Studentska putnička agencija STA Zagreb
Putnički forumArhiv posljednih novosti.Pratite nas na  TwitterjuNaruči se za putničke RSS obavijesti
Forum
Biti volonter u Africi
Dodan: 23. 10. 2007 @09:15:36
Tina
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTIV
Glasova: 0
Da li biste ikad išli volontirati u Afriku? Za sve koje zanima odlazak u Afriku kao volontera i pomaganje ultra siromašnim ljudima i djeci, ovo je stranica puna volonterskih poslova za odlazak u Afriku i druge siromašne zemlje. -svatko dobre volje se može javiti na oglase njihove. http://www.idealist.org/if/h Tu možete naći poslova do mile volje! Ima ih preko 10 tisuća za volontere. Svih mogućih vrsta, od učenja siromašne i napuštene djece, do spašavanja životinja u dalekoj Amazoni. Što god. Neki programi su potpuno besplatni, a neki se nešto malo naplaćuju, budući nema nikog tko bi financirao vaš boravak tamo. Što se tiče mene, ja sam si izabrala posao sa kojim ću sama sebe uzdržavati i usput raditi kao volonter. To su ipak najsiromašnije zemlje i ne očekujem da mi nešto plaćaju još.
Re: Biti volonter u Africi
Dodan: 23. 10. 2007 @11:23:58
sandra
Gost
daj neki kontakt mail ostavi da se čujemo oko ovoga. ja sam zainteresirana.
Dodan: 23. 10. 2007 @11:27:37
davor
Gost
ajd fala bogu da ima i ovakvih ljudi kod nas... kaj bi isli, jel imam kaj u 12mj.. budem pogledo na stranici... a kad bi vi isle.....sretno
Dodan: 23. 10. 2007 @15:19:39
danijela
Gost
ej ja sam zainteresirana.... bi li mi mogla poslati neke osnovne inf na mail lelakov@gmail.com hvala
Dodan: 23. 10. 2007 @17:36:21
lani
Gost
bi i ja :)ostavi mail ili skype ako imas ili msn pa se cujemo ... znam za tu web stranicu od prije ali neznam nikog tko je dobio posao/volontiranje preko toga...
Dodan: 24. 10. 2007 @13:58:18
kay
Gost

ei....prva liga mi se ovo cini. samo, jel' to oni odredjuju kad treba ic tamo ? ili ti odlucis?

Dodan: 25. 10. 2007 @15:52:33
roooooooooooooc
Gost
eeejjj..i ja sam zainteresiran.. volio bi ici u afriku da pomognem ali i da vidim africku netaknutu prirodu...
Dodan: 25. 10. 2007 @16:01:58
Tina
Gost
Ja idem tek druge godine, kad zaradim neke pare da mogu tamo ići.
Dodan: 25. 10. 2007 @19:52:58
anitee
Gost
Konačno neka konkretna adresa,ja sam bila turisticki prosle godine, ali i na licu mjesta je bilo tesko dobiti neke suvisle informacije o volontiranju. Jel netko probao preko ovih, koliko je pouzdano? Ja svakako idem nazad, privatno ili preko organizacije, ovo drugo bi ipak bilo puno jednostavnije...
Dodan: 26. 10. 2007 @22:06:10
Tina
Gost
Ovako.. Ja se nadam da ću uspjeti zaraditi 10 tisuća kuna potrebnih da odem u Afriku. Ako to ne uspijem zaraditi, na žalost ću morati odustati. Zato se nadam da ću u tome uspjeti. 10 tisuća je najjeftinije što mogu proći tamo, tako da ono.. Ali, da ovisi o meni otišla bi odmah, ali što ću kad su pare problem. Znate i sami da nema posla kod nas, a roditelji mislim da neće imati sumu od 10 tisuća da plate. Fakat žalosno što nema nekih organizacija, koje bi financirale ljude koji žele ići tamo. To je sramotno. Normalno da u Hrvatskoj mi nitko ne bi dao 10 tisuća da odem tamo volontirati, tako da moram to sama zaraditi, a to mi fakat nije lako, u ovoj situaciji. Dao Bog da uspijem!
Dodan: 28. 10. 2007 @10:47:52
........
Gost
sretno ti bilo... i ja zelim tamo....začjubio sam se u Afriku i njene boje,mirise....... i zelim pomoci....... odmah bi otišao tamo...al problem je novac isto.....
Preporučite mi dobrog poslodavca u NYC ili San Franciscu(CCUSA)
Dodan: 28. 10. 2007 @21:52:51
Marko M.
Gost

Dragi pustolovci,

ja sam inače radio u Grand Canyonu putem placement opcije, bilo mi je super, i sve mi je poznato o work experinence programu!

Molimo bih one koji mogu pomoći, najviše vas, polaznike programa 2007., da li bi mi mogli preporučiti nekog poslodavca u NYC, San Franciscu,ili nekom trećem gradu, koji je plaćao ok satnice i tko je, najvažnije, pouzdan poslodavac što se tiče nas, j1 studenata?

Ako ima dobrih ljudi koji mogu pomoći, možete mi se također javiti na mail: maramarinic@gmail.com

Dodan: 28. 10. 2007 @21:57:59
Marko M.
Gost

Ne gledajte ovaj post, skroz sam se zeznio, otvorio sam novu temu!

Dodan: 23. 11. 2007 @14:06:19
Antonela
Gost

Hej, vidjela sam tvoj post na forumu i htjela bih saznati više o tome. Moj prijatelj i ja bismo htjeli otići volontirati u Indiji u Darm Shalu ili možda negdje u Aziju...

Ako imaš kakve informacije ili znaš nekoga tko to organizira, molim te da mi javiš na mail: antonelaz@gmail.com

Pozz,

Antonela

Dodan: 26. 11. 2007 @14:14:01
Maja
Gost

da li netko razmislja o volontiranju u Nepal..karta je do 4000kn..tam je sve skoro bagatela(smjestaj,hrana)..

Ili mozda u Indiju, Kambodzu?

Dodan: 01. 12. 2007 @15:13:09
yfwu
Gost
mene samo zanima da li su ove idealist.org stranice autentične, jer 100% ima prevara negdje i u tom volontiranju..ono platiš par some € i više nikad ne vidiš niti čuješ za te pare.
Dodan: 10. 12. 2007 @20:26:34
Toni
Gost
e ovako, ja vec namjeravam duze vremena na odlazak u afriku, ali preko katolickih misija, jer oni sve "osiguraju"...tako da...rado cu provjeriti ovu stranicu...hvala
Dodan: 10. 12. 2007 @23:52:53
Natasa
Gost

ZAKON!!! upravo o tome i ja razmisljam neko vrijeme! skype: tomorrow285

molim da mi se javite koji ste zainteresirani oko razgovora, dogovora, info i slicno!

Dodan: 13. 12. 2007 @13:46:25
Nea
Gost
I mene zanima volontiranje u Africi ili tako nekim zemljama,samo nisam dovoljno hrabra da sama otiđem tamo samo tako,pa me zanima ima li neka konkretna organizacija ili sl. koja traži volontere?
Dodan: 29. 12. 2007 @16:46:57
maxy
Gost
e ja bih isao bilo gdje (ozbiljno govorim) ali mi je bitno da se ne placaju bjesne cifre tako da je volontiranje naj opcija ali moze i avantura do irske pokusat radit na crnjaka ako ima tko za tako sta? gmario22@yahoo.com
Dodan: 29. 12. 2007 @17:28:58
candide
Gost
duze vec si mislim kak bi to u redu bilo, al me zanima jel postoji koja takava zemlja na cijem se ulasku ne moram cijepit protiv svih tih cuda i bolestina??!!!"#$%&/(%
Dodan: 07. 04. 2008 @17:29:19
TheSpy
Gost
Ja ovdje nista ne kuzim :( ali bih postavila konkretno pitanje i zamolila za odgovor: dakle, postoji li "neko" ko vas salje tamo, agencija ili slicno tome? npr. ja cu platiti put ali da mi tamo bude obezbjedjen smjestaj i hrana i da radim odnosno volontiram i pomazem tamo...besplatno...kada bi postojalo nesto ovako kako sam opisala iste sekunde bih isla :) et' zna li neko???
Dodan: 04. 08. 2008 @17:33:09
eeeh
Gost
e da.. to i mene zanima...
Dodan: 05. 08. 2008 @01:14:03
annnn
Gost
ima neka agencija. ja isto planiram ic volontirat s frendicom. ona me je i malo upoznala s tim programima. ugl, vcz ( volonterski centar zagreb ) ima te kampove po vani di ti sebi placas samo kartu i ono sto ces tamo potrosit bez placanja basnoslovnih iznosa za program.
Dodan: 03. 12. 2008 @20:01:08
GORAN
Gost

IMA LI

Dodan: 03. 12. 2008 @20:05:20
GORAN
Gost
Ima li netko tko je volontirao u Africi, tko može dati informacije iz prve ruke?
Dodan: 04. 12. 2008 @20:03:50
EXPLORER
Gost

Ljudi molim vas ne pisite nebuloze...PITANJE JE JELI IMA NETKO KO JE VOLONTIRAO U AFRICI ILI U NEKOJ DRUGOJ ZEMLJI???? Ovdje se samo nalaze vjesti kako bi neko isao sa curom, prijateljicom itd. Molim vas jel netko moze odgovorit na pitanje koje sam napisao velikim slovima...I reci kakva su iskustva...web stranice mogu naci i procitati sam...

Dodan: 11. 04. 2009 @17:46:01
bok
Gost

za Explorera. Nije bitno da li je netko isao ili ne. Bitno je da li zelis ti ici ili ne. / tipkovnica mi vise uopce ne radi, za one koji ne kuze sta pisem.

Ja mislim da nije velika svota dati 10 tisuca kuna ili nesto, pa da covjek tamo bude mjesecima. Isplati se i vise nego zivot u Hrvatskoj, a takvo jedno iskustvo rada i pomaganja u Africi sigurno jako oplemenjuje. Ono sto meni nije jasno je da sto covjek koji nije na primjer medicinska sestra ili doktor, moze tamo raditi? Jedino eventualno poducavati engleski, ali za to ga ipak mora dobro znati da bi se time bavio. Ok, dobro je i prenositi tamo znanje na djecu, ali, ipak moras biti obrazovan i dobro znati engleski. Inace ne znam sto bi covjek mogao drugo raditi. Postoji i mogucnost odlaska u Rusiju, pomaganja nezbrinutoj djeci i to sam takodjer nasla na jednoj engleskoj stranici za posao.

Dodan: 11. 04. 2009 @18:03:11
bok
Gost

Ja sam na ovoj stranici idealist nasla sad neke poslove koje bi mogla otici. Uplatis na primjer 600 dolara i dobijes tamo placeno mjesec dana u Africi da volontiras. Nije lose. Otici malo tamo dolje i pomagati. Jedino, avionska karta do tamo je sigurno pravo bogatstvo.

Dodan: 11. 04. 2009 @18:07:14
bok
Gost
E ovako. Netko je tu pitao da, sto da mu se desi da da novce i da ih vise nikad ne vidi. Na oglasu vezano za posao tamo pise da novce dajete kada dodjete tamo, a ne preko interneta. Preko interneta se novci nikako ne daju. Onda je to vjerojatno neka muljaza.
Dodan: 19. 06. 2009 @01:47:41
tanja
Gost

ako mozes da mi kazes koliko treba da ostanemo u africi kao volonteri? Ja bih volela da pomognem tom narodu jer su to ljudi koji stvarno nista nisu zgresili imaju tako bogatu zemlju, koji im drugi otimaju. U svojoj zemlji nemaju ni slobudu a zemlja je toliko bogata zato svi zele da je uzmu od naroda koji je u toj bedi a ne zasluzuje taj zivot

Ja sam radila na cruse line i upoznala sam ljude iz afrike i znam od prilike da bas i nije tako bezbedno ali dobro jedan je zivot ovde kod nas se ljudi ne znaju sta znaci zivot

Molim te ako si u mogucnosti da mi odgovoris kada bi trebali da odemo i koje od prilike poslove bi trebali da radimo?

Unapred zahvalna

Dodan: 28. 08. 2009 @15:35:41
tijana
Gost

ja sam isla volontirati u keniju i bila tamo 5 mjeseci. i sve sam na svoju ruku organizirala. provela predivno vrijeme s odlicnim ljudima. ne morate potrositi 10000 kn na neke agencije. platila sam povratku kartu prek londona do nairobija 5000kn i bila u Watoto wa Baraka Orphanage koji vodi Geoffrey Ngundu. Tjedno platis 90 dolara i imas hranu i smjestaj. evo i sajta http://africanorphanage.wordpress.com/ njemu se javite i samo kazete od kad do kad zelite bit i on vidi jel ima mjesta. kad sam ja bila, bilo nas je 9. vecinom ameri al nam je bilo ooodlicno. i sto je najbolje, geoff vas pokupi na aerodromu i odveze do sirotista. ma mila majka!

Dodan: 19. 10. 2009 @10:47:26
Svenko
Gost
imam jedno pitanje..u 5. mj zavrsit cu srednju i uistinu bih volio volontirati u africi..-zanima me postoje li neka ogranicenja tipa godiste,strucna sprema i sl isto tako molio bih ako netko zna konkretno neku organizaciju koja organizira volonterski rad i novaci volontere.. hvala
Dodan: 19. 10. 2009 @10:49:09
Svenko
Gost
jahislove@live.com moj mail :}
Dodan: 25. 01. 2010 @02:20:49
Katarina
Gost

boook ljudi...

zainteresirana sam za volontiranje..svejedno je za destinaciju..Afrika..Azija..ali nemam puno informacija o tome..ali sad cu malo truda uloziti pa da saznam sto vise..a i ne bih bas voljela otici nekamo sama..ukoliko je itko zainteresiran molim lijepo da mi se javi preko maila :)) hvala :)

katarina0303@live.com

Dodan: 25. 02. 2010 @19:40:03
beebee
Gost

hej,

zanima me ovaj orphanage u africi gdje si volontirala, voljela bi čuti još neke informacije, javi se, moj mail lucyflower2@yahoo.com

Dodan: 25. 02. 2010 @19:41:35
beebee
Gost
za tijanu :-))
UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.
Dijelite s drugima: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Hello everybody, Zanima me gd
da i ne, rusima viza nije potr
ja sam bila u finskoj lani 2 d
Uskoro idemo na krstarenje Cos
Hej,veliki pozdrav svima Plan
MOJ BROJ JE 00385915249921.TOM
IMAM 30 GODINA I ISKUSTVA U KU
GOSPODO.HITNO MI TRBA POSEL KU
POzdrav, vidjela sam tvoj pos
jel ste putovali u regenscy re
tomislave, i mene zanima koja
Puno puno ti hvala. Puno si mi
Gdje je meni najbliža STA poslovnica?

Budi informiran i prijavi se na mailing listu:

STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45

Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com