Pretraživanje foruma:
Tel.: 01/488 63 40 GSM: 099/ 488 63 40 Fax: 01/488 63 45 Radno vrijeme Od ponedjeljka do petka: 09:00-13:00 i 14:00-17:00
ForumForum » Radni programi » Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj
| Aupair-nrw.de Agenci - Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| Agentura Aupair-nrw.de Nudimo mogucnost svim zainteresovanim momcima i djevojkama da postanu Aupair (Babysitter) u SR Njemackoj na 1 godinu dana. Aupair ima besplatan smjestaj, ishranu,placen kurs Nejmackog jezika i dzeprac od 260€/mjesecno. Naravno Aupair ima 4 sedmice placenog godisnjeg odmora. Za vise informacija posjetite: www.aupair-nrw.de E-Mail.: info@aupair-nrw.de Tel.: 004922411201541 Ako ste zainteresovani aplicirajte besplatno odmah, online pod www.aupair-nrw.de Rubrika „Aplikacija“. Vasa agentura Aupair-nrw.de |
Dodan: 04. 05. 2007 @13:00:12
|
odgovori |
| minka - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| đeparac od 260 eura je čista bjeda! reci ti njima da se oni jave, kad se smisle dati neku normalnu cifru. ko bi još lud išao u tuđu obitelj, ko zna kakvu, čuvao njihovu balavu djecu, a da mu oni plate tu mizeriju? i još jedino što mu plaćaju je škola jezika, a to uglavnom dođe najviše tri tisuće kuna mjesečno, tak da ono.. to je plaćica takva da je to smješno.. ne bi se ja trudila..Njemci imaju para, a meni bu davali 260 eura! to nije ni za žvake! |
Dodan: 05. 05. 2007 @07:29:59
|
odgovori |
| vukovic - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| hahahahahah, da SR Njemacka. Pa to nisam vidio vec deset let. Kaj bumo skoro imali i DDR na listi? A ova Minka je cudo od zene. Ili vas svih jebe sa ovim forama i na svakom, ali SVAKOM forumu ili je totalka spaljena od Vrapca i opijata. Zena je CUDO!!!!! |
Dodan: 05. 05. 2007 @23:43:08
|
odgovori |
| MINKA - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| hvala na komplimentu prijatelju. malo se zahebavam sa budalama, nemam šta pametnije raditi.. a toliko koliko ja znam engleski nijedna od vas budala tu ne zna.. ;) |
Dodan: 07. 05. 2007 @01:15:03
|
odgovori |
| MINKA - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| SAMO se čudim kak jadnici tu postavljaju posve besmislena pitanja i trabunjaju gluposti i misle da BU ONI MENI NEŠTO pomogli ili da jesu. baš ja očekujem tu nešto od tih jadnika.. ne znaju niti hrvatski dobro, a kamoli engleski. jedino što su jako osjetljivi, to smrdi na kilometar. |
Dodan: 07. 05. 2007 @01:16:33
|
odgovori |
| zbilja ste pravi Hrvati. arogantni, umišljeni, isprazni, neurotični, zli i bahati.. svi odreda. Hrvata možeš na kilometar nasmrditi.. |
Dodan: 07. 05. 2007 @01:18:14
|
odgovori |
| zbilja sad kad čitam pretjerala sam sa uvredama. ispričavam se osjetljivim ušima! imam kratki fitilj.. |
Dodan: 07. 05. 2007 @01:39:33
|
odgovori |
| Aupair-nrw.de - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| Cijenjeni, nezelimo da Vas ometamo u Vasoj diskusiji. Zelimo samo da napisemo par dodatnih informacija o Aupair-progamu koji je cesto pogresno interpretiran. ------------------------------- Smisao ovoga programa je ucenje stranog jezika i tudje kulture. Naravno da su 260€ malo novca. Mi nazalost nemamo uticaja na visinu ovog novca, koji je odredjen od strane Ministarstva za Rad SR Njemacke (uzgred SR Njemacka je uredni naziv ove drzave, vise o tome: http://hr.wikipedia.org/wiki/Njema%C4%8Dka) ---------------------------------- Nezaboravite da sledece dobijate besplatno: - Ishrana - Stanovanje - 4 sedmice placenog godisnjeg odmora - Besplatan kurs Njemackog jezika - Besplatno zdravstveno osiguranje - Novo zivotno iskustvo (nadamo se pozitivno)! Ako se uzme u obzir, da stan od 30 m2 u SR Njemackoj kosta do 350€ mjesecno a za ishranu Vam je potrebno najmanje 150€, onda lako mozete da zakljucite da mjesecno dobijate ca.: 350€+150€+260€ =760€ +besplatan kurs koji dobijate +besplatno zdravstveno osiguranje itd. S postovanjem Agenutra Aupair-nrw.de |
Dodan: 13. 05. 2007 @14:46:30
|
odgovori |
| marija - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| Ja sam radila u Njemackoj kao Au-pair i bilo mi je super...bila sam u jednoj finoj familiji, sa kojom i danas imam kontakt i koju sam vec 2 puta posjecivala. 260 evra mi je bilo sasvim dovoljno, vratila sam se kuci sa oko 1000evra...Studiracu tamo i priznat mi je kurs Njemackog sto sam ga uradila tamo. ovo bi preporucila bi ovo svakome. |
Dodan: 14. 05. 2007 @10:43:54
|
odgovori |
| boban - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| i pomeni je ovo ok...ovdje se ponekad javljaju neki koji nemaju veze sa realnoscu...pa ko ce u Njemackoj nekog od nas zaposliti i dati nam 1000€ samo zato sto je Njemacka bogata zemlja??? Koja gluspost...pa ovdje u Hrvatskoj kad odbijes troskove za stan, ishranu itd. nemas vise od 200-300 evra za zivot! To je realnost prosjecne Hrvatske porodice... |
Dodan: 14. 05. 2007 @11:28:19
|
odgovori |
| ma, dobro nije to tako strašno loše. možda sam ja samo prestara baba da se u to uživljavam i budem zadovoljna sa tim.. imam već neke godine, a za dva tjedna i diplomu i nekako se nadam da se nisam školovala za 1600 kuna! samo se nadam.. a osim toga, osim što mi je teško ići opčenito van, ako već idem htjela bi bar zaraditi toliko da financiram nastavak svog školovanja, a znamo da su američki i britanski fakulteti puno skuplji od 260 eura. primjerica britanski fakultet dođe godina dana za ljude izvan EU 20 tisuća dolara, samo školarina i kako bi ja to mogla zaraditi sa babysitterstvom? nikako. ali, ko običan odlazak negdje, to nije tako strašno loše. ako ti naravno nisu ni na kraj pameti pare, već samo da budeš tamo i da nešto vidiš i da se makneš iz zagušljive Hrvatske onda je sjajno. Iako, može se i ovdje ići na kurs njemačkog, ako ćemo.. ali kužim o ćemu se radi.. meni je samo krivo, što netko tko završi kod nas faks, a znamo kakvi su naši fakulteti i koliko se studira ima jedinu mogućnost otići tamo da radi kao babysitter, za plaću koja je tri puta manja, od onog što ja smatram razumnim za moje ubitačno školovanje. |
Dodan: 14. 05. 2007 @17:18:42
|
odgovori |
| marija - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| Zdravo,ovaj progam i nije namjenjen za studente. Znaci ako si student nemozes biti istovremeno Aupair! On je samo namjenjen za osobe od 18-24 godine. Jedina prednost je da kasnije mozes lakse da dobijes studentsku vizu za Njemacku ili Austriju jer posznajes jezik. Inace svi zahtjevaju test jezika kao (TOEFL kod enlgelza i amerikanaca).AKo si student u Njemackoj mozes da radis ispod 15 stadi sedmicno ali ti je potrebna radna viza. |
Dodan: 15. 05. 2007 @12:49:10
|
odgovori |
| monika - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| Cao, ova agentura www.aupair-nrw.de nije losa kod njih je prijava itd. besplatna. Hrvatski Ferijalni Savez trazi za isti progam 500 Kuna!!!(http://www.hfhs.hr/page.php?lang=hr&page=vijesti&id=5) Mada nemaju nikakvog uticaja na program jer je on Njemacki. Znaci sanse su iste. Ovaj HFHS su pravi guljatori.... |
Dodan: 16. 05. 2007 @15:28:40
|
odgovori |
| to za mene ne vrijedi. ja sam ti stara babetina koja ima godina ko biblija. ko rječnik stranih riječi imam godina.. nisam ja mlada osoba od nekih 24. meni je 28 već i mogu biti mama nekima.. |
Dodan: 17. 05. 2007 @00:15:37
|
odgovori |
| nikolina - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| imas 28 g. i takvo ponasanje?!...i ti bi negdje?!nemam komentara:D |
Dodan: 19. 05. 2007 @12:12:40
|
odgovori |
| i ti ćeš jednom imati 28 godina! i to će ti doći prije nego što misliš! |
Dodan: 22. 05. 2007 @20:34:23
|
odgovori |
| majko-mila - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| minka, šta radiš ti ovdje? |
Dodan: 24. 08. 2007 @10:47:37
|
odgovori |
| Bila Au pair - Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
Bila sam jednu Godinu u Njemacko i nisam se nijedan trenutak pokajala. To mi je iskustvo za celi Zivot. Ostala sam kao Student zahvaljujuci mojoj Agenciji i Njemackoj Famili.Ja mogu samo reci iz iskustva da se treba paziti preko koje Agencije se ide, ja sam imala Srecu da sam nasla preko Prijateljice Agenciju koja je Clanica Au pair Society i RAL jer su oni uvjek pod Kontrolom. A jos najvazije Sefica prica nas, tako da Covek ima mogucnost ako malo govori Nemacki da se na nas sporezume. Za sve zainteresovane Kandidate mogu se javiti kod: www.aupair-agentur-stern.de Kod njih je Prijava bezplatna, jer uzimaju Proviziju od Familie. |
Dodan: 24. 09. 2007 @20:51:18
|
odgovori |
| Sneza - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
Nerazumem, zbog cega je HFHS guljator?? Mozda jel je Konkurencia za tebe?? Koliko ja znam oni suradjuju sa Serioznom Agenciom iz Nemacke, koja je Clanica u Nemackim Organizacijama sto Garantuje za svoj Program svima, a na tvome Sajtu, nisam nigde pronasla da si u Organizaciji u Nemackoj???Ja sam isla preko HFHS u Nemacku i mogu sve najbolje reci za njih i za Au pair Agenciju Stern!. Cao |
Dodan: 26. 09. 2007 @20:09:08
|
odgovori |
| Marija - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| Preporucujem aganturu www.aupair-nrw.de e-Mail: info@aupair-nrw.de. Uslovi su 18-24 g. starosti i poznavanje osnova njemackog jezika. Kod ove agenture mozes direktno da apliciras online. Ovdje je direktan link (treba ti slika): http://www.aupair-nrw.de/prog/index.php?option=com_dfcontact2&Itemid=37 |
Dodan: 06. 10. 2007 @13:22:14
|
odgovori |
| Za mene je bila Au pair Agentur Stern www.aupair-agentur-stern.de uvek prva i najbolja Agencija, koja se jako dobro brine o svojim Devojkama i Familiama i jos najvaznije sto svima garantuje!. |
Dodan: 30. 10. 2007 @15:23:57
|
odgovori |
| Amy - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
Meni se cini da tu svatko hvali svoju agenciju, sto je normalno:))ali mene zanimaju necija iskustva. Da li je sve bilo onako kako vam je obecano od strane agencije? Sta u slucaju da obitelj inzistira na ekstra satima, ne daje slobodan dan i ostale stvari koje nisu po dogovoru???Sta ako ih odbijes pa ti skresu ionako mizernu "placu"?? Inace svidja mi se ovaj program,ideja..dok god sam na pozitivnoj nuli i usput naucim jezik i malo proputujem..strava..ali sta kad obitelj posizdi s pretjeranim zahtjevima??:)) Ima li takav program i za ucenje spanjolskoj dakle u spanjolskoj?? |
Dodan: 30. 10. 2007 @15:32:29
|
odgovori |
| Cap Amu, Meni se cini da tu svatko hvali svoju agenciju, sto je normalno:))ali mene zanimaju necija iskustva. Da li je sve bilo onako kako vam je obecano od strane agencije? Sta u slucaju da obitelj inzistira na ekstra satima, ne daje slobodan dan i ostale stvari koje nisu po dogovoru???Sta ako ih odbijes pa ti skresu ionako mizernu "placu"?? Inace svidja mi se ovaj program,ideja..dok god sam na pozitivnoj nuli i usput naucim jezik i malo proputujem..strava..ali sta kad obitelj posizdi s pretjeranim zahtjevima??:)) Ima li takav program i za ucenje spanjolskoj dakle u spanjolskoj?? Ja mogu iz mog licnog iskustva da kazem, sta je agencija rekla , sve je bilo tako( cak jos bolje) Imala sam divnu familiu i divnu decu, sto i sad imam jos kontakt. Ja sam Au pair Agentur Stern dobila od moje prijateljice, koja je isla za nemacku. I mogu reci da nikad nisma pozalila ni jedan trenutak.Pre nego sto sam se prijavila gledala sam i druge agencije, koje nisu nigde clan i to mi nije bilo sigurno. Imala sam misljenje drugacije dok nisam Gdj.Silvanu upoznala(Vlasnica Agecije) ona je samnom porazgovarala ko da se neznam koliko godina znamo. Sve mi je objasnila sta su moje obaveze a sta od Familie, cak je moja Mama snjom razgovarala. A sto se tice ako se familia nepridrzava ugovora onda agencija intervenise,ja sam imala mogucnosti da sve vidim u cujem na sastancima , koje Agencija pravi redovno. bilo je devojaka sto su se zalile da su ponekad vise radile od 30 sati dnevno. to je sve notirala Gdj Silvana ili njenji radnici, posle kad smo se opet sastali onda je sve bilo ok.Ali moram isto reci da ima Devojaka koje misle da stignu u Nemacku i da im sve bude servirano i to je jako lose. Svaki se oso mora obaviti kao sto je u ugovoru predvidjeno. A za hitne slicajeve ima agencija 24 sata dostupne telefone, ukoliko se nesto desi. mislim da su dva drzavna i jedan od agencije ili obratno, sad nisam sigurna. Ukoliko se nesto desi Agencija nudi premestaj u drugu familiu. Sad cu ti malo napisati sta je moj posa bio: Ujutro ustati napraviti dorucak za decu, deca idu u 7.30 u skolu i dolaze u 16.00 sati. Od 7.30 do 9.00 pospremila sam nesto u Kuci ako je potrebno, u 9.30 isla sam na kurs jezika do 13.00 sati. stigne kuci odmorim se hihihi i nesto jedem ili ucim, u 16.00 stizu deca, onda nesto malo jedu sendvic i opet idu na balet,karate,plivanje itd. oko 18.00 dolazi familia onda zajedno pravimo veceru ili ja sam vec napravila, sve zavisi po dogovoru. svi zajedno veceramo ja pospremim sto i kuhinju onda je odprilike 19,00-19,30 od tad sam ja slobodno bila. Ukoliko familaj negde izlazi ja ostajem sa decom. moja familja je bila jako divna, ako sam vise radila dobivala sam uvek ekstra, cak vise nego sto treba.mMoje misljenej je , sve kako se covek prema familie ponasa tako ce i dobiti nazad. A moje misljenje je da svako treba prvo razmsiliti i sam videti sta on ocekuje od au pair programa. za mene je bilo vazno da jezik usavrsim i da vidim nemacku , da vidm kako druge famile zive, da upoznam dosta o kulturi itd. Imala sam dosta prilika da vidim kako druge devojke rade i kako im je u famili. Neke su se zalile da ima je bilo dosadno da nemaju disko u blizini, da im hrana se nedopada, da su im Deca jako glasna, itd. Ja sam u toj godine isla 3 puta na putovanja na 3 dana, Rim, Pariz i Berlin sve organizuje agencija sa njihovim organizacijom. Mislim da sam ti nesto mogla pomoci, ako te jos nesto detaljno intersuje mozes mi se javiti. |
Dodan: 31. 10. 2007 @10:19:29
|
odgovori |
| vrc21 - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| Koliko ti je pomogao taj tečaj njemačkog jezika? |
Dodan: 22. 01. 2008 @18:20:59
|
odgovori |
| Silvana - Re: Radite kao AUPAIR (Babysitter) u SR Njemackoj |
| Pa ja mislim da je njoj tecaj Njemackog jezika isto puno pomogao,ali posto si vecina vrijemena sa Njemcima ,zivis u toj porodici,razgovaras sa djecom sa kojima najvise naucis,jer se nekako Djece manje ustrucavas ako i pogresis. Svi su jako Ljubazni, da se stvarno trude da nesto i naucis, sto mi se jako svidjelo.Za vise zalaganja oko Porodice i ja sam bila maksimalno nagradzena i dobila ne samo u Novcu, vec sam cesto dobila i Odjecu od te porodice jer su i mene smatrali kao svoje dijete.Sa svojom Agencijom WWW:AU-PAIR-GERMANY.COM sam imala odlicno iskustvo,i kad god mi je trebala pomoc mogla sam se njima obratit,a oni saradjuju sa vise poznatih Agentura u Njemackoj i Austrije i imaju svoje predstavnistvo u okolini Sarajeva a ubrzo sam saznala i u Hrvatskoj.Njihova Web stranica je i na nasem i na Njemackom jeziku i imaju Online prijavu i na nasem i na Njemackom jeziku,tako da znas sta te pitaju.Kad ti je Google podesen na jezik Hrvatski i Njemacki utipas samo au-pair-germany ,oni se nalaze na oko 1200 Web stranica na Prvom mjestu sto znaci da su dobro gledani i popularni.Pogledajte i PROVJERITE pa se sami uvjerite. Mogu vam samo preporucit WWW:AU-PAIR-GERMANY.COM |
Dodan: 15. 02. 2008 @00:03:56
|
odgovori |
Namacki Jezik sam skoro usavrsila. Sto je jos najvaznie, Covek upozna jos vise Mladih i vidi druge Gradove i Drzave. To Iskustvo sto sam napravila nemoze se nikako opisati. Ja sam se osamostalila i sada svoj Zivot gledam sa drugim Ocima. Ja se mogu samo zahvaliti Agenci Stern, sto toliko se zalaze sa svoje Au pair i ima uvek ponude Putovanja i Izleta. Ja mogu samo da naglasim da nebih nikad isla preko neke Agencie koja nije nigde Clan u nekoj Organizaci. Iako sam imala ponuda od neznam koliko Agencia, da se prijavim. Agencia Stern je u 2 Ogranizacie Au pair Society i RAL . Ukoliko imas jos pitanja , slobodno mi se javi ili direktno kod www.aupair-agentur-stern.de |
Dodan: 05. 05. 2008 @21:32:17
|
odgovori |
|
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
|