transsibirska
Dodan: 02. 02. 2010 @17:09:05
dal netko moze podijeliti par savjeta za transsibirsku željeznicu- dal je jeftinije povratna karta kopnom ili avionom nazad(i do kuda), iz Vladivostoka ili Beijinga? jel ima nekih iskustava koju odabrati- Trans-sibirsku/mongolsku/manđurijsku rutu? HVALA!
Re: transsibirska
Dodan: 04. 02. 2010 @02:02:52
vrati se definitivno avionom jer put od avionom traje 12 sati iz Vladivostoka,a vlak 7 dana. jeftiniji su letovi iz Vladivostoka nego Pekinga preko ruskih aerokompanija. po meni odabrati put za Peking. Vladivostok je lijep,ali i dalek,moj savjet je da zapalis za Kinu ionako je puno ljepsi Peking. Moj savjet ljeto - nikako zima. Kad otprilike ides? Mozda se mogu utrpati ako nemas nist protiv.
Dodan: 06. 02. 2010 @19:59:31
mene bi takodjer zanimala ta ruta, s tim da sm razmisljao ryanom do Rige, pa onda busom do Talina, a onda vlakom do St Petersburga...do Moskve, vidjet mosku, i nastavit dalje do Mongolije, pa onda za KInu, Peking....ta bi me ruta recimo zanimala...inace, balticke zemlej su prekrasne, jednom prilikom sam vlakom isao do Vilniusa, pa budom do Rige i Talina...zemlje i gradovi koji se trebaju ponovno vidjeti...
mozda je moguc neki dogovor?
Dodan: 08. 02. 2010 @15:32:33
moguc je samo koliko bi nas to novaca izaslo ?
Dodan: 08. 02. 2010 @20:29:30
hm razmišljao sam o o balkan expresu ali i ova transibirska tura nije loša, ako se šta dogovorite tu sam.
Dodan: 09. 02. 2010 @14:46:14
ajd bacite svi ovdje mail adrese da se mozemo dogovoriti.
Dodan: 16. 02. 2010 @12:16:58
Trebate misliti na pozivno pismo ili lazni vaucer agencije radi dobivanja vize. Sto se tice karte, takodjer ima nekih caka.
Dodan: 16. 02. 2010 @15:31:58
pricaj slobodno sve o tome ako ti se da...
Dodan: 16. 02. 2010 @15:45:17
Pa prvo i najbitnije je viza. A vizu se može dobiti ako imaš nekoga u Rusiji tko će napisati pozivno pismo i kod kojeg ste "službeno" smješteni. Druga mogućnost je direktno kontaktirati s hotelima ili hostelima i platiti im unaprijed (barem dio) i onda s njihovim računom ići u veleposlanstvo. A treća mogućnost je pronaći agenciju koja će za male pare (do 70 Eur) napraviti fiktivan vaučer i onda s njim ići u Veleposlanstvo. Ruska papirologija je zeznuta.
Što se tiče vlaka, mislite li raditi pauze na putu ili u jednom cugu od početka do kraja?
Dodan: 18. 02. 2010 @00:59:10
u jednom cugu po meni pa nazad nakon dan-dva odmora u Vladivostoku, avionom do Moskve pa doma..previše je 14 dana u 2 smjera, puno vremena oduzima...
Dodan: 18. 02. 2010 @13:30:33
OK, to je sve stvar preferencije, iako na putu ima zgodnih stvari, ali OK :) Samo sto cete s vizom? :)
Dodan: 18. 02. 2010 @15:15:54
stari,pa 6dana putovat transibirskom do tamo i bit 3 dana i nazad?!?!? pa to je mazohisticko bacanje para i vremena.bolje odi u tunis 7 dana na AI za transibirsku ti treba okvirno nekih 1 mj ako hoces to posteno napravit i vidjet putem bar nesto od toga kuda prolazis.jer ima se puno toga za vidjet!
Dodan: 18. 02. 2010 @23:35:45
nemam pojma kako objasniti za vizu..vjerojatno se da srediti neki voucher..osobno,meni je 30 dana puno,a i dulje od 30 dana viza ne dopušta ostanak u rusiji, najmanje što želiš imati je posla sa ruskom birokracijom. osobno znam. 6 dana puta kroz Rusiju,osim ako se dogovorimo da stajemo po gradovima, dakle dan puta, dan odmora, tako znači za 12-13 dana se obiđe cijela ruta u jednom smjeru. osobno bih nazad avionom ipak dalek je to put za nazad vlakom,moje mišljenje...
