Studentska putnićka agencija STA Zagreb Avio karte, putovanja, putovalna osiguranja Na početak
Informacije
Zapošljavanje
Uvjeti
Pišite nam

E-LISTA
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Forum

Forum » Radni programi » Rad u Norveškoj

Elvira - Rad u Norveškoj

Kako je Norveška jedna od zemalja gdje su plaće visoke, zna li možda netko može li se ondje nekako zaposliti; teta mi živi ondje i kaže da stranci ne mogu raditi ako ne znaju norveški... To mi je čudno... Ima li netko pojma o ovome?

Zahvaljujem! :)

Dodan: 25. 08. 2008 @23:45:58
odgovori 

- Re: Rad u Norveškoj
kako ti je to cudno?? zamisli si kako je strancu u hrvatskoj teško naci posao ako ne zna hrvatski(osim ako nije visokoobrazovan + hrpa iskustva). sto se tice visokih placa, visoki su i troskovi zivota.
 Dodan: 26. 08. 2008 @21:55:45
odgovori 

Elvira - Re: Rad u Norveškoj

Mislila sam ako bih s engleskim mogla proći... Naravno da je potrebno govoriti jezik. Visoke su plaće, visok je i životni standard, ali ima i reda u toj državi...

Dodan: 27. 08. 2008 @23:08:44
odgovori 

- Re: Rad u Norveškoj
imaš na forum.hr => dijaspora, detaljnjije o skandinavskim zemljama, ali summa summarum jezik ti je obavezan.. manje ce te diskriminirati, i lakse ces naci posao.
 Dodan: 28. 08. 2008 @10:11:44
odgovori 

ivana - Re: Rad u Norveškoj

Ajme meni, jesi ikad bila u norveškoj? znaš li kakva je tamo situacija, posebno kakav je odnos norvežana i stranaca?
Inače, iman brata koji živi i radi gori u norveškoj,općenito, stranci su slabije plaćeni te čak katkad podvrgnuti diskriminaciji.Također, bez državljanstva ne možeš ostati više nego 90 dana u norveškoj. Bez visokog obrazovanja nemaju ni sami norvežani puno sriće, kamoli neki stranac. :) ali ako već imaš tetu gorika, zašto nju malo ne pitaš da istraži to.

Dodan: 29. 08. 2008 @19:11:50
odgovori 

Bok, gost.

Za pristup forumu te blorumu potrebno je prijaviti.
Ukoliko još nemate korisnički račun lako ga otvorite besplatno.
Budi informiran i prijavi se na mailing listu :
CHECK MY TRIP
Želiš saznati više o svome letu? Provjeri checkmytrip:
Prezime:
Kod rez.:

ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
Thailand
Brazil
Nigeria
USA
Cuba
Australija

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com™
Pretraživanje po stranicama: