Kako je Norveška jedna od zemalja gdje su plaće visoke, zna li možda netko može li se ondje nekako zaposliti; teta mi živi ondje i kaže da stranci ne mogu raditi ako ne znaju norveški... To mi je čudno... Ima li netko pojma o ovome?
Zahvaljujem! :)
Mislila sam ako bih s engleskim mogla proći... Naravno da je potrebno govoriti jezik. Visoke su plaće, visok je i životni standard, ali ima i reda u toj državi...
Ajme meni, jesi ikad bila u norveškoj? znaš li kakva je tamo situacija, posebno kakav je odnos norvežana i stranaca?
Inače, iman brata koji živi i radi gori u norveškoj,općenito, stranci su slabije plaćeni te čak katkad podvrgnuti diskriminaciji.Također, bez državljanstva ne možeš ostati više nego 90 dana u norveškoj. Bez visokog obrazovanja nemaju ni sami norvežani puno sriće, kamoli neki stranac. :) ali ako već imaš tetu gorika, zašto nju malo ne pitaš da istraži to.
Htio bih pitati dali netko poznaje nekog tko ima restoran ili radi u restoranu u Norveskoj. Trazim posao, bio sam u Norveskoj 10 dana trazio sam posao ali nista, vrlo bih rado htio radit u Norveskoj jer imam kuma tamo. Zavrsio sam skolu za kuhara i radio u struci, radio sam i kao pizza majstor u Austriji. Uporan sam i marljiv pa ako bi mi se neko mogao javit sa bilo kakvom informaciom bio bih vrlo zahvalan
P.S. gledat cu forum svaki dan u naprjed hvala
Htio bih pitati dali netko poznaje nekog tko ima restoran ili radi u restoranu u Norveskoj. Trazim posao, bio sam u Norveskoj 10 dana trazio sam posao ali nista, vrlo bih rado htio radit u Norveskoj jer imam kuma tamo. Zavrsio sam skolu za kuhara i radio u struci, radio sam i kao pizza majstor u Austriji. Uporan sam i marljiv pa ako bi mi se neko mogao javit sa bilo kakvom informaciom bio bih vrlo zahvalan
P.S. gledat cu forum svaki dan u naprjed hvala
Ja sam u Norveskoj, na neki ugovor sam otisla na godinu dana... tamo je strasno.. ljudi rade i imaju novac, a sto se zivota tice- nemaju ga.
Papire je jako tesko dobiti, zato se nasi ljudi tamo vjencaju kako bi ih dobili, jer drugacije je gotovo nemoguce dobiti. A ti ako imas tetu, neka ti sredi nesto na 3 mjeseca jer se to najvise isplati i najlakse je otici tako.
Ja sam u Norveskoj, na neki ugovor sam otisla na godinu dana... tamo je strasno.. ljudi rade i imaju novac, a sto se zivota tice- nemaju ga.
Papire je jako tesko dobiti, zato se nasi ljudi tamo vjencaju kako bi ih dobili, jer drugacije je gotovo nemoguce dobiti. A ti ako imas tetu, neka ti sredi nesto na 3 mjeseca jer se to najvise isplati i najlakse je otici tako.
reci te mi molim vas kakve su mi sansse da dobijem tu vizu na 3 meseca ? inace sam diplomiran profesor francuskog i italjanskog... pozzz svima
zanima me da li mi netko moze reci kakva je situacija sto se tice poljoprivrede, da li im je dobro dosao jedan inzinjer poljoprivrede opceg smijera ili ne. ako netko ima bilo kakav odgovor, zamolila bih da mi ga napise , hvala
sanjalo@net.hr
Čuo sam da ima neka riblja industrija gdje je rijetko ko izdržao više od mjesec dana.I da li neko zna adrese te ili više industrija?
bok tina dali mi možeš opširnije reći za rad u norveškoj na tri mjeseca što se dobiju papiri
Ma ja bih radio bilo sta samo da odem odavde jer neradim vec 2 godine i nemam nikakvih primanja..
Ocekujem autorizaciju oko 25.10.'11 jezik sam savladao na nivou neke solidne komunikacije.Moze li mi neko ko je u Norveskoj pomoci oko smestaja dok ne dobijem posao,naravno podelicemo troskove ztanovanja.
da li e moguce otici tamo i naci posao bilo kakvim i dali sa pasom evropske unije se mogu raditi tao.hvala pozz.
radijo bi bilo šta u norveškoj po zanimanju sam brodo skelar radio sam i kao pizza majstor , parketar te na građevini imam 27 g inače sam iz slavonije iz mijesta brezovica pokraj našica treutno živim i radim u rijeci u brodogradnji viktor lenac svoje zanimanj sve je veća kriza i nema posla više sedim kući nego što radim ne mogu višt takav život da vidim i prisiljen sam da si tražim neki posao u norveškoj ako neko zna nešto za neki posao molio bi ga da mi pošalj mail na kosijerjovica@gmail.com bijo bi mu vječno zahvalan gledao bi i da mu se odužim hvala unapred....

radijo bi bilo šta u norveškoj po zanimanju sam brodo skelar radio sam i kao pizza majstor , parketar te na građevini imam 27 g inače sam iz slavonije iz mijesta brezovica pokraj našica treutno živim i radim u rijeci u brodogradnji viktor lenac svoje zanimanj sve je veća kriza i nema posla više sedim kući nego što radim ne mogu višt takav život da vidim i prisiljen sam da si tražim neki posao u norveškoj ako neko zna nešto za neki posao molio bi ga da mi pošalj mail na kosijerjovica@gmail.com bijo bi mu vječno zahvalan gledao bi i da mu se odužim hvala unapred....
Pozdrav, mag. sam građevine i zanima me da li ima tko saznanja da li je moguće bez nekog prevelikog iskustva pronaci posao u Norge??
javi se na mail galaxeiendom@hotmail.com
ili na br. tel. +4745132934 gđa Zorica Stanić
Naša žena, ima građevinsku firmu gore.
Samo budi iskren i nadam se da će naći nešto za tebe.
Pozdrav,
Dalmatinka ;-)
ja san zivila u osluuuuuuuu,predivno,od svih zemalja meni je norveska u srcu,apsolutno jedne zamirke neman.danas je malo teze sredit papire,prije7,8 godina si moga dobit tako dobre pogodnosti,nevjerojatno,nazalost i oni su dosta restrikcija i promjena uveli

no,kolko znan,na policiji se prijavis i mos dobit na tri miseca dozvolu,ukoliko nadjes posa,misn 70%tjedno onda ti produze vizu,e sad,triba nac posa tolko sati tjedno.no ukoliko nemate ni smjestaj ni nikoga jbg,stan nije bas jeftin,recimo 4000kn,plus hrana koja i nije bas skuplja nego kod nas,da se izgurat.al bez novaca ili pocetnog .smjestaja tesko.jezik se lako nauci,al tako i tako apsolutno svi pricaju engleski i to je super.ma sve je super gori. 
Hej, zna li netko kakva je situacija u Norveškoj za medicinske tehnicare?
to ti je link s trenutnon potraznjon u oslu,ja san ti odabrala zadnjih par tjedana,med.sestre,sve je doduse na norveskom,snakker du norsk eller? 
pricas,ne pricas?
uglavnon, finn.no ti je njihova stranica za poslove,mozes si odabrati sve,kategoriju koja te zanima,grad,radno vrime..
cirni malo pa ko zapnes vici 
lykke til 
Idem u Noirvešku 1.4 u potrazi za posalom...Da li netko zna kakva je situacija sa zapošljavanjem kemijskih inženjera? Magistarica sam te struke i zanima me da li da tražim posao u struci (imam samo godinu dana iskustva) ili da se fokusiran na nešto drugo?
Lijep pozdrav!
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-17:00