LJUDI!!! trebaju mi SVE informacije o kubi!!! kako najpovoljnije do tamo (gledala sam neke airfrance letove iz zg, al ak netko ima nes bolje...), kako do vize? , smještaj???znam da postoje kuce koje se iznajmljuju turistima, koliko je to sigurno? i sta je sve mustsee na kubi uz, naravno, havanu???
HVALA UNAPRIJED!!! :)))
Darko, vidim, imas iskustva s kubom, jel mi mozes poslat mejl s linkovima ili tips&tricks o smjestaju? jel to unaprijed bukiras ili tamo na licu mjesta?
moj mejl: toninjush@gmail.com
HVALA PUNO SVIMA! :)))
evo mi se bas vratili iz Kube a vec i planiramo povratak jer to je raj na zemlji.
Mi smo uzeli bili kartu od AirFrance-a za cca.5000 kuna. Zagreb-Pariz-Havana i obrnuto
odsjeli smo u nekoliko casa particular u raznim gradovima i sve to vise manje ide na preporuku... jeftino je - placa se od 15-30 CUC (1 CUC= 1.23 EUR) po sobi/noc
vizu trebas. posalji samo fotokopiju putovnice (moze i mailom) Kubanskom veleposlanstvu u Becu, uplatis im na racun novce za vizu i u roku od cca. 10-14 dana stize ti tarjeta del turista na kucnu adresu...
ako treba jos sta - samo pitaj ;)
Pozdrav!
Ja evo bila na Kubi u siječnju. Za državljane RH, viza je potrebna točnije to je turistička karta. Vadi se u Beču u veleposlanstvu Kube. Možeš je raditi solo ili preko agencije u RH, uz posredovanje košta te 400 kn. Treba kopija putovnice i potvrda rezervacije avio karte. (Provjerena informacija)
Avio ili rezervirati čim ranije (mi smo platili 750 eura sa taksama, preko Pariza), frend je išao krajem siječnja iz Venecije, cijena 4500 kn sa taksama. Dakle, poslati ponudu na agencije i tražiti najpovoljniju opciju.
Smještaj je tako jednostavno za naći, ako trebaš kontakta slobodno se javi. Cijena je od 15-30 CUCa ($) po sobi, cijena doručka od 3-5 CUC, večera oko 7 CUC( u casa particular iliti privatnom smještaju). Možeš im pokucati u bilo koje doba dana ili noći i otvorit će ti. Ttražiš na kućama oznaku CASA PARTICULAR ili sl. Ako nemaju slobodnih soba uvijek ti mogu preporučiti nekoga drugog i Kubanci će ti rado pomoći. Stara Havana smještaj je najskuplji 30 CUC ($). Hrana je općenito pristupačna pa ćeš se najesti jastoga za 50 kn do mile volje. Ima i njihovih verzija klope pa ko voli nek izvoli. Dobro je razmijeniti u mjenjačnici 10-20 eura u CUP - njihova moneda nacional za šoping na tržnicama.
Obvezno nositi EURE nikako DOLAR jer uzimaju i do 20% provizije!!!
Ne nasjedati na jinterose koji će vas odmah zaloviti i pokušati vas odvesti u neki restač. Ako vam je prvi dan teško možete s njima, ali ćete sigurno klopu platiti nekoliko cuca više ili njemu klopu. Opet, kako je kome jednostavnije.
Engleski se priča, španjolski je prednost.
Mi smo rentali auto i solo brijali dva tjedna. Nakon jinterosa sami smo tražili smještaj, restorane, izlete i sl. Cjenkati se može.
Ako trebate dodatni savjeta, slobodno se javite. mail: sake79@gmail.com
Me gusta CUBA!!!
Pozz
Sake
Idem na Kubu u 8mj, moram izvaditi vizu. Zanima me samo da li će mi poslati poštom iz Beča, ako ima pošaljem sve podatke i lovu? Ima netko to iskustvo?
I ako znate, da li je točno da državljani BiH ne trebaju vizu za Kubu??
Thanx!!!
Pozdrav svima,
Kako sa parama? Mislim, ne bi uzeo čitav iznos odmah nego po potrebi sa kreditnom karticom? Jel to moguće?
Ja bih preporučila keš, a karticu eventualno ako misliš da ćeš biti u nekom gadnom škripcu ili će ti trebati za rent-a-car ili sl. Ja uvijek nosim samo keš i uvijek ga imam sa sobom dobro skrivenog (baš uvijek kod sebe, a dio ostavljam u sobi samo ako je smještaj apsolutno siguran!) Dobro je imati kopiju putovnice - zlu ne trebalo.
ako ima još pitanja, stojim na raspolaganju.
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00
|