ja sam isao vec 4 puta i zaradio 12.000$ ovo ljeto imas senoirity to znaci vise para ali dolazim sa slovenije
 Dodan: 21. 12. 2005 @11:02:05
odgovori 

maja - Re: CCUSA
ja bi takoder isla, al jos cu razmislit, volila bi ic, ali cu jos razmisliti.
 Dodan: 21. 12. 2005 @13:50:08
odgovori 

kreso - Re: CCUSA

ja sam ove godine preko njih bio u new jerseyu. i bilo je fantasticno.

kupio sam robe, digitalac i ipod. jos sam i putovao cijelu istocnu obalu.

ides radi iskustva, jezika i novih ljudi. pare dodju same.

Dodan: 21. 12. 2005 @15:22:37
odgovori 

Maja - Re: CCUSA

Ja bi volila probat, ali eto, do kada se moze prijaviti??

maya_zadar@yahoo.com

Dodan: 21. 12. 2005 @18:29:17
odgovori 

zrinka - Re: CCUSA

Prijave su otvorene do 10. travnja, a za sajam poslodavaca do 10. veljace.

Sto se prije prijavis to su ti bolje sanse za bolji posao, imas vise vremena za skupljanje novca, za kupovinu avio-karte, za odlazak po vizu, za cijelu pripremu...

Vise informacija na www.ccusa.com

Dodan: 22. 12. 2005 @11:50:04
odgovori 

to je ok, a za vizu nema problema, ja imam vizu na 5 god za USa
 Dodan: 22. 12. 2005 @22:26:10
odgovori 

boaa - Re: CCUSA
može jedno pitanje? zanima me okvirno koliko bih novaca trebala skupiti da tamo preživim do prve plaće? znam da mi to sad nitko ne može točno reći, ali ono, bar otprilike?
 Dodan: 02. 01. 2006 @20:18:11
odgovori 

Mimi - Re: CCUSA
Ljudi ne zavaravajte se! Nije CCUSA tak super agencija. U Hrvatskoj je jedino problem sto nema bas neku konkurenciju kao u ostalim gradovima po Europi a da ne spominjem Ameriku! Da samo BUNAC (kao jedna od najboljih agencija u svijetu)otvori jednu poslovnicu u LIJEPOJ NASOJ vec bi bila druga prica.
 Dodan: 04. 01. 2006 @03:25:27
odgovori 

kornelio - Re: CCUSA
Mimi slazem se s tobom! Prica san s ekipom koja je bila doli u Americi koji su dosli preko tog Bunaca ili kako vec i zaradili su valda duplo vise para nego ja. Kad malo bolje poglidas CCUSA je sranje!
 Dodan: 04. 01. 2006 @13:15:10
odgovori 

vinc - Re: CCUSA

ja bi isto rado išel,al nikak da se prijavim, najbolje bi bilo da me neko prijavi pa da nemam izbora :)

a kaj se tiče love to mi je sekundarno, ak imaš priliku putovati po sad-u, usavršiti jezik, steknuti iskustvo bla,bla... bil bi zadovoljan da se doma vratim s par dolara

Dodan: 07. 01. 2006 @17:15:23
odgovori 

anita - Re: CCUSA
A kaj ne postoji sansa da se preko tog BUNACa prijavim u nekoj drugoj zemlji?....ako je ta varijanta puno bolja
 Dodan: 07. 01. 2006 @23:30:45
odgovori 