Dodan: 18. 02. 2010 @23:48:21
okvirno gdje bi možda odsjeo: petersburg-moskva-kazan-ekaterinburg-novosibirsk-irkutsk-vladivostok
Dodan: 19. 02. 2010 @13:44:59
Ovo stajanje dodatno komplicira, nije to jednostavno da izađeš, pa drugi dan nastaviš. Ako kupuješ kartu za čitav put odjednom, smiješ stajati na postajama, ali se moraš javljati u svakoj željezničkoj stanici gdje stojiš i plaćati dodatne takse. Također, sljedeći dan kad želiš nastaviti put možda ili nema vlaka, ili taj koji stiže nema mjesta, pa moraš čekati sljedeći, a oni ti ne znaju reći ponekad hoće li sljedeći vlak imati mjesta, pa ponekad se sljedeći dan pretvori u 2-3 dana.
Ako kupuješ od stanice do stanice malo je manje birokracije i komplikacija, ali isti problem se pojavljuje, možda sljedeći vlak neće imati mjesta u razredu koji želiš. No to opet može biti prednost, jer transsibirska ima 3 razreda, i kažu da je drugi najbolji (kupe s 4 ljudi), ali da treći, tzv. platzkartny definitivno treba iskusiti, da je to pravi dikektan kontakt s ljudima, s dušom Rusije i sl. Iako je prljav i ide jedan WC na 42 ljudi, pa se preporuča za malo mekše avanturiste da ga isprobaju na kraćim udaljenostima :)
Također, treba paziti na osobnu sigurnost u velikim sibirskim gradovima.
Avionom natrag je dobra ideja.
Sto se tice vize i "nemam pojma, vjerojatno se da srediti..." :) to bi u ovom trenutku trebao biti najvazniji dio posla, dobiti ulaznicu za Rusiju. Naci agenciju koja ima iskustva s tim i koja ce napisati vaucer koji ce proci u ambasadi u Bosanskoj.
Dodan: 19. 02. 2010 @17:26:24
postoje takve agencije, već sam putovao u moskvu pa znam,ali..ne znam za transsibirsku,uostalom dosta ljudi ih HR se odlučuje za taj put i ne vidim razlog zasto mi ne bi mogli dobiti isto. provjeravali su mi voucher i sve je bilo uredu. normalno da se u zemlju ne moze ulaziti bez razloga onako n onsalantno: "ja evo dosao kod vas ono sta se radi?", nego se treba imati razlog. zato je bolje izvaditi vizu ako se može jer viza je za cijelu Rusiju dok kod vouchera može biti problema pri izlasku ako nemate žig od hotela na njemu. čak prolaze i oni jamstveni listovi i vize sa interneta koji se kupe pa se e-mailom isprintaju. dapače sa njima još nisam vidio probleme... priča se priča svašta o njima,ali da prolaze na ruskim granicama jer vlasnici tih tvrtki,odnosno ljudi koji rade za njih su vrlo dobro informirani tko šalje zahtjev za ruskom vizom i oni su vrlo visoko pozicionirani ljudi... jer vize nisu niošta drugo no punjenje državne blagajne..ne?
Dodan: 21. 02. 2010 @13:20:32
Pa ako ti nije teško, kad dođe do toga, molim te napiši nam postupak dobivanja vize, agencije koje si kontaktirao i sve što ide uz to :)
Dodan: 14. 03. 2010 @21:32:03
Mene zanima, zna li netko koliko takvo putovanje moze kostati otprilike?? Cula sam vrlo razlicite informacije o cijenama karata. Moj plan je ici od Moskve preko Mongolije do Kine, oko 3 tjedna... Sta se tice vize – zar nije po novome da HR drzavljanima ne treba viza ako direktno lete u Rusiju? Jel netko to vec isprobao? I kak to funkcionira npr.s visestrukim ulascima u Rusiju – drugi ulazak bi bio naravno na povratku iz Mongolije – jel to moguce, vratiti se u Rusiju iz smjera Mogolije bez vize, s HR putovnicom?
Dodan: 15. 03. 2010 @14:12:12
..ne treba viza ali treba voucher koji se plati ili pozivno pismo od ruskog domacina..
Dodan: 17. 03. 2010 @10:45:27
A kako nabaviti taj voucher? Konkretne agencije, molim.
Dodan: 17. 03. 2010 @17:08:07
idi na forum.hr u podtemu rusija sve ti piše kako do vouchera i preko kojih agencija. manje više svaka će ti za neki novac srediti voucher.
UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.