Studentska putnička agencija STA Zagreb
Putnički forumArhiv posljednih novosti.Pratite nas na  TwitterjuNaruči se za putničke RSS obavijesti
Forum
Viza za USA
Dodan: 02. 05. 2005 @10:03:20
nino
Gost
Glasajte ZA Glasajte PROTIV
Glasova: 0
Nisam više student koju mi je radnu vizu najlakše dobit ako takva postoji? zahvaljujem unaprjed
Re: Viza za USA
Dodan: 03. 05. 2005 @16:20:17
Renata
Gost

Koliko je meni poznato postoji H2-B viza na koju možeš raditi, ali kod nas nema agencije koja zastupa takav program pa nisam sigurna da bi ti to u ambasadi odobrili. Možeš ići na J-1 vizu bez obzira na studentski status , ali si moraš pronaći poslodavca u Americi koji će ti omogućiti papire za internship, a kod nas ima agencija koja posreduje pri takvom načinu zapošljavanja.

Viza za Usa
Dodan: 04. 05. 2005 @15:53:01
Ivana
Gost
Čula sam da nije lako dobiti turističku vizu za USA ako sam već diplomirala?! Ako netko zna šta o tome, bila bih zahvalna da mi odgovori!Hvala
Dodan: 04. 05. 2005 @16:42:10
Renata
Gost

Dobro si čula, nije lako dobiti ukoliko nemaš stalan posao jer se boje da ćeš ostati tamo nakon isteka vize

Dodan: 08. 05. 2005 @11:57:00
nino
Gost
A reci mi koja je to agencija preko koje možeš dobiti J-1 visu imaju li svoju web starnicu,broj telefona?
Dodan: 09. 05. 2005 @11:11:53
Renata
Gost
Web stranica je www.jettservice.hr , broj telefona 051/344242 , pogledaj i na stranicu www.amcenthr.com pa ćeš tamo pronaći sve informacije
Dodan: 10. 05. 2005 @10:26:25
nino
Gost
Renata hvala ti na informacijama
Dodan: 10. 05. 2005 @13:45:51
slovenac
Gost
ja sad idem u ameriku da radim preko j1 vize ali u sloveniji dobio sam j1 vizu za 5 godina tako ne znam sada kad dobijem jos jednu vizu 18 mjeseci za internship .da li uopste da zamolim za novu j1 vizu kad ova traja vec 5 godina imas na san diego internship mnogo ljudi koji te ci dati j1 za 18 mjeseci a kosta samo 2500$.moj email:fiji_suva@hotmail.com
Dodan: 17. 05. 2005 @14:11:08
dario
Gost

ako budes se sjetio pa posalji kako ti je to sve proslo ili kako je opcenito, jer sam se ja iducu godinu mislio prijaviti na to, hvala!

Dodan: 18. 05. 2005 @05:04:44
boris
Gost
pa samo se prijavi na sta dobijes papire i ides to je sve kao da b isao u trgovinu po mlijeko ja sam vec 4 godinu
Dodan: 19. 05. 2005 @19:10:07
Hrvoje
Gost
Slucajno sam naisao na tvoje pitanje. Milsim da ce ti biti problematicno dobiti vizu. Prvo moras naci neki posao u SAD-u ili najbolje da ides tamo na turistickoj vizi, nadjes posao i onda promijenis status.
Dodan: 20. 05. 2005 @20:15:50
Hana
Gost
Renata te je dobro uputila, javi se u AmCent u Rijeci, oni ti imaju programe za H-2B vizu. Telefon im je 051/212173, samo ne znam kako rade, probaj više puta.
Dodan: 21. 05. 2005 @13:08:38
Ivana
Gost
Ja sam čula da AmCent posreduje za internship i dobivanje J1 vize, ali nisam znala da imaju program odlaska na rad putem H-2B vize, je li to sigurno?
Dodan: 21. 05. 2005 @23:32:38
Hana
Gost
Sigurno imaju, ja sam pitala.
Dodan: 30. 05. 2005 @12:31:15
ivo
Gost
da li itko zna cijenu turističke vize za ameriku?
Dodan: 31. 05. 2005 @23:16:55
BORIS
Gost

koliko ja zbnam hrvatima treba sponzortsvo za tur.vizu ali viza kosta 135$

Dodan: 02. 06. 2005 @23:45:57
Tea
Gost

Yo! Ovako... ja i momak namjeravamo posjetiti dogodine na zimu frenda u Californiju al nisam tocno sigurna sta trebam od dokumenata gore ponijeti? Kakva viza treba, kako je nabaviti i zasto su skuplje karte za iducu godinu? Ako budem gledala karte za godinu dana, hoce li onda biti jeftinije? Svaka kuna je bitna a Amerika nam je oboma neispunjeni san! BTW oboje smo punoljetni :)

Dodan: 05. 06. 2005 @22:47:41
karolina
Gost
mene zanima nesto; buduci da vidim da se Renata kuzi u sve to postavljam oitanje njoj, a naravno i svima koji bi mi mogli pomoci. moj problem je ovakav: ja bi trebala sljedece godine na fax i planiram otic gore kod ujaka, bila sam u americkom veleposlanstvu i oni vele da ja trebam najprije uplatiti 600 kn da bi oni uopce pokrenuli taj neki postupak, a to da li cu ja dobiti vizu ili ne, njih ne zanima, kao ni to da ce mi vratit pare. kako mi je najlakse doc do te vize i koje formulare, uputnice, isplatnice i sl. trebam za sve to??
Dodan: 10. 06. 2005 @21:41:47
Renata
Gost

Odi na stranicu http://www.state.gov/history/

i vidjeti ćeš da ti piše crnim slovima education and culture, potraži gdje ti piše Education USA i tamo ćeš naći sve informacije kako da dođeš do potrebnih formulara za vizu.

Koliko je meni poznato ako si primljena tamo na faks nećeš uopće imati frku oko papira, a u ambasadi moraju znati što ti točno treba, ali ako misliš ići prvo tamo pa se tek onda pokušati upisati na faks biti će ti malo teže jer tada ne ideš na studentsku vizu i procedura je puno kompliciranija, ali ako si već primljena kod njih na faks nećeš imati nikakvih problema dobiti papire.

Dodan: 28. 09. 2005 @23:57:02
vanja
Gost
haj,ja sam dobila turisticku vizu za amrriku na dvije god. da mogi ulaziti i izlaziti iz usa. koliko hocu ,a ovaj put na granici su mi dali boravak na sest mjeseci pa da opet moram preci granicu ili sl. ja bih voljela ovdje i raditi ,ali kako u slucaju da nadem posao dodem do radne vize! bilo bi super kada bi neko znao konkretan odgovor i kome bih se mogla obratiti! hvala!!!!
Dodan: 29. 11. 2005 @12:29:53
kety
Gost
najvise vam znaju cure u CCUSA, rade J1 i H2b. www.ccusa.com 051 213 203
Dodan: 24. 02. 2006 @18:50:16
toni
Gost
zanima me kako bi ja mogao dobit vizu za SAD.Imam prijaelja tamo koji bi mi lako nasao posao i poslao garantno pismo(ako je potrebno),ali je problem sto nemam stalni posao i nista na sebi(npr.stan islicno),jer sam cuo i to traze.
Dodan: 28. 02. 2006 @07:47:38
s.
Gost

turisticka viza kosata 100 dolara i to moras uplatiti prije odlaska na intervju. ja ju nisam dobila i spusila sam lovu. moras biti ili redovan student i imat potvrdu ili redovno zaposlen. + garantno pismo ili dokaz da imas dovoljno love da tamo boravis.

Dodan: 09. 05. 2006 @12:45:27
jura
Gost
ako si u mogucnosti da ti starci prepisu koju imovinu na tvoje ime bilo bi dobro jer tu ti se stvara velika mogucnost dobitka vize za turisticki odmor u USA trebala bi sto prije naci stalni poso da u ambasadi vide da imas radi cega se vratit u hrvatsku ubiti sve se svodi na to da oni vide da se ti radi neceg imas vratit a kad dodes u USA lako napravis zelenu kartu.
Dodan: 11. 05. 2006 @22:06:25
tomo
Gost
pitanje za juru.pod uslovom da dobijem turisticku vizu na koji sistem mogu doci do zelene karte
Dodan: 14. 05. 2006 @20:54:39
Jurica Krnčević
Gost
Dodan: 15. 05. 2006 @20:44:44
ivan
Gost
igrac onaj loto na netu , pa ak te izvuku...imas green card
Dodan: 22. 08. 2006 @14:56:08
Anci
Gost
Moj decko je u Americi na dokrotaru. Dobio je studentsku vizu za boravak tamo na 4.g.. Ukoliko bi se mi ozenili, da li ja onda kao njegova zena mogu dobiti vizu i biti tamo dok i on?
Dodan: 30. 08. 2006 @22:13:05
Tea
Gost

Pitanje za Vanju:

Kako si dobila turisticku vizu za US na dvije godine??

Sto si prilozila aplikaciji da bi ti vjerovali da ces se vratiti?

Zbunjuje me sto jedni pisu kako je tesko, gotovo nemoguce dobiti turisticku vizu za US, a drugi se onda jave s informacijom da su je dobili na nekoliko godina... U cemu je caka??

Hvala puno na svakoj informaciji.

Dodan: 05. 09. 2006 @11:10:01
shaania
Gost

Ako se ozenis za svog decka dobijes vizu kao njegov independant. Sa tom vizom ne mozes upisat fax ni radit.

Bas sam se vratila iz USA gdje imam decka koji je immigrant i ima working visa. Da bi dobila svoju working visu moram zavrsit barem jednu godinu njihovog fakulteta (u Sloveniji zavrsavam visoku skolu za organizaciju i management); npr. masters. Inace je tezko naci poslovodioca, koji ce te zaposlit sa srednjom skolom ili bachelorom jer ima dosta njihovih ljudi sa tom izobrazbom. A drugi problem je taj, da tebi firma za koju radis treba platit vise nego drugim radnicima koji imaju citizenship, da ne bi zaposljavali previse hispanaca i drugih imigranata koji bi radili za manje para. Preostane ti samo illegal job. Ne znam...ja sam veoma zabrinuta jer bi stvarno htijela otic gore zbog ljubavi a i zbog posla, ali nemam pojma kako, da to napravim. A sto se tice zelene karte...nista ove godine, ha? Navodno se je jedna senatorka zbunila, da ta green card lottery donosi teroriste u zemlju i sad razpravljaju o tom zakonu...pa cemo vidjet. Ako tko ima prave informacije za green card lottery neka me molim kontaktira: aisha_tyna@yahoo.com

Dodan: 05. 09. 2006 @11:10:56
shaania24
Gost

Ako se ozenis za svog decka dobijes vizu kao njegov independant. Sa tom vizom ne mozes upisat fax ni radit.

Bas sam se vratila iz USA gdje imam decka koji je immigrant i ima working visa. Da bi dobila svoju working visu moram zavrsit barem jednu godinu njihovog fakulteta (u Sloveniji zavrsavam visoku skolu za organizaciju i management); npr. masters. Inace je tezko naci poslovodioca, koji ce te zaposlit sa srednjom skolom ili bachelorom jer ima dosta njihovih ljudi sa tom izobrazbom. A drugi problem je taj, da tebi firma za koju radis treba platit vise nego drugim radnicima koji imaju citizenship, da ne bi zaposljavali previse hispanaca i drugih imigranata koji bi radili za manje para. Preostane ti samo illegal job. Ne znam...ja sam veoma zabrinuta jer bi stvarno htijela otic gore zbog ljubavi a i zbog posla, ali nemam pojma kako, da to napravim. A sto se tice zelene karte...nista ove godine, ha? Navodno se je jedna senatorka zbunila, da ta green card lottery donosi teroriste u zemlju i sad razpravljaju o tom zakonu...pa cemo vidjet. Ako tko ima prave informacije za green card lottery neka me molim kontaktira: aisha_tyna@yahoo.com

Dodan: 05. 09. 2006 @11:10:01
Dodan: 06. 09. 2006 @20:19:05
magdalena
Gost
ja sam studentica u Grazu,sad vec u trecem semestru,ali imam naravno hrvatsku putovnicu pa me zanima kako mogu dobiti putnicku vizu za SAD jer ne idem preko razmjene studenatanego idem tetki u Phoenix,Arizonu?Molim vas odgovorite
Dodan: 11. 09. 2006 @12:27:11
zdravko
Gost

ja sam kažnjen za djelo razbojništvo!tu sam kaznu odslužio 2005 god u 5 mjesecu!osuđen sam bez dokaza!dali ja iduće god 2007 mogu dobiti vizu za ameriku jer trebam tamo živjeti kod žene koja je američki građanin i rođena je tamo koja garantira za mene!mail mi je latini2005@yahoo.it molim da mi odgovorite što mi sve treba jer sam jako ugrožen

Dodan: 25. 04. 2009 @12:45:57
latini2
Gost
da,naravno da možeš ukoliko si tako jako ugrožen sigurno ti moraju odobriti vizu.imaš podršku od grupe latini 2. uz tebe smo ugroženi!!!!!!!!!!!!!
Dodan: 28. 02. 2010 @22:03:04
tina
Gost
ja sam imala sve dokumente,indeks.svi ispiti polozeni,1500 dolara na racunu,garantno pismo,i svu ostalu potrebnu dokumentaciju.al kad sam dosla na intervju samo su me pitali zasto zelim u USA,i dali imam rodbinu u Njemackoj,Austriji ili Svicarskoj....dokumentaciju mi nisu ni pogledali,a odbili me,iako nisu pregledali dokum.rekli su mi da nemam dovoljno dokaza da cu se vratit kad sam rekla da imam brata i strica u Austriji. pa me sad zanima kakve veze ima moja rodbina u Austriji sa mojim putovanjem za USA?????? I zasto su me odbili kad sam imala sve????Tko bi napustio faks,ako mu ide super???????
Dodan: 13. 05. 2010 @15:39:35
xoxo
Gost

Imam pitanje

Ovako u putovnici imam zaljepljenu radnu vizu za usa od prosle godine koja je trajala 4+1 mjesec =5 mjeseci koju sam dobila preko ccusa agencije. Ona vise ne vrijedi.

Ovo ljeto zelim traziti turisticku vizu koja se izaje na 10 godina.Pa me zaima dali mogu imati problema u vezi s trazenjem turisticke vize s obzirom na radnu od prosle godine ?? Zelim reci hoce li misliti da idem radit ne crno pa mi ju nece odobrit ?? ako netko ima slicnih iskustava neka mi se javi ..

p.s redovna sam studentica sa svim studdenskim pravima..

Dodan: 04. 06. 2010 @02:27:18
LANA
Gost

PROCITALA SAM U JEDNOJ OD OVIH PORUKA DA U AMERIKU MOZES OTICI S TURISTICKOM VIZOM A ONDA GORE NACI POSAO I PROMIJENITI STATUS...I ZNACI TO JE TO NADJEM POSAO PROMIJENIM STATUS I GORE OSTANEM JESAM LI DOBRO RAZUMJELA...AKO MI ITKO MOZE ODGOVORITI NA OVO UNAPRIJED SE ZAHVALJUJEM

Dodan: 23. 09. 2010 @07:31:00
zico
Gost

gle moj brat je tako isao sa turistickom visom nasao je siguran posao gdje su ga uredno prijavili da je zaposlen, tako jedino mozes ostati sa turistickom visom, onda samo moras biti prijavljen 4-6 godina i dobivas green card.

Dodan: 11. 10. 2010 @11:45:34
OneWayTicketPlz
Gost

Pitanje za Renatu ! (naravno)

odradio sam par ugovora na brodu,imam c1d i b2 obe na 5 god..e sad bi sljedeci korak bio imat tlo pod nogama xD

h2b visa,da li ima agencija ili organizacija u hrvatskoj preko koje bi se to moglo ostvariti?

UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.
Dijelite s drugima: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Budi informiran i prijavi se na mailing listu:

STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45

Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com