Studentska putnička agencija STA Zagreb
Putnički forumArhiv posljednih novosti.Pratite nas na  TwitterjuNaruči se za putničke RSS obavijesti
Forum
Studiranje u BECU!
Dodan: 05. 01. 2008 @14:55:58
Lina
Gost
Glasajte ZA Glasajte PROTIV
Glasova: 0

Bok,

da li ima netko ovdje da planira upisati studij u Becu ili da vec studira tamo?ako da,i ako ima volje odgovoriti na neka pitanja neka se javi:)ili mi je najbolje otic u ambasadu njihovu jednostavno i tamo saznati sve potrebno?!

Re: Studiranje u BECU!
Dodan: 22. 01. 2008 @21:40:01
Vatra
Gost
Prijatelj mi studira u Beču, mogu ti dati njegov kontakt, ako hoćeš.
Dodan: 29. 01. 2008 @00:30:34
Lina
Gost
ej,hvala na odgovoru,nisam vidjela uopce da me netko dozivio:)moze kontakt ako nije problem...tnx
Dodan: 09. 02. 2008 @09:22:24
karolina
Gost
Dodan: 18. 04. 2008 @22:17:47
Igor
Gost
Ej Bok... jesi slucajno saznala informacije kakve?? ja isto planiram studirati u becu pa isto mi treba neakvih informacija.. pa ako moze da se cujemo nekako da vidimo kako i sta... da mi je znat jos malo detalja ako ti nije problem... evo ti moj mail. don_igor@hotmail.com nadam se da ces odgovorit... pozzz
Dodan: 29. 06. 2008 @17:23:13
Jana
Gost

Hey ljudovi! :))

ja sam se isto raspitivala za studiranje u Beču, i znam ponešto o tome, pa se možemo ćut da razmijenimo informacije. može? jana.jazbec@yahoo.com

Dodan: 05. 10. 2008 @19:21:48
Gost
Ja studiram u Beču na TU i ako neko ima neka pitanja o studiranju, uvjetima i sl. slobodno mi se javi na mail sjurcec@gmail.com
Dodan: 08. 10. 2008 @19:24:15
z
Gost
Ajd, please, napiši malo što studiraš, o predavanjima (na engleskom ili njemačkom?), cijenama i smještaju. Ako nije problem?
Dodan: 28. 12. 2008 @15:45:37
Gost
Studiram Arhitekturu na TU, na Njemačkom jer ne postoji katedra na Engleskom(kolko je meni poznatoa najkvalitetniji studij na engleskom u Beču je Ekonomija, koja je jedna od najboljih na svijetu. Troškovi studija nisu veliki, često manje nego kod nas, maks 400 eura po semestru, ali ako se prijaviš za stipendiju, skoro sigurno ćeš ju i dobit. Studentski smještaj je dobar (ja u domu živim i plačam 350 eura, imam svoju sobu, a kuhinju i kupaonicu djelim sa još troje). sveukupno sa smještajem treba računat na troškove života od oko 800 eura mjesečno.
Dodan: 28. 12. 2008 @15:47:30
Gost
Btw, profesori neneosporedivo bolji
Dodan: 14. 07. 2009 @19:16:53
Adela
Gost

Neka se javi tko ove godine namjerava studirati u Beču. Ja idem ove godine i treba mi što više informacija, smještaj, cimerica i sve ostalo. Babay

Mail: adela.bingula@gmail.com

Dodan: 17. 07. 2009 @11:11:59
ankica
Gost
Je li već znaš da ćeš studirati i šta ćeš studirati? Znači li to da si već upisana na neki od naših sveučilišta, jer je to jedan od uvjet? Ako da molim te odg. i reci mi šta sve treba za upis na neki od studija u Beču.I šta je sa poznavanjem njemačkog jezika?
Dodan: 28. 07. 2009 @10:17:40
mario
Gost
ja planiram upistai ekonomiju diplomski studij u becu po mogucnosti na engleskom jeziku, pa me zanima nešto vise o tome ako nije problem da mi netko napise kako to sve ide evo mail: mariopz88@gmail.com
Dodan: 27. 08. 2009 @16:51:26
Karmen
Gost

Ja sam mama od Adele (tražim joj smještaj po raznim forumira i sl. pa sam vidla da te zanima.

Savršeno korisne informacije nam je dao jedan od gore navedenih sjurcec.

Uglavnom Adela je išla na prijemni na arhitekturu u Zg, prošla prag, ali nije upala među odabrane.

