Studentska putnićka agencija STA Zagreb Avio karte, putovanja, putovalna osiguranja Na početak
Informacije
Zapošljavanje
Uvjeti
Pišite nam

E-LISTA
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Forum

Forum » Općenito » SANKT PETERBURG

boljševik - SANKT PETERBURG

jel netko bio tamo? kako je promet organiziran? di ste išli van ako ste išli? kakvi su ljudi? cijene?

sve, sve, sve napišite..

HVALA!!!

Dodan: 09. 11. 2008 @20:09:51
odgovori 

k - Re: SANKT PETERBURG
helo! ja sam bila pred godinu i po,jako pozitivna iskustva imam, ljudi su malo zatvoreni ali ako te skuze da si okej su super! promet je super organiziran, metro se najvise koristi (vozi svaki 1 min), kupis karticu za npr. tjedan dana i vozis se dok to ne istrosis.ima i trolejbus, koji ful smijesno izgleda,ono, pravi socijalisticki =) e sad, izlasci..hm, to nisam stigla bas previse, mi smo se zabavljali u hostelu. sve u svemu, jako pozitivna iskustva imam od tamo, prelijep grad!
 Dodan: 11. 11. 2008 @14:02:34
odgovori 

- Re: SANKT PETERBURG
jao st.petersburg je naljepsi grad...prelijep, vrhunski...meni se svidio vise od moskve. promet je dobro organiziran, imas metro, marsutke, autobuse, u nekim dijelovima grada i tramvaj, te naravno taxi koji nije skup. uglavnom prijevoz je opcenito prilicno jeftin. za smjestaj ti ne znam, ja sam stala u stanu, a mislim da mozes naci ok hostela u centru grada za pristojnu cijenu. ako mislis ici na duzi rok pogledaj za smjestaj u studentskom domu ili mozda s nekom obitelji. sto se tice hrane pa mozes relativno jeftino rucati i tak slicno. vodka je jeftina :) ali sto se tice izlazaka pa to bas i nije jeftino. ima dobrih klubova primjerice Arena, no tu uopce nisam niti pokusala ici jer moras potrositi puno, puno love jer su cijene uzas. ja sam izlazila u vise studentske birce, cijene su normalnije, mozda za nijansu skuplje kod nas. mislim mozes si naci i jeftinih i skupih mjesta. vrijedi otici i vidjeti taj grad. najbolje vrijeme ti je proljece i ljeto, osobito 6.mjesec bijele noci :) osim sto je grad jako lijep, ima i okolnih mjesta kao sto su gatchina, strelna, puskin, petergof i dr. koja su isto predivna. eto toliko od mene. sretno :)
 Dodan: 13. 11. 2008 @18:54:58
odgovori 

Spb je super super! Ako imas prilike otidi obavezno. Sve stoji sto su ljudi do sad napisali jedino sto se dosta tesko upoznati s rusima tamo, bas i ne dozivljavaju strance, al stranaca ima puno i uglavnom se drze zajedno, cak postoje i mjesta na koja izlaze samo tzv. expats. Preporucam shamrock, dacha, achtung baby, foggy dew i sl. Javni prijevoz je stvarno super, a najbolje je otic negdje u 4. mjesecu kad počinje biti toplije, a 6. mjesec je super zbog bijelih noci.
 Dodan: 17. 11. 2008 @17:55:34
odgovori 

boljševik - Re: SANKT PETERBURG

aj, hvala vam svima.

samo me zanima još jedna stvar, a to je: jel opasno se kretat po noći ulicama i javnim prijevozom? i jel ima tih tzv. 'uličnih bandi' koje stvaraju problemčiće? ili..?

i dajte mi okvirne cijene upada u klubove (ako ste išli), i neke cijene pića, hrane i sl.?

Dodan: 18. 11. 2008 @11:45:57
odgovori 

Kazu da je, al ja stvarno nikad nisam imala problema, a bome sam se smucala svuda:) Poslije 1 ne vozi vise metro,al u rusiji je najnormalnija stvar da zaustavis auto nasred ceste i dogovoris se s vozacem da te za sitnu lovu otfura kamo vec trebas ici (20 kn npr.), puno je jeftinije nego taksi. Ni s tim nikad nisam imala problema. Sto se tice klubova, ovisi. U popularnim velikim klubovima je ulaz malo skuplji, ne znam tocno koliko, al u manje klubove je oko 20 kn ili besplatan, kako koji dan. Za hranu ne znam bas, mogu ti reci da su cijene fast fooda iste kao kod nas.
 Dodan: 19. 11. 2008 @23:31:22
odgovori 

dobro, a što se tiče konzumacije alkohola i puštanja u klub? koja je dobna granica? jesu rigorozni, ili ..?

i samo me zanima jel se teško, tj. komplicirano snalazit po gradu?

Dodan: 20. 11. 2008 @12:02:02
odgovori 

Hmmm ne, ipak je to rusija, sve se moze platit, ak imas kakvu frku, samo das neku lovu i to je to, niko te vise nis ne pita, nema ogranicenja za ulaz u klubove, jedino nekad face control, ruska piva kosta oko 10 kn u klubu, a po supermarketima mozes kupit pol litre za 5 kn. Cigarete su bezobrazno jeftine, pit se moze svuda, hodat po ulici s pivom u ruci je najnormalnija stvar, ma rusija je super!
 Dodan: 21. 11. 2008 @16:15:23
odgovori 

aj to mi je drago za čut.

znači, mi sa 17/18 godina nećemo imat problema po tebi? tj. kolko uopće ti imaš godina i prije kolko si ti uopće bila tamo?

Dodan: 21. 11. 2008 @22:02:35
odgovori 

k - Re: SANKT PETERBURG
ja se u potpunosti slazem sa ovom curom, tamo vlada totalna sloboda po pitanju alkohola, cigarete su skoro pa besplatne, a mi smo na svakom drugom koraku sretali ljude (zene u srednjim godinama takodjer) koji cugaju po cesti (ne samo pivo, vec i votku) tako da je to cini mi se, default..he..ma ja bi opet!!!! =)
 Dodan: 11. 12. 2008 @21:27:11
odgovori 

Bok, gost.

Za pristup forumu te blorumu potrebno je prijaviti.
Ukoliko još nemate korisnički račun lako ga otvorite besplatno.
Budi informiran i prijavi se na mailing listu :
CHECK MY TRIP
Želiš saznati više o svome letu? Provjeri checkmytrip:
Prezime:
Kod rez.:

ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
Thailand
Brazil
Nigeria
USA
Cuba
Australija

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com™
Pretraživanje po stranicama: