hej, ja sam bila u dublinu za novu godinu i sta se samog doceka tice nisam bila nis posebno odusevljena. prva stvar, nema organiziranog doceka na otvorenom tip da se odbrojava, muzika, sank i tako to. malo pred pol noci se ljudi skupe ispred jedne crkve (zaboravila sam kako se zove, sorry), cekaju da odzvoni pol noci i onda svaki po svom. druga stvar, pubovi imaju age limit (21, 23 ili cak 25), a ni to ti ne garantira da ces igdje uc (igdje di se isplati bit) jer imaju sistem da se ulaznice za new year's patry kupuju tjedan-dva prije samog doceka. trece, svi pubovi se zatvaraju u 2am, nema iznimki! sad to zvuci sve bezveze znam... uglavnom, mi nista od toga nismo znale, tako da smo se po nase balkanski opskrbile alkoholom, cugale u hostelu s ekipom iz sobe i onda se oko 10 zaputile u grad. naravno da nas skoro nigdje nisu pustili nutra, a i tamo di smo usle je bilo bezveze. u 12 smo otisle pred tu crkvu i bilo je fora, ali onda je opet krenulo trazenje puba u koji mozemo uc, i kad smo napokon ubole dobar pub sa super mjuzom... vec je bilo 2am. onda se rulja pocela skupljat po ulicama (mahom talijanska) i trazit kamo se jos moze ic... postoje i night clubovi koji rade do 4 mislim, ali su karte za docek bile od 35eura na gore (za obicne pubove 15 eura pa na vise). za tu kartu dobis upad, nista vise. uglavnom, mi nismo uopce bile informirane o samom doceku pa nam je sve to dolazilo ko pljuska za pljuskom. :-) sta se samog grada tice, bilo nam je fenomenalno. grad nije jako velik, svugdje smo isle pjesice i svugdje smo dobivale popust na iksice. mi smo imale rutinu da bi obilazile grad do negdje 4, otisle u hostel nesto pojest i se istusirat i odmah van. jos jedna napomena, vecina muzeja i tih nekih turistickih atrakcija je zatvoreno +/- 5 dana oko ng. |