Studentska putnička agencija STA Zagreb
Putnički forumArhiv posljednih novosti.Pratite nas na  TwitterjuNaruči se za putničke RSS obavijesti
Forum
VIZA ZA AMERIKU
Dodan: 24. 10. 2007 @21:21:39
sara
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTIV
Glasova: 0

Upravo danas mi je odbijena viza za Ameriku jer se smatram potencijalnim useljenikom,a imam garantno rodica mi je u Utahi,kako dalje,ima li tko kakvu pametnu,oni u ambasadi su ajme.

Hvalla

Re: VIZA ZA AMERIKU
Dodan: 25. 10. 2007 @00:06:39
Iva
Gost
Hej Sara. Da, to tako obicno ide. Sve pada u vodi kad oni pomisle da bi mogla tamo ostat. Ja bi ti predlozila da samo rezerviras povratnu kartu i doneses kopiju sa sobom. Naravno, obavezno i indeks ili potvrda o zaposlenju tako da znaju da se ces se vratit. Ja se ne bi previse oslanjala na ovo za rodicu. Rade reci kako ides na neki dogadaj, recimo proslava nove godine, neki seminar, turnir...nije bitno...isprintaj kad se odrzava taj event i to bi mozda moglo proci. Sretno
Dodan: 25. 10. 2007 @02:44:38
smile
Gost
ej, meni je odobrena viza za ameriku i to jednostavno , frendica koja tamo studira ..nabavila mi je potvrdu da idem kod nje na fax na sportski turnir i eto upalili je... s time da sam donijela index i potvrdu rezervacije karte i dečki na ambasadi su slatki...
Dodan: 26. 10. 2007 @21:23:30
sara
Gost
Ej ljudi hvala na informacijama,ali mislim da sam u situaciji bez izlaza jer sam diplomirala turistički menadžment,nedavno, u potrazi sam za poslom ali kako ću ja njih uvjeriti da se vraćam u Hrvatsku zbog osobnih razloga,dečka.A sve troškove puta snosila bi mi sestra,dakle šta mi je činiti nisam pametna.
Dodan: 28. 10. 2007 @03:41:51
Iva
Gost
Joj, bas steta sta si diplomirala:):) Eh, ne znam, sad nisam ni ja pametna...pa jel dolzais nekome u ameriku ili ides sama? jel ti moze netko koga posjecuje ili netko iz amerike napisat da ne poziva zbog nekog razloga? U svakom slucaju rezerviraj kartu tako do im mozes bar to pokazat...
Dodan: 30. 10. 2007 @01:32:03
4
Gost

ja sam slovenc koja viza mu bila odbijena u ljubljani donijeo sam papir da radim u sloveniji ali nije vjerovao da se vratim mimozemo putovati bez vize tako da sam sada ovdje kao turist ali kod tebe bit ce tesko kazu da mozes aplicirati poslije 1 godine idi u beograd tamo je puno bolje

Dodan: 30. 10. 2007 @15:46:37
davor
Gost
sorri sara nadam se da ces dobiti.. jedno malo OT pitanje za Ivu :) ili nekoga tko zna.. da li znaju raditi probleme ako ne ides u tvoju ambasadu u zemlji, vec u drzavi u kojoj se nalazis, trazio bi u 4mj vizu na max 7dana. idem cisto turisticki? mislim da bi mogao nabaviti potvrdu da radim. thanx
Dodan: 30. 10. 2007 @21:55:37
Gost
Hej Davor. Kako misliš u zemlji u kojoj se nalaziš? Pa moraš biti državljanin te druge zemlje u kojoj bi išao tražiti vizu...hm... Magao nabaviti potvrdu da radiš? To je pod obavezno, bez toga ni ne idi na razgovor...i bitno je da si zaposlen za stalno... btw. turisticku vizu je najteze dobiti ali uvijek kad se izdaje to bude na najmanje 3 mjeseca...
Dodan: 30. 10. 2007 @21:55:56
Iva
Gost
Hej Davor. Kako misliš u zemlji u kojoj se nalaziš? Pa moraš biti državljanin te druge zemlje u kojoj bi išao tražiti vizu...hm... Magao nabaviti potvrdu da radiš? To je pod obavezno, bez toga ni ne idi na razgovor...i bitno je da si zaposlen za stalno... btw. turisticku vizu je najteze dobiti ali uvijek kad se izdaje to bude na najmanje 3 mjeseca...
Dodan: 03. 11. 2007 @19:15:21
davor
Gost
hvala na odgovoru. zivim u mexicu, al radim ko freelancer i jos razvlacim status studenta u hr. zato pitam. jer mi glupo da mi savjetuju da se vratim u hr po vizu :D to mi nema previse smisla :( al mozda bi u 5mj za chicago trebao, al dotle bi trebao imati stalni poslec. znaci ako hocu turisticku vizu na svega 4-5dana tesko. uostalom tko zna
Dodan: 05. 11. 2007 @00:07:52
Iva
Gost
Ma da?..ti si u Mexicu?..onda si moj susjed..ja sam u Texasu ali planira jednom otici u mexico....gle, ma ti dobijes vizu na tri mjeseca pa ostanes 4-5 dana...da, nema bas smisla da se te vracaju doma..ne znam, nisam jos cula za ovakvu situaciju...mozda da se malo bolje raspitas...
Dodan: 05. 11. 2007 @16:05:15
davorphotos.com
Gost
da, u mexico cityu sam, samo navrati!! da, neznam jos dal cu ici, cekam da rjesim vizu, pa ce onda biti lakse planirati. thanx!
Dodan: 09. 03. 2008 @13:12:08
gospar
Gost

POZDRAV SVIMA KOJI CITAJU I KOMENTIRAJU

IMAM LET ZA LIMU,,, ZAGREB FRANKFURT

FRANKFURT NEW YORK , NEW YORK LIMA 920 EURA POVRATNA NARAVNO , ZANIMA ME TREBA LI MI VIZA AMERICKA ...???? AKO SAM U TRANZITU I NE IZLAZIM SA AERODROMA U NEW YORKU, ZNACI SLJECEM IZLAZIM SAMO U ZONU TRANSFER ILI TRANSIT... NASTAVLJAM ZA LIMU

Dodan: 23. 03. 2008 @12:23:40
Ana
Gost
Ovako, zelim ici u SAD u 7 mjesecu i ostati do 10 mjeseca. Zanima me moram li praviti novu putovnicu jer mi ona ističe u 2 mjesecu slijedeće godine, odnosno kad dobivam vizu koliko putovnica mora još trajati (važiti)? Negdje sam čitala 6 mj.???? help
Dodan: 23. 03. 2008 @16:30:35
Pero
Gost
Točno, 6 mjeseci. Pitanje za one koji su bili preko CCUSA u SAD-u, koliko unaprijed vam jave ovi u CCUSA-u da dođete u američku ambasadu po vizu?(koliko dana). Kako se tamo može doći autom? Hvala
Dodan: 24. 03. 2008 @02:08:59
tile
Gost
ovako.. oni ti nista ne javljaju, sve si ti to sam organiziras, prijavljujes se na internetu i ugovaras sastanak za razgovor..otprilike mjesec dana prije odlaska ides po vizu i ako je dobijes, gotova ti je odmah iduci dan, cini mi se oko 15h (sve ti kod njih ide tocno u minutu)...da bi se prijavio za vizu moras imati sve potrebne dokumente (ds 2019, putovnicu,...), znaci viza ide zadnja...najbolje nazovi CCUSA da ti posalju upute za ispunjavanje prijave za vizu, internet stranicu i posalju ti ujedno i kartu kako doci do ambasade (autom mozes do odredjenog dijela, pa dalje do ulaza pjesice)..sretnoooo...
Dodan: 24. 03. 2008 @10:30:31
Pero
Gost
Hvala
Dodan: 25. 03. 2008 @21:07:55
Melkior
Gost
Pozdrav! Planiram za godišnji u SAD na 15 dana. Kakva je procedura za dobivanje vize i što bi trebao priložiti? Od onog što sam čuo da bi mi moglo olakšati je da imam stalni radni odnos, nekretninu s pripadajućim kreditom, a usput i 2 nepoložena ispita na faksu. Što bi trebao donjeti da to sve dokažem? Treba li mi kakvo garantno pismo? Idem do brata koji će tamo biti u to vrijeme preko CCUSA programa. Da li da to skrivam ili navedem? Hvala!
Dodan: 01. 04. 2008 @00:23:07
valentina
Gost

Melkior, ponesi sve papire o nekretninama ako ih posjedujes, dokaz da imas stalni radni odnos, indeks, ako mozes jos neku potvrdu faksa ako mozes,.. neka ti brat obavezno napise pozivno (garantno pismo) da dolazis kod njega, i isto tako moras imati dokaz da imas dovoljno novaca za to putovanje (ili tko ga financira ako ne ti).

Sto vise razno raznih potvrda i dokaza to bolje! Jako su rigorozni i viza se tesko dobija...

I oboruzaj se strpljenjem, jer za vizu čekaš u ranu zoru vani ispred ambasade :p i naravno, tamo ce te ispitivati zasto ides itd.

Help
Dodan: 11. 04. 2008 @19:56:55
Ana
Gost
prijateljica i ja bi isle u Nashville krajem 7. mj na 3 tjedna. moramo traziti vizu, sad me zanima sto mislite kakve su nam sanse? ona je zavrsila fax,ali stazira, a ja sam 4.godina faxa. i jos jedna stvar, mozemo li podnijeti zahtjev za vizom, dok nije gotova putovnica, jer nam je istekla ili moramo cekati? hoce biti kasno da predamo zahtjev u 5.mj, ako planiramo ici krajem 7.mj? i jos nesto, da rezerviramo kartu prije odlaska u ambasadu??? puno hvala!
Dodan: 18. 04. 2008 @18:01:44
valentina
Gost

nikako nemojte rezervirati kartu prije nesto sto dobijete vizu, to isto pise i na stranici americke ambasade... ali nađite kojim bi letom išle i sve podatke o letovima priloži kad ideš u ambasadu.

nije kasno dva mjeseca prije, ja sam vizu podizala tjedan i pol prije putovanja :) jer odmah nakon razgovora u ambasadi ti kazu dali si dobila ili ne ;)

e sad, kolike su sanse ne bi znala, pretpostavljam jako male... imas li nekog tamo kod koga bi bila?

Dodan: 21. 04. 2008 @13:54:02
Gost
da, idemo kod rodjaka od prijateljice koji tamo studira i bile bi kod njega u stanu. dal da on napise pozivno ili garantno pismo? kako to treba izgledati?
Dodan: 28. 04. 2008 @17:38:30
antonyo
Gost

-ej ja sam novi ,sam da ti kažem neka ti rade napiše garantno pismo....a ti fino donesi potrebne papire.....

Dodan: 30. 04. 2008 @21:41:30
Ivana
Gost
@ Sara - ja sam u sličnoj situaciji kao i ti. Planiram uskoro dipl.( hotelski menadžment ) i išla bi raditi u SAD. Zanima me da li si na kraju otišla ?
Dodan: 23. 06. 2008 @23:37:48
Itachi
Gost
nije baš točno da te odbiju ako se namjeravaš uselit..ako se mlad,potencijalna radna snaga,onda možeš imat šanse da radiš tamo...osim ako imaš dosje debel ko biblija,onda zaboravi ameriku i sve ostale države,jer dalje odavde nećeš.no,ako si čistog dosjea,uzoran čovac,pametan...to bi mogao bit plus....
Dodan: 25. 07. 2008 @02:06:37
zblj
Gost
..isla bi posjetiti prijatelja u NY , na 7-10 dana, on je dobio vizu na 3mj i sad radi tamo pa bi spavala kod njega, jel mi trebaju njegova adresa i sl. za razgovor tamo? inace sam zavrsila tek 1.god faksa tako da imam puno do kraja, sto je cini mi se dobro..? i da li je pozitivno ili negativno ako imam u putovnici radnu dozvolu za VB? znam da je hrpa pitanja nabacana, hvala ako se ikom da odgovarat, zbunjuje me sto cujem s raznih strana razl.stvari-da nema problema s tom turistickom i da ima.. i tako..hvala=)
Dodan: 30. 07. 2008 @07:23:08
annnn
Gost
ja sam jucer bila na razgovoru za vizu i dobila :) isto idem kod frendica koje tamo rade prek ccusa ovo ljeto i to sam navela. dala ime jedne od njih i adresu na kojoj se sad nalaze. jos jedna cura ide samnom, ona je neki dan dobila vizu i to na 5godina.po ovom ispada da ju je jako lako dobit, al to ti doslovno ovisi s kim razgovaras i kakve je taj volje. nama objema je bio tip i razgovor nam nije trajao ni minutu! sto se tice tog da si zavrsila tek prvu godinu..cuj, to ti moze bit i plus i minus. kako to amerikanci gledaju, njima je normalno da netko zrtvuje tu jednu godinu za nesto bolje ( u ovom slucaju ostanak u americi ) tako da s tog gledista ce netko odustat od faxa lakse ako je zavrsio 'samo' jednu godinu ( jer to njima i je samo jedna godina ). ugl, ne opterecuj se time, na to ne mozes utjecat. sretno
VIZA ZA AMERIKU
Dodan: 03. 08. 2008 @17:14:58
ST
Gost

... Zna li netko koliko se ceka da te pozovu na razgovor... Ja i momak smo planirali ic u Chicago u 1.mjesec... Prije par dana sam dala radit putovnicu, tako da ce bit gotova tek za dvadesetak dana....

Zanima me mogu li meni moji izdat potvrdu da radim kod njih u firmi iako ne radim,nisam prijavljena!!??!!

Hvala,hvala,hvala...

Dodan: 05. 08. 2008 @00:50:28
Gost
ti si izaberes termin za vizu, znaci dan i tocan sat i minute i tad dodjes!
Dodan: 05. 08. 2008 @00:52:51
annnn
Gost
jos nesto, ti mozes vizu trazit i par dana prije, ne mora se par mjeseci prije jer isti dan znas jesi li dobio vizu i drugi dan u 15h dodjes po nju
Dodan: 07. 08. 2008 @23:25:41
Tanja
Gost

I meni je jucer odbijena viza za US. Imala garantno pismo, povratnu kartu, izvod stanja racuna, ali na zalost nemam stalan posao tu a diplomirala prije 3 mjeseca jezike. I odgovor refused :(

sto bi trebalo napisati u potvrdi o zaposlenju, ja bih molila za savjet. (pitat cu direktora da napise :D)

hvala

Dodan: 17. 09. 2008 @19:30:08
boris
Gost
pozdrav...u 3. mjesecu 2009. planiram ići u SAD...avionske karte sam već kupio, a zahtjev za vizu mogu predati u siječnju...ja sam student, ali do siječnja ću položiti sve ispite...planiram pričekati s diplomiranjem do dobivanja vize..je li to pametno i je li uopće sigurno da ću dobiti vizu ako sam još student? nadam se da sam u istoj situaciji ako sam na pola studija ili ako imam samo diplomski napisati...svako prethodno slično iskustvo je dobrodošlo...
Dodan: 21. 09. 2008 @10:55:21
didndulic
Gost

Bio sam prije 3 dana za vizu,i normalno ,odbili su me ,imam stalni posao ,garnatno pismi ,itd,itd. ad me zanima,ja mogu nabavit 2-3 garantna pisma,jeli to prednost ili nedostatak?? Još nešto ,odbili su me prije 7 dana,kad najranije opet mogu ići na razgovor ,jel istina da moram cekat godinu dana ,ajojo.... I jioš nešto ,ja da rezerviran kartu ,i pošalju mi fotokopiju rezervacije,pomože to?? A šta ako mi nedaju vizu ,a ja imam kartu?? please ,help.

Dodan: 25. 09. 2008 @18:26:33
ST
Gost

VIZA ODOBRENA ...jeeeeeeeee

Meni je bilo vrlo jednostavno! Išli smo momak i ja... On je priložia papire da je vlasnik firme i da ima stan... a ja sam napisala da sam studentica i zaboravila zeni na salteru predat indeks.

Kad smo dosli na razgovor ovaj me samo pitao cime se bavim, koja sam godina studija i to je to... nije ni trazio indeks...

Momka je pita cime se firma bavi i koliko mjesecno zarađuje i to je bilo to!

Dobili smo vizu na 5 godina

Dodan: 03. 11. 2008 @22:44:11
Rena
Gost
da li ti biraš na koliko dugo češ dobiti vizu il to oni odrede?
Dodan: 04. 11. 2008 @18:58:19
annnn
Gost
tu se tebe nista ne pita, oni odlucuju o tome
Dodan: 09. 11. 2008 @22:24:22
rena
Gost

Koliko se vremena prije planiranog puta može najranije dati zahtjev za vizu?

Naime išla bi sljedeće ljeto sa mužem i djecom, al mi se neda ništa planirati ako ne dobijemo vizu.

Dodan: 10. 11. 2008 @14:46:53
Cold
Gost

e ja imam pitanje..ako ti slučajno odbiju vizu ..koliko mora proći vremena da ju možeš ponovo zatražiti? da li uopće ima taj vremenski određen period?

Hvaaaala..

C.

Dodan: 20. 11. 2008 @02:30:41
ana
Gost
a samo pitanje.. kako na 5 godina?
Dodan: 25. 11. 2008 @12:51:01
annnn
Gost
sto kako na 5godina? vizu mozes dobit na 3mjeseca pa sve do 5godina. ovisi koliko si im 'sumnjiv'. meni je isto odobrena na 5godina
Dodan: 03. 12. 2008 @00:37:53
Hrvoje
Gost
Viza je samo odobrenje za ulaz u drzavu, no na samoj granici na formularu I-94 pise datum do kada moras napustiti drzavu. Dakle, nikako ne mozes ostati u Americi 5 godina na neuseljenickoj vizi! Tvoja viza vrijedi 5 godina i pretpostavljam ima multiple entries, no to ne znaci da ce ti svaki ulazak biti odobren.
Dodan: 05. 12. 2008 @02:08:13
annnn
Gost
da, to svi znamo. viza=odobrenje za ulazak. pogledaj naslov teme i vidjet ces da raspravljamo o vizama. znam da ne mozes toliko ostat u drzavi. meni je zadrzavanje u usa bilo dozvoljeno na 6mjeseci. moj post je bio vezan na anino pitanje 'kako na 5godina'
Dodan: 23. 01. 2009 @11:00:14
netko
Gost

mila kad ti jednom odbiju vizu vise ti ju je tesko dobit, meni su je odbili jer su mi rekli da cu ja vjerojatno radit tamo na crno, tak su sis oni zgruntali

treba ti nekakv cvrsti dokaz da ces se vratit u hr, a najcvrsci dokaz po njima ti je fax, jer ako ides na fakultet to ti je njima ko svetinja i jos ako imas koji ispit ubrzo nakon kak se mislis vratit, to ti garantira vizu, povratnu kartu i plan putovanja ti je obavezan, tj rezervacija povratne karte, pismo preporuke u kojem mora pisat kuda ides, kod koga ces bit, da ce se oni brinut za tebe i financijski te podrzavat dok si tamo, to ti je sve jako komplicirano, ako si mlada nemas obaveze kao djete muz i to jako ces tesko dobit vizu, tj velike su ti samse da te opet odbiju, zao mi je, alii zelim ti srecu

Dodan: 24. 01. 2009 @18:14:09
ira
Gost

ja sam dobila vizu bez problema ovaj tjedan, priložila sam svu potrebnu papirologiju i bez puno pitanja mi je viza bila odobrena....

Dodan: 28. 01. 2009 @01:36:19
boris82
Gost
Dugo sam citao ovaj forum pa bi nekog zamolio isao bi turisticki u USA na ljeto na deset dana,drzavljanin sam BIH s boravkom u RH ozenjen i radim pa kolike su mi sanse..... hvala
Dodan: 02. 02. 2009 @10:55:15
Ivona
Gost

Bok molim vas help :)

Frendica i ja bi na 10 dana u NY u 5 mjesecu.

Ja sam stalno zaposlena i apsolvent na faxu. Ona je diplomirala i isto tako zaposlena. Kartu sam htjela rezervirati sada odmah (povratnu) jer je cijena odlicna i bojim se da ce poskupit ako budem cekala.. Da li je sigurno da cemo dobiti vizu? Naravno idemo turisticki. Ne vidim razlog zasto ju nebi mogle dobiti. Da li je pametno rezervirati avionsku kartu prije dobivanja vize?

Sto bi jos mogle odnijeti osim tih potvrda o zaposlenju?

Jel imate kakve prijedloge.

Thanx

Ivona

Dodan: 03. 02. 2009 @01:07:30
sven
Gost
evo mene zanima otprilike isto kaj i ivonu ja bi išao krajem 8. mjeseca na floridu kod tete, s tim da bi išao kao pratnja njenoj mami (starija osoba, bla bla bla, jer sama ne bi mogla ići), ostao bi cca 3 tjedna, vec sam nasao tocne letove s kojima bi išao i vratio se, redoviti sam student i već sam bio tam prije 2 godine. e sad, ja bi što prije kupio karte, zbog cijene, jer se bojim da što ih kasnije kupujem cijene odu gore, al vizu nemrem dobiti prije 6 mjeseca (3 mjeseca prije putovanja). e sad, mene zanim ak neko ima iskustva, kolko bi riskantno bilo kupiti kartu prije nego kaj mi izdaju vizu?
Dodan: 03. 02. 2009 @15:15:46
anja
Gost
u svakom slucaju je sada bolje kupiti kartu , ako i ne dobijes vizu gubis samo cca. 150eur a ako cekas vizu karta ti je skuplja za cca, 3000 soma kn
Dodan: 18. 03. 2009 @13:40:48
Dijana
Gost

Zna li netko postoji li neki određen broj ispita koji moram imati da bih dobila vizu? Ja sam apsolventica, imam još 6 ispita do kraja, a dečko i ja se spremamo u 10. mjesecu do moje frendice u Ameriku..

Pozdrav svima

Dodan: 18. 03. 2009 @20:45:01
alen
Gost
E LJUDI SUTRA IDEM U AMERIČKU AMBASADU PO VIZU NEMAM POJMA KOJA JE PROCEDURA JEL PROBLEM DOBTI VIZU IDEM KAO TURIST RODBINI
Dodan: 18. 03. 2009 @21:51:40
Gost
pa nemreš se sam tak sutra pojaviti u ambasadi. odeš prvo u banku i platiš 131$ mislim, sam im veliš u zabi da trebaš za američku vizu uplatiti, onda na stranici od ambasade popuniš formular i isprintaš ga, onda na toj stranici zakažeš termin za razgovor i to je to. kad ideš tam poneseš sve kaj bu njima služilo ko dokaz da nećeš ostati u sadu i držiš fige, i ak je sve ok drugi dan ideš po vizu. Sretno!
Dodan: 20. 03. 2009 @13:25:04
lud zbunjen normalan
Gost
pozdrav ljudi! hvala svima na ovim savjetima, zbilja ima wooow stvari, par pitanja; ako imam otvoren obrt, posao za stalno nevezan za taj obrt, manji kredit, garantno pismo, izvanredni faks, nekretninu, kolike su sanse da odleprsam gore? hvalaaaaa svima! :)
Dodan: 20. 03. 2009 @19:56:43
annn
Gost
ispunjavas sve uvjete za dobit vizu, ali uvijek postoji mogucnost da ti odbiju sto vjerojatno skuzio iz prijjasnjih postova. Vrlo vjerojatno ces ju dobit
Dodan: 10. 04. 2009 @16:32:48
Jasna
Gost
Imam pitanje, sestra treba da dodje kod mene u posjetu i na manji odmor. Ja imam zelenu kartu i poslala sam joj garantno pismo kao i razervacije hotela u kojima cemo ostajati. Njen muz ima firmu u sloveniji a ona studira , druga je godina i redovno polaze sve ispite. Ide i njena cerka sa njom ali muz ne dolazi. Pored toga imaju stan u vlasnistvu. Hoce li biti problema za dobijanje americke vize. Cerka ima slovenacki pasos.
Dodan: 19. 04. 2009 @21:01:19
me
Gost
ni ja ni decko ne strudiramo ni ne radimo, imali smo grantno pismo i dobili smo bez problema vizu prosli mjesec
Dodan: 22. 04. 2009 @22:16:06
DEAF
Gost
Hej,jel mi moze netko objasni,ako je netko iskusan ili zna netko ko je bio/la u USA?!Imam frenda u NY i pozvao me da dođem u posjet na ljeti u 8mj na 2-3tjedna,naravno radim u velikoj državnoj firmi u ZG i imam garatno pismo kojeg mi je napravio i pozvao?! I,sto mislite o tome? Hvala,Pozdrav
Dodan: 22. 04. 2009 @22:19:32
DEAF
Gost
Hej,jel mi moze netko objasni,ako je netko iskusan ili zna netko ko je bio/la u USA?!Imam frenda u NY i pozvao me da dođem u posjet na ljeti u 8mj na 2-3tjedna,naravno radim u velikoj državnoj firmi u ZG i imam garatno pismo kojeg mi je napravio i pozvao?! I,sto mislite o tome? Hvala,Pozdrav
Dodan: 23. 04. 2009 @22:36:55
me
Gost
Dobit ces vizu, pogotovo ako imas posao, svi prave paniku oko toga, a ustvari uopce nije strasno.
Dodan: 07. 05. 2009 @13:51:59
Broken Sound
Gost
Ciao ljudi! Treba mi netko da me smiri!!! Ovakva je situacija: idem raditi na Floridu preko CCUSA agencije. Znaci, necu imati problema sa dobivanjem vize. Nego, problem je da sam ja vec kupila kartu za 31.5., a po vizu idem 29.5. Da li je moguce to?!! Znaci, ako ja dobijem vizu, da li ja mogu ici vec nakon dva dana?!!?!? SMIRITE MEEE!!! Jer sam jako zabirnuta.
Dodan: 07. 05. 2009 @15:41:24
Gost
smiri se, panicaris bezveze! nema to nikakve veze, tako sam i ja prosle god 2-3 dana prije leta isao po vizu ne preko ccusa nego druge w&t agencije
Dodan: 13. 05. 2009 @21:22:35
...
Gost
nemas problema, samo ces 30.5. otic po vizu i gotovo :))
Dodan: 26. 05. 2009 @14:37:05
Marina
Gost
Kak si ti uspjela dobit vizu za texas?jesi tamo studirala?ja planiram na baylor...iduće godine...
Dodan: 27. 05. 2009 @13:51:48
Mladenci
Gost
A jel bi mi netko mogao reći iz iskustva da li mladi bračni par (on stalno zaposlen, ona dobro zarađuje honorarno u drž. instituciji) može dobiti vizu za medeni mjesec 15 dana u Americi? Hvala puno.
Dodan: 28. 05. 2009 @20:28:21
niko
Gost
ej jel neko šta trba učinit za vizu za ameriku? mislim kamo poslat i šta treba bit unutra? hvala unaprijed
Dodan: 04. 06. 2009 @14:52:22
Konzul
Gost
Ne saljes nikome nista. Odes na web stranicu Americkog Veleposlanstva u Zagrebu na http://zagreb.usembassy.gov i tamo ces naci sve informacije o tome kako podnijeti zahtjev, kako zakazati termin, itd.
Dodan: 18. 08. 2009 @13:27:03
elica
Gost
bok.mene zanima dali osoba protiv koje se vodi kazneni postupak može dobit vizu?
Dodan: 24. 08. 2009 @15:55:38
sor
Gost
Trebam napraviti uplatu,to znam ali na koji račun neznam. Netko je napisao da u ZABA-i znaju čim im se napomene da je za vizu.
Dodan: 24. 08. 2009 @16:15:03
pepica
Gost

bok, ja sam prilicno zainteresirana za praksu u americi koju nude CCUSA i Bhv , a buduci da je to nakon zavrsenog faksa i bez zaposlenja (odma poslije faksa se odlazi van) , ne kuzim kako onda funkcionira to sa vizom. Da li to agencija sredi, garantira za nas isl., ili ?

Jer je krajnje glupo ic trazit posao, platit agenciji i da me na kraju odbiju...A prakticki nemam nikakav dobar razlog da se vratim (al vratila bi se naravno)...

Help anyone ?

Dodan: 04. 09. 2009 @10:38:33
knowitall
Gost
Kontaktiraj CCUSA s uredom u Rijeci i oni ce ti sve objasniti.
Dodan: 24. 09. 2009 @08:40:17
ja
Gost
recite mi, ako se udam za indianca, kako ide procedura za dobivanje papira, je li isto kao i sa vojnikom?
Dodan: 30. 09. 2009 @19:49:26
Gost
JA imam pitanje?Imam 33 god i veliku želju otić tamo.Sami Ameri su mi rekli da nije tako teško doć tamo kako se to priča.Sada me zanima kada bi tražila preko moje veze poso,il turističku vizu dal je to teško dobit,mada sam čula da je preko crkve najlakše otić.Dal znaš šta o tome?
Dodan: 02. 10. 2009 @08:32:14
ja
Gost

ako zelis doci turisticki izvadi turisticku, jako je jednostavno samo nakrcaj sto vise papira i nemas problema za dobijanje. medutim ako imas drugacije zelje, e onda se ozeni :)

Oce li mi tko odgovoriti???? sto se desava ako se ozenis za indijanca ili vojnika???

Dodan: 06. 11. 2009 @12:06:38
marko
Gost
Bok svima E ovako situacija je sljedeca, ja trebam vizu za ameriku tj poslovnu vizu gdje me salje firma na jedan dogodjaj (inace svjetski popularan dogadjaj) u ameriku koji je bitan u vezi naseg posla bla bla bla. I meni je to putovanje zaista bitno i pomoci ce mi u daljnoj karijeri i drago mi je da su bas mene odabrali za putovanje. Medjutim, meni je sestra u americi vec tri god koliko sam ja nedavno saznao s jos uvijek nesredjenim papirima tamo i sada se povuklo pitanje hocu li ja uopće moći dobiti vizu s obzirom na to, mada imam sve ostale uvjete, stalno zaposlenje, i na kraju i potvrdu od firme da idem sluzbeno. Kako ispuniti najveci uvjet a to je dokazati konzulu da zaista idem poslovno i da nemam namjeru ostati u americi?! U firmi su vec na li-la dali da uopće salju mene jer im nije u interesu da me odbiju jer ce onda nekom drugom iz firme mozda bit veci problem kad ce ga slat...pa eto na kraju postavljam pitanje i ovdje jer sam sve vec ispitao i u principu adekvatnog odgovora nemam, pa molim ako ima itko slicno iskustvo ili savjet da se javi. Hvala vam najljepsa. Pozdrav
Dodan: 26. 11. 2009 @21:26:36
Hans
Gost
Trebao bi docekati novu godinu u Arizoni,ali od prije10.godina imam jednu kaznenu prijavu iz privrednog kriminala. Zna li netko hoce li to biti problem za dobivanje vize?
Dodan: 01. 12. 2009 @15:42:27
Gost
Zavisi o kakvoj je kazni rijec. Ako ti je potreban savijet ili daljnje upute, slobodno se javi na utahco@gmail.com
Dodan: 05. 12. 2009 @21:42:56
hans
Gost

Bila je to novčana kazna od 4000 kn.(nepravomočno) a poslije žalbe je bilo 6 mj. uvjetno uz kušnju od 2,god.

Dodan: 02. 02. 2010 @19:21:35
mcmarco
Gost
da na zalost to se meni desilo kada mi je stari bio gore! nisam dobio naravno vizu! a sad imam slican problem kao i ti iako mi se uopce neide pa za razliku od vecine tu ja zelim da me odbiju da nemoram ici :-)) vađenje vize mi je tako malo ponizavajuce pogotovo jer nas gledaju ko kriminalce a znamo koga sve pustaju u zemlju bez vize! smiješno
Dodan: 02. 02. 2010 @19:25:58
zenidba
Gost
imam bas svjez primjer jedne poznanice koja se udala za marinca! dakle nakon sto se udala htjela je doci u zg jer je on na terenu pa da nebude solo tamo ali ne moze van iz zemlje da ne ispadne da je zbog papira! provjeravaju da li zivi na toj adresi i slicno! i tako narednih par godina! ako nedo bog pogine negdje dobije zastavu i moze nazad u hr da ne dobije njegovu vojnu penziju! i btw. taj vojnik je indijanac!
Dodan: 11. 02. 2010 @10:57:56
Gost
zanima me dali i dalje vrijedi da putovnica mora barem vrijediti 6 mj. da izdaju vizu, unatoc tome sto su u hrvatskoj uveli nove putovnice, nove su zasticenije i mislim cak mikrocipirane
Dodan: 23. 02. 2010 @10:37:03
Sal
Gost
Bas mi je jucer odbijena viza za USA sto me jako zacudilo jer imam tri vize Americke od prije jednu turisticku koja je istekla i dvije radne i jedna jos uvijek vrijedi jer sam radio na brodu a ovaj puta sam trazio studensku i turisticku i imao sve uredne papire i odbili su mi i jos su mi stornirali onu radnu tak da nemrem vise ni na brod ic radit nis mi nije jasno kolko moram cekat da opet predam zahtjev
Dodan: 23. 02. 2010 @17:05:25
anna
Gost
ne treba ti nova putovnica, ako ti stara vrijedi ne moraš radit biometrijsku
Dodan: 23. 02. 2010 @17:08:21
anna
Gost

na stranici ambasade imaš br.tel. primaju pozive od 13.30 do 14.30 za sve vrste neuseljeničkih viza

kad ti odbiju vizu da li ti odmah vrate putovnicu?

Dodan: 11. 05. 2010 @02:02:56
Miles
Gost

Pozdav,
Za ikakve upite o dobivanju useljenickih ili neuseljenickih viza slobodno se obratite na moju email adresu; utahco@gmail.com

Dodan: 13. 06. 2010 @15:18:56
Nena
Gost

Ja sam pred 13 dana napravila turističku vizu sa Ameriku i nisam imala nikakvih problema, čak štoviše nosim jedno lijepo iskustvo iz ambasade. Stvarno su svi bili jako ljubazni.

Sve upute pišu na stranicama ambasade i ako napravite sve kako vam tamo piše ne vidim razloga da bi vam odbili.

Mene su pitali dali idem prvi put u Ameriku (a idem), koliko ostajem tamo, kod koga idem i gdje radim i čime se bavi firma u kojoj radim. Na kraju mi je rekao sretan put!!! Stvarno ljubazan tip.

Dodan: 02. 07. 2010 @12:00:57
Tomislav
Gost

Zavrsio sam fakultet prije 5 mjeseci..prijavio sam se preko agencije za rad u struci u Americi na godinu dana.Agencija mi je sredila sve papire.

Da li bih mogao imati problema na razgovoru, mozda zato sto sam dilomiro??

Razgovor za VIZU imam 19.7 a vec sam kupio avionsku kartu, jel mi je zena u agenciji rekla da u slucaju odbijenice dobivam povrat novaca u punoj cijeni karte. Moje pitanje je da li da donesem kopiju povratne karte na razgovor? kako oni gledaju na to da sam vec kupio kartu a jos nisam bio na razgovoru?

Hvala!

Dodan: 06. 07. 2010 @11:32:23
dodo
Registriran uporabnik

pozdrav svima dali netko zna dobio sam vizu na 3 mje a kad sam sletio u usa dobio sam boravak 6 mj,sad sam se na kraju vratio iz use i zanime me htio bi sa zenom ici ponovo krajem 8 mj u miami 2 tj dali mi vrijedi mja jos ta viza ili moram opet sve ponovo hvala...

Dodan: 10. 07. 2010 @00:28:43
elizabeta
Gost

koje si dokumente imala osim garantnog pisma?

Dodan: 10. 07. 2010 @00:38:10
elizabeta
Gost

ovako ..1.osim garantnog pisma trebala bi imati potvrdu poslodavca o stalnom radnom odnosu i veličini plače te slobodnim danima..to sve na papir sa štambiljom i potpismo2. trebala bi imat potvrdu iz banke kako posjeduješ novaca u njoj,3. trebala bi imat putno zdravstveno osiguranje,4.trebala bi imat nešto pokretnine,ili nekretnine na sebi..i tako garantiraš da ćeš se vratiti...a ako si stundent onda potvrde od škole,indeks..

Dodan: 10. 07. 2010 @00:42:08
elizabeta
Gost

pitaj neku firmu bilo koga da ti napiše papir da radiš kod njih i da imaš pravo na godišnji odmor ..lupe ti štambilj i to je to, posudi novaca stavi u banku ,traži od banke potvrdu u usa valuti i za 2 dana izvadi novac i vrati čovijeku,,,napravi putno osiguranje ,,,

Dodan: 19. 07. 2010 @14:00:01
gia
Gost

Jel mi mozes reci preko koje agencije si se prijavio i malo vise detalja o tome, u vrlo sam slicnoj situaciji, nedavno diplomirala i htjela bi probat otici u usa na taj nacin, ali jos sam u fazi istrazivanja, tnx

Dodan: 23. 07. 2010 @17:27:57
tijana
Gost

tomislave,

i mene zanima koja je to agencija. i ja bi isla u usa raditi mozes pisati na mail tiana_suk@yahoo.co.uk.

Dodan: 11. 08. 2010 @10:01:21
Ivona
Gost

Bok ljudi.

Ja sam bila prije godinu dana u NY-u turisticki. Frendica i ja smo is spakirali tonu papira..potvrda o zaposlenju, studentu, racunu, garantno pismo bla bla.

Toliko sam se bojala ali za nista. Bilo je prelagano i cak su mi vratili neke papire jer je bilo nepotrebno. Frendica koja je vec diplomirala je dobila Visu na 5 godina, ja jos nisam zavrsila sa faxom i meni su odobrili na godinu dana.

To mi jos nije jasno jer smo imale identicne papire. Ja mislim da su njoj mozda odobrili na 5 godine jer je diplomirala?? Ne kuzim. Ja sam dobila samo turisticku visu a ona i poslovnu.

Uglavnom ne trebate se bojati. Bitno je samo da na salteru nakon sto predate sve papire kazete dovoljno dobre razloge zasto idete i obavezno kazete da se namjeravate vratiti u HRV.

Sretno!

Ivona

Dodan: 13. 08. 2010 @15:24:16
avi
Gost

TOMISLAVE!!!

I ja bi htjela znati  koja je to agencija,koliko si cekao da ti nadju posao, koji faks si zavrsio....Ja isto planiram ici.....

Dodan: 03. 09. 2010 @15:03:22
Munja
Gost

e ljudi...!

par pitanja....trebala bi ić u Arizonu 1.12...do 1.2...tako nekako

koja je procedura? šta da kažem da mi napišu u garantnom pismu?

jel mi na vrime da radim vizu??

neznon ništaaa...

Dodan: 09. 09. 2010 @17:24:03
gostic
Gost

sve sto vam treba pise na njihovim stranicama,

ako ste student za turisticku vizu trebate:

potvrdu o novcu na racunu

potvrdu s fakulteta

indeks

upatit iznos koji traže u banci

sliku 

i ispunit online formular koji traže i isprintat ga i ponesti sa sobom

mislim da je to sve...mi prosle godine dobile turisticku na 10 godina, nikakvih problema nije bilo

UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.
Dijelite s drugima: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

sve sto vam treba pise na njih
Hej, mogu ti samo reci da oso
a gle uc u canadu ces moc a po
ma nisam ni mislio na tekući.
moras imati valjanau kreditn k
pozdrav! A, nije ti to ni&sca
Hvala lutz! Samo me jo&scaron
Poštovanje Imam 25 g.
Poštovanje Imam 25 g.
ne, nebu ti nitko dao posao na
Evo ovako, već neko vrijeme r
ako zna netko da se tazi pizza
e ljudi...! par pitanja....tr
pa neka to gospoda u agenciji
Trebala bih putovati za Austra
Kako do ISIC iskaznice?

Budi informiran i prijavi se na mailing listu:

STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45

Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

17.09.2010
10.10.2010
Sve ulaznice »

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com