Da li netko zna kako najjeftinije do Australije ili Novog Zelanda (Auckland). I da li je netko tamo bio na volontiranju u prirodi?
Do Australije sam išla više puta preko raznih avio kompanije i nikada nisam naletila na kartu ispod 9,000kn (i to sam jos dobila preko veze bez poreza). Kao Australka radila sam dolje tako da ne znam za volunteer work. Ali Down Under je vrlo popularna destinacija za backpackere tako da casual, partime, backpacker work ima sa svih strana. Najbolje ti je prolistat lonley planet, daju odlicne savjete. Isto tako, na recepcije 'backpacker lodges' ima mali miljon poslova koje se nude. Nećes zaradit miljone, ali ce ti prekriti troskove. Cesto se ljudi znaju dogovoriti da rade besplatno za smjestaj.
Preko adriatica.net.... kupila sam kartu mozda 3-4 tjedna prije nego sta sam putovala... mozda je i jeftinija ako je kupis prije - tko zna
a letila sam sa Croatia Airlines i Qantas Airlines:
Zagreb-Frankfurt-Singapur-Sydney i po povratku Sydney-Bangkok-London-Zagreb
SRETNO!! ;)
evo ja i decko smo bas sad sve rasprodali ovdje u europi...podavali otkaze i u petak selimo na novi zeland u wellington...
sto se tice duljeg zivota tamo, nemamo jos direktnih iskustava, al hocemo uskoro... mislim da zivot i nekretnine tamo nisu nista jeftinije nego u hrvatskoj, no definitivno je standard zivota visi.
nas dvoje trenutno ni ne zivimo u HR vec malo sjevreozapadnije, i sto nas je privuklo za novi zeland je otvorena atmosfera i opustenost, prekrasni krajolici i definitivno ne prevelika napucenost...
mozes mi ostavit mail pa ti se mogu jos javit
kazu da se visa ceka po novom za hrvate 14 dana a ja cekam vec 2 mijeseca dal neko mi moze pomoci sto treba ciniti da se mozda ubrza ili treba kontaktirati s londonom i dali se samo putovnica vraca na adresu ili jos neki papir dal je jos neko u takvoj poziciji kao i ja 31.01
2008
da li ko zna koliko se ceka visa za new zeland i da li putovnica ide o okland
ja sam upravo dobila radnu vizu i celala sam neka 3 tjedna. za turisticku ne bi trebalo bit dulje od 2 tjedna... nista se vise ne salje u NZ nego to rijesavalju u UK u Londonu.
iz iskustva mi se cini da imaju masu posla tamo u ambasadi, no spremni su suradjivati i poprilicno su friendly
probaj saznat tko je tvoj VISA officer u Londonu pa ga/nju probaj kontaktirat svim mogucim sredstvima.... mislim da nije bad ako si malo "dosadan", samo je bitno ne izgubit zivce (sto je naravno ponekad tesko)... ne znam zasto ti to tak dugo traje...
ono sto bi ti trebali vratit je putovnica... ne znam koje is im ostale dokumente slao za turisticku vizu, no ja kad sam trazila radnu dozvolu sam morala imat ogroman file od raznih doktora, i jos kojekakve papire... to im je sve ostalo u ambasadi, vjerojato za dokumentaciju
da, linda rockliff,ona je bila i nas visa officer u londonu. i cinila nam se ok, osim sto je naravno nismo mogli dobit kad smo htjeli, nego bi nam se javila kad je ona htjela. al stvarno ne bih mogla reci da nije bila korektna. no nasa situacija je bila malo drugacija. mi smo aplicirali u belgiji, jer tamo zivimo za radne vize jer je moj decko dobio posao u wellingtonu. i onda kad je sve bilo skoro gotovo su shvatili posto ja imam hrvatsko drzavljanstvo, da cijeli nas file moraju slat u London jer tamo rijesavaju vize za Hrvate. i onda sve ispocetka... ( tak da mislim da smo svi osudjeni na London i Lindu, a tako i pise na www.immigration.gov.nz) no na kraju, zapravo obje procedure sve zajedno nisu trajale vise od 3 tjedna nama nije trebalo nikakvo garantno pismo, vec ponuda za posao. mislim da ono za turisticku vizu ni nije nuzno, ali pozeljno ako idete kod nekog u posjetu, nek vam on/ona ispuni Sponsorship form: http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/visit/visitors/default.htm
iskreno, meni je veci problem bilo dobit tranzitnu vizu za par sati cekanja na aerodromu u brisbane-u... racunajte i na to, ako letite za NZ preko nekog australskog grada
Pozdrav svima,ja sam se vratio iz australije u 4 mjesecu.
Naravno bio sam kao turista u posjeti familije.Turistička viza se dobiva u roku 3 tjedna.
Sada me interesira kako i šta treba za radnu vizu?
za paula il ostale koji mogu pomoc
ja san takodjer u pocetnoj fazi...zasad iman samo zelju:-)
sta ste saznali? kako ide sa papirima? koliko sve to kosta..cca??
aj ako je ko od volje za izmjenu iskustava..moj mail je tip21@net.hr
eiii ovo ti je moj mail:happygirlwtf@gmail.com..
Zanima me kako mogu napraviti visu za otič u Novi Zeland radit i kako pronači posao i besplatan smještaj....?
Ima li neka agencija za to?
eeee moze meni malo pomoci????
Prica ide ovako...U australiji imam rodbinu:brata,maminog brata,njihove zene......Ja i mama smo bile 2009 u australiji 2 mjeseca u sydneyu i super nam je bilo.Ostale porodice u Bosni nemamo i zeljele bismo otici u Australiju.Ja imam 18 godina,a moj decko 19.Zavrsio je gradjevinsku skolu i sada ide na gradjevinski fax....On nema blize rodbine tamo sem moje.Naravno moji ce nam poslati i garantno pismo i sve da se odselimo.Vjerujem da cemo ja i mama dobiti vizu,a sta mislite da li ce i on???
POzdrav,
vidjela sam tvoj post u vezi NOvog Zelanda. Ja razmišljam sa sinom preseliti negdje na NZ. bilo bi mi drago ako bi mi se javila sa iskustvima ili nekim savjetima pa se možemo i dopisivati da se pripremim i čujem od tebe kako je tamo, ima li posla, kako je s preseljenjem i tako...
pozdrav
iva
najpovoljniju kartu za NZ sam nasla preko korean air kompanije
london-auckland oko 1000eura
super usluga,veeeliki avion..sve 5
a nz sam po sebi..predivan!
Iva, rado cu ti pomoci za NZ. Upravo sam dobila permanent residence i selim se tamo trajno. Pitaj sto god te zanima vezano za cijeli proces. Pozdrav.
Danijela kako si tobila papire?
thanx
bok! Vidim da si voljna pomoći savjetom i informacijom vezano za preseljenje na Novi Zeland, pa bih ta zamolila da li mi se možeš javiti na privatni mail... rado bih ti uputila nekoliko bitnih pitanja vezano za život tamo, uvjete rada i općenito način življenja. Naime, ja i muž bi preselili tamo jer smo dosta razočarani Hrvatskom a budući da smo dosta podređeni našem dvo i pol godišnjem sinčiću, smatramo da mu bolju budućnost svakako možemo pružiti tamo nego ovdje u ovoj korumpiranoj i nepravednoj državi. Eto... nadam se da nisam bila predetaljno frustrirana, ali stvarno bi htjeli nešto bolje i više od života nego što ga imamo sad.
Hvala unaprijed!
Lp
Maja!
Ps. moj mail je maja.grosek@gmail.com
Trebala bih putovati za Australiju 26.11. s rođacima koji su bili ovdje i tad se vraćaju, znači idemo istim avionom. Obzirom da se to nabrzinu odigralo, tek 16.09. idem predati papire za vizu (za 2 tjedna) s tim da sam redovita studentica, 13. idem upisati 5. god., dobila od prodekana da sam slobodna u periodu kad ću u posjet, stavit ću na račun 1000€ , imam 2 bliska rođaka s obitelji... , ali problem je što ja do ponedjeljka (6.9.) trebam javiti gospođi koja mi je radila tu kartu da li idem ili ne jer je karta za sad samo u statusu rezervacija i to je karta za koju ne mogu dobiti povrat novca. Mene je sad strah hoću li dobti vizu i koliko se čeka. Pripremila sam doslovce sve papire koje su naveli. Molila bih sve koji su imali iskustva da su prvo kupili kartu pa vizu da se jave. Tnx
pa neka to gospoda u agenciji napravi novu rezervaciju,i produzi cekanje mozes je zamoliti ili jednostavno odi u drugu agenciju i tamo napravi opet novu rezervacij...pa tak dok ne dobis papire
Hej,
mogu ti samo reci da osobno nisam imala nikakvih problema s dobivanjem vize i to turisticke na 6mj. Isto sam kao i ti imala sve papire (ja nisam studentica vec zaposlena, al sam imala potvrdu od poslodavca) i dobila sam vizu nakon tjedan dana. Eto, vratila sam se prije tjedan dana i svima preporucujem tu prekrasnu zemlju.
hej hej
koliko dugo si bila u australiji?cek cek il si bila NZ?
isla si solo il imas rodbinu ili nekoga tamo?
thanx
Ovako. Zapravo nemogu ni vjerovat da sam pronaša forum točno onaj koji ja trebam.
Svi koji imate nekoga u Tasmaniji javite mi se. Dečko i ja smo mislili odseliti tamo jer ono tamo je prekrasno. Raj, a samo to mi treba!!!!
Mislim da bi preko neke volonterske agencije bilo super doć tamo. A kad si jednom tamo polako se asimiliraš, pronađeš posao i živiš tamo regularno.
Eto to je moj plan..... Pozivam sve ljude koji imaju sličan plan da mi se jave jer mogli bi ići zajedno. ZA početak kao volonteri, a kasnije bi se počeli tamo baviti s nečim jer kad si u prirodi teško da ćeš umrijeti od gladi....
Dakle Tasmanija, ništa drugo..... Ni Novi zeland ni Australija, nego Otok Tasmanija.
Trebam vezu do tamo. Nekoga tko bi mogao iz prve ruke saznati sve što je potrebno.
Spremam se otići najranije za godinu dana. Sve ovisi o lovi koliko uspijedm skupiti do tada. . . Želimo skupiti što više love tako da tamo već imam početni kapital....
Javite se s informacijama (korisnim)
Hvala
hy ljudi zavrsio sam faks zračni promet i u lijepoj našoj hrvatskoj sam gladan i žedan dosta mi je skupljanja plastičnih boca i bauštela za 3000kn ako i dobijem plaču da me ne prevari neki tajkun i definitivno sam odlucio potraziti bolji zivot vani.............
lijepo molim za savjet amerika tipa Utah (cuo sam da je jeftina pa se da duze preziviti bez posla) ili australija ??ili sl. pošto znam eng
zahvaljujem na svakom odgovoru 
danijela,kakav je proces za trajni odlazak na n. zeland.bila bih ti zahvalna na informaciji
danijela bila bih ti zahvalna,da mi javiš što nas čeka na putu koji si prošla
Danijela sretnice!
Meni su rekli da trebam cekati 4 do 5 sedmica na vizu, sto ce znaciti da mogu putovati tek dva-tri dana pred Bozic!
Da li je moguce da ti kazu taj rok samo da bi se ogradili od eventualnih odgadjanja, tj mozda i ja dobijem vizu za 7 dana?
))
Sorry, ne Danijela, mislila sam Shopa 
Dragi, svi! Mene takodjer zanima kako doci i na koji nacin do zivota u Australiji?
Za sada sam u fazi stednje i laganog istrazivanja sto je sve potrebno za radnu vizu.
Ono sto sigurno imam to je velika zelja 
Ima li netko sa friskim iskustvima?
Hvala i pozdrav svima!
Pozdrav svima
Zanimalo bi me jeli problem dobiti turisticku vizu za Australiju prijateljica ce mi slat garatno pismo od doli dali bi moglo bit problema.Dali iko zna koji su uvjeti za dobivanja turisticke vize
Unaprijed zahvaljujem
Pozdrav svima
Zanimalo bi me jeli problem dobiti turisticku vizu za Australiju prijateljica ce mi slat garatno pismo od doli dali bi moglo bit problema.Dali iko zna koji su uvjeti za dobivanja turisticke vize
Unaprijed zahvaljujem
Veliki pozdrav svima!
Bila bih zahvalna,da nam pomognu s SAVJETIMA,oni koji su to prošli ili trenutno prolaze - preseliti i raditi na N.Zelandu??Med sestra i dipl.informatičar.
Puno hvala.
može i na mail ovdjezatebe@yahoo.com
pozdrav i ja sam zainteresiran za turistićku vizu za australiju ako saznate išta u vezu vize molim vas ako vam nije teško da mi obijasnite neke stvari ako imate fejs ja bi vas dodao ako nije problem , ja sam gjelal sallahu sgjelal@msn.com hvala
da li si dobio vizu? meni je bilo bez problema, za nekih tjedan dana su mi poslalali odgovor,.. samo sam zeznula jer im nisam odmah sve poslala, kako radim, trebala sam im ovjerenu kopiju radne knjižice posalati i da dobijem godišni odmor.. sve mi je sad sređeno i putujem 2.4.2011
evo ti moj gmail pa se mozemo tako dopisivati da te pitam za novi zeland jeste tamo kako vam je itd...hvala renatoritter28gmail.com9
pozdrav svima kada če hrvatska u australiu bez viza???
Pozdrav,
Jesi li se već preselila na NZ?
e cuo sam od rodjaka iz australije da se moze doci do papira ako se volontira u poplavljenim podrucijima kao sto je Queenslanu.vredi pokusati treba se raspitati u ambasadi,
ako ko zna da li bi se moglo doci do posla vozaca kamiona,posto sam vozio za irak za americku vojsku,moze australija ili novi zeland
hey ljudi ja bi vi vas nešto pitao ako znate? ja sam se raspitao u zagrebu u australisku ambasadu za radnu vizu Skilled Migration ta vrsta se viza zove Skilled Migration i košta 2575$ ili 1910 € ali oni kažu da moram platiti ovo cifru od 2575$ ili 1910 € i ako se odbija nemam pravo na povratak pristojbu te novce ja izgubim ako mi odbijaju, i sad bi ja vas pitoa što da radim koliko da budem siguran da ču dobiti,ili postoj i druga silucija da pošaljem u vienu u beču oni če mi dati 100% ali ne znam kako da pošaljem kod njih molim vas ako saznate išta uputite me ako treba ostavljam broj +385955382144 hvala svima!.
ljudi molim vas pomazite!!! trazim turističku vizu za novi zeland...dobio sam odbijenicu iz londona..da li bi mogao ponovno poslati papire i traziti opet vizu?? oni ne vjeruju da bi se ja vratio u hrvatsku a psolao sam im dosta dokumenata..neznam više što bih radio.govore mi d asumnaju da bi ja zauvijek ostao u novom zelandu da nemam neku garanciju da s evratim u hrvatsku?? koga da pitam za pomoć??
Jeste li zainteresirani za rad ili studiranje u Australiji i Novom Zelandu? Više informacija možete dobit od Global Migration Consultants, Gold Coast, QLD. GMC ima svoje predstavništv u Ljubljani, Slovenija. Za više informacija nazovite+386 (0)40 424 819 ili šaljite pitanja na: info@psbb.si
Kako ste sada? Prosle su tri neke tri godine? ... Kako vam je bilo na pocetku, i da li se osjecate kao da ste jos na pocetku? Hvala.
molim vas recite mi da li postoji mogucnost dobivanja vize ako nemas posao,ja bi volio samo uci u australiju i da predam za azil....verovatno cu ga dobit samo ne znam kako uci u zemlju..help please
molim vas recite mi hitno što trebam za dobivanje radne vize u australiji, koliko traje procedura, koji su uvjeti..imam namjeru otići tamo raditi, barem na godinu dana ili 6 mjeseci..ženu i djecu bih ostavio ovdje u hravtskoj dok ne zaradim za normalan život jer ovdje se više ne može. inače sam stolar po zanimanju svoju firmu bih na neko vrijeme zatvorio ako bih to uspio srediti.trenutno nemam nikoga tamo poznatog, nikoga tko bi me zaposlio, nikoga tko bi me smjestio. čuo sam da su stolari traženi u australiji, a sad nešto čepkam malo da nađem nekog sponzora..al ne ide..ima li tko kakav savijet, poznanstvo neko..zaista je ovdje neizdrživo....
(((mejl: tonkajukic@gmail.com
pozdrav svima, zanima me kako bi bilo kad bi platio odvjetnika u vezi vize hoce li biti lakse ili ne, je li bi bilo potrebno, i je li istina da više u ZG ne možeš dobiti vizu, zvao sam u ZG napraviti termin neka ženska mi je rekla da se ne možeš ni napraviti termin niti dobiti nikakvu vizu u ZG jedion u BECU zanima me je li istina ili ne, ako išta znate molim vas javite mi ne sgjelal@gmail.com hvala svima!!!
ja sam radnu vizu 456 koja ti omogucuje rad i boravak u australiji dobila sasvim lagano. procedura je slijedeca: moras skupit svu potrebnu dokumentaciju (u mom slucaju to je bio invitation letter or firme za koju dolazim radit, ispunjen 456 visa application formular koji nadete na internetu (cijena je 90eura koje je moguce platiti samo kreditnom karticom i to na nacin da samo ispunite detalje kartice na visa application-u), pismo preporuke od moje firme u europi, 2 slike za putovnicu i obicna kopija putovnice u boji) i to saljes na adresu australske ambasade u becu (Address: Mattiellistrasse 2-4, 1040 Vienna
. ako vam se zuri preporucujem slanje DHL-om. poslala sam zahtjev u petak, u ponedjeljak im je dostavljeno, u srijedu su mi javili da je moja aplikacija zaprimljena a u petak su mi mailom poslali da je odobrena.- sto znaci za sve skupa treba tocno 7 dana. viza je elektronska sto znaci da nema nikakvih papira i stambilja na putovnici. sve je vrlo jednostavno, nema nikakvih razgovora i sastanaka, lijepo iskustvo dobivanja radne vize 
BUBA DA LI ME MOZES KONTAKTIRATI NA EMAIL:IVANAU85@GMAIL.COM VEZANO ZA RADNU VIZU ZA AUSTRALIJU AKO NEKO IMA INFORMACIJU VEZANU ZA ODLAZAK PISITE NA EMAIL
ima li mi ko pomoc i rec tocno sve potrebno za turisticku vizu unaprijed hvala
ima li mi ko pomoc i rec tocno sve potrebno za turisticku vizu unaprijed hvala
Što ti je sve bilo potrebno za turističku??
Evo upravo sam aplicirao za vizu, nije potrebno nista specijalno osim popunjavanja papira online i kreditne kartice, vjerovatno je i potreban stalni posao jer je onda viza odobrena brzinom svjetlosti. Sve se radi preko stranice ambasade i oni su odgovorili u roku 1 dan sa potvrdom da je viza odobrena. Samo pripazite kad aplicirate u mailu vam prvo stigne da ste aplicirali, a odmah ispod toga i viza..što ja naravno nisam primjetio i vec mi je isteklo 1 mjesec od zahtjeva odnosno 1 mjesec vize..
Pozdrav i Sretna Nova godina svima koji su vani i koji se jos trude da izadju.
Mi sa suprugom smo oboje zavrsili srednju med. skolu, iz Vojvodine smo.Ja Hrvat,...ona madjarica sa EU pasosem.Odavde nazalost nikakve sanse nemamo.....ali se nadamo da ce nam netko pomoci kako sa HR.putovnicom da apliciram za Australiju ili Novi Zeland? Ja sam bez posla ali sam radio godinu dana u Engleskoj...tako da mi jezik ne predstavlja problem.Naravno....znanje nije akademski.Volontirao sam godinama pri British Red cross-u,...imam i njihove preporuke i sa radnog mjesta u UK. Jedino su mi godine problem,....meni 44,..supruga 34.Imamo maloljetnu djevojcicu,prvi razred osnovne.Mi bi zeljeli da se iselimo...medjutim nemamo nikoga vani....niti mozemo dobiti garantno pismo od poslodavca....ili od rodbine.Naprosto smo vezanih ruku bez posla i svaka pomoc nam je dobrodosla.Ovdje smo stambeno rjeseni.....ali bi rado prodali ako mozemo ikako rijesiti iseljenje.Nadam se da ce nam netko ukazati na pomoc....unapred hvala!
ili mail : papsandor@yahoo.co.uk
Imamo i Web stranicu ako ste zeljni pogledati nase Gentle Giant`s .....
nazalost Newfoundlandere cemo morati prepustiti prijateljima,....osim ako ne nadjemo rjesenje za jednog za ponijeti.( ali 6 mjeseci karantina....itd. bit ce tesko).Mozda zna neko vani nekog Breeder-a Njufica pa preko njih da se pomogne...?
Cekamo bilo koju pomoc u vezi iseljenja.....ne znamo kako to ide u Veleposlanstvu niti u Zagrebu ili u Becu...
kako da krenemo, sta uciniti za prvi korak i da li svi odjednom ili separativno?
Nama i nije toliko bitno da li AU ili NZ, samo gdje je lakse i brze iseljenje.
Kako smo culi...u Novi Zeland je mnogo lakse.....da li je Istina?
aj bog ante di je ta agencija u zadru za izdavanje viza i za te garancije -za n. z -pozdrav
Radna viza za Australiju - lagano ili ne ?
Situacija je sljedeća, nedavno sam odbijen za radnu vizu za kanadu jer im nije potrebna moja struka, dok je ona jako raširena u australiji (landscape architect).
E sad, kako imam više-manje sve dokumente spremne volio bi ih poslat u Australsku ambasadu, međutim, volio bi i ne opet bacit par tisuća eura pristojbi.( a 2000 je u stratu ako se ne varam).
Zanima me kakva je situacija sa dobijanjem vize (radne) ako nemaš dogovoren posao, jer teško ću išta preko neta dogovorit.
Također, da li je moja prednost što nemam ženu i djecu, s obzirom da za kanadu nije bila ?
I da, da li je bolja opcija otići dolje (imam rodbinu za smještaj), pa tražit posao, a ovo imat spremno ako šta uleti ?
Ekipa, molim sve one koji su dobili VIZU i radnu dozvolu za AUSTRALIJU da mi se jave na mail eyevision.sun@gmail.com, trebam hitno informacije o postupku jer planiram otići tamo raditi i živjeti.
Hvala!
eeehhhh Majo....
ne znam da li ti se neko javio ili poslao privatnu poruku u
medjuvremenu, jer meni niko nije odgovorio.....nijednu rec....
kamoli recenicu.Ovaj forum ti je jedini gdje ostajes sa postavljenim pitanjima sama sa sobom.Poceo sam sam da se dopisujem sa sobom
..sala mala!
Na forumu u Novom Zelandu su mi se odmah javili i dali mi instrukcije,...
a ovdje? Niko!
Nazalost......ali sta cemo? Takav smo narod!
Pozdrav i puno srece 
Da li mi može netko objasniti kako to ide kad želiš poći živit i radit na Novi Zeland???
JEVITE MI SE NA MAIL acoyug87@yahoo.com INTRESUJE ME NZ
Dali je tko uspio nači preko interneta posao u AU i tako omogučio da dobije radnu vizu? Dali je to uopćest9 moguče? Molim da ako netko ima takvo iskustvo da mi javi na e-mail : miidaniela@yahoo.com
Unaprijed hvala!!!
moj mail matija5ek@yahoo.com
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka: