Pretraživanje foruma:
Tel.: 01/488 63 40 GSM: 099/ 488 63 40 Fax: 01/488 63 45 Radno vrijeme Od ponedjeljka do petka: 09:00-13:00 i 14:00-17:00
ForumForum » Radni programi » au pair
| greta - au pair |
| pozdrav!zna li netko u kojim se sve zemljama u europi može raditi kao au pair?je li netko radio u portugalu?ako da,molim neke informacije!hvala :) |
Dodan: 29. 01. 2008 @23:10:50
|
odgovori |
| luna - Re: au pair |
Možeš ići u bilo koju zemlju u Europi,al ne znam jel ti postoje agencije kod nas-za UK i SAD imaš agencije,a za u Portugal mislim da nema.Bolje ti je ići preko agencije jer ipak netko stoji iza tebe i sve ti je provjereno i sigurno(a i više-manje svaka obitelj traži da imaš sređene papire-visa,pošto nismo u EU).Ja sam htjela ići u Francusku,al sama sam morala sređivati papire i predugo se čeka..pa sam se odlučila za SAD.Ako te to zanima možeš mi ostaviti mail,pa ti se javim i sve ti objasnim..:)) |
Dodan: 30. 01. 2008 @18:43:45
|
odgovori |
| Natasa Zagreb - Re: au pair |
| Ako zelis u Njemacku govorne zemlje Vrijedi Pogledatweb stranicu www.au-pair-germany.com ,Tu sam dobila sve informacije pa sam vam kopirala .Auruva .Za sve Interesente Njemacko govornih zemalja; . Njemacka,Austrija i Svicarska. Mozete pogledati ovaj Web-Sajt www.au-pair-germany.com Evo par Informacija sa te Web-stranice, a vise naravno i na nasem jeziku na istoj Web-stranici... Bog 1.Šta je to AU-PAIR ? Au-pair je Francuska riječ koja znači uzajamnost. · Au-pair program u EU, je regulisan zakonima Njemačke, Austrije i Švicarske kao i Zakonima ostalih zemalja, Evropske unije. .Program vazi samo za Mladice i Djevijke , izmedju 18 i 30 godina Njemacka: od 18 god.- 24 god. Austrija: od 18 god.- 28 god. Svajcarska.od 18 god.- 30 god. · To je jedan od najzaštičenijih programa za porodice i Au Paire u Evropskoj uniji. · Ukratko reeno au-peri su jedan novi član porodice u koju dolaze, sa kojom se upoznaju, zbližuju, i gdje se uzajamno pomažu, jedni druge, tolerišu i respektuju. . Jedni druge podržavaju, zajedno žive i uzajamno uče jedni druge o svojim kulturama. i tako au-pairi uče najbrže jezik zemlje u koju su došli. 2.Obaveze au-pera (sažeto) · Auperi pomažu porodicama, Kako u odgoju tako i o pažnji djece, i pomažu djeci oko njihovih dnevnih, školskih i drugih obaveza, te pomažu i u nekim lakšim kućnim poslovima. · Njihova briga i obaveza prema poridici je 5 do 6 sati dnevno tj. Maximalno 30 sati sedmično. · Za primjer Vam navodimo da u Vaše obaveze spadaju odgovorno i savjesno ponašanje sa djecom, pripaziti na nih dok se igraju, zatim odvodženje djece u obdanište ili školu, (zavisi od uzrasta djeteta koju izaberete), i naravno kad bude vrijeme otiđete po njih u školu-obdanište, i bezbjedno ih vratite do njihove kuće. · Ukoliko roditelji nisu kod kuće vi ste dužni djetetu-djeci pomoči u oblačenju-presvačenju, napraviti neki manji obrok (sendvič,supu i slično), uputiti ih na krači odmor, zajedno se s njima poigrati, i pomoći u školskim zadaćama. · Gostoprimci tj.Au-Pair porodice će za savjesnu i odgovornu brigu sigurno Vas i bolje nagraditi za to Vaše zalaganje. Što mozete vidjeti u sljedećem tekstu. 3.Obaveze au-pair porodica (sažeto) Pomenute porodice su dužne vama obezbjediti: · Besplatni smještaj, korištenje svih prostorija potrebnih za Vaš boravak, u većini slučajeva i sobstvena soba, · Besplatnu hranu i piće, a takodjer za vrijeme i vaših slobodnih dana. · U nekim slučajevima i troškove odlazka na kurseve jezika zemlje u koju ste otišli, kao i autobuske-tranvajske karte tog mjesta Vašeg boravka. · Snose troškove Vašeg zdravstvenog osiguranja, · Snose troškove produženja vize za tu zamlju. · Uz sve to naravno dobijate zakonski regulisan džeparac od 260,- do 350,-€ .Zavisno u koju Zemlju odlazite. 4.Zakonska prava au-pera · Najmanje jedan slobodan dan u sedmici ( večinom je to nedelja) · Slobodno vrijeme za posjetu jezičkih kurseva i drugih kulturnih dešavanja · 4 nedelje plačenog godišnjeg odmora, za au-paire koji su na 12 mjeseci u posjeti · Za krače posjete 3 do 6 mjeseci imate 2 dana plačenog godišnjeg odmora za puni mjesec boravka · Ukoliko slučajno dodže do nekih manjih problema, možete dati otkaz sa najavom od 2 nedelje, uz dogovor sa agencijom koja Vas je poslala u određenu zemlju. ( momentalni otkaz možete dati ukoliko au-pair porodica prekršila svoje obaveze ili pravila, a tako i obrnuto može i porodica Vama. · Promjena au-pair porodica (od jedne porodice otići drugoj) možete uraditi ukoliko dodje do neslaganja-nesuglasica može se vršiti uz najavu i uz dogovor sa au-pair agencijom. Ovaj program je vrijedan Vaše pažnje i nadamo se da če Vaše interesovanje dovesti do nas da vas još više informišemo o svim detaljima odlaska u pomenute zemlje. SA NAMA U SREČNIJE DANE www.au-pair-germany.com Sve Informacije mozete dobiti na Nasem i Njemackom jeziku E-mail: info@au-pair-germany.com Au-Pair-Germany.com |
Dodan: 10. 04. 2008 @20:46:11
|
odgovori |
| Sneza - Re: au pair |
za sve zainteresovne, koje zele otici u Nemacku i da im bude sve Garantovano, mogu se kod AU PAIR AGENTUR STERN javiti. AGENCIJA JE CLANICA U 2 OGRANIZACIJE U NEMACKOJ: www.aupair-agentur-stern.de |
Dodan: 28. 05. 2008 @20:24:10
|
odgovori |
|
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
|