Koliko je meni poznato postoji H2-B viza na koju možeš raditi, ali kod nas nema agencije koja zastupa takav program pa nisam sigurna da bi ti to u ambasadi odobrili. Možeš ići na J-1 vizu bez obzira na studentski status , ali si moraš pronaći poslodavca u Americi koji će ti omogućiti papire za internship, a kod nas ima agencija koja posreduje pri takvom načinu zapošljavanja.
Dobro si čula, nije lako dobiti ukoliko nemaš stalan posao jer se boje da ćeš ostati tamo nakon isteka vize
ako budes se sjetio pa posalji kako ti je to sve proslo ili kako je opcenito, jer sam se ja iducu godinu mislio prijaviti na to, hvala!
koliko ja zbnam hrvatima treba sponzortsvo za tur.vizu ali viza kosta 135$
Yo! Ovako... ja i momak namjeravamo posjetiti dogodine na zimu frenda u Californiju al nisam tocno sigurna sta trebam od dokumenata gore ponijeti? Kakva viza treba, kako je nabaviti i zasto su skuplje karte za iducu godinu? Ako budem gledala karte za godinu dana, hoce li onda biti jeftinije? Svaka kuna je bitna a Amerika nam je oboma neispunjeni san! BTW oboje smo punoljetni :)
Odi na stranicu http://www.state.gov/history/
i vidjeti ćeš da ti piše crnim slovima education and culture, potraži gdje ti piše Education USA i tamo ćeš naći sve informacije kako da dođeš do potrebnih formulara za vizu.
Koliko je meni poznato ako si primljena tamo na faks nećeš uopće imati frku oko papira, a u ambasadi moraju znati što ti točno treba, ali ako misliš ići prvo tamo pa se tek onda pokušati upisati na faks biti će ti malo teže jer tada ne ideš na studentsku vizu i procedura je puno kompliciranija, ali ako si već primljena kod njih na faks nećeš imati nikakvih problema dobiti papire.
turisticka viza kosata 100 dolara i to moras uplatiti prije odlaska na intervju. ja ju nisam dobila i spusila sam lovu. moras biti ili redovan student i imat potvrdu ili redovno zaposlen. + garantno pismo ili dokaz da imas dovoljno love da tamo boravis.
Pitanje za Vanju:
Kako si dobila turisticku vizu za US na dvije godine??
Sto si prilozila aplikaciji da bi ti vjerovali da ces se vratiti?
Zbunjuje me sto jedni pisu kako je tesko, gotovo nemoguce dobiti turisticku vizu za US, a drugi se onda jave s informacijom da su je dobili na nekoliko godina... U cemu je caka??
Hvala puno na svakoj informaciji.
Ako se ozenis za svog decka dobijes vizu kao njegov independant. Sa tom vizom ne mozes upisat fax ni radit.
Bas sam se vratila iz USA gdje imam decka koji je immigrant i ima working visa. Da bi dobila svoju working visu moram zavrsit barem jednu godinu njihovog fakulteta (u Sloveniji zavrsavam visoku skolu za organizaciju i management); npr. masters. Inace je tezko naci poslovodioca, koji ce te zaposlit sa srednjom skolom ili bachelorom jer ima dosta njihovih ljudi sa tom izobrazbom. A drugi problem je taj, da tebi firma za koju radis treba platit vise nego drugim radnicima koji imaju citizenship, da ne bi zaposljavali previse hispanaca i drugih imigranata koji bi radili za manje para. Preostane ti samo illegal job. Ne znam...ja sam veoma zabrinuta jer bi stvarno htijela otic gore zbog ljubavi a i zbog posla, ali nemam pojma kako, da to napravim. A sto se tice zelene karte...nista ove godine, ha? Navodno se je jedna senatorka zbunila, da ta green card lottery donosi teroriste u zemlju i sad razpravljaju o tom zakonu...pa cemo vidjet. Ako tko ima prave informacije za green card lottery neka me molim kontaktira: aisha_tyna@yahoo.com
| Ako se ozenis za svog decka dobijes vizu kao njegov independant. Sa tom vizom ne mozes upisat fax ni radit. Bas sam se vratila iz USA gdje imam decka koji je immigrant i ima working visa. Da bi dobila svoju working visu moram zavrsit barem jednu godinu njihovog fakulteta (u Sloveniji zavrsavam visoku skolu za organizaciju i management); npr. masters. Inace je tezko naci poslovodioca, koji ce te zaposlit sa srednjom skolom ili bachelorom jer ima dosta njihovih ljudi sa tom izobrazbom. A drugi problem je taj, da tebi firma za koju radis treba platit vise nego drugim radnicima koji imaju citizenship, da ne bi zaposljavali previse hispanaca i drugih imigranata koji bi radili za manje para. Preostane ti samo illegal job. Ne znam...ja sam veoma zabrinuta jer bi stvarno htijela otic gore zbog ljubavi a i zbog posla, ali nemam pojma kako, da to napravim. A sto se tice zelene karte...nista ove godine, ha? Navodno se je jedna senatorka zbunila, da ta green card lottery donosi teroriste u zemlju i sad razpravljaju o tom zakonu...pa cemo vidjet. Ako tko ima prave informacije za green card lottery neka me molim kontaktira: aisha_tyna@yahoo.com |
| Dodan: 05. 09. 2006 @11:10:01 |
ja sam kažnjen za djelo razbojništvo!tu sam kaznu odslužio 2005 god u 5 mjesecu!osuđen sam bez dokaza!dali ja iduće god 2007 mogu dobiti vizu za ameriku jer trebam tamo živjeti kod žene koja je američki građanin i rođena je tamo koja garantira za mene!mail mi je latini2005@yahoo.it molim da mi odgovorite što mi sve treba jer sam jako ugrožen
Imam pitanje
Ovako u putovnici imam zaljepljenu radnu vizu za usa od prosle godine koja je trajala 4+1 mjesec =5 mjeseci koju sam dobila preko ccusa agencije. Ona vise ne vrijedi.
Ovo ljeto zelim traziti turisticku vizu koja se izaje na 10 godina.Pa me zaima dali mogu imati problema u vezi s trazenjem turisticke vize s obzirom na radnu od prosle godine ?? Zelim reci hoce li misliti da idem radit ne crno pa mi ju nece odobrit ?? ako netko ima slicnih iskustava neka mi se javi ..
p.s redovna sam studentica sa svim studdenskim pravima..
PROCITALA SAM U JEDNOJ OD OVIH PORUKA DA U AMERIKU MOZES OTICI S TURISTICKOM VIZOM A ONDA GORE NACI POSAO I PROMIJENITI STATUS...I ZNACI TO JE TO NADJEM POSAO PROMIJENIM STATUS I GORE OSTANEM JESAM LI DOBRO RAZUMJELA...AKO MI ITKO MOZE ODGOVORITI NA OVO UNAPRIJED SE ZAHVALJUJEM
gle moj brat je tako isao sa turistickom visom nasao je siguran posao gdje su ga uredno prijavili da je zaposlen, tako jedino mozes ostati sa turistickom visom, onda samo moras biti prijavljen 4-6 godina i dobivas green card.
Pitanje za Renatu ! (naravno)
odradio sam par ugovora na brodu,imam c1d i b2 obe na 5 god..e sad bi sljedeci korak bio imat tlo pod nogama xD
h2b visa,da li ima agencija ili organizacija u hrvatskoj preko koje bi se to moglo ostvariti?
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00