Kate - Re: CCUSA

bog ljudi! evo malo iskustva postarije babe... sala.... bila sam u programu ccusa 2001. i mogu reci da je to svakako jedno dobro iskustvo, ali pritom mislim na cjelokupni dozivljaj, ne na program. mene osobno je dopao ohio. odusevljenje je splasnulo silaskom iz busa. zivjela sam u kuci koju je poslodavac imao za svoje radnike i to smo zapravo i bili. ne zavaravajte se mogucnostima. 20 ljudi, 5 soba, 2 wc-a. moje iskustvo je ocito bilo lose. no, ne dajte se smesti, navodno je bilo ljudi sa super iskustvom. da ne duzim, u programu sam ostala ravno 20 dana i krenula dalje svojim putem, otisla u Philadelphiu, nasla stan i zaposlila se kao konobarica u restoranu tako da mi je ostatak od 4 mjeseca prosao savrseno. upoznala sam hrpu ljudi s kojima sam i danas dobra. nije bilo lako, trebalo se na to odluciti i skupiti hrabrosti sam otici u nepoznato, ali nisam htjela da mi ljeto prode usrano u usranoj drzavi i jos usranijem malom mjestu. zato, moja je preporuka, idite!! ako imate mogucnosti svakako idite! ako vam se u programu ne svidi, nadite posao u restoranu (u programu sigurno necete zaraditi lovu, jedini isplativi posao je konobarenje) i lijepo svih pozdravite. moram pripomenuti kako je kad smo rekli manageru da idemo ca organizacija digla takvu frku i prijetila da cemo biti protjerani (red flagged), te sam radi toga kontaktirala njihov dept of justice koji su se samo nasmijali. ccusa studentima pruza iskustvo rada u zemlji koja nije njihova domicilna, a toj zemlji izuzetnu priliku za jeftinu radnu snagu (vas mogu platiti min wage) u sezoni. u mojem slucaju osim sto nas je poslodavac izrabljivao, pribjegao je i zastrasivanju misleci da smo nepismena iz bogtepitagdjejetazemlja socijala zaboravivsi valjda da nam je nivo znanja daleko siri od njihovog i da nas je upravo zivot u toj bogtepitadije zemlji ucinio snalazljivima. moje americko iskustvo je ipak na kraju ispalo super, zahvaljujuci samo meni zato go 4 it! :) vidjela sam puno stvari i prozivjela sam puno toga, cak i pad wtc-a i nerede nakon toga... nije problem naci posao, u svakom restoranu postoji prijava, ali najbolje je traziti da odmah razgovarate s managerom ako je moguce.... zelim vam srecu! :)

Dodan: 09. 01. 2006 @12:14:27
odgovori 

Kate - Re: CCUSA
da se ispravim program se zvao WEUSA... malo sam isparila s godinama ;)
 Dodan: 09. 01. 2006 @12:18:45
odgovori 

miroslav - Re: CCUSA
koliko se ceka na usa vizu dali u ambasadi traze neke specijalne zahteve , na sta treba obratiti paznj.molim za savet VAZNO JE
 Dodan: 10. 01. 2006 @01:06:40
odgovori 

oliver - Re: CCUSA

OBAVEZNO! ako mozete, obavezno idite. iskustvo do bola... a i pomoci ce vam poslije u zivotu, poslu... poslodavci vam cijene ljude koji nesto poduzimaju, a ako se odlucite na 4/5 mjesecno lutanje po americi, onda ste sigurno jedan od takvih

Dodan: 10. 01. 2006 @09:11:57
odgovori 

Kizo - Re: CCUSA
Ja sam se prijavio za independent option i najvjerojatnije idem u Ocean City,MD.Jer netko vec bio tamo ili ide ove godine.
 Dodan: 11. 01. 2006 @16:51:30
odgovori 

Masa - Re: CCUSA
Bok,citam ove vase postove, pa bi samo imala jedno pitanje, naime ja ovo ljeto idem isto u USA, idemo na independent nas 5,pa me interesira kakve su zaista mogucnosti da ako nam taj posao koji smo nasli stvarno ispadne koma, da jednostavno damo otkaz i odemo, u biti zanima me da li smo na neki nacin vezani za tog poslodavca ili je to stvarno blef kao sto je Kate spomenula? Mozemo li na neki nacin biti sankcionirani?..Mi bi trebali ici u Santa Cruz, zabavni park, prema prethodnim iskustvima cini se ok, ali cula sam od raznih ljudi razne price pa me eto interesira...Unaprijed hvala... Masa
 Dodan: 12. 01. 2006 @17:23:37
odgovori 

Ivan - Re: CCUSA
Možeš dat otkaz i pokupit se isti dan, ali najbolje, u slućaju da ti se ne sviđa, dat "otkazni rok" od 2 tjedna, kako bi bila sigurna da će ti platit sve radne sate. Neki poslodavci se prijete da će ti uzet vizu idt. al sve ti je to blef kako bi ostala kod njih i radila za najmanju moguću satnicu, s obzirom da amerikancima tako nešto ne pada na pamet. Da rade za minimum $$$! Ali kako god bilo bit će ti super, samo ako možeš, bolje ti je da radis isti posao za veću plaću....
 Dodan: 13. 01. 2006 @19:39:39
odgovori 

ivica - Re: CCUSA
frend mi je isao,treba ti za vizu i kartu oko 10 000 kn al to mozes sve tamo zaradit
 Dodan: 25. 01. 2006 @17:41:15
odgovori 

NETKO - Re: CCUSA
Pozdrav, jel ima netko sa iskustvom internshipa da me posavjetuje gdje i kako pronaći posao a imam diplomu sa zagrebačke ekonomije???do sad sam pokušavao na ovim web adresama što predlaže STA pa ništa...tak da imam osjećaj da je to skoro nemoguće pronaći pa ak ima netko bilo kakvu korisnu info ili pak strica u americi koji ima svoju firmu neka javi:))
 Dodan: 26. 01. 2006 @10:58:41
odgovori 

bok! jel mi netko moze reci koliko treba okvirno novca za cijeli program...a i za uzeti sa sobom.
 Dodan: 14. 02. 2006 @15:32:35
odgovori 

igor - Re: CCUSA
evo čitam tu sva ta loša iskustva i ne vjerujem... odite vi ljudi jednu sezonu odradit na lijepo naše hrvatsko more, pa kad na kraju usporedite uvjete i zarađen novac, možda ćete znat cijenit i iskustva u americi... vama su problemi poslovi koje treba radit, smještaj bez televizije, i djeljenje kupaone s ekipom... dajte se malo maknite od maminih nogavica i pogledajte život oko sebe... nemojte svi bit luka i borna... pozdrav.
 Dodan: 06. 01. 2008 @09:51:56
odgovori 

Suomi - Re: CCUSA

joj meni su najbolji ovi frustriranci koji se jave samo da bi malo seruckali i izmisljaju neke spike..Igore koja televizija u sobi, sta o cemu ti pricas..ko se buni??ako se navede cinjenica da mi dobivamo poslove u USA koje amerikanci ni u ludilu ne bi radili, sta je tu netocno??Pa mi smo svjesni toga i prije no sto odemo!!ali je bit da kad vec dodjemo tamo,imamo velike sanse naci i nesto bolje, sto odovuda ne mozemo!!aj Igore odi gledat sapunicu, tamo ti se stalno zale pa ces moc komentirat do besvjesti:))

Meni se cini da si ti ta mamina maza, prvi put vidia svita i bio sretan kad ti poslodavac baci kost...e pa ima ljudi koji se znaju pobrinut sami za sebe..i ako mogu zasto ne bi trazili nesto bolje?Ti mora da ces uspijet u zivotu ak budes zadovoljan s guljenjem krompira kod Mr Smitha, the big amrikanosa..

Aj sricno ti bilo s tim stavom..

Inace ljudi savjetujem da ako vec niste zadovoljni s dobivenim/odabranim poslom, pocnite mailat svim zivim poslodavcima kod kojih bi htjeli radit..i kad vas prime dajte otkazni rok od 2 tjedna i ne slusajte njihove suplje prijetnje!vjerujte mi velika vecina odgovori..Ja sam se iz zabiti mogla presaltat u NY, Californiu, Las Vegas..na puno bolje radno mjesto i placu..cak ni ne pitaju zivotopis, sta znas radit, koliko dobro znas engleski..cista suprotnost nego u lipoj naskoj..gdje moras biti inzinjer da bi cistio wce:)

Inace ako zelite SAMO ZARADIT, odite radje u Englesku, Irsku..Tamo je minimalac 8,6eura i stalno raste..dok u Americi se samo srozava..a ko zna koliko ce dolar past dok se vratite doma..

Dodan: 06. 01. 2008 @12:16:31
odgovori 

splicho - Re: CCUSA

ima li ko kakvih iskustava sa gradom Frederick, država Maryland???

ako ima neko ko je bia ili planira ic tamo ovo lito - neka se javi....

Dodan: 17. 01. 2008 @12:47:17
odgovori 

LINDA - Re: CCUSA
ej suomi, jel imas mozda mail od poslodavca gdje si mogla raditi u californiji?? il bilo gdje u kaliforniji? ak da ,moj mail je lili_jeje@yahoo.com pa javi, ja bih sa frenidcama radila negdje u CA,racunamo na san diego..sa bilo kakvim informacijama javi mi se na mail..THANX
 Dodan: 27. 01. 2008 @19:45:37
odgovori 

Bok, gost.

Za pristup forumu te blorumu potrebno je prijaviti.
Ukoliko još nemate korisnički račun lako ga otvorite besplatno.
Budi informiran i prijavi se na mailing listu :
CHECK MY TRIP
Želiš saznati više o svome letu? Provjeri checkmytrip:
Prezime:
Kod rez.:

ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
Thailand
Brazil
Nigeria
USA
Cuba
Australija

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com™
Pretraživanje po stranicama: