Bok,
da li ima netko ovdje da planira upisati studij u Becu ili da vec studira tamo?ako da,i ako ima volje odgovoriti na neka pitanja neka se javi:)ili mi je najbolje otic u ambasadu njihovu jednostavno i tamo saznati sve potrebno?!
Hey ljudovi! :))
ja sam se isto raspitivala za studiranje u Beču, i znam ponešto o tome, pa se možemo ćut da razmijenimo informacije. može? jana.jazbec@yahoo.com
Neka se javi tko ove godine namjerava studirati u Beču. Ja idem ove godine i treba mi što više informacija, smještaj, cimerica i sve ostalo. Babay
Mail: adela.bingula@gmail.com
Ja sam mama od Adele (tražim joj smještaj po raznim forumira i sl. pa sam vidla da te zanima.
Savršeno korisne informacije nam je dao jedan od gore navedenih sjurcec.
Uglavnom Adela je išla na prijemni na arhitekturu u Zg, prošla prag, ali nije upala među odabrane.
Poslali smo hrpu dokumenata (detaljno ti mogu mailati šta sve), na TU - tehnički univerzitet u Beču, i relativno brzo su nam odgovorili da je primljena kao izvanredna studentica što ukratko znači slijedeće: prije nego se dođemo upisati na faks u Beču, odemo na jedan test njemačkog (ima priložena adresa), tamo prof. procijeni njeno znanje i zaokruži ZNA DOVOLJNO/ZNA NEDOVOLJNO.
S tim onda idemo na upis, i tamo se upisuje kao redovna/izvanredna studentica. Pretpostavljam da će ona upisati kao izvanredna, i s tim papirom ju upisujemo na njihov intenzivni tečaj njemačkog (u sklopu TU) u trajanju od 1 sem (410€), nakon čega to položi i upisuje 2. semestar kao redovna studentica. U međuvremenu ide na predavanja koja stigne, uči,uči,uči (to si ja kao mama tak zamišljam!) i do kraja 2. semestra sve nauči i ispolaže i ide s nama na more :-)
Naravno da se može dogoditi i da malo manje uči pa ne položi sve to na vrijeme, pa padne godinu, ali neznam koja je onda procedura!
Ti si u kojoj fazi?
hej jel' ti tko sta odgovorio vezano za link za Bec???
I ja sam isto jaaaaaako zainteresirana pa ako imas kaakvih info o tome kad se prijavljuje, javi!!! TNX!
sve bitne informacije vezane za studiranje u Beču i vizu su na slijedećim stranicama:
http://studentpoint.univie.ac.at/
možda nekome pomogne...
Sretnos svima!
Zanima me imaju li napredni kursevi u Becu, ja sam odslusala sve cetiri godine faxa na odsjeku za njemacki jezik, i moram uciti jezik kao govor, konverzaciju, i kakav mi smjestaj preporucujete, da li se traze gdje cimerke, ili dom ili nesto drugo...i kakve su cijene kurseva i stana i koliko je njihovo trajanje...
ej, mene zanima jel moras bit odlican ucenik u srednjoj kako bi studirao u beču i koji su studiji na engleskom jeziku???
ja isto mislim upisati master u beču, da li znas sta je sve potrebno, jezik neznam...
heeej,ja sadaovu godinu zavrsavam srednju skolu i zanima me studiranje u becu,posebno arhitektura,dali mi moze netko reci,koliko se godisnje placa,kako sa prijemnim,dali se isplati ici tamo,sve vezano uz too,hvalaa .)))
iako jos idem u srednju ekonomsku imam ozbiljne namjere da upišem ekonomiju u beču.. znam da imam 2 izbora haupt-uni i WU.. sta predlažete i šta je priznatije.. engleski mi nije bitan.. 
HVALA!
Zanima me studij magisterij biotehnologije u Beču, pa ako mi itko ikako moze pomoci???
brate, tb BOG ne moze pomoci! 

Bok, i ja planiram studirati arhitekturu na TU, pa me zanima kako je tamo i kolika je kvaliteta obrazovanja. Tkođer me zanima da li je potrebno polagati prijemni ispit i da li se treba jos nesto donijeti osim aplikacije, pasosa i diplome srednje skole. ako su dokumenti o skolovanju na engleskom treba li ih prevoditi na njemacki.također me zanima ako ne govorim njemacki jezik bas najbolje, hoce li mi to predstavljati problem prilikom upisa, tj. razumijem i citam, al ne pricam najbolje. hvala,puno bi mi pomogla ako bi mi odgovorila na ova pitanja!
Tražim cimericu za stan u Beču. Ove godine mislim upisati studij arhitekture na TU. Svi zainteresirani neka se jave na moj mail: purpela@gmail.com
Također, ako ima nekoga tko već studira arhitekturu na TU, bilo bi mi drago da se čujemo, i da pitam za par informacija. Hvala! 
pozz svima...
i mene takodjer zanima studiranje u becu,pa bih molio nekog ko vec studira tamo, da mi se javi na mail... irados00@gmail.com i objasni kakva je porcedra i sve to, hvala unaprjed
btw planiram upisivat ekonomiju, al u svakom slucaju svaka info je dobro dosla 
Ja bih rado isao na TU Wien studirati business informatics posto sam trenutno 3. godina poslovne informatike u zg, pa me zanima osim troskova studija, koliko je tesko dobiti ili naci studentski smjestaj, te koliko otprilike novaca treba za zivot (bez raznoraznih kerefeka i luksuza)? Te ako netko studira na engleskom i ne zna bas previse njemackog, kako se snalazite sa ostalim stvarima osim studija?
Hvala unaprijed!
Ja bih zeljela da studiram farmaciju u Becu,je li neko zna nesto o tome? 
Unaprijed hvala.
ja sam zainteresiran za master studij ekonomije u becu,pa me zanima da li mi netko tko studira ekonomiju moze napisat koliko se placa godina,i sto je potrebno za upis,i koliki su troskovi zivota..dfrancesh@gmail.com hvala unaprijed
ja sam zainteresiran za master studij ekonomije u becu,pa me zanima da li mi netko tko studira ekonomiju moze napisat koliko se placa godina,i sto je potrebno za upis,i koliki su troskovi zivota..dfrancesh@gmail.com hvala unaprijed
imam pitanje, kako je to studiranje u beču?
Od listopada počinjem studirati povijest umjetnosti u Beču. Postoji li još netko tko bi bio zainteresiran za taj studij?
poz svima,
zanima me kakva je mogucnost kad zavrsis tri god u zg i kad se zelis dvije prebaciti u bec?? dali netko mozda zna??
Trebaš imati samo potvrdu od matičnog faksa u zemlji u kojoj si završila preddiplomski studij u kojoj će pisati da ostvaruješ pravo na upis na diplomski studij. E sad, hoće li ti sve ispite priznati ili ces morati polagati neku razliku, to ovisi o Sveucilistu u Becu i o slicnostima i razlikama u programima. Koji studij te konkretno zanima?
Hej
zar ne treba jos tu potvrda o znanju njemackog jezika, i neka svota novaca na racunu kao osigurenje?
Zako je barem u Njemackoj
Aha, da, zaboravila sam još to napisati, sorry:-) Dakle, potvrda o znanju njemačkoga, Za Beč ti je to Oesterreichisches Sprachdiplom Mittelstufe B2 (ukoliko ne možeš priložiti potvrdu o znanju jezika, možeš kao izvanredni student upisati studij, ali prvo ideš na tečaj njemačkog koji se održava u Centru za strane jezike, koji je u sklopu capmusa Sveučilišta. Tek kad položiš taj srednji stupanj B2 možeš preći na redovni studij.
Što se tiče novca, najbolje bi bilo da pitaš u austrijskoj ambasadi ili u Austrijskom kulturnom centru/forumu u Zagrebu, ali mislim da trebaš imati oko 5000 eura na računu da bi mogao dobiti boravnu vizu. Kada predaješ dokumente za dobivanje boravne vize u austrijskoj ambasadi, trebaš predati i potvrdu Sveučilišta u Beču da si primljen na određeni studijski program. Semestar studija inače dođe oko 400 eura.
Eto, nadam se da sam barem malo pomogla, ali se svakako javi u ambasadu radi detaljnijih informacija.
Pozdrav i sretno!:-)
Katarina,mozes li mi se molim te javiti privat na dfrancesh@gmail.com da ti postavim koje pitanje,ako ti nije problem? Hvala
Katarina,mozes li mi se molim te javiti privat na dfrancesh@gmail.com da ti postavim koje pitanje,ako ti nije problem? Hvala
katarina, jako sam zainteresirana za povijest umjetnosti u beču. molim te, možeš li mi se javiti na mail katarina.malina@gmail.com
hvala 
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-17:00