Pozdrav svima,
Molim sve koji znaju kako uopće teče ta procedura
dobivanja posla, kako se prijavljuje, koje uvjete treba
zadovoljavati, dokumente imati, koliko novaca sve to
košta, može li se na brodu ostati samo, recimo 3
mjeseca...itd. itd. sve što se još i sami sjetite
TNX
Da, i mene isto zanima posao na cruiseru..
Koliko star uopće moraš biti da bi dobio takav jedan posao? Kolika je prosječna plaća? Jel ima netko nekakva iskustva?
Hvala svima na pomoći..
Puno ti hvala na pomoći,
ja si u biti tražim neki posao za preko ljeta, a cruiser mi se čini kao idealan posao, jer se puno toga vidi, novih ljudi upozna, a naravno nešto i zaradi. Pa kome to ne zvuči dobro!
Ja imam obranu diplomskog za deset dana, pa ću onda preko ljeta biti slobodna. Znači mogla bih izdvojiti neka 3 mjeseca za rad tamo!
Što mi savjetuješ, koje korake dalje poduzeti?
Prošle godine bila sam na CCUSA i super sam zadovoljna!
Koliko treba novaca tim agencijama da te ubace i koje su najbolje?
Hvala, hvala, puno hvala
Baš šteta onda, jer ja tome mogu posvetiti najviše 3 mjeseca...
Posao mi se čini idealnim za nova životna iskustva, i naravno kao bonus i zaradi se ponešto...
Sad mi je baš žao...
Tko je ikada spominjao da su godine upitne, pa ja imam 23 god., ali nažalost ne duže od 3 mj. na raspolaganju koje bi mogla posvetiti toj avanturi!
Ljudi jel ima netko neko rješenje, konkretno ime kompanije, broj tel-a, bilo šta koje bi mogla kontaktirati i koliko otprilike koštaju ti početni troškovi do dolaska na brod?Tnx
Oj 13.2 dud, pa daj ostavljaj mail da te utlacim pitanjima:)))Meni prica frendica da ona 30 000kn digne kao neki glavni konobar..meni to malo smrdi:)))malo too much
ljudi moji dobro razmislite o radu na cruiseru. odradila sam dva ugovora po devet mj. i vjerujte mi nije bas bajno. dobila sam posao preko uspinjace za ass.waiter tj pomocni konobar, prvo te oderu u agenciji provizije karta lijecnicki viza pa kad dodes na brod moras kupit cipele, kosulje hlace itd itd... ne moras odmah platit tek nakon prve place.
e i odmah prvi dan radis, imas par sati da se smjestis i idemo radit. prvi ugovor ti se sastoji od tri mjeseca na lidu to vam je ko buffet linija i samo cistis stolove za gostima, tri mj u room service i tri.mj posluzujes staff ili oficire.
mislim ubijes boga u sebi hrana je katastrofa a i placa na prvom ugovoru na carnivalu je oko 1500$. jedino sto je stvarno super je sto vidis mjesta koja ni u snu nebi vidio; jamaica,bahamas carribien,new york, miami ma mislim stvarno je to cool ali ak mislite da cete uzivat necete i prvi ugovor je obavezno 9mj. poslije 5-6. e i sto je jos zajebano sam si placas kartu za avio i kad ides i kad se vracas.
sretno ljudi!!!! maja
Imam 21 godinu i studiram na fakultetu koji mi još traje godinu dana - nakon toga velika mi je želja da odem na kruzer pa makar i dvije godine jer se u našoj zemlji nažalost neda puno zaraditi.
Kao recepcioner jednog zagorskog 3-zvjezdice hotela (TERME TUHELJ, 2007 i 2008 naj hotel kontinentalne Hrvatske) posljednja plaća bila mi je 3.500kn kad se odbije prijevoz od 700kn i manjak kojeg moramo plaćati zbog gostiju koji popiju minibar a mi ga ne stignemo kontrolirati -200kn, plaća mi je iznosila 2.600kn (!).
Radim više od dvije godine na tom mjestu, odlično govorim NJEM i ENG jezik, a ubijamo se od posla, pritisak je veliki, odgovornost još veća a plaća sve manja i manja!
ZAKLJUČAK: Koliko god teško se radilo vani, za 8.000-10.000 kn mjesečno isplati se otići raditi na kruzer jer si čovjek tek onda može nešto napraviti u životu! Jedva čekam prvu priliku za bjegom u inozemstvo :)
Pozz
Ne idite na cruisere!!! Ja bijah i vratio se. Uvjeti katastrofa. Placa 2500-10 000 kn BRUTTO za rad od 10-17 sati dnevno svaki dan je katastrofa. Azijatima i juznoamerikancima je to san snova, ali svima drugima brrrrr. Radios ko konj, bez prava na dan bolovanja i godisenje...SVAKI DAN!!!ovdi sam nasa posao za 5000 NETTO i to za 40 sati tjedno, a tamo sam konobario 75-85 sati tjedno za 6000 kn BRUTTO. Sramotno... Za zaradit 4000 dolara tribas radit cca 2 god otprilike i postat supevisor. Svi pocetnici financiraju se ISKLJUCIVO OD NAPOJNICA. Nije rad na kruzeru ono sta je bija devedestih. Sretno svima koji misle dalje.
Samo kada je embarkation day i retkim danima se radi preko 10 sati. Moraju postovati zakon i uredbe, inace supervisor ti daje warning ako preokoracis to, a njemu je manager nad glavom... Radi se puno oko 10 sati dnevno plus pauze, ali ne 17 . Odustao si, pa sad kukas i pravdas se .....
Skaces sebi u usta, kako nemas godisnjeg kad posle ugovora imas odmor od 6-8 nedelja (1.5 - 2 months). Vratis se sa 3000-4000 e u dzepu i fraj si 6 nedelja.
Ne slini.
Pozdrav svima!
Imam preko 21 godine, ove ili sljedeće godine se namjeravam vratiti na faks, a do tada bih nešto krupnije i zaradila 
Imam položene tečajeve fotografije od Fotokluba Brodosplit. Da li je to za posao fotografa na cruiseru dovoljno ili bi trebala srednja, faks?
Zanima me isplati li se otić na cruiser i koliko love ostane kad se od tih cca 9000kn odbiju osnovni troškovi života na brodu?
Možete li mi preporučiti neku našu kompaniju?
Obično se za fotografa traži 2 godine "pro" iskustva i tečan engleski.
www.kruzeri.com
Bok svima, ja sam novi na forumu. Zanima me posao električara na cruiseru. Kolika je plaća, kakav je smještaj, znanje stranog jezika. Imam tek 19 godina, ali zelim skupiti što više informacija. Koje agencije zapošljavaju električare. Ako ima netko tko ima iskustva da mi odgovori na moja pitanja. Unaprijed hvala.
Imam 24 god. Pet god.radim kao brotskielektričar u brodogradilistu. Zanima me posao električara na CRUISERU i dali je kvalitetno isplativo. Kako doci do posla? HVALA
Poštovanje
Imam 25 g. dolazim iz Zagreba imam zavrsenu ugostiteljsku skolu , smjer kuhar , radno iskustvo sveukupno 5 g od toga 1 godina kao sezonac na jadranu a ostale 2 godine sam radio u poznatom zagrebackom restoranu u centru grada. Zadnje 2 godine radim na recepciji doma za starije osobe , koji posao nije sam po sebi los , nego je jako slabo placen za ono sto ja pruzam toj ustanovi od prijevoza korisnika , nabavke za kuhinju, raznorazni popravci po kuci , nosenja uzoraka na analizu po zagrebackim med. ustanova i sl.Pa ovim putem molim ako bi se naso kakav posao u inozemstvu , posjedujem b-kat, znanje rada u mic. office wordu, excel, engleski jezik dosta dobro, a ni fizicki poslovi mi nisu strani . KONTAKT : airfox@net.hr
unaprijed zahvaljujem
Ispricavam sta ovako upadam u razgovor, želio bi se ukrcati na kruzer kao informatičar ili električar zanima me kompanije kojima se mogu javiti za tu vrstu poslova do sad sam stupio u kontakt Disney, Celebrity,NCL, Carneval UK trenutno nemaju ukrcaja neki još nisu odgovorili. Ako ko zna za manje kompanije molio bi da mi javi ili da kaže svoje iskustvo ,, Inžinjer sam informatike te završio smjer energetika....
da li netko zna kako prolaze fizioterapeuti i maseri na cruiseru
Zanimame primaju li pekare na kruzere kako se kreču njihove plaće i dali je potrebno znanje engleskog jezika !!!
BOk ljudi evo uskoro bi trebao otvorit u Cairu,Egiptu salon za masazu , i u interesu nam je nac par ljudi koji bi bili voljni doc i radit. Naravno iskustvo bi ilo pozeljno u toj bransi posla. Ako ima zainteresiranih pa da im mogu dat dodatne informacije posaljite mi mail na ivannovak94@gmail.com
postovani,
moram li imati nekakvu skolu ili tecaj da bih radila na kruzeru kao konobar?
nemoras imati ugostiteljsku skolu ili slicno , ako si to mislila. Makar radno iskustvo bi bilo pozeljno ali moze se i bez toga. Imas agenciju u zagrebu , odi tamo i oni ce ti dati sve potrebne informacije, sto se moze a sto ne.
kome da se obratim, i kako da radi recimo na kruzeru kao konobar
imam 21 godinu,i zanima me kako i di stupiti u kontakt za posao na brodu,vidim svi okolisate al dajte netko ko zna nek kaze di i kako se dodje do osobe kod koje se sve pokrece
http://www.uspinjaca.hr/modules/d_article/
EVO TU SI LIJEPO SVE POGLEDAJTE, NAZOVITE I TO JE TO.. 
imam i ja 21 godinu, zaradim svaki dan 750 kuna kao treci oficir na kruzeru!
Trebas polozit online test iz engleskog sta ti je stvarno macji kasalj i onda cekat da dode predstavnik firme, ovo se odnosi na Carnival cruisere! dovoljan ti je D1 brevet koji nema ispita, lijecnicki pregled doktora licenciranog od strane Carnivala (isti lijecnicki kao za matrikulu al 1000kn skuplji....samo da pare poberu, a za matrikulu lijecnicki dodje 500kn!!!), CV na engleskom i always smile on
jer navodno uz svo znanje i iskustvo posao bez osmijeha neces dobit! ugovor ti je najmanje 6mj a moze bit i 8mj, to ti oni nakon par mjeseci kazu koliko ces dugo ostat! i naravno sama si placas kartu do Miamia pa ti na kraju to sve dodje oko 10.000kn x((( malo too much al dodjes na 0 za 2mj! evo ja bas uskoro idem na razgovor i nadam se najboljem! imas jednu agenciju u Lovranu, zove se A Priori pa malo procackaj, posalji mail ili nazovi gospodju Suzanu Zagar! pozz i puno srece....trebat ce ti kao i meni xDD
Jel netko zna kako je sa muzicarima na cruiseru????
Kolega i ja bi isli (mandolina,gitara)
ovo je stvarno koma od posla a svi lete na brod! ja isto ne radim inace sam stolar i kakav je to posao sto radis?
pukla me luda prije 10 dana da bih ostavio stalni posao sales managera i krenuo radit na cruiser da mi malo guzica vidi puta i usput nesto i zaradim. Stvar je slijedeca: ukoliko imas volje i love i poznajes bar malo engleskog, na konju si i posao jednostavno dobijes...dakle odlucih prije deset dana poci na brod i javim se gospodinu iz agencije Uspinjaca koji mi kaze da posaljem kopiju putovnice zivotopis naravno na engleskom i sliku..nakon obavljenog posla mu se javim i kaze mi da je slijedeci intervju u srpnju, na sto sam ec bio lagano odmahnuo rukom jer kad nesto hocu onda bih to volio taj tren, kroz tri dana sasvim slucajno otvorim mail i pronadjem poziv da se pojavim u roku tri dana u Zagrebu u Sheratonu na razgovor. Prodjem 2 testa engleskog koji su fakat vrlo jednostavni. Nakon toga razgovor s predstavnikom Carnivala koji je svedjanin. Udjem i kečim se cijelo vrijeme pricali smo nekih desetak minuta i rekao da mi cestita jer sam dobio posao. Sad ponovno u zagreb na D-2. Nakon cega viza i lijecnicki.I na kraju svega cekam kartu za miami i naravno da vidim koliko ce me zaklati i oderati na proviziji...22.09 ukrcaj
pozz svima i ako vas zanima ne odustajte vrijedi probati, ja se nadam najboljem
bok,ma i mene to jako privlaci,ja sam vec isao na jedan razgovor i testiranje,al sam odustao.....mislim da cu otici opet na razgovor i ako prodjem gibam i ja sto dalje iz ove surove zemlje....:-)
Nemoj ici na cruiser ako mislis ostati 3 mjeseca jer ces si morati sama platiti povratnu kartu.A ove price o lovi sve ovisi koliko si dobar konobar toliko zaradjujes i koliko imas gostiju na veceri.Radis od 7-23 svaki dan osim ako imas day off onda si slobodan za rucak.
Dali itko zna koja firma prima elektricare ili zastitare na kruzere. I kakvi su uvjeti i place za ta dva zanimanja ?? I sto je sve potrebno od dokumentacije ??? Hvala unaprijed !!!!
poz jel neko zna kako mi iz saraajeva mozemo stupit u kontakat
Da li neko mi moze reci kolike su place za kuhare i kakve dokumentacije treba i kolko para do dolaska na brod ???
Svako imalo normalan sa trunkom dostojanstva nece si dozvoliti a kamoli otici radit na cruiser"PUSTI TE PRICE JEDINI POSA NA CRUISERU JE OFFICIR OSTALO SVE JE ROBOVANJE ZA SICU RADNO VRIME 18 SATI NA DAN " PA TI RADI!
Najjaci su mi ovakvi poput tebe koji se nisu makli dalje od svog grada, a pricaju o svijetu. To je poptpuno nova dimenzija i nemoj ljudima siriti dezinformacije. Da si bio na brodu i radio pa ajde ali ovako pricati banalne veze, stvarno nema nikakvog smisla. Raspitaj se za sindikat na brodu itd...
Neka si ti normalan, a mi smo svi ludi u p*** materinu.
Kad se maknes iz okvira svoje dosadne svakodnevnice onda mozemo pricati do tada kukaj kako je lose u drzavi i nemoj nista sa sobom poduzeti! Svi na brod!
) A ti skidaj slike sa interneta, Hawaii, Karibi, itd...
A koliko maksimalno godina možeš imati da bi dobio ovakav posao?
Čao! Ja i par frendova mislimo se prijaviti za posalo na kruzeru preko agencije apriori iz lovrana. Htijeli bismo raditi kao konobari.. Zanima me je li itko od vas bio na kruzeru i je li itko bio preko gore navedene agencije? Kako vam je bilo? šta ste sve morali raditi kada ste došli u ameriku (prvih tjedan dana).. Da li vam je bio vraćen novac za avionsku kartu itd.. molio bi da mi malo opišete koliko vam je novaca otprilike trebalo kada ste došli u ameriku i slične,bitne stvari.. i da, isplati li se doista posao na kruzeru, kolike su šanse biti promoviran iz konobara za osoblje, u konobara za goste? Unaprijed hvala
!
Prijatelju moj, pročitaj si ovaj forum i nać ćeš sve odgovore vezane za kruzer.. SVE! Evo link......
http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php
e hvala ti puno...stvarno si mi pomogao 
pa gle cjene ti variraju između 500 i 1200 eura naravno to ovisi od kompanije... To su ti intervijui u raznim gradovima tako da ces kad kad morati i u drugu drzavu ti razgovori su ti na engleskom naravno i moras biti sto uvjerljivija tako da uvjeris komisiju da bas tebe moraju primiti... To je ono što ja znam o tome naravno ima tu još procedura nije to sve i nadam se da si zadovoljna odgovorom moj cilj je također upasti na brod... ljep pozdrav
kako uvjeriti komisiju i jeli se mora znat samo osnovno engleskog jezika ili baš perfektno znanje traže???
ako nekoga zanimaju detalji u vezi s radom na riječnom brodu, neka se slobodno javi da mu pomognem i prenesem iskustva. 
imam sve papire koji su potrebni za ukrcaj na brodu iama zavrsenu elektotehnicku skolu i po zanimanju sam elektricar pa me interesuje kako bih mogao da se ukrcami radi na brodu ako neko moze da mi pomogne moj mail je nikolagojkovic@gmail.com hvala unapred
imam sve papire koji su potrebni za ukrcaj na brodu iama zavrsenu elektotehnicku skolu i po zanimanju sam elektricar pa me interesuje kako bih mogao da se ukrcami radi na brodu ako neko moze da mi pomogne moj mail je nikolagojkovic@gmail.com hvala unapred
Hy! Već duže vrijeme razmišljam o odlasku na brod, a edavno sam čula o tom riječnom crusingu? Bila bih iznimno zahvalna na svakoj informaciji!
imam 33 god. da li je kasno da se prijavim u nekoj od agencija, primamljivije mi zvuce recni brodovi... imam dovoljno ugostiteljskog iskustva ali engleski mi je osrednji...
Petre, nije kasno, mada oni u agenciji imaju kao neku okvirnu granicu do 40 god., ali ja sam na brodu viđala jako puno starijih ljudi. Ako imaš iskustva u ugostiteljstvu, to je veliki plus, jer će tebi biti puno lakše, a engleski je potrebno znati samo dovoljno za osnovnu komunikaciju, a znanje će ti se svakako popraviti za par mjeseci na brodu.
Ja sam se prijavila preko agencije Riverside, imaju i svoju web stranicu Riverside.hr i oni su jedina agencija u bivšoj Jugoslaviji preko koje se ide na riječni brod. Za cruisere imaju druge agencije tipa Employment Powera iz Zagreba. Prvo im se treba javiti i vidjeti kad su termini za intervju, jer svi kandidati moraju obaviti intervju sa predstavnicima kompanija koje zapošljavaju, dakle, radi se o Uniworld za engelsko govorno područje i River advice za njemačko govorno područje. Nakon što prođete intervju, sređuju se papiri, radna viza i vaš datum za ukrcaj, te se plaća provizija agenciji 250 eura iz razloga što nismo dio EU. Sva je procedura relativno lagana i onda samo čekate datum ukrcaja. Vi plaćate put do mjesta za ukrcaj, što je obično u Beču, ali vam kompanija to poslije refundira, ako završite ugovor. Ugovor se potpisuje na 9 mjeseci i to je jedna sezona, poslije možete produžiti ako želite ili odustati. E sad, rad na riječnom brodu je jako težak, u biti zavisi od broda do broda i od pozicije do pozicije, ali se na svim jako puno i brzo radi. Dobra je opcija ako želite zaraditi nešto love, ali nije dugotrajna opcija jer je jednostavno preteško i previše se radi, u odnosu na plaću koja je oko 1000 eura mjesečno. Radi se svaki dan, odnosno, mislim da dobijete jedan dan mjesečno slobodan. Imat ćete priliku upoznati dosta ljudi, usavršiti jezik, vidjeti malo Europe, ali i steći jedno pravo radno zapadno iskustvo.
Nadam se da sam bar malo pomogla, a ako nekoga zanimaju detalji, slobodno neka se javi na gabjuk@hotmail.com
ljudi budite pozdravljeni
Dali natko zna kolika bi mogla biti plaća, Restaurant manager asistenta.
2500 dolara.
Ajde molim te reci mi kakva je situacija na riječnim brodovima, gdje plovite i kome da se javim..HVALA PUNO
Riverside i Uniworld imaju intervjue sada u Prosincu i Siječnju u Zagrebu
kopiraj ovo u address bar: http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php?topic=3537.0
PITANJE!:Kako se postane kapetan ili viši radnik na kruzeru i kolika je prosječna plaća!? 

PITANJE!:Kako se postane kapetan ili viši radnik na kruzeru i kolika je prosječna plaća!? 

u koju se agenciju ,najbolje prijaviti.....i gdje
Pozdrav! Ove godine punim 21 godinu i planiram otici u agenciju (uspinjaca, a priori, ep, games plus bg). Zanima me mogu li otici u agenciju, platiti sta se treba platiti i obaviti sto se treba obaviti (tecajevi, vize itd.) i otici na brod. Ukratko sa da ili ne. Jel to tako ide? Ja nemam nikakvog iskustva. Znaci uplatim i idem.
pozz svima !! citam malo ove forume, zbilja ima svakakvih komentara..mene zenima prvenstveno kolkio para treba da se uopce krene na brod. dobila sam odgovor od agencije da se javim za dogovor za interwiew. i zbilja mi je bitno da mi neko napise troskove za sve papire, kartu, agenciju..itd..uglavnom, da znam dal cu imati uopce dovoljno novaca za sam polazak, pocetak??? hvala O
Bok svima,ma čitao sam malo ove postove pa da se malo nadovezem,i ja sam kao dosta njih imao želju ukrcat se na cruiser,i jesam sad sam u Royalu, kao asst.waiter i situacija nije tako bajna kao sta svi pricaju ubiti radis non-stop puno super visora stalno si nekom na oku ali ok to je tako tamo,i da i konstantni presing ali uvjek uz smjesak,sto se tice place po mojoj procijeni malo je placeno sobzirom koliko se radi,a radi se,ali sta se moze kad je kod nas banana situacija,ali tamo se promjenilo od kad su ti Indici,Filipinci itd itd dosli radit za sicu.odmah je i nama placa pala,ali na mjesec se zaradi od 1050$ pa recimo do 1800$ pa sad vidite,stim da si robu sami placate kad se ukrcate a morate sve kupit,samo vas odvedu u skladiste daju vam robu,potpisete papir da ste preuzeli i na dan kad je placa to vam ljepo sve oduzmu s place,samo koliko vidim to nitko ljudima ne spominje.Šta se placanja tice prije ukrcavanj to vas izlazi oko 1000e li la i jos morate uzeti za put i jos da imate na brodu bar 200-300$ za prvih mjesec dana, a kad netko kaze da ti netreba puno para gore laže jer nije istina,jer i tamo se skoro ama bas sve naplacuje.To bi bilo to u kratkim crtama ako koga sta zanima jos rado cu mu odgovorit,i sretno ekipa ko se misli ukrcat .....
Ja sam kao i mnogi ovdje odlučila krenut prvo s pokušajem odlaska na brod..a dalje ćemo vidjet..mislim da imam velike šanse jer imam htt smjer završen i 4 god.iskustva rada u hotelu u Poreču s 4*,radim sezonski kao konobar..u restoranu i baru..znam engleski jako dobro..a također njemački,talijanski te ruski...pripremila sam cv na eng i sve ostalo i sad neznam,nek mi savjetuje netko u koju agenciju u Zg mi je najbolje otić pitat..koji kruzer je najbolji i koji posao za početak mogu dobit kao iskusni konobar i jel to ide po nekom stupnju ili..kod nas u hotelu isto postoji rang lista pa me zanima jel i na brodu tako...kod nas si prvo servir 2,pa 1. pa konobar 3,2,1..ja sam došla do konobara II..zanima me kolke su plaće..jel radiš s parama ili kako ko konobar...naplaćuješ pića..jer recimo moj hotel je all inklusive..gost plati pri dolasku punu cijenu i za te pare pije i jede u aperitiv baru i na bazenu sve kolko hoće..mi samo točimo..nema kase...zanima me kako je to tamo s tim..i kolko košta viza,liječnički i karta..i kolko treba čekat vizu i nakon kolko vremena kad predaš papire te zovu na 1.intervju...bila bi zahvalna kad bi mi se javio neko s nekim odg.na moja pitanja..unaprijed zahvaljujem....
Ja sam kao i mnogi ovdje odlučila krenut prvo s pokušajem odlaska na brod..a dalje ćemo vidjet..mislim da imam velike šanse jer imam htt smjer završen i 4 god.iskustva rada u hotelu u Poreču s 4*,radim sezonski kao konobar..u restoranu i baru..znam engleski jako dobro..a također njemački,talijanski te ruski...pripremila sam cv na eng i sve ostalo i sad neznam,nek mi savjetuje netko u koju agenciju u Zg mi je najbolje otić pitat..koji kruzer je najbolji i koji posao za početak mogu dobit kao iskusni konobar i jel to ide po nekom stupnju ili..kod nas u hotelu isto postoji rang lista pa me zanima jel i na brodu tako...kod nas si prvo servir 2,pa 1. pa konobar 3,2,1..ja sam došla do konobara II..zanima me kolke su plaće..jel radiš s parama ili kako ko konobar...naplaćuješ pića..jer recimo moj hotel je all inklusive..gost plati pri dolasku punu cijenu i za te pare pije i jede u aperitiv baru i na bazenu sve kolko hoće..mi samo točimo..nema kase...zanima me kako je to tamo s tim..i kolko košta viza,liječnički i karta..i kolko treba čekat vizu i nakon kolko vremena kad predaš papire te zovu na 1.intervju...bila bi zahvalna kad bi mi se javio neko s nekim odg.na moja pitanja..unaprijed zahvaljujem....
Ovako,na brodu funkcionira drugacije nego na kopnu,prvo si asisten waiter, tek onda mozes aplicirati za konobara,i ne baratas sa lovom to zaboravi. U sustini nema ti nekih razlika od komp. do komp. nijanse. savjet uvjek si procitaj postove pa tek onda sta nema u postovima postavi pitanje
hvala...pročitala sam sve al opet svi okolo pričaju a ne konkretno...a mene zanima konkretan odg...otprilike mogu i ja pričat šta sam od drugih čula...
))
Evo natali dušo, pročitaj ovaj forum i sve ćeš znat
http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php
E post je 5+,e tu stvarno imas sve informacije ama bas sve,svaka cast Znam nije za nista taj nic 
Gigen ja sam aplicirao za waitera na royalu to sam i dobio,ponudio mi je barthendera ali mi je i sam rekao da mi je bolje poceti ovako dok udem u posao . Cekam da me zovu na brod sad , jesi ti jos na royal C ili ? evo ti moj mail pa se javi zanimaju me neke stvari zaraone@net.hr
daj javise decko mi je na brodu ali bhtio na rijecne poz
POZDRAV
iva trba ti otprilike 2000 eura(samo avionska karta ti je 58ooo kuna)u jednom pravcu (sin mi je na brodu 4 mj.u Miami.na crouseru)
kako prolaze trgovci na gift shopu,koi prodaju skupoceni nakit satove parfeme i slicno.ako ima neko ko je to radio neka mi kaze kolika je plata i da li ima bonusa preko plate.i da li moze da se radi prekovremeno?pozdrav
kako prolaze trgovci na gift shopu,koi prodaju skupoceni nakit satove parfeme i slicno.ako ima neko ko je to radio neka mi kaze kolika je plata i da li ima bonusa preko plate.i da li moze da se radi prekovremeno?pozdrav
Svi koje zanima nešto vezano za kruzere neka ode na onaj link koji sam stavio par postova prije. Tamo ćete sve saznat i najbolje su informacije.
Ovdje samo gubite vrijeme jer ovaj forum nema veze sa vezom a onaj koji sam stavio ima.
pozdrav
ja san prije dvi godine u zg isla na taj intervju,priko royala,u 3en misecu,i u 6on su me zvali da ocu ic,ja san odbila jer san nasla posa u medjuvrimenu,isto je bilo ass.waiter blabla,place su nikakve a rintas ki crnac,doslovno,znan da je situacija takva kakva je,i ne znan kakve su place priko drugih agencija i na drugin brodovima,meni ovo s royalon nimalo privlacno nije zvucalo. ne sican se sta se sve tribalo platiti,al kartu,vizu,i ne znan sta jos :/
bolje van je odradit sezonu na moru,6,7tisucica plus manca,dovoljno za cilu godinu 
no,zaone koji bas oce..
evo naletila san ode
agencije potrazuju za luxuzne cruisere,oglas datira iz 12og miseca al mislin da se isti ponavlja unaprid,pa koga zanima nek se informira sta je to u stvari,ako je neki zajeb nek podili s ostalima takva i slicna saznanja 
inace,isti oglas ide i za posa na platformama,pod nekon drugon rubrikon,placa od 21 000 kn,blabla,koga zanima ta vrsta zaposlenja,mozda na isti broj moze dobit i info o ton poslu..
Andro jesi vidio mail,kad stignes javi se
Poštovana
ne treba težiti velikim novcima po Cruiserima kad se i kod nas može lijepo zaraditi na turističkim brodovima .Ja osobno radim kao glavni kuhar na jednom prekrasnom brodu i vjerujte lijepe novce donesem doma na kraju sezone ,imam oko 50 godina i nije mi teško i evo ponovo u 4 misec partimo po otocima od Dubrovnika do Zadra.Traže se ljudi za posao kuvara,konobara,mornara.ali važno je negdje početi i vjerujte ne može se nači jer ljudi preskaču skale da bi došli do uspijeha ali opet se vrate na prvu.Znam kako je teško po Cruiserima jer mi je muž pomorac za krvave novce radi i svak ga z.......,a ja među svojim svitom dobijem pola njegove plače .Tražite posao kod brodara iz Krila JESENICE,ljudi su normalni i pomoči će vam u svakom pogledu .srdačan pozdrav kad bi samo znali kako je naš Jadran lijep.

Ma sve je to lipo i štima šta si ti napisala,ali šta mi mladi da radimo u zimi, u liti je lako dela je na sve kraje svugdi se da zaradit ali to je koji misec i šta onda,di ić? Tamo bar znamo da radimo 6miseci 2 mis.doma pa opet,ni laka ali opet bolje nego tu!!! To je moje mišljenje,neznam možda griješim
agencije uglavnom uzimaju oko 200 illi 250 Eura da ti srede interview s nekim iz kompanije koja uposljava ljude na razlicita pozicije.
place za konobare, sankere, hotelsko osoblje(za koje smatram da nije posao za nikog s nasih prostora iz vise razloga), nisu fiksne i nitko skoro ne radi 2000$...kad krenes kao konobar radis u prosjeku 1500@mjesecno
ne placaju ti zdravstveno niti socijalno, to sam placas kad dodjes ovamo
sam kupujes povrtnu avio kartu
a ako ti se fakat nesto dogodi dok radis, onda te ili posalju kuci da sam sve sredjujes pa da njima pokusas naplatit troskove lijecenja, ili ces biti dovojno uporan pa da ih natjeras da te posalju na lijecenje u USA...medicinsko osoblje na brodovima su ugl veterinari ili medicinske sestre koje nemaju veze s vezom i vecina posla im se u biti svodi da drze posadu sto dalje od Infirmaryja...
dakle, osim 200Eura agenciji za posredovanje, avio karte u jednom pravcu koja za pomorce iznosi oko 600$, lijecniskog pregleda koji je pred 2godine bio oko 220$, ne treba ti nikakvo iskustvo osim donekle poznavanja engleskog jezika, jer s iskustvom ili ne, prvo ides na ''tecaj'' i ako njega polozis a svodi se na poznavanje barske opreme i sastojaka koktela i procedura vezanih za njiihov nacin rada i Zavoda za javno zdravstvo SADa, ako ne polozis tecaj, mozes opet polagat - barem se moglo prije, ili ides kuci...NO, za to vrijeme si placn kojih 150@za 21dan dok si na treningu...
rad na brodu za konobare, sankere, hotelsko osoblje, je ugl 11sati dnevno, svaki dan, ne moze se radit 3mjeseca, ugovori su od 6do9mjeseci, i smjene su duge po 14sati
nema nikakvog sadrzaja za posadu osim bara koji zatvara oko 1ipo, a dozvoljena kolicina alkohola u krvi je MALA, tako da ukoliko te Security nadje pijanog, letis kuci...
nadam se da je ovo billo od pomoci
da ne trosite vrijeme i novac hehe
Ovo šta jje Dario na pisao sve stoji,definitivno to za nas s ovih prostora nije, ali sta kad čovjek dok ne proba ne vjeruje da je tolika katastrofa!!! Tko god može aplicirati za za nešto drugo neka aplicira ali samo bemojte to jer je gore od "robije" svaka budala te j....e !!!! A tko ide neka mu je sretno
Hej, ja sam radila na Carnivalu 2 god. Isla sam prek Suncane vure, al s njima nemam bas pretjerano pozitivno iskustvo. Istina je da sam posao dobila preko njih, al izgleda da oni imaju neki monopol u Hr, pa se ponasaju krajnje arogantno i neprofesionalno.
Pazite za koju poziciju se prijavljujete. Njima je glavno da vas posalju na brod, a posao nije tak tesko dobit. pogotovo ne konobar, fotoraf, recepcioner i sl.. al moj savjet je da se dobro raspitate za pozicije i odaberete najbolju za sebe.
Ass. waiter je obicno pocetna pozicija za konobare i izbjegnite to ako ikako mozete jer je placa nikakva, a troskovi veliki (karta itd..) al ak ste dobri tu brzo mozete dobit unaprijedenje. u biti na skoro svakoj poziciji mozete brzo dobit unapredenje ak ste dobar radnik.
fotografi puno puno rade al je izdrzivo.
rijetko kad se bilo kome dogodi da ima slobodni dan.
recepcioneri su povlasteni jer su officers a ne crew, pa navalite na to. radno vrijeme ovisi o brodu, luci, dosta stvari, al osim embarkation day ne radi se duze od 10 sati. prema iskustvu mojih kolega cca 6 sati dnevno.
kuhari i cistaci su pozicije za azijce, do not go there..
elektricari obicno morau znati talijanski, jer su officeri s bridgea i engina vecinom talijani ili hrvati koji pricaju talijanski
cistaci.. ne preporucam, izgleda ko tortura
spa - to je druga kompanija, radi se na proviziju, i radi se puno sati. s obzirom da se radi za proviziju i tips, zna biti dosta podmetanja i sl.
na carnivalu ima masa nasih ljudi, stvarno u svakom departmentu hrpa hrvata, bosanaca, srba, crnogoraca.. moj savjet ne ogranicavajte se samo na nase i BEZ predrasuda. bit ce vam puno lakse i zabavnije.
ja sam otisla prije 2 godine jer sam se vratila na faks. da danas nemam bolji posao i da trebam, vratila bi se na carnival odmah! na pocetku mi je bilo tesko jer je sve izgledalo koda sam sletila na Mars. Al s vremenom se uhodavate i kuzite sve brodske cake i kak preziviti a uz to se i dobro zabaviti. sjecam se prvih tjedana, znalo je biti dana kad sam spavala samo 3 sata izmedu posla, al to je bilo zato jer sam bila jedina u svojoj poziciji na brodu i radila sve samostalno sa samo jednim tjednom handovera. tak da je 1. ugovor recimo uhodavanje, a poslije je sve lakse. tak bi trebalo biti. i tak je iz mog iskustva. ima ljudi koji rade godinama i svaki put kad se vrate govore kak im je uzas i kak sanjaju land job i kak im je ovo zadnji ugovor i bla bla.. i svaki put se vrate jer ipak nije bilo tak lose. toga ima jako puno. ipak se radi svaki dan, customer service u americi je nesto nama nepojmljivo. oni dolaze na ljetovanje da bi se zalili (sad but true). ja nisam vjerovala kad su mi pricali prije neg sam otisla al sam se sama uvjerila - svaki kruz ima neko ko te iznenadi sa svojom gluposcu, over & over again. u biti, sve ovisi kak vi gledate na to i kakva vam je situacija u glavi. ima i dosta ljudi koji odustaju nakon par dana, tjedana ili mjeseci. postoji mogucnost da dobijete teski brod, da dodete u najgoroj sezoni ili imate uzasnog sefa ili kolege. ali toga ima svugdje. tak da nema beda, ak hocete otici, sve sta trebate je reci - ja hocu doma! spakirat stvari i doma ste za par dana.
zakljucak: svi na brod! probajte se zaputit sami a ne prek suncane vure jer su stvarno krajnje neprofesionalni.. od personal contact do providing information ...
ak vam se na brodu svidi ostali budete duuugo dugo.. ak ne poslikate par slika na bahamima i odletite doma.
SRETNO!
ps. cini mi se da je maja gore napisala dosta stvari s kojima sam se slozila. ja sam otisla prije 2 godine tak da vam govorim kak je meni bilo a cula sam da se dosta stvari promjenilo (sparaju i oni).
pps. ni ne pomisljajte na ugovor kraci od 6 mjeseci. to je minimum pogotovo za 1. ugovor
GOOD LUCK GUYS!
Ciao!
Molim Vas za nekakve info konkretno u vezi rada na brodu u nekakvoj igraonici ili day care-u. Ja sam po zvanju pedagoginja i odgajateljica predškolske djece. Zanima me koliko je to plaćen posao na brodu i u kojem obliku on egzistira.
Hvala unaprijed.
Mislim da je sve ovo istina šta se tu piše jer gdje god dođeš radit samo se to od tebe i očekuje..Nitko pametan neće mislit da ide na odmor ako ide radit na cruiser..radi se vjerojatno punom parom...i normalno da sve puno košta jer agencija je jedini posrednik izmađu osobe i broda i da nema nje nebi ni postojala mogućnost da se zaposlimo...i to tolko i vrijedi..mora i ona zaradit i uzimat si neki postotak od svega jer ipak oni su ti koji nas u biti zapošljavaju..ja sam išla u uspinjaču na razg čisto informativno i čim su vidjeli da mi je životopis ok odmah su mi predložili test eng.jezika i sad kad sam ga prošla 29.3.imam intervju na eng.s nekim iz agencije i sad ću vidjet šta i kud dalje...ugl.pitala sam kolko su mi troškovi i rekli su oko 8000kn..sa svime..avio karta,viza,liječnički i pomorska knjižica..i ako prođem sve te razg i ako me prime već do kraja 6.mj.bi krenula na brod..jest da mi agencija nije baš nešto i čine mi se neljubazni malo i onak ne govore puno moraš ih sve sam ispitivat...valjda će kasnije detaljnije sve objasnit...sve u svemu..meni uopće nije toliko do neke zarade..mislim..znam da neću sad neke pare zaradit al opet više nego šta u istri zaradim sezonski a i opet posao je gotovo isti..možda male razlike..ja se i ovdje naradim ko majmun i radiš sve i svašta..tak da sam navikla...samo se ne treba bojat..i treba imat neki cilj..i ono nešto u glavi...došla sam tu radit..zaradit..i malo vidjet svijeta..još jedno iskustvo..i imat feeling u sebi da ti se živo fučka za sve i tih 8mj.će proć samo tako(tolko je prvi ugovor)...mislim da mi ne može bit tolko jako strašno da bi se vratila doma jedino da me neko bičuje...na to nebi pristala,heehh...samo moto..ja to mogu..hoću i želim i sve je lakše..ja se nadam da ću ja uspjet u svom naumu i isto tako želim puno sreće onima koji su se odvažili i krenuli na brod!!!ako odem..javit ću vam svoje doživljaje..a ako će bit tak strašno neću pisat i plašit ostale svojim iskustvom...pozzz..
Samo ću još dodat da nije istina da agencija stoji između nas i broda i da se bez nje nemožemo zaposlit tamo. Uvijek se može direktno kontaktirati kruz kompaniju i preko skajpa obavit intervju. Kada sam prelazio sa Carnivala na Celebrity, kontaktirao sam ih i obavili smo intervju preko skajpa. Dobio sam posao. I da nebi bilo da sam jedini s takvim iskustvom pričitajte malo na forumu čiju sam stranicu stavio par postova prije.
Pozdrav.
interesuje me dali primaju radnike na odrzavanju brode.recimo ako se desi neki sitni kvar itd...,i dali primaju zastitare sa diplomom.HVALA
interesuje me dali primaju radnike na odrzavanju brode.recimo ako se desi neki sitni kvar itd...,i dali primaju zastitare sa diplomom.HVALA
ja sam evo primljena sad na carnival i zanima me dali je to najlošiji brod..meni u uspinjači nisu uopće spominjali nijednu drugu kompaniju..a frend mi kaže da tražim drugi brod..neznam jel to sad više moguće i dali je kasno!?please help....
Carnival je loš za zaradu. To je i razlog zbog kojeg sam otišao. Predpostavit ću da si upala za assistant waitera ?
Ako da, preporučam ti da pucaš na neku bolju poziciju jer lopovi iz uspinjače posluju i sa drugim kruz kompanijama i MORAJU ti ponudit i nešto drugo. Ako imaš job offer i ako si potpisala, nemora značit da je kasno za promjenu kompanije, lopine lako kontaktiraju Carnival i objasne im. ali ako se misliš ikada vratit na Carnival vjerovatno ćeš bit odbijena.
P.s. u Carnivalu je jako lagano dobit posao, kolega je znao engleski isto ko i Jaca pa je dobio job. Sretno!
da za asist.w.a budale nisu spomenuli ništa..nisam ništa potpisala samo sam dobila onaj papir neki di piše o carnivalu i plaća..i sad ako ih pitam za drugi brod bojim se da će mi reć da prihvatim ili nek odveslam...
Nemaš se šta ustručavat. To je njihov posao! Samo mi je žao što si njih izabrala a ideš na Carnival. Uvijek bi ti preporučio A-priori agenciju.
Ugl. pitaj ih, jer ti njih plaćaš za to. A to što si dobila je vjerovatno Letter of Empl.
Zovi ih već sutra i jebi im sve po spisku! Ne idi na tu poziciju jer ti je plaća oko 1000 dolara mjesečno i jako teško je doć na poziciju waitera gdje radiš na napojnice pa uspiješ skupit pristojnu lovu.
i nek mi neko molim vas da mail ko ima iskustva da ga pitam par pitanja..ko je naravno voljan pomoć...hvala
Hoceli ni neko reci ko je prosao sve to,koja je agencija najbolja i najprihvatljivija da bi se mogao prijavit.unaprijed hvala.
Odakle si ?
Iz Bosne.
Safe Cruise - Beograd
Kontakt:
Djordje 064/618-52-51
Ivan 064/618-52-53
[najavite dolazak!]
Mjesto: Beograd-Novi Beograd
Ulica: Yu-Biznis Centar, Novi Beograd
safecruise.rs@gmail.com
www.radnabrodu.com
Employment Power Ltd.
Crnomerec 16
10 000 Zagreb
Croatia
Telephone/ fax:
+385 1 3708 615
+385 1 3708 616
E-mail:
info@employment-power.com
ej hvala ti puno.
mene zanima dali zdravstveno osiguranje si sami mi plaćamo ili firma!?i koliko mjesečno!?
i šta se događa ako se razbolimo ko snosi troškove za liječenje i lijekove!?
Zdravstveno i mirovinsko sami. http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php?topic=1945.msg22184#msg22184
i što se tiče bolesti... http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php?topic=3040.msg17502#msg17502
zdravo svima... imam pitanje vezano uz rad na brodu. da li netko ima kakvu informaciju o tome kako se zaposliti na brodu u RH? ja sam još sva nova u tome i poprilično nesigurna i htjela bih neko iskustvo prvo steći negdje bliže da znam otprilike šta mogu očekivati negdje dalje. znači, ako imate neki link, iskustvo, nešto... bila bih vam jakkkooo zahvalna! trenutno sam studiram inf, znam engleski, nešto malo njem i tal, i imam iskustva u konobarenju.
DOBRI MOJI SVI JI TO LIPO AL DA SE RADI RADI SE .JA SAM IMA POZICIJU SEFA POSLASTICARNICE .I STA RECI .CILI DAN PO 13 SATI .A AKO KAPETAN NAREDI MORAS I VISE .PRVI UGOVOR NEMA SLOBODNOG DANA .NESMES ODBITI KAPETANOVU NAREDBU BEZ OBZIRA U KO SI POSLU .BI SAM JEDAN UGOVOR I NE KANIM DRUGI .TOLIKO
Poštovana da li vas mogu kako kontaktirat vezano za brodare iz Krila Jesenice? Hvala
Poštovana
ne treba težiti velikim novcima po Cruiserima kad se i kod nas može lijepo zaraditi na turističkim brodovima .Ja osobno radim kao glavni kuhar na jednom prekrasnom brodu i vjerujte lijepe novce donesem doma na kraju sezone ,imam oko 50 godina i nije mi teško i evo ponovo u 4 misec partimo po otocima od Dubrovnika do Zadra.Traže se ljudi za posao kuvara,konobara,mornara.ali važno je negdje početi i vjerujte ne može se nači jer ljudi preskaču skale da bi došli do uspijeha ali opet se vrate na prvu.Znam kako je teško po Cruiserima jer mi je muž pomorac za krvave novce radi i svak ga z.......,a ja među svojim svitom dobijem pola njegove plače .Tražite posao kod brodara iz Krila JESENICE,ljudi su normalni i pomoči će vam u svakom pogledu .srdačan pozdrav kad bi samo znali kako je naš Jadran lijep.

Poštovana da li vas mogu kako kontaktirat vezano za brodare iz Krila Jesenice? Hvala
evo mail: suzana.maglicic@gmail.com
bok
zanima me tko ima iskustva s Uspinjacom,malo sam citala ovdje,moj brat hoce ici preko njih,kaze da treba jos samo ugovor potpisati,da je 8mjeseci minimalan rok za prvi ugovor,i da moras samo kartu sam platit,znaci nikakvu proviziju njima.
na sto bi jos trebao obratiti paznju,jer ne bih zeljela da potpise misleci da mu je to najbolja opcija,a on je uvjeren da kad odradi prvi ugovor,ce kasnije moci birati malo bolje ili napredovati.
hvala
Moj savjet je Apriori agencija iz Opatije. Oni šalju ljude na Carnival. Uspinjača je veća i poznatija agencija ali ne znači da je i bolja. Puno ljudi šalju, velike pare uzimaju i boli ih kita gdje će netko završit. Prvi ugovor na Carnivalu je 6 ili 8 mjeseci a napredovanje u poslu je ko i na svim ostalim kruzerima - kad se oslobodi pozicija više onda uzmu nekog tko ima iskustva i tko se pokazao super prema gostima i supervizorima. Prvi ugovor je težak, i male pare se dobivaju, pa ako ima iskustva kao konobar nek puca na tu poziciji jer oni rade na tips (napojnice) i tu se zna zaradit od 1500 do 3000 dolara-zavisi o tome kolko ce se sam snać, dok je za pomoćno osoblje fixna plaća od nekakvih 1000 dolara što je malo kad uzmeš u obzir da si sam mora plaćat kartu, zdravstveno,mirovinsko...
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-17:00