Studentska putnićka agencija STA Zagreb Avio karte, putovanja, putovalna osiguranja Na početak
Informacije
Zapošljavanje
Uvjeti
Pišite nam

E-LISTA
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Forum

Forum » Općenito » KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))

tonina - KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))

LJUDI!!! trebaju mi SVE informacije o kubi!!! kako najpovoljnije do tamo (gledala sam neke airfrance letove iz zg, al ak netko ima nes bolje...), kako do vize? , smještaj???znam da postoje kuce koje se iznajmljuju turistima, koliko je to sigurno? i sta je sve mustsee na kubi uz, naravno, havanu???

HVALA UNAPRIJED!!! :)))

Dodan: 08. 02. 2010 @18:54:14
odgovori 

NAJKA - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
NE TREBA TI VIZA
 Dodan: 11. 02. 2010 @19:35:58
odgovori 

NAJKA - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
UPRAVO IDEM 01.MARTA NA 9 DANA
 Dodan: 11. 02. 2010 @19:37:17
odgovori 

- Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
DA, treba viza...
 Dodan: 12. 02. 2010 @22:08:34
odgovori 

Darko - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
obavezno moras imati vizu!traze je na chek in-u.to je najmanji problem cijena oko 23eura.ja uvijek letim iz italije,tocnije iz venecije,airfrancom ili iberiom.cijena oko 650 eura sa svim taxama ukljucenim u cijenu,to vam je tocno 50% jeftinije nego s polaskom iz Zagreba.pozdrav od Darka iz Umaga.
 Dodan: 14. 02. 2010 @09:02:29
odgovori 

Darko - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
privatni smjestaj na kubi je odlican,ja placam oko 20 eura apartman za dvoje + dorucak oko 6 eura.vizu mozete kupiti direktno u konzulatu R.Kube u Becu ili kao ja u italiji.pozdrav.
 Dodan: 14. 02. 2010 @09:07:55
odgovori 

tonina - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))

Darko, vidim, imas iskustva s kubom, jel mi mozes poslat mejl s linkovima ili tips&tricks o smjestaju? jel to unaprijed bukiras ili tamo na licu mjesta?

moj mejl: toninjush@gmail.com

HVALA PUNO SVIMA! :)))

Dodan: 15. 02. 2010 @21:11:47
odgovori 

leeloo - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))

evo mi se bas vratili iz Kube a vec i planiramo povratak jer to je raj na zemlji.

Mi smo uzeli bili kartu od AirFrance-a za cca.5000 kuna. Zagreb-Pariz-Havana i obrnuto

odsjeli smo u nekoliko casa particular u raznim gradovima i sve to vise manje ide na preporuku... jeftino je - placa se od 15-30 CUC (1 CUC= 1.23 EUR) po sobi/noc

vizu trebas. posalji samo fotokopiju putovnice (moze i mailom) Kubanskom veleposlanstvu u Becu, uplatis im na racun novce za vizu i u roku od cca. 10-14 dana stize ti tarjeta del turista na kucnu adresu...

ako treba jos sta - samo pitaj ;)

Dodan: 16. 02. 2010 @21:40:01
odgovori 

linda - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
e a sto treba tamo najbitinje vidjeti? koje gradove?
 Dodan: 19. 02. 2010 @15:13:38
odgovori 

leeloo - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
mi smo vidili nekoliko - a najvise bi izdvojila Havanu i Trinidad :)
 Dodan: 20. 02. 2010 @03:25:27
odgovori 

timi - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
frendica mi se jučer vratila sa Kube. vizu je napravila preko turističke agencije (bilo koje) i koštalo ju je 35€ (vjerovatno su si uzeli proviziju). a kad su odlazili sa Kube , morali su platiti 25€.
 Dodan: 20. 02. 2010 @17:51:09
odgovori 

timi - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
i ja bi na Kubu!!!!!
 Dodan: 20. 02. 2010 @17:55:24
odgovori 

traveler - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))
Vizu mozes kupiti na bilo kojem vecem airportu sa kojeg ides. Ja sam letio iz Frankfurta sa Iberiom za 528 EURO, povratna karta. Predlazem ti vizu da kupis na airporte jer je to najjednostavnije i kosta 35 euro, ja sam je kupio 1 h prije leta. Sto se tice smjestaja predlazem ti Casa Particular ili u prevodu Privatni smjestaj. Cijene se krecu od 20 do 40 CUC. 1 EURO = 1,27 CUC. Zaboravi price da je Cuba jeftina, potrosio sam za 14 dana dva puta vise nego od planiranog. Predlazem ti Trinidad, 6 h busom od Havane. A najvise ti predlazem da kupis Lonely Planet Travel Guide o Kubi. Tu imas adrese, smjestaje i najbolje ti je da ides od vrata do vrata pa gdje ti se svidi tu ostanes. Ako sta treba slobodno pitaj. Pozz
 Dodan: 22. 02. 2010 @17:56:21
odgovori 

Sake - Re: KUBA KUBA KUBA!!! HELP! :)))

Pozdrav!

Ja evo bila na Kubi u siječnju. Za državljane RH, viza je potrebna točnije to je turistička karta. Vadi se u Beču u veleposlanstvu Kube. Možeš je raditi solo ili preko agencije u RH, uz posredovanje košta te 400 kn. Treba kopija putovnice i potvrda rezervacije avio karte. (Provjerena informacija)

Avio ili rezervirati čim ranije (mi smo platili 750 eura sa taksama, preko Pariza), frend je išao krajem siječnja iz Venecije, cijena 4500 kn sa taksama. Dakle, poslati ponudu na agencije i tražiti najpovoljniju opciju.

Smještaj je tako jednostavno za naći, ako trebaš kontakta slobodno se javi. Cijena je od 15-30 CUCa ($) po sobi, cijena doručka od 3-5 CUC, večera oko 7 CUC( u casa particular iliti privatnom smještaju). Možeš im pokucati u bilo koje doba dana ili noći i otvorit će ti. Ttražiš na kućama oznaku CASA PARTICULAR ili sl. Ako nemaju slobodnih soba uvijek ti mogu preporučiti nekoga drugog i Kubanci će ti rado pomoći. Stara Havana smještaj je najskuplji 30 CUC ($). Hrana je općenito pristupačna pa ćeš se najesti jastoga za 50 kn do mile volje. Ima i njihovih verzija klope pa ko voli nek izvoli. Dobro je razmijeniti u mjenjačnici 10-20 eura u CUP - njihova moneda nacional za šoping na tržnicama.

Obvezno nositi EURE nikako DOLAR jer uzimaju i do 20% provizije!!!

Ne nasjedati na jinterose koji će vas odmah zaloviti i pokušati vas odvesti u neki restač. Ako vam je prvi dan teško možete s njima, ali ćete sigurno klopu platiti nekoliko cuca više ili njemu klopu. Opet, kako je kome jednostavnije.

Engleski se priča, španjolski je prednost.

Mi smo rentali auto i solo brijali dva tjedna. Nakon jinterosa sami smo tražili smještaj, restorane, izlete i sl. Cjenkati se može.

Ako trebate dodatni savjeta, slobodno se javite. mail: sake79@gmail.com

Me gusta CUBA!!!

Pozz

Sake

Dodan: 07. 03. 2010 @02:37:39
odgovori 

Bok, gost.

Za pristup forumu te blorumu potrebno je prijaviti.
Ukoliko još nemate korisnički račun lako ga otvorite besplatno.
Budi informiran i prijavi se na mailing listu :
CHECK MY TRIP
Želiš saznati više o svome letu? Provjeri checkmytrip:
Prezime:
Kod rez.:

ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
Thailand
Brazil
Nigeria
USA
Cuba
Australija

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com™
Pretraživanje po stranicama: