Savjeti za Americku vizu
Dodan: 09. 12. 2008 @10:07:35
Pozdrav!
Ako netko treba savjet za proces dobivanja vize za Ameriku, mozete mi pisati na utahco@gmail.com.
Takodjer planiram pratiti rasprave na forumu.
Sretno svima!
Re: Savjeti za Americku vizu
Dodan: 09. 12. 2008 @16:21:05
Pozdrav,
hvala što si se ponudio za savjet. Ja bi trebao u ožujku ići s četvero prijatelja na mjesec dana u USA. Mi smo svi apsolventi, neki smo već dali sve ispite, a neki ih imaju još po nekoliko. Uglavnom, zanima me da li trebamo strahovati za dobivanje vize. Već smo kupili avionske karte, a ako treba možemo dobiti garantno pismo jer neki od nas imaju rodbinu tamo. Hvala unaprijed na odgovoru.
Boris
Dodan: 11. 12. 2008 @10:23:50
Ej! Thanx 4 help..
Čula sam nešto da će navodno doći nove neke putovnice..kao neće nam više trebati viza..od druge godine..jel to istina ili? :) mene svakaj zanima :)
Pozz..
Tina
Dodan: 14. 12. 2008 @14:20:35
I ja
Dodan: 14. 12. 2008 @14:24:17
I ja planiram u 3. mjesecu u Ameriku i zanima me jedna stvar.. na popisu dokumenta potrebnih za dobivanja vize, između ostalog stoji i dokaz o dovoljno novčanih sredstava z apokrivanje troškova putovanja..zna li netko o kojem se iznosu tu radi??
Hvala
Dodan: 16. 12. 2008 @05:44:45
100$/danu boravka u US
Dodan: 18. 12. 2008 @09:45:07
Boris, Potrebno je pozivno ( garantno pismo ) osim ako putujes preko turisticke agencije jer u tom slucaju oni garantiraju za tebe. Nazalost, onima koji su vec dali ispite i vise nemaju status studenta viza ce biti odbijena.
Dodan: 18. 12. 2008 @09:46:07
Ne, nazalost to nije istina. Hrvatski drzavljani ce trebati vizu za SAD do daljnjega.
Dodan: 18. 12. 2008 @09:48:17
Da, potrebno je dokazati da imas $100 za svaki dan koji planiras provesti u Americi. No, takav dokaz je potreban samo ako nemas garantno pismo. U vecini slucajeva, americka ambasada ce odbiti izdavanje takvih viza.
Dodan: 21. 12. 2008 @21:13:42
tako je;ili garantno ili pare. ja nisam imala garantno tako da sam morala donest izvdak iz banke da imam dovoljno novaca na racunu
Dodan: 26. 12. 2008 @22:00:04
e pičke moje hrvatske kako ćemo u SAD kad nema para?
Dodan: 28. 12. 2008 @21:49:44
izvadak mora biti iz deviznog računa ili je ok odgovarajuća protuvrijednost u kunama ?
Dodan: 29. 12. 2008 @04:04:16
Devizni racun nije potreban, uglavnom potrebno je imati dovoljno novca. No, nazalost, u vecini slucajeva, ako put nije organiziran preko agencije ili ako osoba nema pozivno pismo, viza mu je odbijena.
Dodan: 29. 12. 2008 @19:09:12
ja sam dala izvadak iz banke od staraca iako sam solo financirala put, glavno je da se vidi da ima nekih primanja - plaća, mirovina.. I rekla sam da mi oni placaju. Oni koji imaju status apsolventa, iako ste dali sve ispite i ostao je diplomski dobivaju vizu (ja je dobila tako), malo prolistaju index, al ne gledaju detaljno (barem meni nisu). Ali svakako je dobro imati garnatno pismo.
Dodan: 02. 01. 2009 @15:00:24
znaci ako nisam student, ne radim, a imam garantno pismo, 100% necu dobit vizu ili ?
Dodan: 13. 01. 2009 @20:29:59
Postoji poprilično velika vjerojatnost da nećeš, nažalost. Evo primjera: žena prijatelja (koji btw. radi kao zaštitar u Američkoj ambasadi u Zagrebu) nije dobila vizu, a u Kaliforniji ima obitelj. Nije dobila vizu jer je ovdje nezaposlena i nema na vidiku neki posao. Ja sam dobio, a jedno od pitanja je bilo koliko još ispita imam (apsolvent sam sad) te što planiram nakon završetka faksa. Puno sreće svima!
Dodan: 14. 01. 2009 @22:56:56
a sto ako imam potvrdu da sam se prijavila za faks (vani) a rezultati ce mi bit tek za par mjeseci? jeli to pomaze?
pa cemu im sluzi garantno pismo? znaci da oni garantiraju da cu se ja vratit u Hrvatsku, te da ce oni odgovarat (neznam na koji nacin) ako se ne vratim ?
re:savjeti..
Dodan: 18. 01. 2009 @09:57:44
imam pitanje tj. nekoliko njih.... decko i ja bismo htjeli ovo ljeto, nakon sto damo ispite do new yorka (tamo mu zivi sestra)... problem je sto on i radi, a tesko da moze dobiti mjesec dana slobodno, mislim da je maks. tri tjedna. isplati li nam se onda ici? druga stvar, ja imam dijete ciji je otac također u americi, mislim da ima drzavljanstvo, ozenio se za americku drzavljanku.. moze li mi to stvarati probleme? (nismo u kontaktu, samo redovno placa alimentaciju) :)) koliko ranije bi sve treba poceti planirati? prvo viza ili pronalazak karte?
Dodan: 06. 02. 2009 @23:19:23
pozdrav svima:))da bi uspjesno ostvarili pravo na vizu potrebno je uvjeriti konzulara da pod jedan nemate namjeru ostati tamo tj. da se mislite vratiti u Hrv.to vam najlakse ide ako imate prihode i potvrdu od poslodavca da ste zaposleni,ako ste vlasnik/ca stana ili obrta.Na racunu morate imati dosta love ovisi koliko mislite ostati jer se racuna 100 dolara po danu,ako ste student/ica morate prikazati index i na temelju svega toga dobivate vizu od 6 mj.kao npr ja.Dok postoji slucaj koji se nedavno dogodio a to je da je moja frendica koja je vlasnica obrta dobila vizu na 5 godina,ljudi koji su nezaopsleni i nemaju nista na sebi od nekretnina,nemaju prihoda neka ni ne pokusavaju jer takve odmah odbijaju a ostati ce bez 13o dolara koje su uplatili za vizu
Dodan: 06. 02. 2009 @23:21:50
garantno pismo je vise potvrda ovima u ambasadi da imate nekog tko je voljan u slucaju da nemate sredstava biti vas sponzor za vrijeme boravka u usa
Dodan: 16. 03. 2009 @18:27:26
danas smo decko i ja dobili vizu, nismo studenti i ne radimo...
Dodan: 22. 03. 2009 @16:37:47
Moze mi neko dati savjete u vezi vjerenicke vize, novija iskustva? u kakvim slucajevima se dobija odbionica? sta je najbolje od dokaza da smo u stvarnoj vezi, koliko vidjanja uzivo je dovoljno da imamo ja i decko? Ja sam dobila odbionicu za za Au Pair vizu (J-1) zbog nedovoljnih dokaza da cu se vratiti..i sada se plasim da pokrenem proces vjerenicke vize, da opet ne dobijem odbionicu. znam da ova viza nema veze sa J-1 vizom, ali me najvise zanimaju novija iskustva u vezi ovog procesa i koliko dokaza trebamo imati da smo u pravoj vezi? svaki savjet mi je dobrodosao.
Dodan: 24. 03. 2009 @12:44:19
Kak si tak sretno dobila vizu a da nisi student i nisi zaposlena..P ašta si im napričala onda??zanima me jako
Dodan: 31. 03. 2009 @00:33:40
Moje iskustvo je da nema pravila, moja frendica je studentica i dobila je vizu na 5 godina, samo uz predocenje indexa i potvrde fakulteta. Njen decko, vlasnik firme, takodjer na 5 godina. Ja sam naime zivjela u SAD-u godinu dana i skoro svake godine idem tamo (nikad jos nisam put organizirala preko agencije i nikad nisam trebala garantno pismo) i uvijek mi daju vizu na 3 mjeseca, bez obzira na zaposlenje, nekretnine, novce...U svakom slucaju mislim da sam more entitled za tu vizu od 5 godina ali ocito to nije bitno. Ako imate dokaze da vas nesto veze za Hrvatsku i da se morate vratiti, dobit cete vizu bez problema, jedino moze varirati vremenski period na koji ce vam je izdati. Nekome je to bitno a nekome ne. Cula sam takodjer da sad dijele vize sakom i kapom zbog ulaska u NATO, i zbog najave da ce ih uskoro ukinuti. Opet, dok sami ne aplicirate, necete znati.
Dodan: 19. 04. 2009 @21:06:49
hehe, veki, nisam nista napricala, samo prikazala da imam novce za boravak dok sam tamo iako ni to nije trebalo (decko nije ni to imao,a isto je dobio), pitali me samo jesam radila (nisam:) i s kim zivim. And that´s it
Dodan: 20. 04. 2009 @23:27:54
A onda stvarno neam pojma..Očito je faktor sreća jako bitan ;)
Dodan: 21. 04. 2009 @00:01:51
Sviđa mi se vaš pozitivan stav i pozitivna razmišljanja!
Dodan: 11. 11. 2009 @13:18:41
sto si sve nosila od papira kad si aplicirala za vizu?
Dodan: 11. 11. 2009 @13:21:33
btw. ako mozes odogovoriti sto prije jer mi apliciramo jakop skoro! thnx
Dodan: 11. 11. 2009 @13:22:25
pitanje je naravno za - me, jer ste dobili vizu bez zapolenja..
Dodan: 07. 08. 2010 @10:38:58
Pokrenuo sam biznis na internetu koji je krenuo neočekivano dobro. Pošto su mi kupci uglavnom amerikanci, otvorio sam firmu u americi, također putem interneta. Problem je nastao kod bankovnog računa jer zahtjevaju da se pojavim osobno, što znači da moram barem na 2 dana u Ameriku, do tamo i natrag. Zanima me mogu li na osnovu ovoga dobiti vizu?
Hvala
Dodan: 12. 08. 2010 @18:10:35
Jel mislite da bi odbili zahtjev za vizu ako se moze dokazati da si sam sposoban snositi troskove putovanja, a nemas pozivno pismo? Mislite li da je sigurnije sa pozivnim pismom? Ja sam vec trazila US vizu, ali kao clan posade na brodu (c1/d), jedna mi takva jos vazi..ovaj put bi isla turisticki, na 10-ak dana, imam posao tu u Hrvatskoj, al nije stalni...vec sam citala slican slucaj kome se odbila viza..Ima li netko kakve preporuke? Cujem da su jako strogi... Help...
Dodan: 13. 09. 2010 @22:22:32
po zanimanju sam dip. ing. zračnog prometa a cura dipl. ing. ekonomije i oboje bez posla imam 10 000 eura na racunu (darovni ugovor kuce koja nije prenesena gruntovno i motor) i zanima me imamo li sansu za dobiti vizu?ja imam 30g i bio sam 2002 i 2003 u vegasu a cura 25g prvi put trazi vizu?
zanima me ima li razlike šalje li mi garantno pismo rodbina ili prijatelji?planiram ici i kod prijatelja u utah a imam i rodbinu u kaliforniji pa ne znam koga mi je bolje traziti da mi posalje gar pismo?
idemo se ženiti u vegas

2001 sam prvi put trazio vizu i odbijen sam bio a 2002
sa potpuno istim papirima sam dobio.... :p
Dodan: 13. 09. 2010 @22:23:36
po zanimanju sam dip. ing. zračnog prometa a cura dipl. ing. ekonomije i oboje bez posla imam 10 000 eura na racunu (darovni ugovor kuce koja nije prenesena gruntovno i motor) i zanima me imamo li sansu za dobiti vizu?ja imam 30g i bio sam 2002 i 2003 u vegasu a cura 25g prvi put trazi vizu?
zanima me ima li razlike šalje li mi garantno pismo rodbina ili prijatelji?planiram ici i kod prijatelja u utah a imam i rodbinu u kaliforniji pa ne znam koga mi je bolje traziti da mi posalje gar pismo?
idemo se ženiti u vegas

2001 sam prvi put trazio vizu i odbijen sam bio a 2002
sa potpuno istim papirima sam dobio.... :p
Dodan: 13. 09. 2010 @22:41:29
danijel forko
Registriran uporabnik
eto da znate dobro je donjeti cak i ako imate knjizicu vozila
jer to vozilo moze biti prodano jedino ako se vratite u hrvatsku .....
Dodan: 14. 10. 2010 @18:17:03
studenti se ne moraju brinuti ako imaju garantno pismo ili izvadak iz računa od roditelja sa većom svotom jer će sigurno dobiti vizu. ja sam prije mj dana bila u NY, ostaje mi godinu dana do kraja faxa i to te pita konzul, koliko imaš do diplome. većina nas je dobila vizu na godinu dana. moja prijateljica kojoj ostaje još par ispita je dobila vizu na 2 mjeseca i samo 1 ulaz u USA. tako da sigurno apsolventi i ljudi koji su pri kraju faxa su sigurno rizičniji za dobiti vizu, i ako je dobiju, dobiju je na kratko. također, dečko i prijatelj koji isto idu na fax samnom, godinu dana prije su putovali u USA i dobili vize na 5 i 10 godina. tako da ne znam koja je to shema da daju nekome na duže ili kraće.
znam puno mladih ljudi koji su tražili vizu, radili su poslove tipa mehaničar i frizerka i imali garanciju od poslodavca da će se vratiti,redovito su se vraćali doma sa praznom putovnicom bez vize i lakši za 800 kn.
pa vi procijenite...
Dodan: 15. 10. 2010 @14:52:08
vec je puno puta receno, al jako je bitno na neki nacin ne pokazati niti mali interes da cete ostati u usa vise od planiranog. ja nisam podizao vizu u hr vec u drugoj ambasadi, ali procedura je ista. imat dovoljnu kolicinu novca na racunu, ne previse i biti mrtav ozbiljan i iskren, svaki podatak se biljezi i mogu ga kasnije koristiti u svrhu provjere sto ste rekli. meni su dali na 10g multiple.
Dodan: 10. 11. 2010 @00:55:45
zanima me da li postoji ikakva mogucnost ponovno dobiti vizu( imali je i ukinuta nam je radi nekih problema 
Dodan: 18. 05. 2011 @13:43:52
trebam malu pomoc....zarucnica mi je hrvatica ali ima americko drzavljanstvo vec je u americi 15god,ovo ljeto dolazi i vjencati cemo se,sad moje pitanje je,di je najbolje predati papire u americi ili u hrvatskoj tj americkoj ambasadi koja je u hrvatskoj,naravno da se onda trazi zarucnicka viza ili obiteljska posto smo ozenjeni,koliko se otprilike ceka od samog predavanja tih silnih papira npr u hrvatskoj tj u ambasadi,jer mi zarucnica dolazi na 4,tj i u ta 4,tj bi se vjencali i predali sve te papire,znaci po tom kad ona ode trebala bi se vratiti na taj intervju kad bi nas zvali ne znam vise sto je najbolje napraviti jer dosta citam po tim forumima i dosta ima svega i svakakvih iskustava,pa bi molio ak ima netko iz hrvatske tko je imao bar slicno iskustvo kao ja..zato vas molim za bilo kakvu pomoc..HVALA NAJLJEPSA..POZZZZ
Dodan: 16. 09. 2011 @15:10:54
Da li netko zna ili je dobio vizu za USA ako je prije bio krivicno kaznjavan? Thx
Dodan: 23. 01. 2012 @13:51:55
pozdravljam. trebala bi savjet.. Imam sina i snahu u californii jos uvijek on je bosanski drzavljanin, htjela bi ih posjetit iz razlogasto su dobili i drugo dijete koje nisam vidjela a oni nisu u mogucnosti doci u bih zato sto su papiri za americko drzavljanstvo u proceduri.. ja imam i prijatelje koji imaju americko drzavljanstvo.. zanima me; sta trebam imati od papira a najosnovnije pitanje dali mi treba garantno pismo.. unaprijed vam hvala...
Dodan: 23. 01. 2012 @16:11:51
ivang
Registriran uporabnik
Ako su nekakve sitnice ces dobiti vizu, ali moras donesti potvrdu o nekaznjavanju koja se vadi u Zagrebcanci! Pravosudje ima tamo taj odjel koji izdaje te potvrde! Ili okusas srecu pa napises u zahtjev da nisi kaznjavan!
UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.