Ryanair-kolko se plaća prtalja - iskustva sa Ryanairom
Dodan: 27. 02. 2009 @22:52:05
Pišite
Re: Ryanair-kolko se plaća prtalja - iskustva sa Ryanairom
Dodan: 27. 02. 2009 @22:53:31
Letia bi za London, pa Glasgow, Dublin, Madrid,. Karte su jeftine jel ima tu koja caka.
Dodan: 28. 02. 2009 @22:42:35
10 kg rucna prtaljaga + 15 kg za check in. svaki kilogram ekstra se naplaciva 15 eura/kg
Dodan: 28. 02. 2009 @22:43:08
cijene su takve kakve su.nema nikakvih caka,samo pazi oko prtljage
Dodan: 02. 03. 2009 @13:21:40
Često putujem s njima, i nikada nisam imala loša iskustva. Zadovoljna!!! Evo sada idem prvi put na put samo sa ručnom prtljagom :)
Dodan: 06. 03. 2009 @20:46:33
Ryanair je najbolji..letio vec 3 puta i svaki put usluga vrhunska..ak se bukira u naprijed cijena moze ispast jakoooo mala:)
Dodan: 08. 03. 2009 @10:20:25
ni ryanair nije sto je nekad bio.. npr 2 povratne karte zadar-edinburgh su 32 eura, da, da - ali zato jos dodatno zaracuna airport chek in za jednoga i airport check in za drugoga plus jedna torba (jer ti npr hand baggage nije dosta za 10 dana) 40 EURA!!!!! znaci karte su 32 a prtljaga je 40 !!!! genijalno :(
Dodan: 09. 03. 2009 @12:58:17
nemozes bit jebe...n i postenn.uzmi on line check in...pa ako te bas skuze na aerodromu onda platis(cijena je ista kao i preko neta),a u vecini slucajeva se moze proci na airport check in bez placanja(cak sam negdje procitao da se pare mogu refundirat-jer je to diskriminacija EU ljudi i NonEU ljudi),a rucna prtljaga ti je dovoljana za to vrijeme(jedino ako nemoras imat 2 ormara sa sobom-u tom slucaju onda leti s BA,lufthansom..) moze se unest u avion i malo veca prtljaga neglo li su one dimenzije propisanu.. a u krajnju ruku...nosis dva manja kofera u avion i na check in.u jedan sakrijes ili ostavis da ti ga neko pricuva dok se chekiras...
Dodan: 11. 03. 2009 @13:20:00
kod čekiranja jel provjeravaju rucnu prtljagu, tj. dal moraš otvoriti i izvaditi sve ili? ili ide na skener?
Dodan: 25. 03. 2009 @17:33:58
Mala nejasna stvar: koliko je dopusteno uzeti prtljage bez dodatnog placanja? jasno mi je za cabin baggage, ali da li je u cijenu kostanja ukljucena i prtljaga (ttaj 1 komad) koji ne ide u kabinu kao i drugdje. Pitam jer pod terms & conditions nisu to naglasili, pise da se checked baggage dodatno naplacuje, pa mi nije jasno da li je ta jedna prtljaga uz rucnu podlozna dodatnoj naplati.
Dodan: 26. 03. 2009 @12:21:20
meni niš nije jasno oko prtljage. trebam rezervirati karte online (ryanair) a kad dođem na opciju bags check in ne znam što. heeeelp, malo sam glupa tj.neupućena ;-) po forumima sam malo čitala, neki kažu da su se pravili blesavi i stavili 0 bags
Dodan: 26. 03. 2009 @21:23:39
mozes se napravit bedasta i stavit 0, ali u zadnje vrijeme sve otkriju i na kraju na aerodromu moras platit tih 10, tj. 20 eura
Dodan: 26. 03. 2009 @21:28:02
stavila sam 1 bag online check in. necu se zezat da ne bude frke. povratna me izašla 30 EUR + 30 EUR prtljaga i 10 EUR za online rezervaciju
Dodan: 03. 04. 2009 @11:14:04
Ej!ako imas samo prtljagu koju bi nosila u avion, onda izaberi 0 baggs+online check in.Jer 0 baggs se odnosi na to da NEMAS prtljagu koja ide na cekiranje, vec da imas samo torbu koja ides tobom u avion i ona ti ne smije biti vise od 10kg i dimentija 55x40x20 i tih 10kg ti je ukljuceno u cijenu karte.Posto si odabrala online check in znaci da si moras kuci isprintat kartu, i to mozes napravit najranije 15dana prije putovanja i najkasnije 4h prije putovanja.Online check in je besplatan.Mozes ti izabrati i 0baggs+airport check in, i za torbe ostaje sve isto kao što sam rekao, ali posto imas airport check in jos ce ti naplatit 20eura jer ces na aerodromu podizat kartu.Najjeftinije ti je ono prvo 0baggs+online check in,naravno ako imas samo torbu od 10kg koja ide s tobom u avion.
Dodan: 04. 04. 2009 @08:40:47
Imam dvije.Jednu (do 10 kg i propisanih dimenzija)nosim u avion, druga ide u bunker. Zato sam stavila 1 bag to check in. Jel mogu tih 15 kg što idu u bunker iskombinirati u 2 torbe pa bi to ukupno bilo 3? Dvije u bunker, jedna u avion.
Dodan: 04. 04. 2009 @09:34:32
moeš iskombinirati ali platiti ces dodatnih 20 eura sto ti nema smisla. stavi svih tih 15 u jednu i mirna bosna
Dodan: 04. 04. 2009 @11:02:10
Vidi što sam našla na drugim forumima..."smijes nosit 3 torbe ukupne tezine 15kg za 30eur". A ovo piše na njihovoj stranici "Each passenger is permitted to check in up to a maximum of 3 bags with a combined weight of 15kgs " Al lako moguće da posebno naplaćuju svaku torbu iako ne vidim logiku ako ne prelazi dozvoljenu težinu.
Dodan: 04. 04. 2009 @20:24:33
pa lijepo ti kaze da možeš nositi najviše 3 torbe do 15kg (sve iznad 15kg ti se naplaćuje extra po kg ) ali svaka ti se torba naplacuje posebno.
Dodan: 17. 02. 2010 @19:24:25
Rezervirala sam on line kartu bez prtljage, tj. samo sa ručnom prtljagom, a sada sam ipak odlučila da bi mi trebala i jedna torba za check in. Zanima me da li to sada mogu kako promijeniti prije nego dođe vrijeme da isprintam kartu, hvala
Dodan: 17. 02. 2010 @21:08:06
ne moežeš, morati ces samo sa rucnom
Dodan: 17. 02. 2010 @21:54:57
o nooooo! Ipak hvala
Dodan: 17. 02. 2010 @21:56:21
Prtljago lahko daš čekirat, vendar boš morala dodatno doplačati. Koliko, pa preveri na njihovi strani, ker nisem sigurna. Lep pozdrav!
Dodan: 17. 02. 2010 @22:14:31
iskreno imam jedno pitanje a ne znam kako da napravim temu na ovom forumu povodom toga pitanja pa cu pitat ovdje u nadi da ce netko odgovoriti...zna li itko dali se moze sa INTERRAIL kartom kad se dojde do francuske ukrcat na one TŽV brze vlakove koji voze tim dijelom europe znaci prema svicarskoj belgiji engleskoj itd...puno hvala!
Dodan: 22. 02. 2010 @16:04:55
Kupio sam kartu za let Venecija - Malta i platio sa Master card, što su mi uredno naplatili 10 eura (5 tamo i 5 nazad ) premda u uputstvima piše da se preko Mastersa ne naplačuje provizija?! I da li je netko putovao na Maltu sa njima, da li su sjedišta obilježena brojevima ili ne, kakvi su Talijani u zračnim lukama - zeznuti? da li treba otvarati ručnu prtljagu ili ide na skener..
Dodan: 23. 02. 2010 @15:49:20
ja sam putovao.rucna prtlajga ti je do 10kg.nesmijes nosit preko 100ml i ostali standardni propisi. letis s aerodroma Treviso
Re: Ryanair-kolko se plaĂŚa prtalja - iskustva sa Ryanairom
Dodan: 15. 03. 2010 @00:02:08
Dodan: 18. 06. 2011 @13:05:41
NE LETITE RYAN AIROM - LONDON - ZADAR trosak 6000 kn. sjebali su nas sa 2 djece. dosli na vrijeme na aerodrom, 70 min prije leta. tjerali nas da otvaramo i probamo kasice za dijete, dimenzija vrecica za kreme nisu 20x20 cm nego 19x21cm pa trazili da kupimo nove. suludo i slicne stvari.. ponovno izvazu prtljagu i jedva stignemo na avion 15 minuta prije leta za zadar. RYANAIROVA sluzbenica nas nije htjela pustiti u avion jer joj je to puno papirologije . sljedeci let za PULU ujutro tek u 7.15 naplatili 400 funti. sa djecomn smo spavali na klupama do 4 ujutro. zamalo smo ponovno zakasnili na let bez obzira sto ujutro nije bilo nikakve kontrole, unjeli vodu hranu svasta u avion. objasnjenje u avionu da se moze stici na let i 5 min prije ako vas zeli sluzbenik pustiti. UZAS. transfer na sljedeci let za HRVTSKU do PULE 400 funti za 2 odraslih i 2 djece , taxi do grada 100kn, bus PULA RIJEKA 250 kn, nesto pjeli u rijeci za 100kn, 500 kn BUS za ZADAR. KATASTROFA
Dodan: 18. 06. 2011 @13:05:53
NE LETITE RYAN AIROM - LONDON - ZADAR trosak 6000 kn. sjebali su nas sa 2 djece. dosli na vrijeme na aerodrom, 70 min prije leta. tjerali nas da otvaramo i probamo kasice za dijete, dimenzija vrecica za kreme nisu 20x20 cm nego 19x21cm pa trazili da kupimo nove. suludo i slicne stvari.. ponovno izvazu prtljagu i jedva stignemo na avion 15 minuta prije leta za zadar. RYANAIROVA sluzbenica nas nije htjela pustiti u avion jer joj je to puno papirologije . sljedeci let za PULU ujutro tek u 7.15 naplatili 400 funti. sa djecomn smo spavali na klupama do 4 ujutro. zamalo smo ponovno zakasnili na let bez obzira sto ujutro nije bilo nikakve kontrole, unjeli vodu hranu svasta u avion. objasnjenje u avionu da se moze stici na let i 5 min prije ako vas zeli sluzbenik pustiti. UZAS. transfer na sljedeci let za HRVTSKU do PULE 400 funti za 2 odraslih i 2 djece , taxi do grada 100kn, bus PULA RIJEKA 250 kn, nesto pjeli u rijeci za 100kn, 500 kn BUS za ZADAR. KATASTROFA
Dodan: 20. 07. 2011 @16:06:56
Ciao a tutti!
Prvi put putujem low cost kompanijom, idem iz Barija u Rim. Na sajtu Ryanaira pise da se tecnost mora staviti u plasticnu vrecicu koja se zatvara! Gdje se to kupuje? Ako ne nadjem, da li mogu sve staviti u kesicu od zamrzivaca?
Hvala svima!
Dodan: 15. 08. 2011 @23:43:36
letimo ryanairom iz venezia-e do cagliari-a Ryanairoim, i platio sam karte i jedna kofer koji nije ručna/cabin prtljaga; da li sad mogu napraviti besplatni chekin online, a kad dođemo na aeurodrom tamo predati taj jedan kofer, ili sve chekin i za putnike moramo napraviti na aerodromu; jos ako je neko letio sa marko-polo i putovo hz-om; da li se moze stici na chek-in prtljage ako je let u 8.30 ujutro, a vlak pise da treba stici u 7.02(kakva je sansa da kasni)
Dodan: 16. 09. 2011 @21:03:09
Ako imam torbu koja je 5 cm viša od dopuštene (60cm) da li će mi proći kao ručna prtljaga?
Jesu li baš tako rigorozni? Ima li netko iskustva s time?
Hvala puno! :-)
Dodan: 22. 09. 2011 @14:07:44
Meni se čini da se više prave rigorozni, 4 puta sam letio s njima samo su mi u glasgowu mjerili i vagali torbu a to je bilo zato što sam bio malo glasniji pretpostavljam. Inače s njima je uvijek trčanje na avion jer obično dolaze zadnji tren ili malo kasne pa se i nema baš vremena pregledati ako je avion pun svih 189 putnika.
Dodan: 24. 10. 2011 @15:31:06
Molia bih odgovor, ukoliko je netko putovao nedavno putovao ryanairom.. kako izgledaju kalupi prema kojima se mjere dimenzije ručne prtljage? Naime, torba koju namjeravam nositi je 52x40x20, no kad mjerim zajedno sa ruckama i kotacicima dimezije iznose ukupno 55x45x25.. Moze li mi to proci? Putujem iz Trsta do Valencie. Lijep pozdrav svima!
Dodan: 22. 11. 2011 @20:48:48
realno, to možeš nagurati u njihov okvir ako ti torba nije čvrsta pa se ne može stisnuti ili tako nešto. ponekad provjeravaju torbe, ponekad ne. kad provjeravaju, ne znači da će tebi provjeravati. češće provjeravaju putne torbe nego ruksake. prednost ruksaka jest da ga možeš stisnuti i da možeš izvaditi iz njega što je viška i obući na sebe, pa skineš kada uđeš u avion. tako ja radim jer mi bude predebeo ruksak (stavim u njega 10 kg, ali volumenom to bude tako da ne stane u njihov kalup). s njima na kontroli možeš proći svakako, nema pravila. ponekad su stvarno bezobrazni i tjeraju te da vrećicu iz tax free shopa staviš u torbu, iako lijepo piše da ju možeš unjeti uz ručnu prtljagu. ponekada zezaju jer ti torba samo ne klizne u okvir nego ju treba ugurati. ponekad ih je baš briga i ljudi unose svakakve torbe. nikad ne znaš, oće li ih biti briga ili će te masno oderati ako želiš ući sa torbom u avion. na nekim aerodromima čak i važu tu ručnu prtljagu.
Dodan: 31. 01. 2012 @12:07:53
Trebam pomoč...kupila sam karte za ryanair i dobila potvrdni kod..ali email mi još nije stigao....a pokraj potvrdnog koda piše: da je rezervacija potpuna tek kada stigne email.... je li netko imao sličnu situaciju..zna li šta trebam učiniti....
UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.