Studentska putnićka agencija STA Zagreb Avio karte, putovanja, putovalna osiguranja Na početak
Informacije
Zapošljavanje
Uvjeti
Pišite nam

E-LISTA
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Forum

Forum » Općenito » Maroko ili Tenerifi??

Ina - Maroko ili Tenerifi??
Hej ljudi, ja i frendice se dvoumimo izmedu ljetovanja na tenerifima (i susjednim caraskim otocima) ili istrazivanja maroka....moze kakav prijedlog? jel opasno po maroku rentat auto i ic na svoju ruku po nekim zabacenim podrucijima? hvala
 Dodan: 27. 02. 2008 @02:54:28
odgovori 

Liliaceae - Re: Maroko ili Tenerifi??

Ako ste same cure ja bih svakako odabrala Tenerife. Upravo sam se u ponedjeljak vratila s Tenerifa. Ima obilje svega za vidjeti, kičeraj je imperativ, ali za dva dana se navikneš pa te više ne smeta. Mislim da je najbolje u Puerto de la Cruz ili u unutrašnjosti malo La Orotava. Mene su na žalost krivo savjetovali (ili nam se razlikuju ukusi) pa samo uzeli apartman u Los Cristianos na jugu. Dobro, sam smještaj je bio jako dobor, ali taj jug, gdje je navodno kupanje je kao jedan veliki vašar (malo pretjerujem) hrpetina hotela i dugačka ulica sa tričarijama, i dugačke plaže blatnjavog izgleda (nisu blatne, samo tako izgledaju). Sjever je zakon, od glavnog grada preko Lagune i Las Teresitas, Candelarie i Piramida. Ipak naaaajbolji je vulkan Pico del Teide. Dođeš gore i spoznaš svoju malenkost.

Inače u Maroku mi je prošle godine bila friendica s 4 muške kolege i bilo im je super. Osim što je komentirala da nikad ne bi išla sama bez muške pratnje jer da je ipak malo neugodno za nas to njihovo ophođenje i nabacivanje i svakojake ružnoće. Ne znači da će ti se nešto dogoditi, ali je neugodno. U unutrašnjosti može biti i opasno ako ne poznaješ kulturu njihovog ponašanja. Kažu da je Tunis puno bezopasniji za Europljanke (a valjda nažalost i više turistički složen), ali......

Čuj, pazi, vidi.

Dodan: 03. 03. 2008 @16:32:37
odgovori 

Ina - Re: Maroko ili Tenerifi??
E hvala ti puno na odgovoru...budem prenjela frendicama...e a daj reci jesli li bila i na ovim drugim otocima pored tenerifa? jesi rentala auto ili je to nepotrebno? a kakve se cijene opcenito?
 Dodan: 05. 03. 2008 @09:03:30
odgovori 

Liliaceae - Re: Maroko ili Tenerifi??

Auto je nezaobilazan. Mi smo rentale prije dolaska i to on line što je u principu dosta jeftinije nego tamo na licu mjesta. Seat Cordoba (prilicno ok auto, srednje veličine i prostran) za puna 4 dana 78 eura. Bez auta ne možeš ništa. Ma ima i dosta dobar javni prijevoz autobusima, ali milsim da je to tlaka s obzirom da bi čovjek vidio što više treba se stalno gibat. Agencija preko koje smo mi on line rezervirali je Orcar, sve je bilo ok, osim što su jako spori kod davanja vozila. /Da i dođeš tamo i ne kužiš gdje preuzeti auto, jer nigdje ne piše Orcar, a onda vidiš da mićušnim slovima piše auto preuzeti kod neki Reisen....bla).

Cijen su više manje ok, ima od jeftinog do skupog, pa što izabereš. Hrana je možda nešto jeftinija nego kod nas, a vino je nenormalno skupo. Obavezno odite na Lago Martianez i u Loro Parque. Ulaz u 1. je 3,5 eura, ali bome u Loro Parque 30E!!!!! Je malo napadno, ali vrijedi vidjeti šou delfina, morskih lavova, tuljana i pinguina. Botanički vrt u Puerto de la Cruz je lijep, a vrt orhideja bez veze i preskup, ne vrijedi niti ulaziti. Obavezno probati banane, uzgajaju ih posvuda.

Na drugim otocima nisam bila, nismo imale vremena, naime bile smo 4 dana i još bi nam i za Tenerife jedno 2 dobro došlo. Friendovi su mi prije toga bili na La Palmi i kažu da su jako zadovoljni, ona je manja ima manji ugasli vulkan i manje turista. Gran Canaria tamo ide puno njemaca, ima dobro razvijen šoping, plaže i nešto manje zanimljivosti za vidjeti od Tenerifa, ali ih ima. Fuerteventura i Lanzarote su navodno dobre za uštediti novce jer nema baš previše šopinga i manje su posjećene, a s time i prirodnije. La Gomera, to se ne isplati, samo kao jednodnevni izlet brodom sa Tenerifa. Hierro ne znam, niko mi o tom otoku ništa nije rekao. Dobra ti je stranica www.lastminute.de

tamo nađeš svakojake kombinacije i prilično jeftino, ako letiš iz Frankfurta ili Munchena, a do nedavno je Croatiaairlines imala promociju leta, pa smo mi tako skoknule do tamo. (Mislim da ima kombinacija i iz Graza ili Beča itd.)

