Pretraživanje foruma:
Tel.: 01/488 63 40 GSM: 099/ 488 63 40 Fax: 01/488 63 45 Radno vrijeme Od ponedjeljka do petka: 09:00-13:00 i 14:00-17:00
ForumForum » Radni programi » pomoc..kako naci posao u USA
| petra b. - pomoc..kako naci posao u USA |
| prijavila sam se independent i trebam trazit posao ali neznam kako ni gdje. na job hunt siteu od ccusa poslodavci traze samo perače suđa i kuhare...ako ima netko preporuku gdje se najbolje prijavit i gdje traze independent,..ovo mi je prvi put da idem pa bi bila zahvalna za bilo kakve informacije |
Dodan: 05. 02. 2007 @12:50:50
|
odgovori |
| vinko - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
CCUSA web site i www.J1jobs.com sretno |
Dodan: 05. 02. 2007 @14:43:12
|
odgovori |
| mehi - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| ne tribaš se baš nadati da češ na j1jobs nešto nači, ustavri da če ti se ko javiti. najbolje da probaš preko frendova, rođaka koje ako imaš u americi da ti srede nešto. |
Dodan: 05. 02. 2007 @16:28:13
|
odgovori |
| petra - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| nemam baš rodbine ni frendova...kako ostali onda nađu ne kužim...ccusa su rekli da svi nadu posao prije ili kasnije na ind., pa me zanima sta svi imaju rodbinu u sad-u ili sta naprave.. |
Dodan: 05. 02. 2007 @22:44:31
|
odgovori |
| anja - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| Ma pusti ti sve te price, sjedni za komp i ne ocajavaj, surfaj, javljaj se i naci ces. Joj kako mi idu na zivce sve te spike tih "prepametnih". |
Dodan: 06. 02. 2007 @14:55:49
|
odgovori |
| karla - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| anja, slazem se s tobom. ako hoces naci posao ces naci. |
Dodan: 07. 02. 2007 @10:06:32
|
odgovori |
| petra - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| da, lako vama reći...nego, pitam netko tko je bio prije dali zna ime ili imena kompanije ili poslodavca kojem se mogu obratit za posao preko neta i koji zaposljavaju jer svi koje sam ja pitala uzimaju samo placemet, indy je kao nesigurno... |
Dodan: 08. 02. 2007 @23:43:06
|
odgovori |
| karla - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| j1jobs.com stara, tu na ovom sajtu sigurno posao neces naci. trazi na trazilice. sretno |
Dodan: 09. 02. 2007 @09:38:30
|
odgovori |
| mia - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| I ja sam na ind. i imam slican problem.. ocito se moramo malo potrudit, al ono sta mene najvise muci je to sta nam ccusa nece provjerit tog poslodavca kojeg mi nademo.. |
Dodan: 12. 02. 2007 @17:16:47
|
odgovori |
| il loco - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| mia kako misliš neče nam provjeriti? što bi trebali provjeriti? |
Dodan: 12. 02. 2007 @18:01:20
|
odgovori |
| pa ako ides na ind., i na netu nades neki posao ccusa ti ne provjeri poslodavca (dakle, to moze bit netko s kim oni nikad nisu radili, ko iskoristava i ne placa radnike a ti to otkrijes tek na licu mjesta).. a onda imas 15 da nades nesto bolje, ako ne uspijes salju te nazad u hr.. moras bit teski pehist da ti se ovo dogodi al teoretski je moguce, znam 2 cure koje su se nasle u slicnoj situaciji i jedva izbjegle deportaciju! |
Dodan: 12. 02. 2007 @19:02:42
|
odgovori |
15 dana |
Dodan: 12. 02. 2007 @19:04:12
|
odgovori |
| tajči - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
skroz istina...njima se bas neda to provjeravat izgleda...ja sam srela curu koja si sama ispuni job offer i otide u usa i nade si posao tamo...ja sam prosle godine bila na independent i nasla sam si posao presavrsen i poslodavac je bio super,placa mi je bila ok i nije bilo nikakvih komplikacija. rad s djecom u zabavnom parku za 8 dolara nije lose.ali sam skuzila da CCUSA ne na footprintsu ima emailove poslodavaca koji se vise ne koriste kao npr moj manager sta me zaposlio je dobio otkaz, a na footprintsu jos stoji njegovo ime i prezime. |
Dodan: 12. 02. 2007 @22:50:53
|
odgovori |
| zoki - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| ko zapravo odlučuje, odnosno daje zeleno svitlo da možeš ić? | | | |
Dodan: 12. 02. 2007 @22:55:12
|
odgovori |
| il loco - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| pa ja mislin CCUSA nakon intervjua |
Dodan: 13. 02. 2007 @00:13:54
|
odgovori |
| michaela - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| ako si sam nadjes posao onda si ga sam provjeri, bar ja tako mislim. u americi nema da te neko ne plati ako si odradio svoje (osim ako mu pradid nije balkanac!). skepticnima nije mjesto tamo. sretno! ja bila i prezivila |
Dodan: 13. 02. 2007 @09:32:31
|
odgovori |
| Marijan - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| ja sam našao posao preko j1jobs.com ali mi se javilo dosta poslodavaca i nakon što sam im slao direktno mailove.odeš npr. na stranicu nekog country cluba i pošalješ im mail.od 10,jedan će ti sigurno dogovoriti. |
Dodan: 14. 02. 2007 @13:27:10
|
odgovori |
| lejla - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| marijane koje stranice npr si nasao od country clubova, bi mogao nas preusmjerit tamol |
Dodan: 14. 02. 2007 @14:32:48
|
odgovori |
| Marijan - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
odete npr. na www.golflink.com/golf-courses i tamo imate linkove od manje-više svih golf klubova u SAD-u.Na njihovoj stranici pod CONTACT US mailate menageru ili nekom zamolbu za posao i od 10 ,jedan ce vam sigurno odgovoriti.Tako tražite posao i u hotelima,restoranima ili bilo gdje drugdje. |
Dodan: 15. 02. 2007 @11:50:40
|
odgovori |
| veki_zg - pomoc..kako naci posao u USA |
Ej jel bi mogao netko odg. na par pitanja??Kao prvo preko kojih ste agencija ili čega već tražili posao?Drugo koliko je novaca potrebno ponijeti za početak??Ja bi npr. želio ić u Kaliforniju al neznam u koje gradove ili mjesta bi bilo najbolje otić??I što se tiče smještaja,kako to osigurati tj. unajmiti a da bude ziher a ne da dođemo tamo i izvisimo i koliko košta smještaj?i kaj bi bilo najbolje rentat stan ili? |
Dodan: 19. 02. 2007 @14:28:46
|
odgovori |
| nkvas - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| petra,pozovite me na 862 684 0326 ili e-mail nkvas@aol.com mozda imam posao za vas |
Dodan: 22. 02. 2007 @11:07:34
|
odgovori |
| - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| hej tajči, kako si dobila taj posao u zabavnom parku? |
Dodan: 10. 04. 2007 @14:12:14
|
odgovori |
| veky zg, dobar si! i ja bih htjela u kaliforniju. ona je najljepša. lijepo vrijeme i sve. htjela bi prvo naučiti super jezik u Americi, a ne znam kako |
Dodan: 10. 04. 2007 @14:14:05
|
odgovori |
| preko footprintsa sam našla i prijavila se...iako su mi javili tek nakon mjesec dana s job offerom |
Dodan: 10. 04. 2007 @16:17:39
|
odgovori |
| kakvog footprintsa? šta studiraš? da li bi poslije htjela se opet vratiti, pa raditi ono što si diplomirala ili ne? |
Dodan: 10. 04. 2007 @16:34:19
|
odgovori |
| ccusa. studiram ekonomiju tek sam na 2 god. |
Dodan: 11. 04. 2007 @13:19:21
|
odgovori |
| irena - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| ja idem u NYC (independent opcija) i trebala bi mi bilo kakva pomoc pri nalazenju poslova ( konobarila bi ) . s obzirom da idem sama, i drustvo bi mi dobro doslo :).. pa ako netko ide neka se javi.. :)) |
Dodan: 11. 02. 2008 @21:58:37
|
odgovori |
| Petra - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| ej tajci kako se zvao zabavni park u kojem si radila? |
Dodan: 12. 02. 2008 @10:38:55
|
odgovori |
| mia: "pa ako ides na ind.... a onda imas 15 da nades nesto bolje, ako ne uspijes salju te nazad u hr.... moras bit teski pehist da ti se ovo dogodi al teoretski je moguce, znam 2 cure koje su se nasle u slicnoj situaciji i jedva izbjegle deportaciju!" PITANJE: Ako ne uspiješ naći posao u roku od 15 dana, deportiraju te ?? |
Dodan: 12. 02. 2008 @12:00:52
|
odgovori |
| ?? - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
ovo mi malo nema smisla??? znaci ako dodjes tamo...posa ti se nesvidi i das otkaz nemos bit nezaposlen??? jesan li ja to dobtro skuzia ili to nema smisla?? |
Dodan: 12. 02. 2008 @14:17:55
|
odgovori |
| xxx - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| kako nema smisla? došao si tamo radit a ne lapit... |
Dodan: 12. 02. 2008 @15:15:13
|
odgovori |
| ?? - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
molim provjeren odg na moje pitanje...treba li promjenu posla negdi najavit .. u kakav ured i sl... |
Dodan: 12. 02. 2008 @18:11:52
|
odgovori |
| xxx - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| preko koje agencije ideš? ja idem preko ccusa, sve ti detaljno piše u ugovoru koji potpisuješ.. |
Dodan: 12. 02. 2008 @18:52:39
|
odgovori |
| -irena- - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| sto se poslova tice evo nekih stranica : http://www.ciee.org/destinations/DestinationsList.aspx?EventID=38 http://www.craigslist.org/about/sites.html http://www.nantucket.net/classifieds/index.php http://classifieds.ack.net/classified_index.php |
Dodan: 14. 02. 2008 @01:06:22
|
odgovori |
| plava - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| Ako ides preko ccusa i na independet opciju moras njima javit pri svakoj promjeni posla :)) |
Dodan: 24. 03. 2008 @20:56:14
|
odgovori |
| marina - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
ekipo dali mi tko može reci koliko su sigurni poslovi natranci www.j1jobs.com . Ima li tko iskustva? Hvala |
Dodan: 25. 03. 2008 @00:37:30
|
odgovori |
| kokos - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| nemoj se ni trudit trazit tamo posao, stvarno ne odgovaraju. ja i 3 ljudi poslali preko 50 mailova. ajde direktno na stranicu grada di oćeš ici i traži hotele. restorane što već hoćeš. to ti je najpametnije šta ti mogu reći |
Dodan: 26. 03. 2008 @00:48:45
|
odgovori |
| Marina - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
Hvala. Ma poslala sam dva maila pa ću vidjeti. E a oni poslovi preko CCUSA starnice?. Ja sam im poslala jedan mail pa koš čekam. |
Dodan: 12. 04. 2008 @14:38:45
|
odgovori |
| mika - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| sta da saljem svoj cv na bilo koji hotel ili restoran |
Dodan: 21. 04. 2008 @19:41:38
|
odgovori |
| Itachi - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| Glupo je otići samo preko ljeta.to je idiotizam.Ja da dobijem posao u struci,nema više šanse da se vraća ovdje.trajni ostanak tamo,dobar posao,stan,pa kasnije obitelj..to bi bilo idealno.ne znam zašto gledate sezonske poslove.ok,zarada štima,ali glupo je otići na sezonu radit,i baš kad ti se svidi rad i želiš ostat,ti se moraš vratit.ne znam kak da tražim posao u americi,ali mislim na stalan posao,smještaj..za dalje se sve lako snaći. ako tko ima informacije,nek javi ili to ili ideje za imigrantske vize,tko je ih je dobio i kako. |
Dodan: 15. 06. 2008 @02:53:13
|
odgovori |
| Been there, done tha - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
Glupo je davati ovakve komentare kad nisi ni bio niti si prozivio iskustvo sezonskog posla u americi. Stari kako ti ocekivas da ja razmisljam o tome da odem tamo i da se za stalno zaposlim kad nemam jos diplomu u džepu. A uostalom dok si student radis sta hoces preko ljeta pa zasto ne otici na sezonu negdje raditi. Bilo gdje i bilo kad, radno iskustvo je uvijek pozeljno!!! Preporucam ti da ipak odes raditi sezonu pa da onda tek odlucis da li bi se tamo vratio zivit i raditi jer nije ti ni amerika tako sjajna i bajna. A uostalom vecina ekipe ide da se zajebava i putujue... pa nismo penzioneri da razbijamo glavu o zivotnoj egzistenciji jos smo mladi da bi o tome razmisljali. Uzivaj dok mozes i iskoristi studentski status. |
Dodan: 15. 06. 2008 @03:21:32
|
odgovori |
| ma daj...šta je tebi?niti mi je na kraj pameti da studiram?srednja škola mi je ionako dovoljna,lako se prekvalificiram,ali sezonski posao se ne računa kao radno iskustvo..naši to ne računaju tako...rijetko to prolazi,to se smatra kao praksa,jer ti nigdje neće pisati da si ti radio takav posao.mojoj sestri nisu pisali ništa,a išla je sezonski raditi u Rockford,i baš kad joj se jako svidjelo,morala se vratit natrag,i sad nema ništa od toga,jer ne može dobit papire,non stop joj nekog vraga muljaju.nažalost,sudeći da joj naši nisu dali papire iz fix idejnog razloga,ostala je u zabiti i na kraju nije imala izbora,radila je ovdje za mizernu plaću dok se nije morala udati,sad ima jedno dijete,dobila je otkaz zbog djeteta,ne može više naći posao,jer ga nema a muž joj je nakon ovog djeteta postao propalitet. >.< zato odbijam sezonski rad,kao i sve ostale jadne poslove..struka je najbolja. |
Dodan: 29. 06. 2008 @02:00:03
|
odgovori |
| i da..kad smo kod pomoći frendova i rođaka koji žive u americi? da li je to uopće izvedivo,da dobiješ stalni smještaj? imam neku daleku rodbinu u NY,pa me zato zanima,jer ako je moguće preko obiteljske vize,onda ću ih molit da mi osiguranju sve živo što je potrebno i idem k njima,jer me bliža rodbina iz Kanade odje*ala. >. |
Dodan: 02. 07. 2008 @00:37:27
|
odgovori |
| A. - Re: pomoc..kako naci posao u USA |
| Tako je to.. Ako im nemaš kaj za ponuditi konkretno, budu te odj.. Kaj će im još jedan da visi na njihovoj sisi? |
Dodan: 02. 07. 2008 @22:43:50
|
odgovori |
|
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Kada bi osvoio/la nagradno putovanje tvoja destinacija bi bila:
|