Poslali smo hrpu dokumenata (detaljno ti mogu mailati šta sve), na TU - tehnički univerzitet u Beču, i relativno brzo su nam odgovorili da je primljena kao izvanredna studentica što ukratko znači slijedeće: prije nego se dođemo upisati na faks u Beču, odemo na jedan test njemačkog (ima priložena adresa), tamo prof. procijeni njeno znanje i zaokruži ZNA DOVOLJNO/ZNA NEDOVOLJNO.

S tim onda idemo na upis, i tamo se upisuje kao redovna/izvanredna studentica. Pretpostavljam da će ona upisati kao izvanredna, i s tim papirom ju upisujemo na njihov intenzivni tečaj njemačkog (u sklopu TU) u trajanju od 1 sem (410€), nakon čega to položi i upisuje 2. semestar kao redovna studentica. U međuvremenu ide na predavanja koja stigne, uči,uči,uči (to si ja kao mama tak zamišljam!) i do kraja 2. semestra sve nauči i ispolaže i ide s nama na more :-)

Naravno da se može dogoditi i da malo manje uči pa ne položi sve to na vrijeme, pa padne godinu, ali neznam koja je onda procedura!

Ti si u kojoj fazi?

Dodan: 27. 08. 2009 @21:49:48
mario
Gost
ja sada zavrsavam trecu godinu ekonomije u os, imam jos jedan ispit. to je po bologni pa sam mislio upisati magisterij u becu
Dodan: 27. 08. 2009 @21:52:18
mario
Gost
taj tecaj sto ste napisali jel on kosta 400 eura semestar ili godina dana
Dodan: 27. 08. 2009 @22:21:26
mario
Gost
jel se to može ako si tu izvanredni student ili mogu samo oni koji su redovni
Dodan: 01. 09. 2009 @15:00:02
ivona
Gost
ja sam u procesu preseljenja u beć,upisat cu u fh campusu primjenjenu elektroniku,
Dodan: 01. 09. 2009 @19:05:24
Ana
Gost
daj jel netko zna koji sve studiji su na engleskom jeziku?
Dodan: 06. 09. 2009 @17:50:06
ana
Gost
molim vas da mi samo napisete koliko je cura imala bodova na prijemnom u zg. hvala
Dodan: 01. 01. 2010 @11:21:20
Ivana
Gost
Jel' može neko dati link na faks ekonomije u beču, a koji je na engleskom pls!!
Dodan: 05. 01. 2010 @14:49:07
kemijska-olovka
Gost

hej jel' ti tko sta odgovorio vezano za link za Bec???

I ja sam isto jaaaaaako zainteresirana pa ako imas kaakvih info o tome kad se prijavljuje, javi!!! TNX!

Dodan: 25. 01. 2010 @18:25:50
lola
Gost
Heyy ja planiram da se preselim kod decka u becu i tamo bih da studiram,ako neko moze da mi pomogne oko informacija neka mi se javi na lola.martinovic030@hotmail.com...hvala unapred ;)
Dodan: 25. 01. 2010 @22:34:34
tomo
Gost
skupo je to. radje ostani u zagrebu. ja te mogu povremeno servisirati, nije bed.
Dodan: 25. 02. 2010 @22:41:24
Bela
Gost
Jel mozes nesto vise napisati kako doci do studiranja u becu. ja sam trenutacno 5. semestar ekonomije i htjela bih na jesen poceti dipl u becu. tnx
Dodan: 25. 02. 2010 @22:41:51
Bela
Gost
Jel mozes nesto vise napisati kako doci do studiranja u becu. ja sam trenutacno 5. semestar ekonomije i htjela bih na jesen poceti dipl u becu. tnx
Dodan: 24. 06. 2010 @14:32:07
xoxo
Gost

sve bitne informacije vezane za studiranje u Beču i vizu su na slijedećim stranicama:

http://www.oead.ac.at/

http://www.oeh.ac.at/

http://studentpoint.univie.ac.at/

možda nekome pomogne...

Sretnos svima!

Dodan: 06. 07. 2010 @15:22:10
Lada
Gost

Zanima me imaju li napredni kursevi u Becu, ja sam odslusala sve cetiri godine faxa na odsjeku za njemacki jezik, i moram uciti jezik kao govor, konverzaciju, i kakav mi smjestaj preporucujete, da li se traze gdje cimerke, ili dom ili nesto drugo...i kakve su cijene kurseva i stana i koliko je njihovo trajanje...

Dodan: 02. 10. 2010 @13:09:32
anaa
Gost

ej, mene zanima jel moras bit odlican ucenik u srednjoj kako bi studirao u beču i koji su studiji na engleskom jeziku???

Dodan: 27. 10. 2010 @11:28:33
ivana
Gost

ja isto mislim upisati master u beču, da li znas sta je sve potrebno, jezik neznam...

Dodan: 07. 01. 2011 @21:58:02
cura18
Gost
Glasova: 1

heeej,ja sadaovu godinu zavrsavam srednju skolu i zanima me studiranje u becu,posebno arhitektura,dali mi moze netko reci,koliko se godisnje placa,kako sa prijemnim,dali se isplati ici tamo,sve vezano uz too,hvalaa .)))

Dodan: 09. 02. 2011 @11:03:11
eldar
Gost

iako jos idem u srednju ekonomsku imam ozbiljne namjere da upišem ekonomiju u beču.. znam da imam 2 izbora haupt-uni i WU.. sta predlažete i šta je priznatije.. engleski mi nije bitan..

HVALA!

Dodan: 24. 02. 2011 @19:26:26
jaaa
Gost

Zanima me studij magisterij biotehnologije u Beču, pa ako mi itko ikako moze pomoci???

Dodan: 25. 02. 2011 @14:41:02
jovica
Gost
mala ne zanima me u opste to sto bi ti zeljela da sstudiras.. mislim da bi ubrzo trebala da nadjes dobru kitu i da urlas po becu..i okani se beckih kurceva!! Joca, shone i majk
Dodan: 25. 02. 2011 @14:44:13
Joca
Gost
mala, mislim da je drugi izbor bolji i ako ne znam novu pjesmu od MC STOJANA
Dodan: 25. 02. 2011 @14:45:10
Joca
Gost

brate, tb BOG ne moze pomoci! 

Dodan: 25. 02. 2011 @14:46:41
joca
Gost
ako si znesko vazno je da imas velike dojke jer ja sam stojke..a ako sam musko ni juda ti ne moze pomoci
Dodan: 05. 03. 2011 @23:45:56
Amy
Gost

Bok, i ja planiram studirati arhitekturu na TU, pa me zanima kako je tamo i kolika je kvaliteta obrazovanja. Tkođer me zanima da li je potrebno polagati prijemni ispit i da li se treba jos nesto donijeti osim aplikacije, pasosa i diplome srednje skole. ako su dokumenti o skolovanju na engleskom treba li ih prevoditi na njemacki.također me zanima ako ne govorim njemacki jezik bas najbolje, hoce li mi to predstavljati problem prilikom upisa, tj. razumijem i citam, al ne pricam najbolje. hvala,puno bi mi pomogla ako bi mi odgovorila na ova pitanja!

Dodan: 10. 04. 2011 @16:40:03
Ela
Gost

Tražim cimericu za stan u Beču. Ove godine mislim upisati studij arhitekture na TU. Svi zainteresirani neka se jave na moj mail: purpela@gmail.com

Također, ako ima nekoga tko već studira arhitekturu na TU, bilo bi mi drago da se čujemo, i da pitam za par informacija. Hvala!

Dodan: 15. 05. 2011 @21:43:46
Ivan
Gost

pozz svima...

i mene takodjer zanima studiranje u becu,pa bih molio nekog ko vec studira tamo, da mi se javi na mail... irados00@gmail.com i objasni kakva je porcedra i sve to, hvala unaprjed

btw planiram upisivat ekonomiju, al u svakom slucaju svaka info je dobro dosla

Dodan: 10. 08. 2011 @12:56:47
Martina STA Zagreb
Gost
Dodan: 31. 08. 2011 @02:36:58
gost_vk
Gost

Ja bih rado isao na TU Wien studirati business informatics posto sam trenutno 3. godina poslovne informatike u zg, pa me zanima osim troskova studija, koliko je tesko dobiti ili naci studentski smjestaj, te koliko otprilike novaca treba za zivot (bez raznoraznih kerefeka i luksuza)? Te ako netko studira na engleskom i ne zna bas previse njemackog, kako se snalazite sa ostalim stvarima osim studija?

Hvala unaprijed!

Dodan: 26. 10. 2011 @23:12:40
Gost95
Gost

Ja bih zeljela da studiram farmaciju u Becu,je li neko zna nesto o tome?

Unaprijed hvala.

Dodan: 30. 11. 2011 @17:36:33
deni
Gost

ja sam zainteresiran za master studij ekonomije u becu,pa me zanima da li mi netko tko studira ekonomiju moze napisat koliko se placa godina,i sto je potrebno za upis,i koliki su troskovi zivota..dfrancesh@gmail.com   hvala unaprijed

Dodan: 30. 11. 2011 @17:36:45
deni
Gost

ja sam zainteresiran za master studij ekonomije u becu,pa me zanima da li mi netko tko studira ekonomiju moze napisat koliko se placa godina,i sto je potrebno za upis,i koliki su troskovi zivota..dfrancesh@gmail.com   hvala unaprijed

Dodan: 07. 02. 2012 @16:24:31
marko perenčević
Gost

imam pitanje, kako je to studiranje u beču?

Dodan: 16. 02. 2012 @18:22:15
Katarina
Gost

Od listopada počinjem studirati povijest umjetnosti u Beču. Postoji li još netko tko bi bio zainteresiran za taj studij?

Dodan: 16. 02. 2012 @22:56:45
Danijela
Gost

poz svima,

zanima me kakva je mogucnost kad zavrsis tri god u zg i kad se zelis dvije prebaciti u bec?? dali netko mozda zna??

Dodan: 17. 02. 2012 @17:22:50
Katarina
Gost

Trebaš imati samo potvrdu od matičnog faksa u zemlji u kojoj si završila preddiplomski studij u kojoj će pisati da ostvaruješ pravo na upis na diplomski studij. E sad, hoće li ti sve ispite priznati ili ces morati polagati neku razliku, to ovisi o Sveucilistu u Becu i o slicnostima i razlikama u programima. Koji studij te konkretno zanima?

Dodan: 18. 02. 2012 @09:49:30
Ivan
Gost

Hej

zar ne treba jos tu potvrda o znanju njemackog jezika, i neka svota novaca na racunu kao osigurenje?

Zako je barem u Njemackoj

Dodan: 20. 02. 2012 @08:35:05
Katarina
Gost

Aha, da, zaboravila sam još to napisati, sorry:-) Dakle, potvrda o znanju njemačkoga, Za Beč ti je to Oesterreichisches Sprachdiplom Mittelstufe B2 (ukoliko ne možeš priložiti potvrdu o znanju jezika, možeš kao izvanredni student upisati studij, ali prvo ideš na tečaj njemačkog koji se održava u Centru za strane jezike, koji je u sklopu capmusa Sveučilišta. Tek kad položiš taj srednji stupanj B2 možeš preći na redovni studij.

Što se tiče novca, najbolje bi bilo da pitaš u austrijskoj ambasadi ili u Austrijskom kulturnom centru/forumu u Zagrebu, ali mislim da trebaš imati oko 5000 eura na računu da bi mogao dobiti boravnu vizu. Kada predaješ dokumente za dobivanje boravne vize u austrijskoj ambasadi, trebaš predati i potvrdu Sveučilišta u Beču da si primljen na određeni studijski program. Semestar studija inače dođe oko 400 eura.

Eto, nadam se da sam barem malo pomogla, ali se svakako javi u ambasadu radi detaljnijih informacija.

Pozdrav i sretno!:-)

Dodan: 03. 03. 2012 @20:06:23
dfrancesh
Gost

Katarina,mozes li mi se molim te javiti privat na dfrancesh@gmail.com da ti postavim koje pitanje,ako ti nije problem? Hvala

Dodan: 03. 03. 2012 @20:06:33
dfrancesh
Gost

Katarina,mozes li mi se molim te javiti privat na dfrancesh@gmail.com da ti postavim koje pitanje,ako ti nije problem? Hvala

Dodan: 08. 05. 2012 @16:01:58
Lela
Gost

katarina, jako sam zainteresirana za povijest umjetnosti u beču. molim te, možeš li mi se javiti na mail katarina.malina@gmail.com

hvala

UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.
Dijelite s drugima: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Ja mogu ići jedino u 8 mjesec
Mi idemo u 9. misec. Tada su k
LJUDI, POVEČAVAMO SE? KAKO TO
I ja isto. Vjerojatno kolektiv
Da... I ja molim najbolje kom
Hi, Živila Kolektiva... idem
Ima li netko savjet kako najpo
Treba prijavit ovog Znam Kanad
Postoji i opcija Rijeka-Trst a
Otvoren je novi forum za Kanad
www.dineka.hr/mig   &nb
postoji Hisar tours busevi sva
znači čovjek (Radovan) ti je
je li to još vrijedi Ra
Pozdrav svima Za sve koji mis
Kakav je postupak rezervacije avionske karte?

Budi informiran i prijavi se na mailing listu:

STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45

Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-17:00

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com