Dodan: 05. 03. 2008 @20:30:29
odgovori 

marija - Re: Maroko ili Tenerifi??

Evo jedne dobre preporuke svima koji idu na Tenerife.

Idite, provedite se, pogotovo ako dobijete nagradno putovanje, nemojte tamo kupovati nikakve zakupe apartmana, sigurno cete biti prevareni jer necete dobiti ono sto ste skupo platili. Nemojte kupovati niti pakete koje Vam nude agencije, sve cu vam drugom prilikom objasniti i navesti imena ljudi koji tamo rade, uglavnom nasi i rade na crno, ono što obecaju nece vam ispuniti. Budite pazljivi.U detalje cu vam opisati sve vrste prevare za koji dan. Takodjer cu poslati sve na spanjolsku ambasadu u RH da i oni vide sto se tamo dogadja. Ako zelite zakupiti nesto to je bolje napraviti recimo u Baliju gdje je 4 puta povoljnije za zakup jednog tjedna. Ovi na tenerifima rade za RCI, koja je velika organizacija u svijetu, ali oni sigurno neznaju na koji to nacin rade na tenerifima. Ponasaju se nekorektno, izbjegavaju vas poslije uplate jer su ocigledno napravili krivi ugovor i nisu prikazali sve uplate. To vam je ocigledno nasa posla. NE KUPUJTE NISTA, ALI IDITE I PROVEDITE SE. pONOVNO CU VAM OPISATI DETALJE ZA NEKOLIKO DANA KADA DOBIJEMO CERTIFIKAT OD RCI-a, da vidimo sto cemo to dobiti za velike novce i sto je to prikazano za te novce.

Dodan: 31. 03. 2008 @09:33:22
odgovori 

Fićo - Re: Maroko ili Tenerifi??
Slažem se da je Regency bez veze i da su skupi i prodaju rog za sviću naivcima. Mi smo malo razgledali i pronašli super apartman. Ako trebate informacije javite se.
 Dodan: 21. 04. 2008 @12:36:13
odgovori 

oprezna - Re: Maroko ili Tenerifi??
hej marija, daj nas prosvijetli sto se to tamo dogadja i cega se treba paziti.
 Dodan: 01. 05. 2008 @14:23:33
odgovori 

xy - re.Tenerifi??

Dobila sam "nagradno" putovanje na Tenerife; Regency,

da li je itko bio? O čemu se radi?

Dodan: 21. 05. 2008 @11:20:48
odgovori 

MAGDALENA - Re: Maroko ili Tenerifi??

Molim te da navedeš neki kontakt za tenerife , treba mi smješta za 6 osoba i od kuda vam je avion išao. Mi bi neki apartman, šta misliš

Dodan: 07. 07. 2008 @10:54:01
odgovori 

bianca - Re: Maroko ili Tenerifi??
ja sam bila na tenerifama na nagradnom putovanju od regencya
 Dodan: 28. 07. 2008 @12:31:16
odgovori 

bianca - Re: Maroko ili Tenerifi??
mozete me kontaktirati na fragolina0801@yahoo.com, vec sam puno ljudi odgovorila za tenerife, preko regencya je super ali bi bilo dobro da vas ljudi upozore na neke stvari vezane za apartman, letove itd.
 Dodan: 28. 07. 2008 @12:33:08
odgovori 

Oprosti sto ti nisam ranije odgovorila, nisam vidjela poruku. Tamo ti se dogadja to da prihvatis nagradno putovanje i dobro se provedes, ali nikako nemoj zakupiti apartmane ili tjedne koje oni nude po visokim cijenama, nisu korektni i smatram da je to jedna vrsta prevare za velike novce. Za te novce mozes ljetovati bilo gdje u svijetu svake godine na drugom mjetu. Puno obecaju ali nista ne daju.
 Dodan: 28. 08. 2008 @12:29:02
odgovori 

Tako je, ljude treba upozoriti na prodaju apartmana na Tenerifima, zapravo kupite maglu. Svi menadjeri su na crno, moj muz je htio da ih prijavi policiji u Spaniji, pa smo od toga odustali da si nepravimo jos vise problema. Svi koji hoce zakupiti apartmane za tjedan ili dva mogu to napraviti direktno na recepcijama hotela po duplo nizoj cijeni. Pogledajte Lagos de Fanabe pa cete vidjeti da tjedan dana mozete dobiti u pola cijene, a u Regency clubu taj isti zakup vrijedi 10 000 eura.
 Dodan: 28. 08. 2008 @12:41:11
odgovori 

Bok, gost.

Za pristup forumu te blorumu potrebno je prijaviti.
Ukoliko još nemate korisnički račun lako ga otvorite besplatno.
Budi informiran i prijavi se na mailing listu :
CHECK MY TRIP
Želiš saznati više o svome letu? Provjeri checkmytrip:
Prezime:
Kod rez.:

ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
Thailand
Brazil
Nigeria
USA
Cuba
Australija

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com™
Pretraživanje po stranicama: