Studentska putnićka agencija STA Zagreb Avio karte, putovanja, putovalna osiguranja Na početak
Informacije
Zapošljavanje
Uvjeti
Pišite nam

E-LISTA
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Forum

Forum » Avio karte » molim pomoc, pomoc oko londona...

maja - molim pomoc, pomoc oko londona...
E, ovako, ja i moje dviej prijateljice idemo u london krajem 4.mjeseca, pa imam nekoliko pitanja.s obzirom na cijene prijevoza u londonu, koje su drasticno skupe, mislim da je bolje da uzmemo malo skuplji smjestaj u centru londona, nego negdje izvan pa placamo do grada svaki dan, ili se varam??? molim za savjet u vezi tog,a moze i preporuka nekog hostela, te dal mi se isplati vaditi isic il euro 26 za london, jel ima puno popusta s tim karticama??? havala hvala hvala
 Dodan: 14. 02. 2008 @19:56:47
odgovori 

ratatu - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...

ovako, u londonu je prijevoz jaaako skup, ja sam bila u prvoj zoni(privatno) i oko 20funti ti je oyster card. to obavezno kupi čim stigneš u metro, sam naglasi za koju zonu ti treba. moj savjet je da budeš u prvoj zoni, sve ti je nadohvat ruke a ako si u 3 ili 4 kao što su bili neki moji frendovi, problem ti je primjerice povratak kasno u noć ;) naime, nakon što prestane voziti metro oko 11mislim, nemaš kako doma ;)

u prvoj zoni imaš noćni bus (doubledecker) i zakon je ;) ja sam putovala njime po povratku iz klubova i pubova ;)

cijene hostela nažalost ne znam ali mislim da su oko 15funti/noć, nadam se da će se nać netko tko će ti moć to preporučiti ;) uživaj u londonu ;) ja jesam :D

Dodan: 15. 02. 2008 @09:58:52
odgovori 

splicho - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...

*ovo san copy/paste svoj post*

nebrini se za hostel,tu ces najmanje bit-samo neka je blizu stanice metroa,to ti je najbitnije.preporucan Smart Hyde Park Inn - cak se i preuredia otkad san ja bia.-)

svakako uzmi tjedni pokaz za metro(vridi i za bus)-london je prevelik za pjesacenje o ovaj oyster se neisplati ako si samo tjedan tu...dovoljno je uzet samo 1i 2 zonu,po meni bar

para triba masu jer je london meju najskupljim gradovima na svijetu,ali za turiste je dobar jer su svi muzeji,galerije i knjiznice BESPLATNI(hvala kraljici:-)

obavezno idite na London eye,bez obzira na cijenu...

za prijevoz od aerodroma do grada uvijek postoje neke akcije,tipa 4 covika za cijenu 3 za vlak,a mozete ii buson...

uglavnom-London je jedan zabavan grad

Dodan: 15. 02. 2008 @10:24:05
odgovori 

ana - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...

pa mislim da je oyster card 3 funte i onda staviš na nju koliko misliš da će ti trebat,nama se baš isplatila, bus je negdje kao i kod nas-oko 9 kn

Dodan: 15. 02. 2008 @18:47:44
odgovori 

KNEGO - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...
TRTRTRTR
 Dodan: 15. 02. 2008 @23:35:46
odgovori 

šokre - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...
Ne znam odkud ti informacija da su svi muzeji besplatni. Štoviše, neki su izrazito skupi (m. Tussau, Dali, ...).
 Dodan: 16. 02. 2008 @11:23:16
odgovori 

Maja - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...
Svi državni muzeji su besplatni.
 Dodan: 16. 02. 2008 @13:09:09
odgovori 

mariela - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...
Na stranici 'Transport for London' pronaći češ sve informacije u vezi karata. Tjedna karta - weekly travel card - vrijedi za podzemnu kao i za autobuse, jedino je bitno koju zonu ćete kupiti, pa o tome i ovisi cijena. Najbrže prijevozno sredstvo po Londonu je svakako tube, ali na taj način ćete najmanje upoznati grad, pogotovo jer idete u proljeće i sva priroda zaživi a oni zaista imaju prekrasne i dobro održavane parkove. Šteta bi bilo ne vidjeti Kew Gardens - botanički vrt u Richmondu (4 zona-zelena linija na tube karti) i Thames-u u Richmondu gdje za lijepog dana sve vrvi od ljudi koji sjede pored rijeke i uživaju. Jedinstven doživljaj. Nisam boravila u hostelu tako da ne znam koji su povoljni, ali ako i nađete neki povoljan, može biti i u ne tako lijepom dijelu grada i ne odviše sigurnom. Na to jako treba pripaziti. Kada nešto nađete, slobodno pitajte pa vam mogu pomoći.
 Dodan: 16. 02. 2008 @15:09:42
odgovori 

splicho - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...

sokre...drzavni su besplatni i mas ih za razgledavat misec dana( pomorski,tzate,nacional galeri,vojni,....)

muzej vostanih je preskup(cini mi se oko 20funti) - on je privatni muzej...

Dodan: 16. 02. 2008 @16:32:13
odgovori 

_filip_ - Re: molim pomoc, pomoc oko londona...
Ovako, mogu ti preporučiti Astor hostel, koji se nalaze u užem centru grada (Victoria station)... nije skup, samo mladi, te odlično osoblje hostela! Što se prijevoza tiče, mi smo uzeli tu Oyster karticu na koju staviš novaca koliko misliš da ti je potrebno (10, 15, 20 funti), i s nje ti se automatski skidaju novci (ovisno o duljini vožnje) dok izlaziš iz metroa. (isto tako, pri vraćanju kartice, dobivaš natrag 3 funte kao polog!!!). Grad je ludnica, život od 0-24 h... dobar provod ;-)
 Dodan: 18. 02. 2008 @11:27:46
odgovori 

Bok, gost.

Za pristup forumu te blorumu potrebno je prijaviti.
Ukoliko još nemate korisnički račun lako ga otvorite besplatno.
Budi informiran i prijavi se na mailing listu :
CHECK MY TRIP
Želiš saznati više o svome letu? Provjeri checkmytrip:
Prezime:
Kod rez.:

ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
Thailand
Brazil
Nigeria
USA
Cuba
Australija

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com™
Pretraživanje po stranicama: