rent-a-car USA
Dodan: 28. 02. 2010 @14:59:57
Pozdrav svima!
putujem za mjesec dana u Ameriku i izvadio sam u HAK-u medjunarodnu vozacku dozvolu, medjutim nesto sam nacuo da se ne moze rentat auto ako nemas min. 25. g.
Jel to istina!??? jer meni su 21., a planirao sam iznajmit auto i malo proputovat... ako netko ima vise informacija, molim vas da mi se javi...
hvala :)
Re: rent-a-car USA
Dodan: 01. 03. 2010 @14:34:28
da, to je istina, ja sam rentao auto za 5mj u paketu i pise da moras imati 26 godina i kreditnu na ime onoga tko ce vozit. i ja imam hakovu, al mislim da im je najbitnije tvoja kreditna :)
Dodan: 02. 03. 2010 @19:49:38
Ne moras imati min 25. ako imas manje od 25 onda placas osiguranje nesto vise. Ja sam rentao u Hertzu kad sam imao 23 godine s debitnom karticom.
Dodan: 02. 03. 2010 @19:50:22
P.S. Bez medunarodne dozvole.
Dodan: 03. 03. 2010 @17:58:14
Ma gle, mislim da mu je bolje da ne rezervira auto bez da je siguran da ce mu to biti dozvoljeno, ja sam rezervirao preko travelocitija Dollar rent-a-car i full podebljano pise ovo na odabiru: A major credit card will be needed at the car rental agency. All drivers must be at least 25 years of age. da ne bi platio 300 baksa pa mu tamo kazu banana :) bolje neka pita kao i ti na licu mjesta, i ako mu dozvole plati i gotovo
Dodan: 08. 03. 2010 @13:53:34
Ja sam bio lani u New Yorku i rentao sam auto na 20 dana jer smo frend i ja putovali po istočnoj obali. Stvar je jednostavna. Postoje 2 tarife: jedna za osobe koje imaju 25 godina i starije, a druga za osobe mlađe od 25 godina koje plaćaju rent oko 15 - 20% više (razlog tomu je što vozače mlađe od 25 godina smatraju više rizičnim pa se na taj način osiguravaju). Najvažnija im je stvar KREDITNA KARTICA koja glasi na tvoje ime. Ne moraš imati ni međunarodnu vozačku (ja sam im dao onu našu gadnu rozu i bilo je OK iako nisu ništa skužili šta tamo piše, valjda im je bila važna slike:). Ali najvažnija stvar koju te pitaju valjda 50 puta je "Do u have a credit card with ur name on it?" jer svu eventualnu štetu i troškove skidaju s nje. Inače, rentanje auta i putovanje kroz Ameriku je prejaka stvari i toplo preporučujem
Dodan: 08. 03. 2010 @13:56:51
PS Ja sam isto lani imao puuuuno pitanja prije putovanja, pa ako te zanima bilo što, slobodno se javi na kreso.ban@gmail.com. Bit će mi drago pomoći.
UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.