cijene u londonu
Dodan: 24. 05. 2009 @12:44:37
molim za pomoć ak ko zna,kakve su cijene u londonu,javni prijevoz,nešto za pojesti,gdje kupiti itd. da se jeftinije prođe?
Re: cijene u londonu
Dodan: 25. 05. 2009 @15:29:37
nedavno sam bio u londonu.Cijene su ti iste ko u većim Europskim gradovima..Prijevoz ti je podzemnom najbolji.Ako si prvi put lagano se prestrasis,ali uopce nije problem.Samo pratis kartu i to ti je to.Kaj se tice klope uvijek imas ducane(tasco itd..) a ak hoces nesto pojesti oko 100 kn ti je obrok s pivom.Ja sa u pub-u u Oxford streetu platio neke janjece meso s krumpirom i salatom uz to i pivica guinness 11 funti..11 x 8,4 = cca 90 kn!!mislim da je t prihvatljivo!!
Dodan: 25. 05. 2009 @19:10:24
imas i china town gdje su cjene od 5funti do 15, svaki restorancic ti ima happy hour tako da u to doba dana imas menie po 6funti. AKo ides na vise dana isplati ti se kupiti oister card, za 24funte mozes se voziti tjedan dana koliko god hoces kroz 1.i2.zonu autobusom, metroom, svime. ali mislim da tjedan dana vrijedi od ponedjeljka do ponedjeljka. najskuplja je karta za jednu voznju, 2funte a ne mozes presjedati vec samo ici 1bus ili 1 voznja metroom...postoje i kaarte za 3dana..
Dodan: 26. 05. 2009 @13:16:48
idem ja na tri noci, dva dana...ako je vec prihvatljivo, moze li se na aerodromu kupiti taj oister card za 3 dana mozda? Cijena? Hvala unaprijed.
Dodan: 26. 05. 2009 @20:51:16
Imam 16 godina.
Da li netko zna koja je cijena prijevoza DVOTJEDNOG u Londonu (Oyster), znate li imam li popust ?
Da li i kako mogu iz Zagreba platiti OYSTER i da li je potrebna fotografija?
S kojom avio-kompanijom iz Zagreba ste najjeftinije prošli? Imam namjeru ići drugom polovinom 7. mj.
Hvala vam!
Dodan: 27. 05. 2009 @23:27:04
ako se dobro sjećam oyster nema potrebe kupovati prije, nego ga kupiš tamo na nekoj većoj stanici... mislim da je dječja do 16 godina, ali mislim da ne provjeravaju to pa možeš reći da nemaš još 16, ispadne jeftinije. i ne treba slika.
to je ono koliko se sjećam od prije 2 godine, ne znam dali se što promijenilo..
Dodan: 27. 05. 2009 @23:29:24
e i da, oyster ti nije na tjedan-dva.. njega kupiš, i 'puniš' novcima koliko ti treba. imaš na svakoj stanici mašine za stavljanje novaca na oyster. a svaki put kad ulazis-izlazis sa podzemne ili busa ti piše koliko ti je novaca ostalo.
Dodan: 28. 05. 2009 @09:12:55
hvala vam svima puno,baš sam u fazi rezerviranja hostela,i tražim nešto gdje neću morati puno koristiti javni prijevoz zbog uštede, a i zdravije je hodati;) samo po pitanju sigurnosti,kak je u londonu za vraćat se natrag u hostel po noći tipa u zonu 1 i 2,jel im rade metroi po noći? nedavno sam imala loše iskustvo s pljačkom na jednom putovanju pa me je sad frka....
Dodan: 28. 05. 2009 @18:24:53
ne, metro ne radi nocu. 1zona je po mom misljenju jako sigurna. mi nismo imali nikakvih problema. za drugu zonu nemam pojma
Dodan: 29. 05. 2009 @10:37:49
hvala puno,pretpostavljam da imaju onu opciju da po noći umjesto metroa voze zamjenski busevi na tim trasama
Dodan: 30. 05. 2009 @03:24:43
imas nocne buseve, ali moram reci da ih je meni ipak premalo.
Dodan: 02. 06. 2009 @08:25:46
Što je sa ovim tour busevima, da li se isplati ici na to? Mislim na big bus tour i slicno...da li bi se recimo isplatilo ukrcati na neki doubledecker i sam napraviti komplet đir s njim (pitam čisto financijski i zbog stiske s vremenom) ili uzeti taj bus koji vozi svojim linijama i s njim obici tj. vidjeti ponesto?
Dodan: 02. 06. 2009 @22:22:52
pa ako zaista nemas vremena viditi sve pjeske onda se isplati valjda tako bar nesto vidis, ali ako imas onda je pjeske uvijek bolje. ako ides na dan,dva autobus je ok, vidis vise, iz busa doduse, ali barem vidis
Dodan: 09. 06. 2009 @23:41:13
Ak ides na kratko vrijeme bus je super izbor, imas nekoliko ruta kojima te vozi + dobijes voznju Temzom sto se fakat isplati vidjeti (mi smo se nakon proucavanja kompanija odlucili za The Original Sightseeing Tour, al vise se ne sjecam zasto). Karta za metro jednokratna je cini mi se 4 funte, a cjelodnevna 4-5 (sto nema logike, al dobro). Klopa je super u China Townu, ima restorančića s forom All you can eat za tipa 6 funti, punis tanjure dok ne pukneš, a hrana je prefina, i u Camdenu - fenomenalno mjesto sa svime što si možeš zamisliti + milijun štandova s klopom (kineska, vijetnamska, tajlandska, talijanska..) i svi te zovu da jedes kod njih (mi dok smo napravili đir da vidimo sta nude smo se na pola najeli jer ti cijelo vrijeme daju da probas), a uzimas si sta zelis i to za 4 ili 5 funti (ovisno o veličini zdjelice)
Dodan: 15. 06. 2009 @10:24:03
Ja sam prošli vikend bila gore na 3 dana i oduševila se gradom. Mene je iznenadilo koliko taj grad i nije skup, ne onoliko koliko sam ja očekivala da bude.
Koliko sam ja shvatila, oyster ti ne treba na tri dana, jer je oyster nešto kaj uzimaš kao pokaz. Mislim da ti je najbolje uzeti dnevnu kartu svaki dan, prve 4 zone koje ti i trebaju (bar su meni trebale, al ja sam odsjela bila u južnom dijelu Londona) ti treba ravno 6.30 funti.
Hrana... iskreno, ja nisam baš jela previše, al fish&chips ti je mislim 7 funti, pizza 10-11... uvijek imaš MacDonalds, Burger King... :)
Kaj još? To bi bilo to.
Dodan: 30. 06. 2009 @18:21:30
Dodan: 02. 07. 2009 @14:41:24
do 10 god je besplatno,slika je potrebna...update nedavno ;)
UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.