Studentska putnička agencija STA Zagreb
Putnički forumArhiv posljednih novosti.Pratite nas na  TwitterjuNaruči se za putničke RSS obavijesti
Forum
Viza za Meksiko?
Dodan: 24. 04. 2007 @21:31:00
MG
Gost
Glasajte ZA Glasajte PROTIV
Glasova: 0

Da li netko zna da li je za Meksiko nama hrvatima potrebna viza? Na stranici MUP-a piše da nije, a opet na nekoliko neslužbenih stranica piše da je. Da li je netko upoznat sa tom situaicjom?

Hvala.

Re: Viza za Meksiko?
Dodan: 25. 04. 2007 @00:35:28
mw
Gost
http://www.mvpei.hr/MVP.asp?pcpid=1161&dmid=134#pocdrz
Dodan: 25. 04. 2007 @09:07:16
davor
Gost
jos uvijek da :(
Dodan: 25. 04. 2007 @23:47:19
hugo
Gost
je, potrebna je viza, to ti i pise na stranici ministarstva vanjskih poslova
Dodan: 26. 04. 2007 @18:49:07
MG
Gost
Napravili su grešku na toj stranici. Viza spada u posebnu putnu ispravu, a nije navedena. Sva sreća da ispod ipak piše da je potrebna.
Dodan: 26. 04. 2007 @22:01:42
ana
Gost
Ja sam dvaput vadila vizu za mexico, jednom preko Generalturista, a drugi put(pred godinu dana) mi to nisu htjeli napravit, jer im se ne isplati, kao. Uglavnom moras ic u Budimpestu po vizu. Mozes im faksirat sve dokumente, al budi siguran/a da ces je cekat najmanje mjesec dana i da ces je dobit dan-dva prije puta. Meni je tako bilo oba puta. Do zadnjeg trena sam je cekala.
Dodan: 04. 05. 2007 @15:59:11
vedran
Gost

prije par tjedana se promijenila procedura za vizu za Meksiko. sada navodno vise ne trebaju cekati posebno odobrenje iz Meksika pa se viza dobije za 2-3 dana.

Dodan: 05. 05. 2007 @09:24:01
davor
Gost
nikada se nije cekalo posebno odobrenje, vec su oni bili samo posrednik, a sve stvari su rjesavali u imigracijskom u mex. ovo nije navodno, vec se napokon pokrenulo, ja sam usred procesa, tako da je istina.
Dodan: 20. 06. 2007 @01:58:51
boca
Gost
a jel moze neko da mi kaze kako izgleda viza za meksiko?
Dodan: 20. 06. 2007 @16:30:38
davor
Gost
ruzna, zeleni papir nakeljen i rukom upisani podaci o vizi, kolko traje, tip vize i pecat konzula ili tajnika.
Dodan: 01. 07. 2007 @13:19:18
mladen
Gost
zelim da posetim mexico
Dodan: 13. 08. 2007 @16:54:53
IvAna
Gost
little less conversation little more action;-)
Dodan: 27. 08. 2007 @10:35:19
anna
Gost
Ja sam putovala nedavno -zahtjev se predaje faxom -sjediste im je u Budimpesti:Tel. +361 315 0379, fax. +361 326 0485. Nakon sto posaljete papire faxom, kazu vam kad da ih nazovete da provjerite je li gotovo i odete osobno po vizu. Po vizu ne morate ici osobno, mogu vam je poslati postom (sto je jako skupo) ili ju moze netko podici za vas.Cijeli proces traje 1-2 ovisno o tome je li u pitanju turisticka ili poslovna!Pozdrav i sretno!
Dodan: 27. 08. 2007 @16:41:36
davor
Gost
evo da se nadovezem na annu, papire mozete slati i mejlom, sto je zapravo super, jer izbjegnete slanje 6-14 stranica kroz fax i internacionalni poziv :D preporucam osobni odlazak, nije tolko skupo, skoro dodje isto ko i da odete vlakom iz zga, popijete kafe u budimpesti,, malo obidjete slikate i to je to :D
Dodan: 27. 08. 2007 @16:42:39
davor
Gost
edit: odlazak dodje isto ko i slanje fedexom ili dhlom
Dodan: 07. 10. 2007 @18:02:38
pero
Gost
na koliko mjeseci se maksimalno moze dobiti viza za mexico?
Dodan: 08. 10. 2007 @16:33:12
davorphotos.com
Gost
otkako odlucuju u samom konzulatu, 90dana tj 3mj me max za turisticku, vizu, iako, kosta 120kn i 20min vremena da je produljis na jos 90dana ovdje, to sam ja napravio. takoda ne brines
Dodan: 07. 01. 2008 @16:14:41
Martina
Gost

Jel to sigurno da im mogu poslat samo mejlom? A onda slike i ostale potvrde donesem sa sobom kada dodjem tamo?

Dodan: 07. 01. 2008 @16:43:08
davorphotos.com
Gost
naravno, ja sam osobno slao, a i frend koji je dosao prije koji tjedan je koristio "davor metodu" tako da nemas frke, samo prije posalji mejl, i reci da imas sve, poskenirano, i posaljes im u PDFu, i odg ce ako je sve ok, da zoves i dogovoris sastanak tj dodjes po vizu, ako imas detaljnih pitanja, sendaj mejl na davor.peic@gmail.com (ovo mi zvuci ko neka prostitucija, kolko puta sam pejstao mejl haha) pozz
Dodan: 05. 07. 2009 @15:39:59
Maja
Gost
A šta im sve treba poslati mailom? Koje dokumente i formulare?
Dodan: 06. 07. 2009 @09:14:47
davor
Gost
ej, kako sam ti napisao na mejl, znaci posalju ti onaj papir za listom dokumenata koje moras osobno donjeti ,sve te dokumente kada ispunis skreniraj i posalji, ja sam im slao sve, onda ako ti ne odg sljedeci dan posalji im opet mejl reci da ti je hitno, ako ne nazovi i pitaj koje je stanje, ako je sve ok, dogovori sastanak i odi. sretno
Dodan: 09. 07. 2009 @13:41:00
Gost
Ma užasno su spori. Danas sam ih zvala i tip se ispričao kaj mi ne odgovaraju na mail od prije 4 dana. Poslala sam im danas drugi mail da mi je hitno, a on je rekao da će mi odgovoriti, da zna o čemu se radi. I još ništa. Pa da poludiš. A najsmješnije od svega je što nemaju web stranicu sa svim tim dokumentima online,da popunim i gotovo.
Dodan: 12. 07. 2009 @09:47:37
davor
Gost
blizi se polako ukidanje viza i vjerujem da ce im se uvelike smanjit poslovanje, tako da su malo nervoži :) da vidis tek koja je stala u mex u imigracijskom, onda ti ova 4 dana stvarno ne bi bila problem :)
Dodan: 25. 10. 2009 @02:57:52
Ana
Gost
bilivit or not, ja sam usla u meksiko bez ikakve vize...niti turisticka niti ista...doduse imala sam pismo faksa na koji sam bila primljena ali ni to me nesi pitali...doduse to je bilo 2007...meksikanci ti bas nisu nesto optereceni vizama al poslije ove svinjske..neznam
Dodan: 25. 10. 2009 @17:25:22
davor
Gost
ana, kako si usla? avion? brod? grad ulaza?
Dodan: 26. 10. 2009 @17:01:14
ana
Gost

hey davore,

avionom iz amerike (tamo sam studirala pa onda u meksiku) pa u meksiko city (Benito Juarez airport)

Dodan: 26. 10. 2009 @17:04:44
ana
Gost

ponavljam da nisam sigurna dali bi meksikanci danas pustili ljude kako su mene....ja sam izvadila vizu tamo nakon 6 mjeseci jer sam bila student i na kraju me sam faks ucjenio da nabavim student vizu iako su moji u americi dobili potvrdu of meksika da mi netreba niti studentska (no faks u meksiku je ubirao proviziju na medunarodne studentske vize...godinu dana sam tamo bila)

stvarno nisam ni sama pametna sto savjetovati...onda ima se doslovce zivo fuckalo za bilokakve papire

Dodan: 28. 10. 2009 @15:36:04
davor
Gost
ma dobro, ovo je bila iznimna situacija, ne bi nikom to preporucao haha, iako vec u evropi provjeravaju ako nam treba viza, tako da mozda niti u avion ne bi mogli uci.
Dodan: 30. 01. 2010 @13:17:03
nevenab
Gost
Ljudi, da li iko zna da li se bas mora ici u Budimpestu po vizu ili se to moze srediti putem poste...situacija je delikatna, naime nije moguce da se uzme slobodan dan za putovanje gore zbog pocetka radnog odnosa i zamjene u osnovnoj skoli u kojoj radim. Vec uzimam 15 dana za Meksiko:))) Isto tako, da li je moguce dati nekom punomoc, sestri, prijateljici, kumi, da ode po vizu za vas??? Informacije bilo kakve....help!!!:)))
Dodan: 30. 01. 2010 @15:57:36
davor
Gost
odgovorili smo ti i na forumu, ako ti je viza potvrdjena moras ici osobno, postojala je neka agencija koja je kao imala mogucnosti ali ne bi znao vise o tome.
Dodan: 19. 02. 2010 @15:49:05
davor
Gost
Evo napokon smo docekali i taj dan, od 4mj nam ukidaju vize, pa svi koji planiraju ici prije, mozda bolje da se malo strpe. wupii :) source: http://www.mvpei.hr/custompages/static/hrv/templates/_frt_Priopcenja.asp?id=5414
Dodan: 05. 03. 2010 @02:15:33
Criss
Gost
Koliko je to sigurno da se ukidaju jer ja planiram ici 30.3. a to je za koji tjedan pa...????
Dodan: 05. 03. 2010 @18:41:38
davor
Gost
a gle, nista nije sigurno dok kazu "od danas ne trebamo vize". pa ja bas ne bi cekao zadni dan. iako mozes nazvat pa im reci da ides tada pa ce ti reci valjda nesto, pozitivno ja se nadam. javi ako ti kazu nesto korisno
Dodan: 14. 03. 2010 @22:49:19
OICZctQPOJOZCeGc
Gost
Dodan: 27. 04. 2010 @14:08:27
matija
Gost

Ekipo pa netraba od 25.04.2010 više hrvatskim državljanima netreba viza za mexico... Ja idem idući mjesec i ambasada u Beču kaze da netreba a i ministarstvo vanjskih poslova mi je poslalo potvrdu da netreba

UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.
Dijelite s drugima: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Budi informiran i prijavi se na mailing listu:

STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45

Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com