Studentska putnička agencija STA Zagreb
Putnički forumArhiv posljednih novosti.Pratite nas na  TwitterjuNaruči se za putničke RSS obavijesti
Forum
*POSAO NA CRUISERU*
Dodan: 12. 04. 2008 @15:00:41
Tina
Gost
Glasajte ZA Glasajte PROTIV
Glasova: 0

Pozdrav svima,

Molim sve koji znaju kako uopće teče ta procedura

dobivanja posla, kako se prijavljuje, koje uvjete treba

zadovoljavati, dokumente imati, koliko novaca sve to

košta, može li se na brodu ostati samo, recimo 3

mjeseca...itd. itd. sve što se još i sami sjetite

TNX

Re: *POSAO NA CRUISERU*
Dodan: 13. 04. 2008 @14:19:54
CHOP
Gost

Da, i mene isto zanima posao na cruiseru..

Koliko star uopće moraš biti da bi dobio takav jedan posao? Kolika je prosječna plaća? Jel ima netko nekakva iskustva?

Hvala svima na pomoći..

Dodan: 14. 04. 2008 @14:42:37
13.02
Gost
meni stari radi na cruiseru prošlo lito san bia tamo kod njega u posjetu on je na firmi royal caribean pa van mogu reć za nju ovisi šta bi tili radit mislin da je granica 21 godina recimo za konobare mislin da njihovoj stranici imaš list za aplikaciju napišiš životopis i te baze bitno je da imaš i nekog iskustva i onda čekaš da ti odgovore iako imaš i agenata kojima platiš pa te oni ubace ovisi šta bi vi tili radit i koje ste struke recimo konobari koji počimaju imaju nekih 2 tisuće dolara ali to opet ovisi o tebi odnosno o napojnicama jer nemaš fiksnu plaću imaš ali je mala i tako ostali se poslovi ne isplate pekari i slična zanimanja zato šta dovode jeftinu radnu snagu recimo kod nas je veća plaća pekarima nego na brodu fizioterapeuti su isto dobro plaćeni i tako ka konobar minimalno moraš stat 6 miseci ako odustaneš prije sam si plaćaš kartu za doma.ako vas zanima još šta pitajte pa ću van odgovorit ako znan.
Dodan: 14. 04. 2008 @14:49:13
Gost
ja ne znan točno detalje sad kako to ide ali mislin da je najlakše priko tih agenata jer srbi i makedonci s kojima san priča su tako došli isplati se radit ka konobar ako mislite ostat malo duže odnosno koju godinu jer kasnje postanete glavni konobar i zarađujete oko 4 tisuće dolara a ovako za ić na 6 miseci mislin da se ne isplati možda zbog doživljaja da vidite kako lovaši žive i da vidite svita i upoznate ljudi a i nešto bi zaradili sigurno više nego kad se ide radit u ameriku priko ccusa recimo.
Dodan: 14. 04. 2008 @17:28:08
Tina
Gost

Puno ti hvala na pomoći,

ja si u biti tražim neki posao za preko ljeta, a cruiser mi se čini kao idealan posao, jer se puno toga vidi, novih ljudi upozna, a naravno nešto i zaradi. Pa kome to ne zvuči dobro!

Ja imam obranu diplomskog za deset dana, pa ću onda preko ljeta biti slobodna. Znači mogla bih izdvojiti neka 3 mjeseca za rad tamo!

Što mi savjetuješ, koje korake dalje poduzeti?

Prošle godine bila sam na CCUSA i super sam zadovoljna!

Koliko treba novaca tim agencijama da te ubace i koje su najbolje?

Hvala, hvala, puno hvala

Dodan: 15. 04. 2008 @11:45:08
xxx
Gost
Ja sam radila na cruiseru prije cca 5 godina. Mislim da nema poslova ''preko ljeta'' nego koliko traje ugovor, a sigurno niti jedan (osim mozda casnicima, kapetanu) ne traje samo 2 mjeseca. Limit je 21 godina (za US kompanije). Place variraju, zavise od pozicije. Najbolje su placeni konobari i sobari, ali placu ne znam jer ovisi od duljine cruisea, ''džepu'' gosta, poziciji, vrsti gosta, blablabla. Za to ne postoje pravila. Primjer: frendica je tijekom jednog ugovora (cca 9 mjeseci) zaradila cca 20.000,00 USD, a kad je dosla na drugi brod unutar kompanije nije mogla skupiti ni 10.000,00 USD. Moja preporuka: bolje konobar nego sobar (jer ti otpadne kicma), a od konobara bolje onaj u restoranu nego u baru (bolja placa, a jednako teglis). Ne prenosim svoje iskustvo, nego iskustvo mojih cimera i kolega s broda. Lp.
Dodan: 15. 04. 2008 @15:20:34
13.02
Gost
granica je 21 godinu i mislin da su daleko bolje plaćeni konobari mislin da nema sobara koji zarađuju iznad 2 tisuće dolara misećno a ima konobara koji zarađuju i do 4 ipotisuće ali to ovisi o sposobnostima i vlastitom snalaženju ali tu plaću nije moguće imati kad ideš prvi put to je sve za firmu royal caribean ali najbitnije je to ka šta xxx kaže da nema posla ispod 6 miseci osim časnicima njima je ugovor 10 tjedana i oni primaju plaću kada su kući.super zvuči ići na cruiser ali ako ne misliš ići 6 miseci ništa od toga zato šta takvi ugovori ne postoje bar ne koliko ja znan ne znan kako je sa riječnim kruzerima mislin da je kod njih manje vrimena ugovor.
Dodan: 17. 04. 2008 @16:21:40
Tina
Gost

Baš šteta onda, jer ja tome mogu posvetiti najviše 3 mjeseca...

Posao mi se čini idealnim za nova životna iskustva, i naravno kao bonus i zaradi se ponešto...

Sad mi je baš žao...

Dodan: 21. 04. 2008 @20:44:07
posao
Gost
a limit 21 godina znaci da moras imat najmanje 21 ili?
Dodan: 21. 04. 2008 @21:18:21
wtf
Gost
Glasova: 1
pa nisu to kineski cruiseri gdje rade djeca... najmanje 21 god!
Dodan: 23. 04. 2008 @14:23:33
Tina
Gost

Tko je ikada spominjao da su godine upitne, pa ja imam 23 god., ali nažalost ne duže od 3 mj. na raspolaganju koje bi mogla posvetiti toj avanturi!

Ljudi jel ima netko neko rješenje, konkretno ime kompanije, broj tel-a, bilo šta koje bi mogla kontaktirati i koliko otprilike koštaju ti početni troškovi do dolaska na brod?Tnx

Dodan: 04. 05. 2008 @15:34:50
Marta
Gost
Zna li tko koliko fotografi i recepcioneri zaradjuju, te koliko je tesko dobit taj posao..Koliko uopce bude fotografa po brodu? mora da je manje od 10!Oni spadaju pod crew pa uspiju i sic s broda jadni ne bili:))
Dodan: 16. 05. 2008 @19:50:09
13.02
Gost
malo moja Marta ja san upozna jednog Srbina prošlo lito na kruzeru i siguran san da je manje od 10 tisuća kuna ima ih negdi 6 ja mislin iden ovo lito ponovo pa ti onda kažen sigurno koliko imaju.mogu svi ić s broda samo ovisi ko šta radi i staff ide vani samo njima je jebenije.
Dodan: 19. 05. 2008 @17:30:34
Šef foruma
Gost
Gornja granica je 35 godina, pa i više ako ste stručni u poslu za koji aplicirate ... http://www.kruzeri.com
Dodan: 21. 05. 2008 @10:12:09
Marta
Gost

Oj 13.2 dud, pa daj ostavljaj mail da te utlacim pitanjima:)))Meni prica frendica da ona 30 000kn digne kao neki glavni konobar..meni to malo smrdi:)))malo too much

Dodan: 17. 06. 2008 @23:09:43
13.02
Gost
mail mi je relja.st@gmail.com pa ti odgovorin buden li zna .nisan prije vidia.13.07 iden na kruzer pa ću ti dat sviježe informacije:)
Dodan: 01. 07. 2008 @00:41:17
Tomy
Gost
Bok.I ja ozbiljno razmišljam da odem raditi na cruiser preko agencije uspinjaće ili sunčane vure.Oni su mi tu cijelu priču ispričali ko da idem na ljetovanje,fino sve lijepo zapakirali i nahvalili.U sumnji da neće baš tako biti bajno raspitao o svemu,pročitao forume,iskustva ljudi..Da znam šta me to zapravo očekuje.Za sve one koji razmišljaju da odu raditi na neki od cruisera evo vam jedna odlična web stranica : www.inozemstvo-posao.com.Ja sam išao i na forum.Na forumu bla bla bla nađu je super ljudi,stvarno svaka čast..Pišu o svojim iskustvima,direktno sa cruisera..izvještavaju šta rade..ma super,jako zanimljivo.Ja ću još malo razmisliti o svemu al zasad sam definitivno IN! Uživajte...Sretno svima.
Dodan: 17. 01. 2009 @00:37:03
maja
Gost

ljudi moji dobro razmislite o radu na cruiseru. odradila sam dva ugovora po devet mj. i vjerujte mi nije bas bajno. dobila sam posao preko uspinjace za ass.waiter tj pomocni konobar, prvo te oderu u agenciji provizije karta lijecnicki viza pa kad dodes na brod moras kupit cipele, kosulje hlace itd itd... ne moras odmah platit tek nakon prve place.

e i odmah prvi dan radis, imas par sati da se smjestis i idemo radit. prvi ugovor ti se sastoji od tri mjeseca na lidu to vam je ko buffet linija i samo cistis stolove za gostima, tri mj u room service i tri.mj posluzujes staff ili oficire.

mislim ubijes boga u sebi hrana je katastrofa a i placa na prvom ugovoru na carnivalu je oko 1500$. jedino sto je stvarno super je sto vidis mjesta koja ni u snu nebi vidio; jamaica,bahamas carribien,new york, miami ma mislim stvarno je to cool ali ak mislite da cete uzivat necete i prvi ugovor je obavezno 9mj. poslije 5-6. e i sto je jos zajebano sam si placas kartu za avio i kad ides i kad se vracas.

sretno ljudi!!!! maja

Dodan: 07. 05. 2009 @03:11:06
dario j
Gost
Glasova: 1

Imam 21 godinu i studiram na fakultetu koji mi još traje godinu dana - nakon toga velika mi je želja da odem na kruzer pa makar i dvije godine jer se u našoj zemlji nažalost neda puno zaraditi.

Kao recepcioner jednog zagorskog 3-zvjezdice hotela (TERME TUHELJ, 2007 i 2008 naj hotel kontinentalne Hrvatske) posljednja plaća bila mi je 3.500kn kad se odbije prijevoz od 700kn i manjak kojeg moramo plaćati zbog gostiju koji popiju minibar a mi ga ne stignemo kontrolirati -200kn, plaća mi je iznosila 2.600kn (!).

Radim više od dvije godine na tom mjestu, odlično govorim NJEM i ENG jezik, a ubijamo se od posla, pritisak je veliki, odgovornost još veća a plaća sve manja i manja!

ZAKLJUČAK: Koliko god teško se radilo vani, za 8.000-10.000 kn mjesečno isplati se otići raditi na kruzer jer si čovjek tek onda može nešto napraviti u životu! Jedva čekam prvu priliku za bjegom u inozemstvo :)

Pozz

Dodan: 12. 11. 2009 @22:28:13
kapetan
Gost
da li se mora znati engleski jezik perfect
Dodan: 26. 11. 2009 @18:15:52
tommy
Gost
nemora se znati perfect al ti je svakako prednost ako ga bolje znas. ovako mozes ocekivati neko losije placeno mjesto recimo kao neznam kak sad oni to zoveju mladic kuhinje itd. u svakom slucaju moras se znati sporazumjeti
Dodan: 12. 01. 2010 @13:49:47
cober
Gost
neka mi neko kaze kako doci do njih,da li potoji mail ili stranica ili nesto slicno.kako doci do posla na cru...hvala
Dodan: 20. 01. 2010 @16:14:08
Gost
nemojte ic,,, nikako... pogotovo ak idete zbog para
Dodan: 22. 01. 2010 @14:19:04
magdalena
Gost
Malo čitam ovaj forum. Moj sin se sprema da ide na brod kao fotograf! Ja sam mama (naravno zabrinuta), pa molim vas nemojte me otkantat, ali mimo njegova znanja želim se informirat o nekim stvarima. Molim vas, molim, recite mi malo konkretnije o tome poslu. Koliko je fotografa na brodu, što točno rade, mora li uzeti svoj fotić ili dobije tamo, kakve su plaće...kakva iskustva, dobra i loša, zanima me SVE do najmanje sitnice i unaprijed hvala onome tko se potrudi da mi odgovori !!!
Dodan: 23. 01. 2010 @23:03:02
Gost
prvo, recite mu da nikak ne ide ko fotograf... bilo sta drugo!!! a ak ste zbilja mama nemojte ga pustit uopce da ide..eto tako.. ovo drugo ovisi od kompanije za koju ce radit i broda..
Dodan: 25. 01. 2010 @09:41:44
magdalena
Gost
Možete li biti malo određeniji? Molim Vas. Zašto ne kao fotograf i zašto ne uopće?
Dodan: 25. 01. 2010 @13:00:28
Tomo!!
Gost
Zašto ne ja znam dečka koji radi kao fotograf!! Otišao je preko EP iz zagreba u startu ti treba oko 1000E sto za troskove tečajeva i za vizu i za proviziju agenciji koja te ugura na brod!! E sad ako ide ko fotograf vjeroatno ce raditi za firmu IMAGE firm plaća kartu od HRV-Miami ili gdje god.. Nakon sto dojde tamo on će dobiti na kredit fotić mislim da je u pitanju NIKON D300s ili D200 i odjelo i sve ostalo sto će morati otplatiti kad pripmi par plaća. Po dolasku ne ide odma na brod već je oko tjedan dana u hotelu na suhom jer mora proći školovanje za PHOTO 1 a onda tek na brod! Plaća je u startu oko 1000$ plus provizije na prodane fotke.. Kroz rad moze se istaknui i dobiti ponudu da polaže za FOTO2 i tako dalje narvo foto2 ima veću plaću postoji i foto3 ali to tek može na drugome ugovoru. Ukoliko želi može produžiti si ugovor na brodu sa 6mj na 8mj. firma mu plaća na kraju povratnu kartu. Ukoliko mu pukne film prije kraja ugovora firma isto plaća kartu za natrag. eto još ima toga al ovo je okvirno, hrana možeš jest kad hoćeš i šta oćeš isplata plaće je nakon svakog cruza tako da možeš i neš potrošit dok si na suhom u luci itd. AKO MISLI RADIT I NE LJENČARIT TAMO, NEKA IDE ZARADIT ĆE VIŠE NEGO KOD NAS..
Dodan: 31. 01. 2010 @17:39:10
Mateo
Gost
Pozdrav svima ja planiram ici na brod. Svi pricate nesto ono okolo i to, mene zanima ako npr. želim ici kao konobar jel moram imati skolu za konobara ili neki tečaj ili ništa? Kako to funkcionira? 1. Šta trebam sada iz nule napraviti, kome se javiti gdje otici 2. Postoji li mogucnost da ne idem preko HR agencije, ako da kako i gdje? Najviše me zanima kako krenuti sada od nule jer nemam nikakvog iskustva sa tim niti sa nekim od poslova na brodu, ali hocu raditi. Molim vas odgovorite što detaljnije mozete hvala unaprijed! moj mail je mateo2307@yahoo.com ako vam se da mozete mi poslati tu. HVALA!!!
Dodan: 01. 02. 2010 @11:02:16
Dario
Gost
To ti je samo guljenje djepa i nista vise. psihicki odes i to ti je to. trazite na kopnu,bolje vam je.
Dodan: 01. 02. 2010 @13:41:29
Mateo
Gost
Hvala puno, ali nisam tražio savijet nego netko ko mi moze detaljnije odgovoriti na pitanja koja sam naveo gore. Ja svakako idem jer to želim, jedino tražim pomoc jer sam prvi puta u tome. Hvala svima unaprijed!
Dodan: 01. 02. 2010 @17:31:26
Diana
Gost
Pozdrav svima! dali netko ima info o radu u kuhinji na cruiseru, decko i ja smo kuhari a agentica nam je preporucila da radimo kao konobari da nam se vise isplati. u biti rekla nam je da je placa 500-600$ osim sefu kuhinje koji ima pristojnu placu,sta je meni jako cudno da je kuhar tako malo placen,ako ima netko iskustvo ili informaciju o radu u kuhinji,kakvi su uvjeti itd...placa.. hvala svima unaprijed
Dodan: 07. 02. 2010 @01:45:15
vuk
Gost
# Kuhari, Poslastičari, Pekari (2nd cook - Zarada: $1826, 3rd & 3rd Pastry cook - Zarada: $1550, Assistant Pastry, Ass.baker - Zarada: $920, Assistant cook trainee - Zarada: $700, Assistant cook - Zarada: $920) # Mesari (butcher) - Zarada: $920/$1550 Forum - Posao na brodu
Dodan: 21. 02. 2010 @00:48:35
robert
Gost
dajoga u ve mi broj da mogu kontaktirati nek
Dodan: 07. 03. 2010 @15:47:05
Marko B
Gost
Da li neko zna nesto vise o poslu izbeljivanja zuba na brodu? Ja sam zubar a cuo sam da mi za taj posao ne treba nostrifikacija diplome.
Dodan: 06. 04. 2010 @02:14:15
GOST
Gost

Ne idite na cruisere!!! Ja bijah i vratio se. Uvjeti katastrofa. Placa 2500-10 000 kn BRUTTO za rad od 10-17 sati dnevno svaki dan je katastrofa. Azijatima i juznoamerikancima je to san snova, ali svima drugima  brrrrr. Radios ko konj, bez prava na dan bolovanja i godisenje...SVAKI DAN!!!ovdi sam nasa posao za 5000 NETTO i to za 40 sati tjedno, a tamo sam konobario 75-85 sati tjedno za 6000 kn BRUTTO. Sramotno... Za zaradit 4000 dolara tribas radit cca 2 god otprilike i postat supevisor. Svi pocetnici financiraju se ISKLJUCIVO OD NAPOJNICA. Nije rad na kruzeru ono sta je bija  devedestih. Sretno svima koji misle dalje.

Dodan: 30. 04. 2010 @13:18:24
Makis
Gost

Samo kada je embarkation day i retkim danima se radi preko 10 sati. Moraju postovati zakon i uredbe, inace supervisor ti daje warning ako preokoracis to, a njemu je manager nad glavom... Radi se puno oko 10 sati dnevno plus pauze, ali ne 17 . Odustao si, pa sad kukas i pravdas se .....

Dodan: 30. 04. 2010 @13:22:03
187
Gost

Skaces sebi u usta, kako nemas godisnjeg kad posle ugovora imas odmor od 6-8 nedelja (1.5 - 2 months).  Vratis se sa 3000-4000 e u dzepu i fraj si 6 nedelja. 

Ne slini.

Dodan: 06. 05. 2010 @23:25:42
Cally
Gost

Pozdrav svima!

Imam preko 21 godine, ove ili sljedeće godine se namjeravam vratiti na faks, a do tada bih nešto krupnije i zaradila

Imam položene tečajeve fotografije od Fotokluba Brodosplit. Da li je to za posao fotografa na cruiseru dovoljno ili bi trebala srednja, faks?

Zanima me isplati li se otić na cruiser i koliko love ostane kad se od tih cca 9000kn odbiju osnovni troškovi života na brodu?

Možete li mi preporučiti neku našu kompaniju?

Dodan: 22. 06. 2010 @11:45:38
user
Gost

Obično se za fotografa traži 2 godine "pro" iskustva i tečan engleski.

www.kruzeri.com

Dodan: 04. 08. 2010 @10:26:01
medovkci
Registriran uporabnik

Bok svima, ja sam novi na forumu. Zanima me posao električara na cruiseru. Kolika je plaća, kakav je smještaj, znanje stranog jezika. Imam tek 19 godina, ali zelim skupiti što više informacija. Koje agencije zapošljavaju električare. Ako ima netko tko ima iskustva da mi odgovori na moja pitanja. Unaprijed hvala.

Dodan: 06. 08. 2010 @16:09:35
Val
Gost

Imam 24 god. Pet god.radim kao brotskielektričar u brodogradilistu. Zanima me posao električara na CRUISERU i dali je kvalitetno isplativo. Kako doci do posla?   HVALA

Dodan: 07. 09. 2010 @20:17:21
alex
Gost

Poštovanje

Imam 25 g. dolazim iz Zagreba imam zavrsenu ugostiteljsku skolu , smjer kuhar , radno iskustvo sveukupno 5 g od toga 1 godina kao sezonac na jadranu a ostale 2 godine sam radio u poznatom zagrebackom restoranu u centru grada. Zadnje 2 godine radim na recepciji doma za starije osobe , koji posao nije sam po sebi los , nego je jako slabo placen za ono sto ja pruzam toj ustanovi od prijevoza korisnika , nabavke za kuhinju, raznorazni popravci po kuci , nosenja uzoraka na analizu po zagrebackim med. ustanova i sl.Pa ovim putem molim ako bi se naso kakav posao u inozemstvu , posjedujem b-kat, znanje rada  u mic. office wordu, excel, engleski jezik dosta dobro, a ni fizicki poslovi mi nisu strani . KONTAKT : airfox@net.hr

unaprijed zahvaljujem

Dodan: 13. 10. 2010 @20:27:09
Hrca
Registriran uporabnik

Ispricavam sta ovako upadam u razgovor, želio bi se ukrcati na kruzer kao informatičar ili električar zanima me kompanije kojima se mogu javiti za tu vrstu poslova do sad sam stupio u kontakt Disney, Celebrity,NCL, Carneval UK trenutno nemaju ukrcaja neki još nisu odgovorili. Ako ko zna za manje kompanije molio bi da mi javi ili da kaže svoje iskustvo ,, Inžinjer sam informatike te završio smjer energetika....

Dodan: 05. 11. 2010 @08:14:15
mamica
Registriran uporabnik

da li netko zna kako prolaze fizioterapeuti i maseri na cruiseru

Dodan: 25. 11. 2010 @23:21:48
Oz75
Gost

Zanimame primaju li pekare na kruzere kako se kreču njihove plaće i dali je potrebno znanje engleskog jezika !!!

Dodan: 04. 12. 2010 @22:42:06
Ivan
Gost

BOk ljudi evo uskoro bi trebao otvorit u Cairu,Egiptu salon za masazu , i u interesu nam je nac par ljudi koji bi bili voljni doc i radit. Naravno iskustvo bi ilo pozeljno u toj bransi posla. Ako ima zainteresiranih pa da im mogu dat dodatne informacije posaljite mi mail na ivannovak94@gmail.com

Dodan: 11. 01. 2011 @18:40:29
majica
Gost

postovani, 

moram li imati nekakvu skolu ili tecaj da bih radila na kruzeru kao konobar?

Dodan: 21. 01. 2011 @04:17:20
keti
Gost

nemoras imati ugostiteljsku skolu ili slicno , ako si to mislila. Makar radno iskustvo bi bilo pozeljno ali moze se i bez toga. Imas agenciju u zagrebu , odi tamo i oni ce ti dati sve potrebne informacije, sto se moze a sto ne.

Dodan: 31. 01. 2011 @15:28:27
valdimir
Gost

kome da se obratim, i kako da radi recimo na kruzeru kao konobar

Dodan: 17. 02. 2011 @12:06:20
elvis
Gost

imam 21 godinu,i zanima me kako i di stupiti u kontakt za posao na brodu,vidim svi okolisate al dajte netko ko zna nek kaze di i kako se dodje do osobe kod koje se sve pokrece

Dodan: 17. 02. 2011 @13:45:00
ĐURO PEDALA
Gost

http://www.uspinjaca.hr/modules/d_article/

EVO TU SI LIJEPO SVE POGLEDAJTE, NAZOVITE I TO JE TO..

Dodan: 21. 02. 2011 @03:33:54
lola
Gost

imam i ja 21 godinu, zaradim svaki dan 750 kuna kao treci oficir na kruzeru!

Dodan: 09. 03. 2011 @23:18:17
gogo
Gost

Trebas polozit online test iz engleskog sta ti je stvarno macji kasalj i onda cekat da dode predstavnik firme, ovo se odnosi na Carnival cruisere! dovoljan ti je D1 brevet koji nema ispita, lijecnicki pregled doktora licenciranog od strane Carnivala (isti lijecnicki kao za matrikulu al 1000kn skuplji....samo da pare poberu, a za matrikulu lijecnicki dodje 500kn!!!), CV na engleskom i always smile on jer navodno uz svo znanje i iskustvo posao bez osmijeha neces dobit! ugovor ti je najmanje 6mj a moze bit i 8mj, to ti oni nakon par mjeseci kazu koliko ces dugo ostat! i naravno sama si placas kartu do Miamia pa ti na kraju to sve dodje oko 10.000kn x((( malo too much al dodjes na 0 za 2mj! evo ja bas uskoro idem na razgovor i nadam se najboljem! imas jednu agenciju u Lovranu, zove se A Priori pa malo procackaj, posalji mail ili nazovi gospodju Suzanu Zagar! pozz i puno srece....trebat ce ti kao i meni xDD

Dodan: 06. 04. 2011 @12:00:43
coce
Gost

Jel netko zna kako je sa muzicarima na cruiseru????

Kolega i ja bi isli (mandolina,gitara)

Dodan: 19. 05. 2011 @15:33:53
tihomir
Gost

ovo je stvarno koma od posla a svi lete na brod! ja isto ne radim inace sam stolar i kakav je to posao sto radis?

Dodan: 21. 05. 2011 @18:29:37
black_code
Gost

pukla me luda prije 10 dana da bih ostavio stalni posao sales managera i krenuo radit na cruiser da mi malo guzica vidi puta i usput nesto i zaradim. Stvar je slijedeca: ukoliko imas volje i love i poznajes bar malo engleskog, na konju si i posao jednostavno dobijes...dakle odlucih prije deset dana poci na brod i javim se gospodinu iz agencije Uspinjaca koji mi kaze da posaljem kopiju putovnice zivotopis naravno na engleskom i sliku..nakon obavljenog posla mu se javim i kaze mi da je slijedeci intervju u srpnju, na sto sam ec bio lagano odmahnuo rukom jer kad nesto hocu onda bih to volio taj tren, kroz tri dana sasvim slucajno otvorim mail i pronadjem poziv da se pojavim u roku tri dana u Zagrebu u Sheratonu na razgovor. Prodjem 2 testa engleskog koji su fakat vrlo jednostavni. Nakon toga razgovor s predstavnikom Carnivala koji je svedjanin. Udjem i kečim se cijelo vrijeme pricali smo nekih desetak minuta i rekao da mi cestita jer sam dobio posao. Sad ponovno u zagreb na D-2. Nakon cega viza i lijecnicki.I na kraju svega cekam kartu za miami i naravno da vidim koliko ce me zaklati i oderati na proviziji...22.09 ukrcaj

pozz svima i ako vas zanima ne odustajte vrijedi probati, ja se nadam najboljem

Dodan: 26. 05. 2011 @06:16:43
buco
Gost

bok,ma i mene to jako privlaci,ja sam vec isao na jedan razgovor i testiranje,al sam odustao.....mislim da cu otici opet na razgovor i ako prodjem gibam i ja sto dalje iz ove surove zemlje....:-)

Dodan: 05. 06. 2011 @00:02:46
Ante
Gost

Nemoj ici na cruiser ako mislis ostati 3 mjeseca jer ces si morati sama platiti povratnu kartu.A ove price o lovi sve ovisi koliko si dobar konobar toliko zaradjujes i koliko imas gostiju na veceri.Radis od 7-23 svaki dan osim ako imas day off onda si slobodan za rucak.

Dodan: 16. 06. 2011 @12:44:11
wolf023
Registriran uporabnik

Dali itko zna koja firma prima elektricare ili zastitare na kruzere. I kakvi su uvjeti i place za ta dva zanimanja ?? I sto je sve potrebno od dokumentacije ??? Hvala unaprijed !!!!

Dodan: 20. 06. 2011 @09:22:03
danin
Gost

poz jel neko zna kako mi iz saraajeva mozemo stupit u kontakat

Dodan: 20. 06. 2011 @13:25:50
Amar
Gost

Da li neko mi moze reci kolike su place za kuhare i kakve dokumentacije treba i kolko para do dolaska na brod ???

Dodan: 20. 07. 2011 @11:38:47
team weitter
Gost

Svako imalo normalan sa trunkom dostojanstva nece si dozvoliti a kamoli otici radit na cruiser"PUSTI TE PRICE JEDINI POSA NA CRUISERU JE OFFICIR OSTALO SVE JE ROBOVANJE ZA SICU RADNO VRIME 18 SATI NA DAN " PA TI RADI!

Dodan: 24. 07. 2011 @15:18:38
HOP HOP
Gost

Najjaci su mi ovakvi poput tebe koji se nisu makli dalje od svog grada, a pricaju o svijetu. To je poptpuno nova dimenzija i nemoj ljudima siriti dezinformacije. Da si bio na brodu i radio pa ajde ali ovako pricati banalne veze, stvarno nema nikakvog smisla. Raspitaj se za sindikat na brodu itd...

Neka si ti normalan, a mi smo svi ludi u p*** materinu.

Kad se maknes iz okvira svoje dosadne svakodnevnice onda mozemo pricati do tada kukaj kako je lose u drzavi i nemoj nista sa sobom poduzeti! Svi na brod! ) A ti skidaj slike sa interneta, Hawaii, Karibi, itd...

Dodan: 22. 08. 2011 @14:42:22
Eduardo
Gost

A koliko maksimalno godina možeš imati da bi dobio ovakav posao?

Pitanjce XD
Dodan: 23. 08. 2011 @02:05:33
Entuzijast
Gost

Čao! Ja i par frendova mislimo se prijaviti za posalo na kruzeru preko agencije apriori iz lovrana. Htijeli bismo raditi kao konobari.. Zanima me je li itko od vas bio na kruzeru i je li itko bio preko gore navedene agencije? Kako vam je bilo? šta ste sve morali raditi kada ste došli u ameriku (prvih tjedan dana).. Da li vam je bio vraćen novac za avionsku kartu itd.. molio bi da mi malo opišete koliko vam je novaca otprilike trebalo kada ste došli u ameriku i slične,bitne stvari.. i da, isplati li se doista posao na kruzeru, kolike su šanse biti promoviran iz konobara za osoblje, u konobara za goste? Unaprijed hvala!

Dodan: 23. 08. 2011 @10:29:49
znam
Gost

Prijatelju moj, pročitaj si ovaj forum i nać ćeš sve odgovore vezane za kruzer.. SVE! Evo link......

http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php

tnx
Dodan: 23. 08. 2011 @18:52:14
Entuzijast
Gost

e hvala ti puno...stvarno si mi pomogao

Dodan: 03. 09. 2011 @10:27:30
Robert
Gost
Dodan: 03. 10. 2011 @12:54:49
kristijan
Gost

pa gle cjene ti variraju između 500 i 1200 eura naravno to ovisi od kompanije... To su ti intervijui u raznim gradovima tako da ces kad kad morati i u drugu drzavu ti razgovori su ti na engleskom naravno i moras biti sto uvjerljivija tako da uvjeris komisiju da bas tebe moraju primiti... To je ono što ja znam o tome naravno ima tu još procedura nije to sve i nadam se da si zadovoljna odgovorom moj cilj je također upasti na brod... ljep pozdrav

Dodan: 28. 10. 2011 @14:31:31
ludica
Gost

kako uvjeriti komisiju i jeli se mora znat samo osnovno engleskog jezika ili baš perfektno znanje traže???

Dodan: 01. 11. 2011 @18:15:40
gab
Registriran uporabnik

ako nekoga zanimaju detalji u vezi s radom na riječnom brodu, neka se slobodno javi da mu pomognem i prenesem iskustva.

Dodan: 03. 11. 2011 @18:31:27
nikola
Gost

imam sve papire koji su potrebni za ukrcaj na brodu iama zavrsenu elektotehnicku skolu i po zanimanju sam elektricar pa me interesuje kako bih mogao da se ukrcami radi na brodu ako neko moze da mi pomogne moj mail je nikolagojkovic@gmail.com hvala unapred

Dodan: 03. 11. 2011 @18:35:39
nikola
Registriran uporabnik

imam sve papire koji su potrebni za ukrcaj na brodu iama zavrsenu elektotehnicku skolu i po zanimanju sam elektricar pa me interesuje kako bih mogao da se ukrcami radi na brodu ako neko moze da mi pomogne moj mail je nikolagojkovic@gmail.com hvala unapred

Dodan: 05. 11. 2011 @18:23:31
Anna
Gost

Hy! Već duže vrijeme razmišljam o odlasku na brod, a edavno sam čula o tom riječnom crusingu? Bila bih iznimno zahvalna na svakoj informaciji!

Dodan: 08. 11. 2011 @12:34:40
petar
Gost

imam 33 god. da li je kasno da se prijavim u nekoj od agencija, primamljivije mi zvuce recni brodovi... imam dovoljno ugostiteljskog iskustva ali engleski mi je osrednji...

Dodan: 08. 11. 2011 @12:58:33
gab
Gost

Petre, nije kasno, mada oni u agenciji imaju kao neku okvirnu granicu do 40 god., ali ja sam na brodu viđala jako puno starijih ljudi. Ako imaš iskustva u ugostiteljstvu, to je veliki plus, jer će tebi biti puno lakše, a engleski je potrebno znati samo dovoljno za osnovnu komunikaciju,  a znanje će ti se svakako popraviti za par mjeseci na brodu.

Ja sam se prijavila preko agencije Riverside, imaju i svoju web stranicu Riverside.hr i oni su jedina agencija u bivšoj Jugoslaviji preko koje se ide na riječni brod. Za cruisere imaju druge agencije tipa Employment Powera iz Zagreba. Prvo im se treba javiti i vidjeti kad su termini za intervju, jer svi kandidati moraju obaviti intervju sa predstavnicima kompanija koje zapošljavaju, dakle, radi se o Uniworld za engelsko govorno područje i River advice za njemačko govorno područje. Nakon što prođete intervju, sređuju se papiri, radna viza i vaš datum za ukrcaj, te se plaća provizija agenciji 250 eura iz razloga što nismo dio EU. Sva je procedura relativno lagana i onda samo čekate datum ukrcaja. Vi plaćate put do mjesta za ukrcaj, što je obično u Beču, ali vam kompanija to poslije refundira, ako završite ugovor. Ugovor se potpisuje na 9 mjeseci i to je jedna sezona, poslije možete produžiti ako želite ili odustati. E sad, rad na riječnom brodu je jako težak, u biti zavisi od broda do broda i od pozicije do pozicije, ali se na svim jako puno i brzo radi. Dobra je opcija ako želite zaraditi nešto love, ali nije dugotrajna opcija jer je jednostavno preteško i previše se radi, u odnosu na plaću koja je oko 1000 eura mjesečno. Radi se svaki dan, odnosno, mislim da dobijete jedan dan mjesečno slobodan. Imat ćete priliku upoznati dosta ljudi, usavršiti jezik, vidjeti malo Europe, ali i steći jedno pravo radno zapadno iskustvo.  Nadam se da sam bar malo pomogla, a ako nekoga zanimaju detalji, slobodno neka se javi na gabjuk@hotmail.com

Dodan: 10. 11. 2011 @10:51:01
bonkulo
Gost

ljudi budite pozdravljeni

Dali natko zna kolika bi mogla biti plaća, Restaurant manager asistenta.

Dodan: 11. 11. 2011 @08:54:57
znam
Gost

2500 dolara.

Dodan: 27. 11. 2011 @18:41:04
ANA
Gost

Ajde molim te reci mi kakva je situacija na riječnim brodovima, gdje plovite i kome da se javim..HVALA PUNO

Dodan: 29. 11. 2011 @20:26:50
user999
Registriran uporabnik

Riverside i Uniworld imaju intervjue sada u Prosincu i Siječnju u Zagrebu

kopiraj ovo u address bar: http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php?topic=3537.0

Dodan: 01. 01. 2012 @19:07:42
netko znatiželjan
Gost

PITANJE!:Kako se postane kapetan ili viši radnik na kruzeru i kolika je prosječna plaća!?  

Dodan: 01. 01. 2012 @19:08:24
netko znatiželjan
Gost

PITANJE!:Kako se postane kapetan ili viši radnik na kruzeru i kolika je prosječna plaća!?  

Dodan: 03. 01. 2012 @10:29:37
zeljko
Gost

u koju se agenciju ,najbolje prijaviti.....i gdje

Dodan: 06. 01. 2012 @02:36:55
Chamix
Gost
Dodan: 09. 01. 2012 @18:46:38
Thomas
Gost

Pozdrav! Ove godine punim 21 godinu i planiram otici u agenciju (uspinjaca, a priori, ep, games plus bg). Zanima me mogu li otici u agenciju, platiti sta se treba platiti i obaviti sto se treba obaviti (tecajevi, vize itd.) i otici na brod. Ukratko sa da ili ne. Jel to tako ide? Ja nemam nikakvog iskustva. Znaci uplatim i idem.

Dodan: 26. 01. 2012 @17:12:29
iva
Gost

pozz svima !! citam malo ove forume, zbilja ima svakakvih komentara..mene zenima prvenstveno kolkio para treba da se uopce krene na brod. dobila sam odgovor od agencije da se javim za dogovor za interwiew. i zbilja mi je bitno da mi neko napise troskove za sve papire, kartu, agenciju..itd..uglavnom, da znam dal cu imati uopce dovoljno novaca za sam polazak, pocetak??? hvala O

Dodan: 01. 02. 2012 @15:32:29
gigen
Gost

Bok svima,ma čitao sam malo ove postove pa da se malo nadovezem,i ja sam kao dosta njih imao želju ukrcat se na cruiser,i jesam sad sam u Royalu, kao asst.waiter i situacija nije tako bajna kao sta svi pricaju ubiti radis non-stop puno super visora stalno si nekom na oku ali ok to je tako tamo,i da i konstantni presing ali uvjek uz smjesak,sto se tice place po mojoj procijeni malo je placeno sobzirom koliko se radi,a radi se,ali sta se moze kad je kod nas banana situacija,ali tamo se promjenilo od kad su ti Indici,Filipinci itd itd dosli radit za sicu.odmah je i nama placa pala,ali na mjesec se zaradi od 1050$ pa recimo do 1800$ pa sad vidite,stim da si robu sami placate kad se ukrcate a morate sve kupit,samo vas odvedu u skladiste daju vam robu,potpisete papir da ste preuzeli i na dan kad je placa to vam ljepo sve oduzmu s place,samo koliko vidim to nitko ljudima ne spominje.Šta se placanja tice prije ukrcavanj to vas izlazi oko 1000e li la i jos morate uzeti za put i jos da imate na brodu bar 200-300$ za prvih mjesec dana, a kad netko kaze da ti netreba puno para gore laže jer nije istina,jer i tamo se skoro ama bas sve naplacuje.To bi bilo to u kratkim crtama ako koga sta zanima jos rado cu mu odgovorit,i sretno ekipa ko se misli ukrcat .....

Dodan: 03. 02. 2012 @00:20:15
natali
Gost

Ja sam kao i mnogi ovdje odlučila krenut prvo s pokušajem odlaska na brod..a dalje ćemo vidjet..mislim da imam velike šanse jer imam htt smjer završen i 4 god.iskustva rada u hotelu u Poreču s 4*,radim sezonski kao konobar..u restoranu i baru..znam engleski jako dobro..a također njemački,talijanski te ruski...pripremila sam cv na eng i sve ostalo i sad neznam,nek mi savjetuje netko u koju agenciju u Zg mi je najbolje otić pitat..koji kruzer je najbolji i koji posao za početak mogu dobit kao iskusni konobar i jel to ide po nekom stupnju ili..kod nas u hotelu isto postoji rang lista pa me zanima jel i na brodu tako...kod nas si prvo servir 2,pa 1. pa konobar 3,2,1..ja sam došla do konobara II..zanima me kolke su plaće..jel radiš s parama ili kako ko konobar...naplaćuješ pića..jer recimo moj hotel je all inklusive..gost plati pri dolasku punu cijenu i za te pare pije i jede u aperitiv baru i na bazenu sve kolko hoće..mi samo točimo..nema kase...zanima me kako je to tamo s tim..i kolko košta viza,liječnički i karta..i kolko treba čekat vizu i nakon kolko vremena kad predaš papire te zovu na 1.intervju...bila bi zahvalna kad bi mi se javio neko s nekim odg.na moja pitanja..unaprijed zahvaljujem....

Dodan: 03. 02. 2012 @00:23:21
natali
Gost

Ja sam kao i mnogi ovdje odlučila krenut prvo s pokušajem odlaska na brod..a dalje ćemo vidjet..mislim da imam velike šanse jer imam htt smjer završen i 4 god.iskustva rada u hotelu u Poreču s 4*,radim sezonski kao konobar..u restoranu i baru..znam engleski jako dobro..a također njemački,talijanski te ruski...pripremila sam cv na eng i sve ostalo i sad neznam,nek mi savjetuje netko u koju agenciju u Zg mi je najbolje otić pitat..koji kruzer je najbolji i koji posao za početak mogu dobit kao iskusni konobar i jel to ide po nekom stupnju ili..kod nas u hotelu isto postoji rang lista pa me zanima jel i na brodu tako...kod nas si prvo servir 2,pa 1. pa konobar 3,2,1..ja sam došla do konobara II..zanima me kolke su plaće..jel radiš s parama ili kako ko konobar...naplaćuješ pića..jer recimo moj hotel je all inklusive..gost plati pri dolasku punu cijenu i za te pare pije i jede u aperitiv baru i na bazenu sve kolko hoće..mi samo točimo..nema kase...zanima me kako je to tamo s tim..i kolko košta viza,liječnički i karta..i kolko treba čekat vizu i nakon kolko vremena kad predaš papire te zovu na 1.intervju...bila bi zahvalna kad bi mi se javio neko s nekim odg.na moja pitanja..unaprijed zahvaljujem....

Dodan: 03. 02. 2012 @13:24:50
gigen
Gost

Ovako,na brodu funkcionira  drugacije nego na kopnu,prvo si asisten waiter, tek onda mozes aplicirati za konobara,i ne baratas sa lovom to zaboravi. U sustini nema ti nekih razlika od komp. do komp. nijanse. savjet uvjek si procitaj postove pa tek onda sta nema u postovima postavi pitanje

Dodan: 03. 02. 2012 @14:12:52
natali
Gost

hvala...pročitala sam sve al opet svi okolo pričaju a ne konkretno...a mene zanima konkretan odg...otprilike mogu i ja pričat šta sam od drugih čula...))

Dodan: 03. 02. 2012 @16:55:55
znam
Gost

Evo natali dušo, pročitaj ovaj forum i sve ćeš znat
http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php

Dodan: 04. 02. 2012 @19:49:06
gigen
Gost

E post je 5+,e tu stvarno imas sve informacije ama bas sve,svaka cast Znam nije za nista taj nic

Dodan: 08. 02. 2012 @05:35:35
Andro
Gost

Gigen ja sam aplicirao za waitera na royalu to sam i dobio,ponudio mi je barthendera ali mi je i sam rekao da mi je bolje poceti ovako dok udem u posao . Cekam da me zovu na brod sad , jesi ti jos na royal C ili ? evo ti moj mail pa se javi zanimaju me neke stvari zaraone@net.hr

UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.
Dijelite s drugima: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Budi informiran i prijavi se na mailing listu:

STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45

Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com