Pretraživanje foruma:
Tel.: 01/488 63 40 GSM: 099/ 488 63 40 Fax: 01/488 63 45 Radno vrijeme Od ponedjeljka do petka: 09:00-13:00 i 14:00-17:00
ForumForum » Avio karte » Australija i/ili Novi Zeland
| Lilly - Australija i/ili Novi Zeland |
Da li netko zna kako najjeftinije do Australije ili Novog Zelanda (Auckland). I da li je netko tamo bio na volontiranju u prirodi? |
Dodan: 02. 01. 2008 @08:24:21
|
odgovori |
| Jazz - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
Do Australije sam išla više puta preko raznih avio kompanije i nikada nisam naletila na kartu ispod 9,000kn (i to sam jos dobila preko veze bez poreza). Kao Australka radila sam dolje tako da ne znam za volunteer work. Ali Down Under je vrlo popularna destinacija za backpackere tako da casual, partime, backpacker work ima sa svih strana. Najbolje ti je prolistat lonley planet, daju odlicne savjete. Isto tako, na recepcije 'backpacker lodges' ima mali miljon poslova koje se nude. Nećes zaradit miljone, ali ce ti prekriti troskove. Cesto se ljudi znaju dogovoriti da rade besplatno za smjestaj. |
Dodan: 03. 01. 2008 @18:36:47
|
odgovori |
| leeloo - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| e pa ovako... ja sam prosle godine bila u australiji... nasla sam i ja karte tu preko web stranice jeftine al nakon toga kad sam dosla kod njih rekli su da se to tu i tamo pojavi neka najjeftinija varijanta na slucajne datume i da nemaju tako jeftinu vise.. FYI nakon puno trazenja kupila sam povratnu kartu zagreb-sydney preko londona i bangkoka za 9000 kuna !!! previse! sretno sa potragom however ;) I australija je zaaakon! svakako odi i do queenslanda (mission beach, great barrier reef....) ima bas ok hostela u cairns-u... |
Dodan: 03. 01. 2008 @18:50:41
|
odgovori |
| enči - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| preko koje agencije si našla za 9000 kn? i ja idem u ožujku pa tražim najjeftinije karte |
Dodan: 06. 01. 2008 @18:06:37
|
odgovori |
| ba - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| evo ja sam prije neka 3 tjedna kupila kartu paris - wellington polazak 1.2. QANTAS AIRWAYS-om za cca 2000NZ$ (1000€) u jedno smjeru. povratna je bila oko 1600€. Kad smo kartu kupovali 8 mjeseci unaprijed (u veljaci za studeni, 2007) bila je oko 1050€ povratna Paris - Auckland. Ponekad mozes naletjet na SALE no sigurno ne manje od 800-900€. sto se volontiranja u prirodi tice ja se nisam time bavila na NZ al korisne kontakte mozes naci na www.wwoof.org. Pretpostavljam da je South Island i Canterbury region (Christchurch) najbolje mjesto za takvo sto. sretno!!! |
Dodan: 06. 01. 2008 @21:40:44
|
odgovori |
| leeloo - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
Preko adriatica.net.... kupila sam kartu mozda 3-4 tjedna prije nego sta sam putovala... mozda je i jeftinija ako je kupis prije - tko zna a letila sam sa Croatia Airlines i Qantas Airlines: Zagreb-Frankfurt-Singapur-Sydney i po povratku Sydney-Bangkok-London-Zagreb SRETNO!! ;) |
Dodan: 07. 01. 2008 @20:34:01
|
odgovori |
| ana - Novi Zeland |
| ako mi netko može pomoci ko živi u novom zelandu da mi kaže sve o kupovini zemljišta i životu tamo i o cijenama.....imam se namjere preseliti pa bi mi trebala pomoc.hvala |
Dodan: 12. 01. 2008 @03:33:52
|
odgovori |
| Dani - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| Provela sam na Novom Zelandu 3 mala tjedna ali toliko me obogatio da sam se zaljubila na prvi pogled!Od 17.09.-05.10.2007 obisli smo obadva otoka...cini se nevjerovatno ali je izvedivo! Cijeli Novi Zeland je prirodno cudo svijeta i mogla bih cijeli zivot istrazivati po tim podrucjima i sve me odusevljava!!!Juzni otok je divan...mjesto na kojem zelim provesti ostatak zivota! |
Dodan: 21. 01. 2008 @13:58:55
|
odgovori |
| Dani - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| Dodatak:Viza se po novom radi u Londonu i procedura traje 2 tjedna iako smo mi jos po starom radili. Karte smo kupili preko sta agencije za Auckland 750 eura bez taksi u totalu je izasla oko 8000 kuna ali to su krajnje destinacije svijeta i racunajte s velikim taksama.Za Australiju su cca 2000kuna min. |
Dodan: 21. 01. 2008 @14:01:24
|
odgovori |
| Lilly - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| Ispričavam se što se nisam javila do sad. Computer mi je bio duže vrijeme na popravku. Hvala na svim informacijama, sad ću malo istraživati prema vašim savjetima |
Dodan: 21. 01. 2008 @18:23:16
|
odgovori |
| tigrica - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| znate li koliko traje postupak dobivanja turističke vize za australiju? |
Dodan: 23. 01. 2008 @21:12:16
|
odgovori |
| za anu - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
evo ja i decko smo bas sad sve rasprodali ovdje u europi...podavali otkaze i u petak selimo na novi zeland u wellington... sto se tice duljeg zivota tamo, nemamo jos direktnih iskustava, al hocemo uskoro... mislim da zivot i nekretnine tamo nisu nista jeftinije nego u hrvatskoj, no definitivno je standard zivota visi. nas dvoje trenutno ni ne zivimo u HR vec malo sjevreozapadnije, i sto nas je privuklo za novi zeland je otvorena atmosfera i opustenost, prekrasni krajolici i definitivno ne prevelika napucenost... mozes mi ostavit mail pa ti se mogu jos javit |
Dodan: 28. 01. 2008 @21:09:55
|
odgovori |
| dunja - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| pomoc za new zeland cekam turisticku visu vec 2 mijeseca |
Dodan: 31. 01. 2008 @15:08:44
|
odgovori |
| hrvoje - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
kazu da se visa ceka po novom za hrvate 14 dana a ja cekam vec 2 mijeseca dal neko mi moze pomoci sto treba ciniti da se mozda ubrza ili treba kontaktirati s londonom i dali se samo putovnica vraca na adresu ili jos neki papir dal je jos neko u takvoj poziciji kao i ja 31.01 2008 |
Dodan: 31. 01. 2008 @15:46:27
|
odgovori |
| ivana - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
da li ko zna koliko se ceka visa za new zeland i da li putovnica ide o okland |
Dodan: 31. 01. 2008 @19:07:33
|
odgovori |
| za hrvoja - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
ja sam upravo dobila radnu vizu i celala sam neka 3 tjedna. za turisticku ne bi trebalo bit dulje od 2 tjedna... nista se vise ne salje u NZ nego to rijesavalju u UK u Londonu. iz iskustva mi se cini da imaju masu posla tamo u ambasadi, no spremni su suradjivati i poprilicno su friendly |
Dodan: 01. 02. 2008 @12:01:38
|
odgovori |
| za hrvoja jos jednom - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
probaj saznat tko je tvoj VISA officer u Londonu pa ga/nju probaj kontaktirat svim mogucim sredstvima.... mislim da nije bad ako si malo "dosadan", samo je bitno ne izgubit zivce (sto je naravno ponekad tesko)... ne znam zasto ti to tak dugo traje... ono sto bi ti trebali vratit je putovnica... ne znam koje is im ostale dokumente slao za turisticku vizu, no ja kad sam trazila radnu dozvolu sam morala imat ogroman file od raznih doktora, i jos kojekakve papire... to im je sve ostalo u ambasadi, vjerojato za dokumentaciju |
Dodan: 01. 02. 2008 @12:06:07
|
odgovori |
| hvala ti puno taman sam dobila mejl da mi je turisticka visa odbijena nezma zasto moram slat ponovno |
Dodan: 03. 02. 2008 @18:08:41
|
odgovori |
| i opet za hrvoja - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| hm... sorry, mogu mislit koje razocaranje... al stvarno nemam iskustava sa turstickom vizom za NZ tak da ne mogu komentirat... no ak imas pokoje pitanje slobodno javi.. |
Dodan: 03. 02. 2008 @18:40:28
|
odgovori |
| jesi li trebao garantno pismo |
Dodan: 03. 02. 2008 @19:05:58
|
odgovori |
| ana - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| kako najlakse se moze doc do turisticke vise za new zeland i dali treba ici preko agencije ja bi isla samo 6 tjedana i dali je i vama rijesavala visu linda rockliff i dali treba garantno pismo ili se samo ide kao turista molim vas pomoc koje je bio na turisticku visu |
Dodan: 03. 02. 2008 @20:33:47
|
odgovori |
| ante - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| ima li jos negdje ambasada za new zeland jel ovi su ocajni |
Dodan: 03. 02. 2008 @20:38:11
|
odgovori |
| za antu, hrvoja i an - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
da, linda rockliff,ona je bila i nas visa officer u londonu. i cinila nam se ok, osim sto je naravno nismo mogli dobit kad smo htjeli, nego bi nam se javila kad je ona htjela. al stvarno ne bih mogla reci da nije bila korektna. no nasa situacija je bila malo drugacija. mi smo aplicirali u belgiji, jer tamo zivimo za radne vize jer je moj decko dobio posao u wellingtonu. i onda kad je sve bilo skoro gotovo su shvatili posto ja imam hrvatsko drzavljanstvo, da cijeli nas file moraju slat u London jer tamo rijesavaju vize za Hrvate. i onda sve ispocetka... ( tak da mislim da smo svi osudjeni na London i Lindu, a tako i pise na www.immigration.gov.nz) no na kraju, zapravo obje procedure sve zajedno nisu trajale vise od 3 tjedna nama nije trebalo nikakvo garantno pismo, vec ponuda za posao. mislim da ono za turisticku vizu ni nije nuzno, ali pozeljno ako idete kod nekog u posjetu, nek vam on/ona ispuni Sponsorship form: http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/visit/visitors/default.htm iskreno, meni je veci problem bilo dobit tranzitnu vizu za par sati cekanja na aerodromu u brisbane-u... racunajte i na to, ako letite za NZ preko nekog australskog grada |
Dodan: 04. 02. 2008 @10:31:27
|
odgovori |
| hvala ti na informacijama dosla mi je visa negativna dali se isplati ponovno slati papire |
Dodan: 04. 02. 2008 @14:22:55
|
odgovori |
| za antu - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| mislim da to ovisi o razlogu odbijanja vize... oni bi ti trebali reci zasto ti nisu izdali vizu, a pitaj i lindu sto bi ti mogla savjetovat... |
Dodan: 04. 02. 2008 @16:21:08
|
odgovori |
| kazu da oni ne trebaju reci razlog zasto je odbijeno mislim imam posao stalni imam dijete povratna karta bice ona misli da bi ja ostao tamo bas cu je uputit mejl puno ti hvala na informacijama ponovno cu slat papire ali sad samo preko agencije |
Dodan: 04. 02. 2008 @20:13:53
|
odgovori |
| anti - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| wierd... al, da moze bit da ne vjeruju da ces se vratit... a ne znam sto im treba bit dobra garancija... no, sretno s drugim pokusajem.. al, samo mi reci sto to znaci "preko agencije"? jel to turisticka agencija koja ti organizira putovanje il ima neka posebna agencija koja se bavi sredjivanjem viza?... hvala i sretno jos jednom |
Dodan: 04. 02. 2008 @22:50:36
|
odgovori |
| da ima kod nas u zadru agencija pa onda oni garantiraju za tebe samo je malo sad teze kad mi je negativna visa tako oni kazu ali cu pokusat jos jednom s garantnim pismom |
Dodan: 05. 02. 2008 @09:21:51
|
odgovori |
| maja - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| dali si ti isto trazio turisticku visu i kako si je dobio |
Dodan: 05. 02. 2008 @19:34:16
|
odgovori |
| ROMANA - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| Hi ljudi,evo da se malo ukljucim..ja sam prije dvije god. trazila vizu za n.z. na 6 mj. i imala sam cijeli shou,od toga da mi je dhl izgubio cijelu dokumentaciju pa do toga da im nikako nisam mogla dokazat da ostajem samo 6 mj. imala sam sve papire od toga da sam zaposlena,sponzorsko pismo,papire s fakulteta pa i papire kluba...naime htjela sam se malo okusat u ragbiju,koji ovdje treniram i naravno malo proputovat...toliko su me izludili da sam u jednom trenu rekla da mi vrate putovnicu i da tako grozne ljude ni ne zelim upoznat....eh sad opet imam zelju otic na tri tjedna napokon vidit taj ragbi svijet a i sam n.z. kolike su mi sanse u trazenju vize???? |
Dodan: 07. 02. 2008 @19:41:05
|
odgovori |
| ana - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| jako je tesko dobit turisticku visu za new zeland ovi u londonu su grozni mislim da za tristicku visu treba isto gomilu papira za nas hrvate je jako tesko dobit ali treba pokusat |
Dodan: 10. 02. 2008 @12:40:35
|
odgovori |
| neda - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| joj, ovo mi sve zvuci poprilicno neobecavajuce. jel' ima netko da je nedavno (u zadnjih par mjeseci) dobio turisticku vizu? Koja je tajna uspjeha?? |
Dodan: 10. 02. 2008 @14:10:05
|
odgovori |
| rarita - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| ja sam nedavo dobila turističku vizu za australiju. stalan posao, dobro stanje računa, invitation letter, potvrda poslodavca o odobrenju korištenja godišnjeg odmora, kopija radne knjižice... i to je to |
Dodan: 10. 02. 2008 @22:30:39
|
odgovori |
| neda - Re: Australija i/ili Novi Zeland |
| a za novi zeland? jel neko dobio nedavno turisticku za novi zeland? |
Dodan: 11. 02. 2008 @10:06:05
|
odgovori |
|
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila: