joj pa ovo me totalno sad smorio.i ja sad planiram da izadjem u canadu da radim malo... bilo koji posao...
sad sam citao da madjarima rumunima sloveniji i litwaniji ne treba viza vise. koji sam bio debil kad nisam napravio madjarski passos kad sam mogao sad bih mogao otici ladno,,,,
ima neka agencija pa cu probati preko njih iako treba da platim kintu..
ja sam radio u usa 3 god na turistickim brodovima...
POZDRAV SVIMA....
IMAM STRASNU ZELJU DA IDEM RADITI U KANADU.U AMERICI SAM ZIVIO I RADIO TRI GOD.IMAO SAM PRIVREMENU GREEN CARD I NISAM APICIRAO ZA DALJE.VRATIO SAM SE U BIH.SADA BIH VOLIO ICI UKANADU,USTAVRI TO MI JE BILA ZELJA PA UMIJESTO U KANADU DODM NAZAD U BIH.IMAM DVIJE GOD RADNOG ISKUSTVA U AMERICI KAO CNC PROGRAMER.AKO MOZE NEKO DA MI KAZE KAKVE BIH SANSE IMAO ZA KANADU.
UNAPRIJED HVALA... POZRAV
Mladi dipl.ing drvne tehnologije završio prije 7god 2003 u 1mj.
Radio u Zagrebu i Lici te malo za Austrijance pa onda u trgovini i nakraju
prodaja cepter posuđa i vip..Pitanje je sada dali otiči u Kanadu?
ili se pomiriti kako je jedan poslodavac rekao Gdin.dragi Vaša mi diploma
NIŠTA NE ZNAČI..ovdje ste običan radnik ima da doalzite u cipelama a ne u tenesicama..
Ovdje je sustavno ponižavanje i vrijeđanje..Fakultet šumarski smjer dvrna tehnologija je jedna znanost o drvu i veoma težak i zahtjevan fakultet gdje se detaljno uči proces obrade drva i zaštite drva.
Konstrukcije i crtanje namještja..dizajn i marketing upravljanje proizvodnjom i trgovina namještajem..Da ne pričam o jakoj nauci o toplini i mehanici koja se polagala na Strojarskom fakultetu.
Neuki ljudi se sprdaju iz ovoga fakultetu..Nakraju je to stavrno smješan fakultet jer đžabe nam svo znanje i iskustvo kad nemamo gdje radit
drvne industrije nema a privatnici su bogom dani ljudi koji nude mrvice koje smo mogli dobit prije 10god..Smiješno pitam se sada gdje mi je mladost prošla..
Dosta mojih kolega se nadam več godinama bit če bolje krenuti če ali kada??
Otiči iz Hrvatske i vratiti se za 10godina pa otvoriti firmu i radit za sebe.
.

eto ja sam jos jedan dipl.ing drv.teh. sa suludom mišlju o odlasku negdje daleko od lijepe naše jer je ona "samo lijepa" a od toga se ne živi. i ja sam radio za kojekakve vlasnike-bajice. dosta mi je toga pa mi je plan "put pod noge" iliti "trbuhom za kruhom". pa čemo vidjeti što će se iz toga izroditi. svima koji se odvaže otići želim da uspiju naći bolji život i da se nekad vrate u "lijepu našu" potrošit nešto para ili da se vrate i počmu iznova kao svoji gazde. valjda će nakon nekog vremena bit bolje kod nas
ja kazem odite tamo di je bolje jer nadati se da ce u nas doci bolje vrijeme je cini mi se uzaludno... a u kanadi sa tim zvanjem bi sigurno dobili dobar posao jer uz onoliko sume sigurna sam da im trebaju mladi strucnjaci... po meni tu nema dvojbe! sretno
Pozdrav,
da li mi se netko može javiti tko je bio tamo i tko ide i može ići kako i gdje se može naći tamo posao itd...Ili ako može pomoći tamo oko posla itd...bio bih jako zahvalan...
Ako netko zna nešto detaljnije da mi se javi na mail shaggy.hr@gmail.com
Hvala
Pozdrav,
da li mi se netko može javiti tko je bio tamo i tko ide i može ići kako i gdje se može naći tamo posao itd...Ili ako može pomoći tamo oko posla itd...bio bih jako zahvalan...
Ako netko zna nešto detaljnije da mi se javi na mail shaggy.hr@gmail.com
Hvala
najbolje ti se raspitati u ambasadi ili ako imaš rodbinu u kanadi. moj savjet ti je da slušaš sebe, a ne druge, ako imaš želju otići nemoj se misliti, probaj pa ćeš vidjeti...ja sam bila prije nekoliko godina, imam dosta rodbine...život je težak, nemaš puno vremena, ali lijepo se zaradi. I POŠTENO!!!
ja i suprug smo završili fakultete u hrvatskoj, na naše diplome pada prašina jer još nismo zaradili kruh od ni jedne, nemamo "rođu" da nas zaposli u struci, živimo u manjoj dalmatinskoj sredini. sve više razmišljamo o odlasku u kanadu jer želimo da naša djeca imaju budućnost jer ovdje je ne vidim ni za sebe, a kamoli za njih. I moj muž u Hrvatskoj radi po 12 sati za 4000kn, pa zašto ne bi i u Kanadi gdje se radnik poštuje, a ne omalovažava kao kod nas??? Ovdje ne možemo dignuti ni kredit, niti ga imamo čime otplaćivati!
Pozdrav svima ! Pažljivo sam pročitao vaše postove i zaista bi bilo lijepo otići u Kanadu....samo postoji problem: kome otići jer tamo nemam rodbinu ni prijatelje !!!
Trenutno sam nezaposlen, po struci sam inž. prometa, ali ne zanosim se mišlju da bih radio u struci jer ni ovdje u Hrvatskoj nisam. Navikao sam raditi sve: od bauštele, mesne industrije, kuhinje, trgovine itd.
Volio bih otići i pošteno raditi i zaraditi za pristojan život, pa ako mi netko može pomoći što se tiće smještaja i pronalaska posla u Kanadi bio bih mu zahvalan. Znam da puno tražim, ali vremena su teška i moram pokušati osigurati si egzistenciju čak u Kanadi jer očito je da se u Hrvatskoj stvari neće posložiti još desetljećima, a imamo samo jedan život.
Unaprijed Vam hvala! mariok1970@gmail.com
pozdrav
Pozdrav svima!! Evo ovako,kao sta se vidi iz nicka pomorac sam i navigajem na stranca,osobno nemogu se požaliti na plaću,pošteno zarađena!!Ono šta me smeta je život u ovoj državi,uvjeti su gori nego u nekim puno siromašnijim zemljama u kojima sam bio i razmišljam o preseljenju n Canadu??sad se možda pitate zašto se želim odselit kad imam dobru plaću i sl..istina,imam plaču vrhunsku ali stvar je u tome da sam razočaran životom ovde,da nemogu ja isto živit nego netko ko ovde zarađuje i 10 x manje nego ja mjesečno,to mi je neobjašnjivo...nisan megaloman samo ako se već žrtvujem toliko želim znati zašto,da uberem plodove moga rada. Mene sada zanima jeli netko zna koliki su porezi u Canadi i jeli postoji zakon kao u recimo engleskoj ako ste izvan države 183 dana i više da se ne plaća porez ili svi plaćaju??za preselit se gore neman problma,idem uskoro turistički gore,imam i rodbinu gore tako da cemo malo vidjeti kako je sve to..Ne zanosim se stvarima da je gore sve savršeno,prošao sam dobar dio svijeta,i bogate i siromašne zemlje ali ovde nema nade u bolje sutra i želim ići negdi gdje će se moj novac cijeniti,gdje ce imati vrijednost,a ovde ga prepoznaju samo glavešine iz vlade i onda nas kradu,a nemam nikakva prava u ovoj državi.
Zahvaljujem svima!
ja se spremam u 9. mjesec u kanadu,imam tamo nekog kod koga cu stanovat...radit cu na crnjaka i pokusavat tamo napravit papire
ako ne uspijem,odo nazad 
nema ,ako ne probam necu znati kako je
od mojih imam samo jako pozitivne dojmove
e pa sad....javim vam svima kako je ispalo
btw---ako tko zna za neku stranicu osim ulixa sa povoljnim kartama za kanadu nek se javi 

Ja sam bila u Kanadi kao turist, bez problema dobila vizu...ali ne bi tamo ostala, nema tih para. Sve je sterilno, bez duše, samo novac je važan, ne znaju oni što je život! Nisam mogla vjerovati kad je na sestričninom party njen susjed došao sa svojom pivom...svatko si donese sam svoje piće i nema da ga dijeli s drugima...nije butelja za domaćina...stvarno jadno!
pogledaj za povoljne karte na air transat mislin da jeftinije nema ..pa javi kako je prošlo... ja iman neke planove za otić u kanadu u 3 misec ..
Konacnla je odluka na Tebi. Ako zelis da budem iskren ne zelim da se razocaras. Ukoliko su razlozi Tvojeg odlaska u Kanadu ekonomski, onda su sanse prilicne da ce se razocarati, osim ako nemas debelu vezu da Te netko ugura u dobar posao. Inace je put vrlo dug, pogotovo ako si nesto zavrsila faks i sl. i zelis posao u struci-trebas ponovno ici na faks u Kanadu, ili imati godine radnog iskustva u Kanadi. Pocetna minimalna placa (i to ako imas dozvolu za rad) Ti je od 9-10.25 Ca$ po satu (ovisno od Provincije) i to bruto bez ikakvih odbitaka i zaboravi da ce itko kao u HR placati naknadu za topli obrok i troskove prijevoza kao (neki poslodavci) u HR, pa i 1/2 h pauze za rucak Ti nitko nece platiti u Kanadi. Znaci ako si na minimalcu onda Ti placa neto bude cca 1150 - 1350 Ca$ mjesecno i to nije puno vise od (sluzbene) prosjecne place u HR, a pogotovo od prosjeka u Zagrebu.
Kanada je lijepa za vidjeti i upoznati kanadsku toleranciju prema multikulturanosti i raznolikosti.
Lijep pozdrav
Konacnla je odluka na Tebi. Ako zelis da budem iskren ne zelim da se razocaras. Ukoliko su razlozi Tvojeg odlaska u Kanadu ekonomski, onda su sanse prilicne da ce se razocarati, osim ako nemas debelu vezu da Te netko ugura u dobar posao. Inace je put vrlo dug, pogotovo ako si nesto zavrsila faks i sl. i zelis posao u struci-trebas ponovno ici na faks u Kanadu, ili imati godine radnog iskustva u Kanadi. Pocetna minimalna placa (i to ako imas dozvolu za rad) Ti je od 9-10.25 Ca$ po satu (ovisno od Provincije) i to bruto bez ikakvih odbitaka i zaboravi da ce itko kao u HR placati naknadu za topli obrok i troskove prijevoza kao (neki poslodavci) u HR, pa i 1/2 h pauze za rucak Ti nitko nece platiti u Kanadi. Znaci ako si na minimalcu onda Ti placa neto bude cca 1150 - 1350 Ca$ mjesecno i to nije puno vise od (sluzbene) prosjecne place u HR, a pogotovo od prosjeka u Zagrebu.
Kanada je lijepa za vidjeti i upoznati kanadsku toleranciju prema multikulturanosti i raznolikosti.
Lijep pozdrav
Joj nemas pojma
kosjenka odi u kanadu ovo vam je mrcvarenje ovdje. sretno
Na zalost radnik se nigdje ne postuje, pa ni u Kanadi, jer si tamo bez kanadske diplome obicni prasinar i radis za minimalac. Ima kako je vec netko spomenuo puno imigranata s doktorskom diplomom, a ne uspiju dobiti bolji posao od taxist-e koji tamo radi i vise od 12 sati dnevno na proviziju od prometa (bez osnovne zagarantirane place).
Tko god zarko zeli neka izvoli, ja pokusavam biti iskren.
Pozdrav
ej ljudi evo citam malo vase postove.
da ne ulazim u detalje.
pomalo mi je pun kufer svega i osim sta sam mlad i neam sta izgubiti pri zavrsetku sam studija sigurnosti na radu u zg.
zanima me dali je moguce tamo naci posao,kakvi su uvijeti itd.
dali itko ima iskustva sa tom strukom tamo.
naime imam prijateljicu koja me zvala da dodem do nje ali duboko razmisljam da bih po zavrsetku faksa zgibao tamo i probao tamo izgraditi karijeru.kaze da je moja struka veoma trazena tamo i da bi mogao zaradivati dobru lovu.
e da,zanima me okvirna cijena avionske karte ako bi isao turisticki prvo vidjet kako je tamo.
p.s.
dao bog da po zavrsetku fakulteta nadem posao i radim i 15 sati na daz na placu sa kojom cu moc zivjet kao covijek,
placat kredu za stan,imat solidan auto i zenu i dijete koje ce imat pristojan i financijski siguran i miran zivot.
Alan, ne mogu ti pomoći što se tiće imigracije u kanadu ali ti mogu dati neka svoja iskustva. Vratila sam se iz kanade ( Vancouver, Calgary) prije tjedan dana, putovala sam turistički i tamo provela skoro pa 2 mjeseca i tolko sam oduševljena da se planiram vratiti i ostati tamo. Uskoro ću krenuti rješavati papire pa također koristim priliku ako neko ima kakve savjete da mi pomogne. Povratnu kartu sam kupila preko Ulixa (https://www.aviokarte.hr) I bila je oko 1000 eura i to je najjeftinija koju sam našla. Putovnica i karta je sve što su me tražili kod dolaska, makar sam imala i garnatno pismo od rođakinje za svaki slučaj. Ako te bilo šta drugo zanima može I na privatni mail, rado ću pomoći jer znam kolko je to meni sve bilo nejasno kad sam putovala.
Vratila se iz Kanade prije tjedan dana. Još plačem što sam se morala vratiti. Problema nikakvih na putu tamo i nazad. Nitko me ništa nije pitao. Viza naravno nije trebala, garantno pismo nije trebalo....baš ništa...samo putovnica i dobra volja. Put je nikakav - svega 9 sati od Londona do Vancouvera! Planiram čim prije opet nazad. Nije da tamo teče med i mlijeko, ali defintivno je bolje - samo kad se gleda kultura ljudi puno je drugačija od naše balkanske! A što se tiče rada tamo - postoje programi za dadilje i nakon dvije godine dobijete državljanstvo! A tko hoće u struci morati će se malo više potruditi oko papira! Ali posla ima i može se zaraditi i uštediti!
Evo i moga mišljenja.Muz i ja smo mladi bracni par koji ima svoju kucu,auto,usteđevinu ,ali u zadnjih godinu dana me pocelo zivcirati to sto sam tu usteđevinu pocela trositi i vjerujte da mi je to dovoljan znak da odem iz ove drzave.Kakav je to zivot kada neki ljudi skoro cijelu placu daju da bi se ugrijali i okupali.Ja se ne bojim rada i da imam posao u Kosovskoj Mitrovici bih otisla.Imamo dijete treci razred i ovu godinu cu izdrzati,a onda sve na bubanj i Adio odoh ja tamo,tamo,daleko!
Vi svi koji se dvoumite nemojte,samo otiđite!
Mene također zanima kako doći do posla u Kanadi.
Ostala mi je još 1 godina faksa (ekonomija) i razmišljam o tome da nakon završetka studija odem raditi u Kanadu.
Zanima me zna li itko kakve su mogućnosti zapošljavanja ako se nema radnog iskustva?
Postoji li ikakva šansa da nađem posao u struci tamo, ili da me bar na praksu prime?
Svaka informacija je dobrodošla!
I mene zanima rad u Kanadi, nemam nikog tamo, diplomirala sam pravo... Postoje li ikakve šanse za mene?
Evo ovako, već neko vrijeme razmišljam otić u SAD ili u Kanadu, a nemam ni rodbine ni poznanika tamo.
S obzirom da za SAD još uvijek treba viza(koja se teško dobije), počeo sam sve više razmišljati o Kanadi...
Prema većini ekipe skužio sam da jedino što treba za Kanadu je kupit kartu, uzet putovnicu, sjest u avion i to je to...
Jeli to stvarno tako jednostavno?????
ne, nebu ti nitko dao posao na crnjaka,mislim mozda bude al su ti sanse male,,
mislim ak samo hoces doc u canadu onda da kupi kartu i sjedni a avion,ali ni to nije bas tako jer moram imat novaca na racunu prilikom ulaza u canadu i to im pokazati da nebudes bio na teret canadi
Hvala lutz!
Samo me još interesira kad već spominješ lovu, koje se sve kartice mogu koristiti u Kanadi?
(Dali samo VISA ili moze i VISA Electron i koje još...?)
I kakva potvrda o stanju na računu?
(može li ona obična koja se dobije svaki mjesec iz banke?)
PS znam da možda neka pitanja glupo zvuče, ali još nisam u potpunosti upoznat sa svom papirologijom.....
moras imati valjanau kreditn karticu i sredstava na njoj,sigurno nebudes pokazao tekuci racun...
uglavnom kojom svrhom bi ti u canadu?
sve ti ovisi moras imati povratnu kartu,bookiran smjestaj ili pozivno pismo od nekoga ako ides nekome i tak...nije bas ino sjednes na avion i oni ti vele welcome =)
ma nisam ni mislio na tekući...
nego trenutno imam mastercard i visu electron pa me je za njih najviše interesiralo...
kao što rekoh nemam ni rodbine ni poznanika u Kanadi (tako da od pozivnog pisma ništa)
a inaće svrha mog odlaska bi bila potraga za poslom...
moja draga i ja već neko vrijeme razmišljamo o tome, pa možda bi na proljeće probali.
a gle uc u canadu ces moc a posao ilegalno ce ti bit teze nac...
Vratila sam se iz Kanade prije sada eto skoro mjesec dana. Nisam trebala nikakvu potvrdu o stanju na računu niti ikakvo garantno pismo. Kada sam tamo sletila početkom sedmog mjeseca ove godine - naravno - ženska na vancouverskoj carini nije me pitala baš ništa osim da li nosim kakav alkohol i da li nosim štogod od hrane. Nije me pitala ni koliko ostajem niti kod koga idem. Baš ništa. A bila sam sva u panici zbog ljudi koji uopće ne znaju iz osobnog iskustva nego prenose tuđa, a dobro znamo kako ljudi vole preuveličavati i nepotrebno dizati paniku. Uglavnom, kupila kartu, sjela na avion i to je to. I uživala u prekrasnoj Canadi.
I sada planiram nazad čim prije!
ti zgrozeena hrvatskom, isla si turstički ili si radila gore?
znam da uc u canadu mozes al bas dal ces nac posao bez radne dozole tesko!
Ja sam dobila američku vizu na 5 godina.Neznam kako,ali eto.Bila sam gore i uopće mi se ne sviđa način života. Sve je drukčije.
U kojem gradu si bila i jesi bila samo turistički ili si radila?
Kanada divna zemlja, dok ne naiđe grtalica, inače bio sam na Niagari prije 20 dana, ušao autom is SAD-a, carinik me ispitao koliko ostajem, kud idem i tako, rekoh 2 sata i natrag. Udario mi žig do 2 mjeseca tako da nije problem, za zračne luke ne znam.
Mislim se preseliti s deckom u Kanadu,,zanima me sta mi sve treba od papira,,ako je ikako moguce da me neko informira,,pokusavala sam zvati ambasadu u Becu ali nisam dobila nikakve konkretne informacije,,molim vas pomozite mi nezz vise koga da zovem...

kako misliš preseliti se??? pa procedura je vrlo jasna...predaš aplikacije koje su ti na netu na www.cic.gc i pošalješ za beč--....i procedura traje jako jako dugo...to je skilled work.....i moraš imati dovoljan broj bodova da te prime....ili na naći posao u canadi i tražiti radnu dozvolu.....
ja imam neka pitanja u vezi kanade jer planiram ići možeš mi dati svoj mail ili facebook profil
ćao oprosti ja imam neka pitanja o kanadi planiram ići ubrzo pa ako nije problem da mi se javiš na moju adresu miroslav.golemac@yahoo.com ili na facebook profil miroslav golemac ok unaprijed zahvaljujem
vlatkasara@gmail.com
haj zgrožena,evo još jednog canadofila čuj neznam kakve informacije ti imaš a možda nešto znaš o nedavnom natječaju kod nas za vozača u rtl-u, oni se meni javili ispunio sam aplikaciju ,čuli se telefonom rečeno mi 90%riješeno i poslje toga više ni a ,neznam šta da mislim sada možda znaš nekoga preko foruma da je otišao,ili neku drugu adresu gdije bih mogao pogledati još komentara,stvarno mi je stalo da odem ovdje nemam nikoga a i tamo pa mi isto,tu sam vč tri mj bez posla ludim...pozdrav
I ja sma bio. Slažem se u tome. Nema sanse da te tamo netko ponudi sa zvakom ili picem...zaboravi...osim ako ne sretnes svojeg covjeka, oni uvijek imaju nas mentalitet, bez obzira koliko dugo zivjeli u Kanadi.
I ja sma bio. Slažem se u tome. Nema sanse da te tamo netko ponudi sa zvakom ili picem...zaboravi...osim ako ne sretnes svojeg covjeka, oni uvijek imaju nas mentalitet, bez obzira koliko dugo zivjeli u Kanadi.
Zna li netko da li su šanse za pronalazak posla veće ako se ima završen fakultet, usoatalom da li oni uopće prihvaćaju diplome naših sveučilišta?
hvala
najbolje ti je preko beca.ja sam se vratio nedavno i radio na crno.
ej ljudi, mene zanima dal mogu ja ko student ici raditi u kanadu i biti tamo par mjeseci? dal mi za to treba radna viza? dali postoji koja agencija tipa ko ccusa al za canadu?i dal mogu tamo srediti vizu za ameriku ili moram u zg?
kak je tamo uopce s poslom na crno?
pleaseeee helppp
Imam pitanje za Zgroženu Hravatskom,zanima me ovi programi za dadilje što si spomenula,kako se prijaviti,odnosno ako muž i ja idemo privremeno na godinu dana raditi jer koliko sam skužila vizu za imigraciju je malo teže dobiti,da li se uspije šta napraviti u vezi tog tečaja
Hvala
mozete se oboje prijaviti na Working holiday in Canada. To vam omoguce boravak do godinu dana i mozete raditi sve vrste poslova.
da li se to samo može dobiti na jednu godinu ili se može produžiti? ako je samo za jednu godinu,koliko puta to mogu najviše zatražiti?
a kako je većina vas otišla? na godinu dana ili više i koje vize ste tražili?
Zahvaljujem!
ovdje mozes vidjeti sve u vezi programa Working holiday in Canada
http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/index-hr.aspx
Ovo ljeto bila sam turisticki oko mjesec dana u Kanadi, Alberta. Najjeftiniju kartu sam nasla preko turisticke agencije STA Zagreb. Kostala je oko 6.300,00 kuna. U gradu u kojem sam bila imaju trgovine s cevipima, burekom i cvarcima, drze ju nasi ljudi, a po trgovinama imaju podravkine mesne nareske, pastete, jamnicu i eurokrem 
Moj prijatelj koji tamo zivi, iako je zavrsio faks, radi u jednom restoranu kao konobar samo dva do tri dana tjedno, zaradi dovoljno za stan, hranu, izlaske i putovanja... i ima hrpu slobodnog vremena... jer kaze da sad dok je mlad ne zeli raditi u nekom uredu od jutra do mraka. Ima dosta njih koji tamo tako rade. Drukciji zivot nego kod nas definitivno. Ima se izbora.
Voljela bih i ja otici u Kanadu bar na godinu dana, raditi mozda u restoranu, jer s nasim faksom i ne mozes te putovati malo Canadom i Amerikom.
Canada predivna i hladna.
Sretan put svima!!!
Citam malo postove i cudim se kako skupe karte kupujete za Canadu. Ja letim za par dana, idem u posjetu, i kupila sam kartu prije dva mjeseca za 700 CAD, a ta ista karta je prije 10 dana kostala 590 CAD. Moja preporuka za karte su stranice www.expedia.com i www.travelocity.com. Inace su puno jeftinije karte iz Italije (Trst, Venecija). Karte preko nasih agencija su stravicno skupe! Ja sam prije 3 godine kupila kartu preko Expedie za 4000 kn, a ta ista karta je u Generalturistu kostala 5800 kn!!!!!!!! Isti itinerar, ista kompanija, i zato predlazem ove stranice na kojima mozete kupiti puno povoljnije karte, i treba pratiti cijene svaki dan. Iz Zagreba su povoljne linije preko Londona (British Airways)...znam ljude koji su u 10.mj letili u Canadu tom linijom, i povratne karte su bile 630 CAD.
Inace, imam obitelj u Torontu i mogu reci da zivot u Kanadi nije tako jednostavan, ima puno istine u ovim "negativnim" komentarima i stvarno je trnovit put ako netko zeli tamo otici, snaci se, i uopce prihvatiti taj njihov lifestyle. Najbitnija je cvrsta volja i upornost. Ja sam mogla dobiti papire ali nisam htjela jer mi ne odgovara nacin zivota tamo. Sto se tice doktora (netko je spominjao tu struku)...potrebno je neko doskolovanje u Canadi (cca godinu dana) i onda se bez vecih poteskoca moze dobiti dobar posao. Konobari u malo boljim restoranima ne zive od dobre satnice nego od velikih napojnica. Moj neki dojam je da je svaki covjek u Canadi tretiran jednako, ipak je to multikulturalna i civilizirana drzava u kojoj su svi ljudi bilo koje nacionalnosti dobro prihvaceni. Mislim da se moze lijepo zivjeti u Canadi ali da svakako treba koju godinu biti uporan da si osigurate dobar zivot tamo. A opet s druge strane treba prihvatiti cinjenicu da drustveni zivot nije kao u Europi, jednostavno se zivi nekim drugim tempom. Podrska svima koji razmisljaju o odlasku u Canadu, iako osobno se ne bih preselila tamo, ali volim otici u posjetu
Poznajem ljude koji su otisli i jako lijepo zive, ali ima i onih koji i dan danas pate za Europom ali smatraju da povratkom ne bi mogli zivjeti tako kako zive u Canadi (to se odnosi na materijalni dio, stanovanje, i sl.).
POZDRAV SVIMA I PISAT CU VAM IZ CANADE ZA KOJI DAN :-)
Ljudi kako da odem da radim u kanadu,imam 25 god. srednju med.skolu i visu med.skolu radioloski smer,zna li neko nesto o zdravstvzaposljavanju tamo??? AKO IKO ISTA ZNA NEKA JAVI!!!
ja ti samo znam da oni traže doktore isto kao i znanstvenike na području prirode, očuvanja energije, oceanologe i slično.
Postojeći pokazatelji govore da se najveći broj zanimanja u kojima potražnja trenutno nadilazi
ponudu na državnoj razini nalazi u zdravstvenom sektoru.
Posebno je velik interes za zanimanja liječnika, medicinskih sestara, farmaceuta,
medicinskih tehnologa i tehničara te pomoćna zanimanja u zdravstvu (kao što su bolničari
i zubotehničari). Porast potražnje za ovim zanimanjima značajan je zbog sve većih potreba
vezanih za starenje stanovništva, za povećano vladino financiranje zdravstva i za velik broj
umirovljenika. S druge strane, ponuda ovih zanimanja relativno je slaba.
Profesije u menadžmentu (npr. viši menadžment, menadžeri za ljudske resurse) takoñer
se smatraju deficitarnima uslijed potražnje zbog visokog stupnja umirovljenja kod ovih tipično
starijih radnika.
Nedostatak kvalificiranog osoblja:
• zanimanja vezana za naftni i plinski sektor, uglavnom zbog velikih investicija u ovaj
sektor
• neka zanatska zanimanja u obrtu (posebno izvoñači radova na kućama i
renovatori), uslijed velikog porasta stambene gradnje i obnove u proteklih nekoliko
godina 7
• neka zanimanja u informatičkom sektoru (kao što su računarski inženjeri i
inženjeri za softver), što odražava oporavak ovog sektora od kraha iz 2001. godine,
a upis na škole za takva zanimanja još uvijek zaostaje za potražnjom
• neka zanimanja vezana uz društvene nauke i državnu službu (kao što su
sveučilišni profesori), uslijed umirovljenja i nove potražnje stimulirane povećanim
izdvajanjem vlade za obrazovanje nakon srednje škole.
ljudi moji...zivio sam u kanadi...neznam sto da vam kazem, nije to bas tako kao sto mislite...ljudi kod nas gledaju americke filmove pa misle da je tamo sve super...e pa nije bas.
Mogu vam reci da prva generacija koja se preseli tamo da im netreba od odjece nista osim radna roba i pidzama....na neki lijepi zivot zaboravite....
narkomani lezbejke pederi pedofili, manijaci,vrebaju vasu djecu na svaki korak kako na ulici tako u skolama u sportskim klubovima itd itd.
ovdje kod nas nije lako ali tamo je sve zavijeno u neku lijepu formu a u stvari je trulo i uzasno...to ljudi iseljenici spoznaju poslije par godina kad im je kasno da se vrate kuci a izgube volju za kanadom pa su onda ni tamo ni tamo.
ja imam kanadske papire ali sumnjam da cu se tamo vracat vise..nezelim da izgubim identitet niti zelim da mi se dijete uda za crnca niti da mi sin ozeni kineskinju itd itd
Pozdrav,
namjeravam ić u Kanadu (imam 10 god.iskustva u hoteljerstvu),čak sam radila i u USA u hotelima...nešto malo na brodu.
Završila sam poslijediplomski Hotelskog Management u Švicarskoj...
Čujem svakakvih priča...da je dobro, da nije dobro...i tako.Ja sam spremna raditi kao konobar ( za početak ), no nekako imam osjećaj da ako se čovjek trudi i bude uporan, da i tamo može doći do neke kvalitetnije pozicije/posla.
Ima li tko kakav pametan savjet...gdje se najbolje živi,koji gradovi ( ja bih voljela u Vancouver ).
Hvala unprijed!
LJUDU A JEL NEKO ZNA NEKU AGENCIJU ZA ODLAZAK U KANADU,ILI NEGDE PREKO? POZDRAV
LJUDU A JEL NEKO ZNA NEKU AGENCIJU ZA ODLAZAK U KANADU,ILI NEGDE PREKO? POZDRAV
Working holiday, preko www.bhv.hr
To nije loša solucija..i uredno sređeni papiri, mogućnosti nakon završetka programa...itd.
LP
Mene interesuje posao u zdravstvu,kao viseg radioloskog tehnicara! Zna li neko nesto?
deki.. Wow , kako si spretno uklopio "pedere i lezbejke" s pedofilima, manijacima i narkomanima.. A da ne spominjem rasizam i zadrtost kao secer za kraj. Evo , ovo je samo jedan od mnogo razloga zasto bi se makla iz ove drzave. Nemamo pretjerano svjetlu buducnost tu dok god postoje ovakvi ljudi, ako ih se ljudima uopce moze nazvati, jer bi neka definicija "ljudi " bila da su oni jedinke koje su postigle visi razvojni stupanj u odnosu na druga bica, sto nazalost, tu nije slucaj.
pozz,,
evo citam sve ove vase postove i mislim se.. hm pa krenimo
1. postoji ww.cic.cg.ca na kojoj sveee pise, pise ko,kako i zato moze ici u kanadu ali eto bicu dobre volje pa evo sve na hrvatskom http://www.migrantservicecentres.org/userfile/Destination%20Country%20Fact%20Sheet%20CANADA_hr.pdf JAKO BITNO !!!PROCITAJ !!!
2.pokraj svega toga postoji i working holiday program za mlade od 18-35 koji mogu ici raditi u canadu na god dana sa open working permit( ne kaci vas za poslodavca mozete raditi bilo gdje i za bilo koga a ostale radne dozvole vas vezu za tocno navedenog poslodavca i tocno navedeno radno mijesto ) e sad..ova viza se NE moze produžiti ali...( hvala bogu na ali
) ako je vas poslodavac zadovoljan sa vama moze vam produziti radnu dozvolu ( trazi se LMO i na osnovu toga se produzuje viza za to tocno radno mijesto kod tocno tog poslodavca )
3. postoji nesto sto se PNP -- e to vam nesto kao provincija npr.Ontario daje odredeni broj dozvola pernament resident bez obzira koliko si legalno u canadi,moras raditi i imati min 2 god radnog staza u zanimanju koji radis _nije bitno dali ode ili tamo_ ,uglavnom nije lose ali evo i za to link : http://www.ontarioimmigration.ca/stdprodconsume/groups/csc/@oipp/documents/document/oi_doc_workers.pdf
4. postoje razni nasi i strani forumi koje nije lose pratiti sa stvarnim cijenam i stana,i hrane i stavrnih zivotnih prica ..kako sta i kuda ..
ufff ..jesan dobre volje 
eto sad kad smo to rjesili osnovni start nek svako cita i to je to
e sad ja..
radim,placica za mali dalamtinski grad i nije losa ali .... nezelim dignuti kredit za stan na 30 godina od 80 000e da si kupin stan od cca 60m2 jedno 507,40 E.mjesecno..
isto tako ne kazan da cemi mi tamo biti med i mliko sta se kaze ali mislim da sa postenim radom mozes nesto imati ..kao prvo svaki prikovremeni sat ti je placen ! jako bitno ..pa je na tebi dali ces radi 8 ili 12 sata ..bitno je to za osnovne zivotne uvjete ces sigurno imati ( osim ako si drogas i pijanaca ne) posteno radi i nece biti problema ..moje misljenje a oni koji kazu ka radi se od 9 do 5..ka posao kuci ..pa mislim da to mozes i ode imati tako to su gluposti ...
e sad primjer (istina iz usa je ali eto )
ona: 26 god-radi u racunovodstvu firme (dosla u ny sa 20 god sama ) plaća joj je 2800 US $ kad plati porez i ostalo( napomena SSS)
on: 35-radi kao šef sale ,plaća 4000 us$ nakon poreza
im.kartica nakon 6 god u new yorku: stan od 60ak m2-rata kredita 1600$( dali su pologa za kredit 50 000$) na 25 god,imaju 2 ganc.nova auta .. i jednog pasa putovanja u 6 god-cancun,l.a. ,las vegas, bahamas, i sad idu na havaje i 2 puta doma ..
stvar je u tome da se moze zivit sasvim pristojno,ko god kaze da mu je lose tamo ..nek se vrati !
ne zelin ni vilu sa bazenom ..nego noralan posao i stan a da ne dajem cilu svoju placu za ratu kredita ..
radi i vratit ce ti se
sorry ,,zbog dugog teksta
on
alo ekipa imam strica u kanadi , on je tamo cijeli život , a profi sam kuhar, stoga kakvi su mi izgledi da odem tamo i radim?
ja planiram sljedece godine u kanadu ako dragi bog da pa kud puklo da puklo zanima me jeli stvarno istina da mi niko ne triba davat garanciju. inace zavrsija sam za pekara pa me zanima ocu li moc dobit radnu dozvolu, neman nikoga gori i od prilike koliko mi triba para za pocetak hvala
ja i cura zelimo ic u kanadu i zaradit postene novce,do duse ona bi nastavila studije ali bi i radila,ja bi ako treba i radio dva posla,,samo da se nesto postigne....uporni smo i ostvarit ce mo nase snove,,e sad pitanje ,da li je moguce ici kao student i raditi tamo u isto vrijeme?....
moguće je, ali ne možeš dobivati veću svotu od one koju ti država propisuje kao studentu, mislim da se možeš kod fakulteta raspitat o tome
Zna li neko neku agenciju koja salje zdravstevene radnike u kanadu?
Bravo! U potpunosti se slažem s Vama! I ja sam doživjela ponižavanja, iskorištavanja i mobbing. Isto tako sam se zapitala čemu sam i zašto uložila godine školovanja i studiranja.
Imate moju podršku.
Moja maloprijašnja poruka odnosi se na Brankov tekst, objavljen još 3.4.2010. na ovom forumu. Hvala na razumijevanju. Mislila sam da komentar može izaći odmah na kraju poruke na koju se odgovara.
nisi rekao koji ti gazda sređuje papire,,to me zanim,ako je moguce dobit odgovor
Pozz svima!!
Ja planiram u Kanadu na proljeće / ljeto preko working holiday programa. Napokon sam skupila sve papire, pa ih idući tjedan šaljem u ambasadu.
Zanima me da li ima netko tko putuje sam ili planira na put u to vrijeme, da udružimo snage
??
minie, zanima me što sve treba od papira za tu working holiday vizu?? Ja bih vrlo rado išla!
na ovom linku ti piše koji su uvjeti i što sve trebaš od papira
http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/working_holiday-vacances_travail-hr.aspx
To je ako ideš sama preko ambasade. Postoji mogućnost i preko agencije BHV, ali oni uzimaju puno para, a ne nude puno
. Ja sam se odlučila za ovu prvu opciju!!
Pogledaj sve, pa se čujemo 
hvala!
proučavam, pa ti se javim! 
pozz... evo frend i ja skupljamo papire za kanadu.. proučili sve.. Jedino nas zanima kakav je kriterij za dobiti tako nešto? Papiri se šalju sljedeći tjedan, koliko je potrebno čekati.. Ako ima tko iskustvo neka slobono napiše..
Šaljemo tek sljedeći tjedan ako uspijemo naći nešto za studente pošto samo obadvoje studenti, jedino je bed što onda dobivaš radnu dozvolu samo za jedan posao
i ne možeš ga mijenjati 
pozz... evo frend i ja skupljamo papire za kanadu.. proučili sve.. Jedino nas zanima kakav je kriterij za dobiti tako nešto? Papiri se šalju sljedeći tjedan, koliko je potrebno čekati.. Ako ima tko iskustvo neka slobono napiše..
Šaljemo tek sljedeći tjedan ako uspijemo naći nešto za studente pošto samo obadvoje studenti, jedino je bed što onda dobivaš radnu dozvolu samo za jedan posao
i ne možeš ga mijenjati 
pozdrav svima! puno uspjeha vezano uz ovaj korak u životu,minie javi se ako želiš možemo se umrežit...također planiram ić u kanadu...preko working holiday vize ne treba poslodavca navesti,treba ispuniti aplikaciju i poslati 150 dolara+potvrdu o nekažnjavanju preko kan. amb. u zgu centralnoj kan. amb. u beč,nakon 8 tjedana dobije se pismo! s tim pismom,2500 dolara(cad),važećom putovnicom i povratnom kartom putuješ gdje želiš! po dolasku se javljaš u ured za imigrante i na račun tog pisma dobijaš direktnu radnu dozvolu...važno je još za reći da 12 mjeseci koliko se smije boraviti i raditi u kanadi počinje isticati u onom trenutku kad primiš pismo odobrenja za odlazak putem international experience programa,a ne kad sletiš ili dobiješ tamo vizu. sretno svima...a ne samo njima...
Hej Roberte, možemo se umrežiti
mogu ti poslati svoj email, ali ne znam da li ti mogu poslati nekako osobnu poruku u inbox ili sve mora ovako javno? Jesi ti več poslao papire? Navodno je nešto zapelo sa ambasadom 
E da, i kako to misliš da se računa otkad dobiješ pismo preporuke. Vrijeme od 12mj se počinje računati sa danom kada sletiš u Kanadu!!
Ne, nego počine s onim datumo od kada si dobio pismo. i ističe 12mj od toga datuma odnosno do isteka putovnice.
evo vam se i ja pridružujem, u programu Working Holiday, pa se možemo čuti i mailom! Ako ste za! 
Krivo Andrej!!
Pismo preporuke vrijedi 12 mjeseci ( znači u tom roku možes ući u kanadu preko IEC-a) ali vremenski rok od 12 mjeseci u kojem možeš ostati gore i raditi ti počinje istjecati onog trena kad uđeš u Kanadu!!!!
Krivo Andrej!!
Pismo preporuke vrijedi 12 mjeseci ( znači u tom roku možes ući u kanadu preko IEC-a) ali vremenski rok od 12 mjeseci u kojem možeš ostati gore i raditi ti počinje istjecati onog trena kad uđeš u Kanadu!!!!
Samo da se još nadovežem na zadnji post! Ja sam papire za IEC poslala još u 11mjesecu kad je na službenim stranicama bilo objavljeno da se prijave primaju od 15.11. i da se prima samo 200ljudi ( po principu ''ko prvi njegova djevojka''). Kasnije sam mailom od konzulata dobila poruku da je program stopiran i da se ne zna točno kad bi se moglo početi s obradom prijava.
Bubi, dakle odlučila si se i ti za put
Super!!
Možemo se čuti svakako, samo ne znam da li se ovdje mogu nekako slati osobne poruke, da ne moramo podatke stavljati javno na zid, ali nije ni to bad!!
Da, taj program sa ambasadom je valjda nešto stopiran, ali ja ću ipak poslati papire, pa ako me odbiju, šta se može, bar će novac vratiti!
Jedan momak što ga je znam je isto poslao papire 15.11. i javili mu da je stopirano, ali su mu nakon toga javili da pošalje još nešto od papira, jer nije odmah sve poslao.. Dakle, ti podaci se valjda več obrađuju..
Matea je upravo što se tiče pisma preporuke 
Matea, jel se tih 200 ljudi računa godišnje ili u dvije godine?
moj mail je dubravka.o1@vip.hr, pa se javi da se čujemo za detalje!
))
ja odlazim 10. svibnja u kanadu, ajme što jedva čekam. odlazim turistički kod obitelji pa ćemo vidjeti šta se da napraviti 
ok, šaljem ti mail 
Da, i meni su se naknadno javili mailom, nisam ispunila neka polja u prijavnici pa sam ponovno slala. Kao program je stopiran ali su neslužbeno počeli s obradom da jednom kad program krene da se ne gubi vrijeme. Ova kvota od 200 ljudi vrijedi godišnje, no ta je obavijest brzo skinuta s službenih stranca. Ja se iskreno nadam da će nas primat i više jer kolko čitam po forumima prijavilo se dosta ljudi. Sretno svima!
matea, molim te jel znaš koju adresu treba upisati tamo gdje te pitaju za račun u banci? jel to upisujem adresu poslovnice u kojoj ja imam račun ili glavnu adresu za tu banku u Hrvatskoj?
i šta s onim poljima gdje pitaju tko će nam biti poslodavac i u kojem priodu mislimo ostati u Kanadi?
hvala
Minnie, upisala sam glavnu adresu banke u Hrvatskoj u kojoj imam devizni račun. Kaj se ovih polja tiće upiši N/A ( to značio ''not applicable''), ja sam to upisivala u sva polja koja su mi ostala prazna. Nemoj ostavljati prazna polja moglo bi se desit da ti odbiju prijavu zbog nepotpunih informacija. 
Hvala, Matea!! Zakon si 
Bok Melita, čitam ovo što pišeš pa vidim da znaš puno inf. zanima me kako je sa klincima pošto bi ja i supruga išli. Hvala
miji kumovi su otisli kod rodbine i sredili papire ako koga zanima neka se javi sve cu objasnit
ono što su mi naglasili jeupravo vezano uz to pismo,dakle da zakonski rok od kad imamo pravo boravka i rada u kanadi počinje važiti u trenutku primitka pisma! što se tiče ograničenja ne znam,to se moram naknadno raspitati,ali logično je da postoji neka kvota ljudi koje mogu godišnje primiti iz hrvatske,s obzirom da dolaze izdrugih zemalja također...minie i svi koji se želite umrežiti pišite mi slobodno na daniim@net.hr! lijep pozdrav svima i trbuhom za kruhom!
pa u papirima svagdje pise za working holiday da počinje od dana kad dodes u kanadu...ps od onih koji su sada osli nazad par miseci provjereno..tako in pise u passport
@ cvrcak ...daj neki mail da te mogu kontaktirati ..pozz
GOSPODINE NEMOJTE SAMO DA VAM PADA NA PAMET DA DAJEET PARE ZENI POD LAZNIM IMENOM NURIJA EGGER JER ONA VAM NAPALCUJE PAPRENO STO VAM ISPUNI PAPIRE O VASIM PODACIMA STO VAM NERAZUMLJIVIM ENGLESKIM NAPISE VASU BIOGRAFIJU ZASTO ZELITE OSTATI U KANADI .NAPLACUJE 5100DOALAR AKO IMATE DIJETE PO SVAKOM DIJETETU PO 100 DOLARA VISE,GORIVO OVAMO KADA NAPUNITE ZA 50DOALRA MOZETE DA SE VOZITE PO CIJELU NEDJELJU DANA A ONA JE UZELA SEBI CIJENU ZA SVOJE USLUGE KAO KADA VI DAJETE SVOJE TE ISTE NOVCE U ZAGREBU-KANADSKOM KONZULATU KOJI VAM NADJE OVAMO U KANADI STAN I POSAO I SREDI VAM RADNU DOZVOLU A NE KAO ONA KADA VAS DOVEDE OBECAVA VAM KULE I GRADOVE A NE ZAVRSI VAM ZA TE VASE NOVCE NISTA BRZO NI NA VRIJEME NITKO NE MOZE DA VAM NA TAJ NACIN KADA VAS DOVEDE NEMOZE GARANTOVATI DA CE TE OSTATI A NE DAVATI TOLIKE NOVCE UNAPRIJED.ZELIM DA OVO O TOJ PREVARANTICI OBJAVITE NA NASIM STRANICAMA ILI STO JE JOS NAJBOLJE DA JU PREDATE U KANADSKI KONZULAT TO JE ZENA 52GODINE RODJENA U APRLU I IMA CRNU KRAKU KOSU INACE JE RODOM IZ ALBANIJE ,INACE DOSTA JE AROGANTNA I NACIONALNA PAZITE SE SA KIM I PREK KOGA DOLAZITE .TOLIKO POZDRAV IZ KANADE.
GOSPODINE NEMOJTE SAMO DA VAM PADA NA PAMET DA DAJEET PARE ZENI POD LAZNIM IMENOM NURIJA EGGER JER ONA VAM NAPALCUJE PAPRENO STO VAM ISPUNI PAPIRE O VASIM PODACIMA STO VAM NERAZUMLJIVIM ENGLESKIM NAPISE VASU BIOGRAFIJU ZASTO ZELITE OSTATI U KANADI .NAPLACUJE 5100DOALAR AKO IMATE DIJETE PO SVAKOM DIJETETU PO 100 DOLARA VISE,GORIVO OVAMO KADA NAPUNITE ZA 50DOALRA MOZETE DA SE VOZITE PO CIJELU NEDJELJU DANA A ONA JE UZELA SEBI CIJENU ZA SVOJE USLUGE KAO KADA VI DAJETE SVOJE TE ISTE NOVCE U ZAGREBU-KANADSKOM KONZULATU KOJI VAM NADJE OVAMO U KANADI STAN I POSAO I SREDI VAM RADNU DOZVOLU A NE KAO ONA KADA VAS DOVEDE OBECAVA VAM KULE I GRADOVE A NE ZAVRSI VAM ZA TE VASE NOVCE NISTA BRZO NI NA VRIJEME NITKO NE MOZE DA VAM NA TAJ NACIN KADA VAS DOVEDE NEMOZE GARANTOVATI DA CE TE OSTATI A NE DAVATI TOLIKE NOVCE UNAPRIJED.ZELIM DA OVO O TOJ PREVARANTICI OBJAVITE NA NASIM STRANICAMA ILI STO JE JOS NAJBOLJE DA JU PREDATE U KANADSKI KONZULAT TO JE ZENA 52GODINE RODJENA U APRLU I IMA CRNU KRAKU KOSU INACE JE RODOM IZ ALBANIJE ,INACE DOSTA JE AROGANTNA I NACIONALNA PAZITE SE SA KIM I PREK KOGA DOLAZITE .TOLIKO POZDRAV IZ KANADE.
UDAJEM SE ZA KANADSKOG DRZAVLJANINA; JE LI TO AUTOMATSKI ZNACI DA IMAM SVA PRAVA U KANADI; POSTOJI LI TAMO SOCIJALA? IMAM 56 GODINA: IMAMO NAMJERU ZIVJETI U KANADI; NE ZNAM ENGLESKI; BUDUCI MUZ ZIVI U TORONTU; HRVAT; ALI JE VEC 40 GODINA U KANADI:LETIM PRVI PUT; OCEKUJEM SVE BAJNO I SJAJNO:
Jeste pristojbu plaćali u kunama ili dolarima?? Meni su u banci rekli da je tu transakciju moguće izvršiti jedino u kanadskim dolarima, dok na internetu piše da se plaća u kunama.. Joj, izludit će me ta luda birokracija!!!
Minnie, pristojba se obavezno mora platiti u kunama. Učini ono kaj sam i ja, nazovi lijepo ambasadu i objasni kak su ovi u banci nesposobni, dat će ti broj od neke tete koja radi u ZABI ali je zadužena za te uplate. Lijepo u banku i nek se čuju s tom tetom ona im sve objasni. Znam kak ti je, ja sam bila u 3 poslovnice i nikak i nikak da riješimo. 
e pa minie će ubiti nekoga!!! zvala sam informacije zagrebačke banke u zagreb i rekli su mi da to može samo u dolarima, pa me nakraju, kad više nisam imala strpljenja i otišla uplatiti u dolarima, gledali popreko u mojoj poslovnici i rekli da valjda oni znaju svoja posla... aaaaaaa!!! kako sam sad ljuta!!!! šta ću sad?? ja sve uplatila u dolarima i poslala!!!
Dragi svi koji ste u ne tako davno vrijeme otišli, bili i još ste uvijek u Kanadi! Molim Vas da se javite kako je tamo, da li ima posla i kako se do njega čim prije, a regularno, može doći!
Da li se uopće može tamo doći i tamo srediti kakve papire za posao ili sve preko ambasade u Beču?
Naime, muž ja i sin bismo se selili, dosta nam je života ovdje! U fazi smo raspitivanja o svemu s napomenom da u Kanadi nemamo nikoga.
I da, mi ne ulazimo u mlađu dob jer smo stari preko 35 godina 
Pozdav!
LJUDI
martina-- vam je sve lijepo opisao, gore u postu od 04.02.2011.
pročitajte si detaljno, čak je stavio i linkove - HVALA CARE -
nemojte se zaletavati i odlazit tamo turistički i onda tražit posao i papire za ostat, jer je proces dugotrajan, od 1 do 1,5 god., znam ljude koji su tak otišli, spucali gore pare i vratili se doma podvijena repa
Ako mislite otić tamo živjet i radit, pročitajte si njegov post . tu vam je link http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp i tu vam sve lijepo piše kaj vam treba, koji papiri, kolko kaj košta i kam poslati,
Samo treba tražit po tim stranicama, SVE piše. Ja i supruga isto namjeravamo otići u Kanadu i polako skupljamo papire.
Sretno svima
ispravak : post od 04.01.2011.
hvala dudo..
stvarno san se potrudila napisati i redovito pratin ovaj i jos dosta foruma i stvarno nemam namjeru ponavljati uvik iste stvari
ali ako ima netko neko pitanje tuda sam uvijek...
ps ja se vec godinu dana spremam i u 6,mjesecu saljem papire ...drzite mi fige
pozz sa jadrana
Martina puno sreće! 
Martina
Moram ti se ispričati, mislil sam da je muško pisal sa tvojim nikom 
Stoga isprika VELIKA
Aj mi se molim ze javi na dvorskiz@net.hr pa da još malo popričamo i da vidimo da li imamo sve potrebne dokumente, plizz
Martina
Moram ti se ispričati, mislil sam da je muško pisal sa tvojim nikom 
Stoga isprika VELIKA
Aj mi se molim ze javi na dvorskiz@net.hr pa da još malo popričamo i da vidimo da li imamo sve potrebne dokumente, plizz
ja sam se čula s ovom nurijom egerr ona traži 5000 dolara i navodno sve sredi...znam par ljudi koji su otošli preko nje...tko je ona uopće...molim vas napišite mi detaljnije da bez veze ne dajem toliku lovu hvala
Ovako, malo sam čitala ovdje i pregledala milijardu stranica i foruma i meni se sve to čini užasno komplicirano i teško za prikupit sve te dokumente..dakle dečko i ja bi išli gore, on ima završenu školu za automehaničara i 2 godine iskustva u tom području i još iskustva u ugostiteljstvu, a ja sam na prvoj godini učiteljskog studija. Koliko sam skužila nam dobro je to što gore imamo poznanike koji bi nam mogli napisati tu preporuku i pomogli nam da se malo sredimo. mene sad zanima da li nam se isplati uopće trošit vrijeme na prijave, jer ljudi svašta pišu po forumima o godinama, iskustvu, školi, parama i milijardu drugih stvari i već sam sva prestrašena a nisam još ni krenula sa ničim, pa ako mi možete iz nekog iskustva ili nečega reći da li da se lovimo toga jer mi se ovdje čine najrazumniji ljudi..puno hvala unaprijed! 
Molim vas,koliko,okvirno,treba vremena za rijesiti sve papire za working holidays?Jel ima sanse da sad pocnem rijesavat,i odem na jesen,10.mj?Blokira me diplomski koji bi trebala svaki cas zgotoviti,i onda bi krenula s prikupljanjem..E da,i jel netko zna kako je s ljudima iz umjetnickih i modnih krugova,sa zaposlenjem?to nitko ne spominje,uvijek se iste struke vrte po forumima o radu u inozemstvu..
Ne trosite novce na neke consultante, jer je sve javno i transparentno, kanadska vlada daje sve informacije na sluzbenim stranicama: www.cic.gc.ca Pogledajte i temu na www.forum.hr pod Dijaspora, ima o ljudima koji su otisli na godinu dana preko ovog novog programa....
moze li mi netko reci sto sa zdravstvenim osiguranjem kada se ide preko programa working holiday? gdje ga kupiti i koliko ono iznosi?
hvala..
a kod koga bi ti dosa nemores s neba pasti...
buddy ne leti ti bi radija 2 tri posla pitas li ti imali posla za toliko...ne svitaju ni ovde ruze zato razmisli...
Pozdrav svima!
Da li netko možda zna koliko uzima BHV za 12 mjesečni rad u Kanadi?
Hvala 
BHV ti uzima oko 700E
Ako ces tocnije 730kn plus 4400kn
Hej nemoj ti nas mjesati za strancima, tako oni piju pivu. A kod nas se zna ko pije a ko placa. To je druga stvar sto si ti imala lose iskustvo. Istina je da se gleda kroz pare, al danas'neces daleko dogurati praznih dzepova; gdje god zivio.
@tom
hvala na info majstore! 

Mali info za one koji se uskoro spremaju preko bare a neznaju sta i kako u vezi osiguranja. Najeftinija opcija je preko PBZ-a, oni imaju ugovor preko ambasade ili tako nesta. Moram to jos provjeriti. Eto ako nekoga zanima a u PBZ-u je neka se info.
Ja imam kuma tamo.Buraz mi je zavrsio za fizioterapeuta,to je tamo placeno oko 100 dolara po satu.Ako on laze onda .....
večer svima!
tom jel morti znaš kaj je uključeno u tih 700€?
jel ima tko iskustva s tom agencijom?
naime u četvrtak imaju prezentaciju u Gradskoj knjižnici u Zg. 
Najbolje otidi na prezentaciju ako mozes. Znam sta ukljucuje ali tamo mozes pitati njih direktno sve sta ti nije jasno. Ako nisi u mogucnosti prisustvovat na prezentaciji mozes im i uputit mail ili nazvati, pa ce ti poslati na tvoj mail brosuru.
Za tih 700E dobivas jako malo ako ces usporedivati BHV-e sa stranim agencijama. Dobivas neke osnovne informacije i SWAP centar kad dodes u canadu.
Otidi na prezentaciju pa napisi svoje dojmove.
ovak' drago pučanstvo!
kao što je cijenjeni kolega "tom" rekao BHV omogućuje/pruža uslugu "working canada"
a ovu su troškovi:
4.400kn (troškovi aplikacije BHV-u)+730kn (program fee BHV-u)+150CAD (za izradu vize)+2500 CAD/13.375kn (naime toliko morate vi ili vaši roditelji imati na svome deviznom računu)+osiguranje cca.??? (najmanje za 3 mjeseca)+povratna avionska karta do odredišta (cca.600-1200&euro
.
te ako ne želite da si sami nađete posao nego želite da vam to učine u Kanadskom SWAP centru tu uslugu plaćate 685CAD tamo njima.BHV nema veze s tim :p
eto toliko 
sad mene zanima da li se može aplicirati na taj program bez BHV?
ima li morti netko da je već otišao?
pozdrav
ovak' drago pučanstvo!
kao što je cijenjeni kolega "tom" rekao BHV omogućuje/pruža uslugu "working canada"
a ovu su troškovi:
4.400kn (troškovi aplikacije BHV-u)+730kn (program fee BHV-u)+150CAD (za izradu vize)+2500 CAD/13.375kn (naime toliko morate vi ili vaši roditelji imati na svome deviznom računu)+osiguranje cca.??? (najmanje za 3 mjeseca)+povratna avionska karta do odredišta (cca.600-1200&euro
.
te ako ne želite da si sami nađete posao nego želite da vam to učine u Kanadskom SWAP centru tu uslugu plaćate 685CAD tamo njima.BHV nema veze s tim :p
eto toliko 
sad mene zanima da li se može aplicirati na taj program bez BHV?
ima li morti netko da je već otišao?
pozdrav
Ovako koliko ja znam niko nije otisao bez posrednika (BHV je za hrvatsku).
Canadska ambasada u hrvatskoj krenula je primati papire direktno, znaci bez posrednika od 1.11.2010. i sve bi bilo super kad bi bilo. Ali ovo je Croatia i kod nas je stanje pusti me da vrisnem.
Kao sta sam naveo prijave su krenuli primati ali to je sve od njih. Jos nisu krenuli sa obradom tih papira. Mozda cekaju "zoru da ne svane".
Pozdravim svim ingenjerima drvne tehnologije,strojarstva i građevine.Ovdje nema posla sada već ide 2godina za redom,nije ga isitna bilo ni prije u struci i da je plačen to smatram plaču od barem 800eura ili 1000eura.A ne plače od 3500 do 4500,00kn. Danas u ljepoj nam našoj nema nikakve plaće, radili bi mi i za 3500,00kn svaki mj redovito na tekući račun i radno vrijeme od 8h do 16h.Ali takvog posla nema, već prodaja raznih gluposti od vrata do vrata..Call centar gdje se ljudi maletretiraju..I sada se pitam čemu taj studij i zanje..frend mi je građevnski inženjer i kažem mu kako nemogu dobit posao sada u njegovoj branši kad ima i građevinaca jako puno..Kaže mi stari reako si da gibaš još 2009 u ljetu van..a što čekaš?reko limun i ono bit će bolje..teško je otići negdje gdje nemate nikog.A ovdje katastrofa godine prolaze novaca nema i depresija i letargija nastupa...kako dalje i gdje da tražim??hvala
Ja sam mladi dipl.ing 32god ako ovdje ima cura koja želi isto radit u Kanadi od 24god do 32god..Neka mi se javi na email:brzimrav@gmail.com
Znam neke pojedinosti oko dobivanja dozvole i web adrese za posao.Volio bi da upoznam jednu mladu ingežnjerku kojoj je dosadio život u ovoj zemlji i želi promjenu,u dvoje je lakše)):

moji papiri se obraduju i nadam se da ce krajem ovog mjeseca biti gotovi. ima li neko da planira krajem 5 ili pocetkom 6mj u canadu da razmijenimo iskustva i mozda uspijemo uskladiti datum (sta bi meni osobno bilo super da ne putujem sam)?
tom majstore ti si uplatio preko BHV-a?
ja ću pokušati direktno preko ambasade 
Dragi moji, sve informacije o imigracijii u Kanadu raspoložive su vam na službenim stranicama kanadske vlade. Ako niste to u stanju sami nać, pročitat, shvatiti i pokrenut proceduru onda zaista najbolje da stojite tu gdje jeste!
Nikakvi posrednici, muljanja, plaćanja i ina balkanska sranja ne dolaze u obzir. Potrebno je VSS, struka s kojom se može brzo dobiti posao, poznavanje eng il fr, da ste mladi i dovoljno novaca da se možete uzdržavati dok ne nađete posao. Navedena kombinacija osigurati će vam da skupite potreban broj bodova za imigraciju.
Završno, ne trkeljam na pamet jer sam sve to prošao, doduše davno ali suština je ostala ista (osim godišnjeg podešavanja minimalno potrebnog broja bodova).
pokusajte naci vise informacija na ovoj adresi http://www.novine.ca/ tu imate zakone i razne ponude za posao stim sto morate da potegnete sve veze u porodici i sire i da pokusavate na sve oglase da vam neko posalje radnu ponudu....razmislite za koga ce te raditi tu radnu ponudu,bilo bi pozeljno za nekog ko bolje zna engleski (muz ili zena )posto ce imati polaganje iz engleskog i ako to ne polozi opet nista.kada jedno dobije radnu ponudu iz kanade,odradi sve sto je potrebno i polozi engleski,dolazi u kanaduali za njim automatski posle kratkog vremena mogu doci zena i deca (ili muz i deca).(tako su dosli jedni moji prijatelji koje sam ovde upoznala,oni su dobili iseljenicku vizu)..ja sam u kanadi vec nepuna 3 meseca ali ja sam dosla preko oca on je ovde vec 11god..pokusajte i pazite ima puno laznih agencija jako je tesko doci u kanadu u zadnjih godinu dana..ja vam zelim svu srezu
pozz
Za Dacu
Ja cu uskoro u canadu preko programa working holiday.
Citam forume i vec me glava zaboli kakve sve gluposti ljudi pisu i u vecini slucajeva gledaju negativno na sve.
Da se vratim na ono sta sam htio da kazem. Posto si ti vec u canadi i upoznata sa vise stvari nego ja, volio bi da se cujemo na privat za vise info ako si spremna podijeliti. tinky7@net.hr
Da, MG vam je rekla tacno. Ja u Kanadi zivim vec 19 godina pa o tome sve znam. Sto se tice posjete rodjacima, i to zaboravite. Nije vrijedno.
Mi smo ovdje svi popadali u depresiju zbog svega sto smo vidjeli i dozivljeli ovdje. Samo bi svom neprijatelju preporucila da dodje ovdje u posjetu..Zapamtite, Evropa je Evropa..Ovdje se nista ne moze vidjeti ni porediti sa nasom zemljom..Ovo ne pisem jer sam samo nostalgicna za nasom zemljom, vec zato sto je to prava istna...Bacanje para..Bolje te pare iskoritite na nesto drugo nego na dolazak ovamo...Mnogi od Vas ne vjeruju kad im pricamo kako je ovdje, da nas ponekad sami natjeraju da ih lazemo, posto je to jedino u sta vjeruju...Srecno.
Da biste dobili canadsko drzavljanstvo trete imati legalne kanadske papire na osnovu kojim podnesete molbu za drzavljanstvo poslije pune 3 godine boravka ovdje.
Ono sto bi ovdje mogli raditi na crno je da raznosite jutarnje novine. To se jako malo placa i veoma je naporno osim ako nemarite ustati u 3 izutra i dijeliti novine od kuce do kuce na -40C i sl.
Meni je pravo smijesno koliko vi svi zelite da dodjete ovdje, a ja bih zeljela da se vratim nazad, ali nemam gdje ni kod koga...Sve je to jako zalosno.
Pored pasosa i avio karte, treba vam garantno pismo kod koga idete i ko ce vas izdrzavati dok ste u Kanadi..Bez garantnog pisma nemojte ni da mislite da ovdje dodjete jer ce vas vratiti nazad...sorry.
Ovdje se ne priznaju nasi fakulteti niti nase radno iskustvo.
Ja sam zavrsila pravni fakultet tamo koji mi se nije priznao ovdje pa sam radila u fabrici 5 godina dok se nisam iskolovala ovdje (zavrsila sam 2 vise skole) sto mi je pomoglo da nadjem bolje placeni posao. A ovdje se sve skole placaju, u prosjeku 10.000 po jednoj godini...Drugim rijecima, mi svi ovdje zivimo na kredit tako da se tamo ne mozemo vratiti niti da hocemo..tj, nemozete ovdje nista ustediti. sorry. Ali ovo vam je prava istina. Ovdje svi zive na kredit citav zivot, a kad ostanu bez posla, ostanu bez svega...
Potpuno se slazem s tobom imenjakinjo. Cak sta vise, i mi sada tako radimo. Ponesemo svoje pice pa u goste...
you wish...and we too.
utopija 100%. Da vidis koliko ima rodjenih Kanadjana koji zive na ivici bijede, ne bih vjerovao...srecno.
Da imat cete sva prava kao i svi kanadjani cim dodjete ovdje.
Ne mozete biti na socijalnom dok ste udati. A ako se razvedete, on vas mora izdrzavati 10 godina prije no sto mozete aplicirati za socijalno.
Sto se tice bajno i sjajnog ocekivanja....hahahah...good luck.
Vi ste jedna od rijetkih koji tako mogu da kazu.
Tacno je kad dodjete ovdje da vas na granici, borderu tretiraju kao da ste terorist..Pitaju 100 pitanja i veoma su neljubazni da vam presjedne dolazak.
Nema zemlje na svijetu kakvu smo mi nekada imali..Obisla sam pola svijete i zivim ovdje 19 godina a tamo 33...pa imam pravo da ovo kazem.
Svi ste vi tamo u zabludi o zivotu ovdje i SAD..i ja sam bila (a i svi mi ovdje) dok se nismo i sami uvjerili.
MENE ZANIMA RAD NEGDJE VANI,,,,NAJGORE JE ŠTO ME STRAH IČI SAMO U NEPOZNATO POGOTOVO ŠTO SAM ŽENSKO,,,VOLJELA BI IČI U LONDON,,,,ZANIMA ME DA LI POSTOJI KAKVA STRANICA U VEZI TOGA ,,,
MENE ZANIMA RAD NEGDJE VANI,,,,NAJGORE JE ŠTO ME STRAH IČI SAMO U NEPOZNATO POGOTOVO ŠTO SAM ŽENSKO,,,VOLJELA BI IČI U LONDON,,,,ZANIMA ME DA LI POSTOJI KAKVA STRANICA U VEZI TOGA ,,,
Ne kužim, nemaš kuda da se vratiš? Pa lijepo kupiš stan, digneš ovdje kredit i životariš u lijepoj nam domovini. Iz osobnog iskustva ti mogu reći da sam najveću pogrešku napravila kada sam se prije 10 godina vratila zbog muža u domovinu. I eto, sada opet pokušavamo otići van, jer život u ovoj korumpiranoj, nesređenoj i nekulturnoj državi postaje svakim danom neizdrživ! Ako nemaš boga za ujaka, vjeruj mi biti će ti sve nego lijepo ovdje! Najjači ste mi vi koji pljujete po inozemstvu i patite za domovinom ali se ne vraćate nazad! Pa ako nama nije teško otići u inozemstvo, ostaviti isto tako sve, učiti jezik i krenuti od nule, zaista ne vidim razlog zašto se vi koji toliko želite u domovinu, jednostavno ne spakirate i dođete! Pa to je vaša zemlja, zar ne???
NINA:::povuci mene u kanadu pleeeeease ako ikako mozes
))))))))))
Trenutno sam u Kanadi, cekam papire preko useljenicke vize kao bracni saputnik Kanadskog drzavljana. Kanada je predivna, nocni zivot fenomenalan, puno se toga dogadja, ali upoznati ljude i steci prijatelje je nemoguca misija. Mozes vidjeti istog covjeka u teretani godinu dana za redom svaki dan i nece te pozdraviti. No bez obzira na to predivno je, i nadam se da dobijem stalni boravak.
nije 10 vec 3 godine
Pozdrav! Idući tjedan predajem papire za working holiday Canada. Ako netko uskoro ide ili je već tamo neka se javi. I koja je na kraju ukupna cifra za taj program?
Ja sam shvatila da se plaća 4300kn bhv-u + 730kn viza + na računu mora biti 2500CAD (i mislim da taj iznos garantira da imaš za povratnu kartu, odnosno da ne moraš još dodatno imati i za kartu).
Bok ljudi
Spremam se sa ženom i djecom u Kanadu,(skupljam papire),
Zanima me da li još netko trenutno skuplja dokumente, pa da razmjenimo informacije, aj mi se javite na
POZDRAV SVIMA,
Evo javljam se iz Kanade, došao sam na turističku vizu , nasao si posao i poslodavc KOJI CE DATI GARANCIJSKO PISMO ZA MENE a sad mi kažu u imigraciji da moram napustiti kanadu i vratiti se u svoju zamlju i napraviti liječnićki prijegled i vratiti se ovdje za 5-6 mj.
Zanima me dali je netko imao takvih iskustva ovdje.
Bok! Jesi uspio kaj rijesiti za lijecnicki?? Ja se isto tako spremam u Kanadu, vec sam neki posao nasao preko prijatelja gdje bi dobio garanciju za posao!
Radim na kruzeru u spec. francuskom restoranu zadnjih nekoliko godina, da li mi to moze pomoci (ili odmoci) po podnosenju zahtjeva ili u mom slucaju produzetka radne/prolazne C1/D1 vize za brod jer je to jedno od pitanja na koje ja neznam kako se gleda u usaembassy. Moj stav je igrat posteno i sad skupljam informacije jer "tu" je svaki puta kad se vratim sve jadnije i jadnije. Molim Mr. Martina da se javi s nekim updatom a i druge s dobrim iskustvom....fala
.
sulodo mi je pisati uvik iste stvari tako da koga sta zanima marty_np@yahoo.com
Dobar dan, gospodine / gospođo.
Umoran od Tražeći kredita i hipoteka? Jeste li bili presavijen stalno vaš banaka i ostalih financijskih institucija? Jeste li o loosing svoj dom zbog financijskih ograničenja? Mi smo u poslu nude Non-Prateći Krediti za svoju financijsku dobrobit u 3% minimum.
Ako se zainteresirani, ljubazno mi se opskrbiti sa sljedeće pojedinosti u nastavku.
1. puno ime i prezime. #
2. adresa. #
3. zemlji. #
4. države. #
5. zanimanje. #
6. mjesečni prihod. #
7. telefonski broj. #
8. godine. #
9. Svrha kredita. #
10. bračno stanje. #
11. spol. #
12. iznos potreban. #
13. kredita trajanja. #
mi ćemo vam se javiti s više informacija i pouzdan korisnik pomoći relevantne za financiranje kredita iznosa. U potvrdu primitka ove detalje, dobro izračunati pripadajuće obračunate kamate, plan otplate i osiguran plaćanje politike zaštite će biti objavljeni u narednim dopisivanje.
hvala za vaše pokroviteljstvom!
JA radovati se unaprijed sluh od vas soonest.
Lijepi pozdrav,
Kontakt osoba: Mr.Diane Ferguson (zajam časnik),
mail: dianefergusonfinancialhome@gmail.com
bok Martina
šaljem ti mail al mi stalno se vrača jer ja navodno kriva mail adresa
aj mi se javi molim te na dvorskiz@net.hr
za studente odlican program.
zaboravio sam: za sve ove koji pricaju nesto lose o kanadi:
"vama je bolje onda da ne dolazite, jer sa takvim stavovima u kanadi nebi uspjeli nista postici, ali bi vas ova "losa kanada" ipak uzdrzavala godinu ili dvije, jer je ona tako "losa". A za one koji bi zeljeli doci u kanadu ima vise nacina: student viza (link u proslom postu), familja da ti bude sponsor, dodes kao turista i uzimas status refugie etc.
Evo opet link pa fino procitajte: (ova losa kanada je to prevela na hrvatski za vas da se ne mucite na engleskom.
Ja uskoro putujem u Kanadu. Dobio sam radnu dozvolu na 12 mjeseci. Išao sam preko agencije BHV, plaća se 700 eura, što baš i nije jeftino s obzirom na to da ne naprave baš ništa posebno. Jedino je dobro to što ako nemate nikoga možete se obratiti za sve u SWAP (Kanadska organizacija studenata).
Vidim ovdje dosta negativnih komentara na temu rad u Kanadi, nadam se da se nisam zaj..., jer sam dao dva otkaza u Hrvatskoj. Inače znam da me ne očekuje med i mlijeko, ali nadam se pravednijem društvu, manje korumpiranom. Može netko tko živi u Kanadi ili je bio neko vrijeme navesti prednosti i nedostatke. Moja prijateljica i prijatelj su bili u Engleskoj i Irskoj i kažu da im je bilo super, a inače agencije koje se bave istraživanjem kvalitete života Kanadu svrstavaju u sam svjetski vrh zemalja dobrih za život.
Zbunjen sam, ako će tko ići uskoro po istom programu, javi se da izmjenimo mišljenja.
alo borg
Prijavi se i pročitaj postove na forum.hr ,,dijaspora
tam ti ljudi koji žive i odlaze u Kanadu pišu doživljaje
jesi li vec otisao? u koji grad ides? Kako si si pronasao smjestaj po dolasku? Joj, imam 100 pitanja, ja idem usto uskoro, nedgdje u 9 mj, pa me sve zanima. Voljela bih kada bi islo vise ljudi pa da idemo skupa, da nam bude lakse po dolasku i trazenju smjestaja.
ajde, javi se !
Hej, ljudi ja sam predala papire ima već 2-3 tjedna. Planiram ići u 8. ili 9. mjesecu. Ako tko želi možemo skupa. P.S. idem u Toronto. Pozdarv!
mislim o tome vec zadnjih godinu dana...tija bi ic,vidit,pokusat nac posa,posteno zaradit i ako Bog da vratit se doma i napravit nesto u svoojoj drzavi.....neman kod koga ic,pa me zanima jel moguce ikako priko tog BHV-a nesto sredit...i da,bilo bi mi super kad bi isa s nekin od nasih ljudi i jos kad bi skupa za pocetak krenili u posa i stan placali po pola!!!pozdrav i ako ima ko zainteresiran-a nek se javi.....

mislim o tome vec zadnjih godinu dana...tija bi ic,vidit,pokusat nac posa,posteno zaradit i ako Bog da vratit se doma i napravit nesto u svoojoj drzavi.....neman kod koga ic,pa me zanima jel moguce ikako priko tog BHV-a nesto sredit...i da,bilo bi mi super kad bi isa s nekin od nasih ljudi i jos kad bi skupa za pocetak krenili u posa i stan placali po pola!!!pozdrav i ako ima ko zainteresiran-a nek se javi.....

Ej Semta!
Ja isto putujem u Toronto!
Ja sam predala papire 14.05. i javila mi se cura iz ambasade da su mi tek sada poslali prijavu u Beć. Ali nadam se da će to sada ići puno brže! Tako da planiram ići krajem srpnja, najkasnije početkom kolovoza!
Bilo bi mi drago, barem zbog društva da idemo zajedno!
Dali znaš u kojem dijelu Tornta bi bila? Imaš li posao već?
LP!
Mali savijet svima koji planiraju ići u Kanadu!!!
NE IDITE PREKO BHV-a, već direktno preko Kanadske ambasade!!! Baram ćete uštedjeti 5.00 kuna, a taj SWAP centar vam i nije od neke pomoći!!!!!
Nemam posao, idem na working holiday a ne na young professionals. Ne znam u kojem bih djelu Toronta bila, najvjerojatnije tamo gdje nađem najprihvatljiviji stan, a da opet nije predaleko od downtowna. Idem kao i svi ostali: doći ću tamo, izvaditi sin broj, naći stan i posao. Nema tu puno mudrovanja.
Idem i ja preko woorking holiday programa, ali ja sam si već našla nekakav part time posao...
Pitam te za smještaj, jer bi ja trebala biti u Vaughanu, što je dosta od centra, ali s obzirom na sve, to mi najviše odgovara.
PS. ispravak netočnog navoda, nije 5.00 kuna već 5.000 kuna.....
jel zna tko da li se nakon working holiday programa moze nekako sredit ostanak tamo na malo duze tj nekakav permanent residence, je li tko probao?imam 24 godine, tek sam zavrsila faks, dosta radnog iskustva imam..,joj bilo sto samo da se nemoram vratit u Hr
pa što onda BHV točno radi ako se može direkt preko ambasade ?
Ja ću probati za iduću godinu u Kanadu.
Ja sam osobno pitala za par opcija preko bhv-a jer sam htjela otići negdje na usavršavanje engleskog i odmah sam rekla da mi je i raspon cijena bitan jer ne znam koliko šta košta(a sve skupo naravno) ali sam se i razočarala jer ispadne ako odmah ne skočiš na prvi njihov prijedlog i kažeš može,nisu više ni nešto ekstra ljubazne.
Studiram turizam i nisu mi ni ponudile opciju da radim praksu u Americi a imaju to u ponudi niti cjenike imaju i za sve ih moraš zvati 

luky moze se ostati. Ja znam za dvije opcije: 1 upises faks 2. prsten na ruku
)
Ima i treca opcija koju sam cuo od nasih koji su tamo. Time cu se vise zabaviti kad dodem i vidim kako mi je tamo.
Kad ti planiras gore? Ids preko BHV-a ili direktno preko ambasade?
Iva, imaš nekoga gore tko ti je već sredio posao i stan ili što?
Zdravo Iva, nego kakav je to part time posao iliti koji
ja sam u Canadi vec skoro godinu dana! mislijo sam da cu nabrzinu dobit sve papire ali nazalost nije to samo tako! malo sam se zavarao ali sam opet zadovoljan cjelom situacijom! ako ce neko dolaziti du slobodno mi se javite pa da vam pomognem ako mogu ili bar da vam dadem neke smjernice kuda,gdje i kako! Canada vam je u globalu zemlja s kojom se ne igra s zakonima i to mi se svida tu! malo za promjenu :-) pozdrav i sretno svima!
Ajde da i to vidim neko da je voljan pomoci.
dobio sam papire i spreman sam za let.
)
Sad jos da nadem nekoga za zajednicko putovanje gdje bi mi bio kraj....
To je skoro pa misija impossible.
Ovako mislijo sam Vancouver ili Toronto. Za sad je Vancouver u vodstvu.
ja sam u Mississaugi kraj Toronta pa ako ces dolazit vamo samo me nazovi na br 647 926 62 55!
lijepi pozdrav,ja sam danijel!! i odlucio sam napustit posao u hrvatskoj i otici za kanadu,al imam problem kao i vecina,nemam nikoga tamo i neznam na koji nacin mogu uspjeti u pronalasku posla i ostaloga......mislim ako netko moze malo samo da mi pomogne po tom pitanju,da me usmjeri kome se trebam obratiti u vezi odlaska,vidim da nemoramo imati vizu da bi isli u kanadu al je vjerujem posao jako tesko naci ako nemas radnu dozvolu....ili se mozda varam....hvala vam na pomoci unaprijed.....moj mail je bartok.danijel@gmail.com....
Semta, i ja idem u Toronto preko ambasade, working holiday. Još čekam da mi odobre papire, ali isto tako planiram ići krajem 8.mjeseca ili početkom 9.og. Mogle bi se čuti oko toga, ostaviš mail ili neki kontakt??
Semta, i ja idem Toronto, preko ambasade, working holiday. isto tako sam planirala ići krajem 8.ili početkom 9.mjeseca. Mogle bi se čuti, ostaviš mail ili neki kontakt??
malog_konj@yahoo.com, svakako mi se javi!
Halo, Katarina.otisao sam 22.06. sa air francom iz zagreba, skupo, platija 6100 kn (uzmi radje lufthansu, kazu da je bolja)ako si blizu budimpeste, odi tamo imas priko ove stranice ili priko agencije dadada za 4.000 kn.kad uzimas kartu trazi da bude sa mogućnošću promjene datuma, to ti je dobro ako planiras prije otici nadoplatis 100 eura i mos ici kad oces.Kazu da se sad moze direktno priko ambasade bez bhva, ali izgleda da onda duze traje.ako ides preko bhv (5000 kn), onda mozes koristiti ovaj swap ured. ) nista posebno, malo te upute di kupovati, opasna mjesta u gradu, upute te kako napraviti životopis, mozes koristiti internet (ako imas ponesi svoj komp.)možeš zvati besplatno po gradu od njih. kopiranje i printanje naplacuju 10 centi po papiru, i oni ti organiziraju taj sin broj da dobijes ti im samo das putovnicu da prepisu podatke,rade dvi zenske, onako umjetni smjesak i to, ali dobro.
ej katarina
sorry, malo me j... ova stranica.uglavnom kad dodjes u toronto na aerodrom, pazi da ti ispravno napisu podatke i datum. ja isao taxijem 55 dolara, a autobusom je tridesetak. . e da moras rezervirati hostel, a stanovi se iznajmljivaju 1, pa dodji tjedan dana ranije. hostele imas na hostelbookers stranici.ako ces priko swapa javis se odmah drugi dan po dolasku tamo.svi su hosteli blizu, pogledaj na google mapi.ja sam platio job placement tako da su mi oni nasli posao u jednom restoranu. ja i cimer nasli stan skupo ali lipo.on nasa posa u restoranu. ima puno nasih neces se izgubiti, cili swap prica hrvatski.( meni je bilo uzas prvih dana nisam nikoga zna, zija se odma vratiti, ali naviknes se pomalo. sad sam tu 17 dana ko da sam par miseci. mobitel odkodiraj ako ti je u paketu, ili ako oces ode kupiti novi, ja kupija najjeftiniji za 55 dolara.stan je uglavnom nenamjesten i potpisiva se ugovor na 1 godinu. ne potpisivati nikakve ugovore ni za mobitel ni za stan, stan se moze naci i na ugovor za 3 miseca, to je ok, ali i bez ugovora pa placas misecno to je najbolje. tako ja imam, ali ja i cimer placamo puno 800 dolara svaki,a ako oces jeftinije onda moras biti sa vise njih u kuci od oko 400'500 dolara da imas sobu i dijelis kupatilo i kuhinju sa vise njih. ima razlicitih opcija, to kad dodjes sredis.svi skoro imaju fakultete ali rade po restoranima peru suđe, raznose novine, ciste za minimalac. to to je 10.25 dolara po satu i jos ti odbiju 20% poreza.hrana dosta skupa, skuplja nego kod nas kad pritvoris u kune, moze se naci u vecim centrima nesto jeftinije.ako si u 1 zoni mozes i pješke, nije komplicirano, inace mj. karta je 110 dolara.inace ovaj job placement nije los ali ti kosta sada 680 eura priko bhv a, nemoj to uzimati, naci ces posao i bez toga. ponesi bar 1000 dolara sa sobom jer dok platis hostel, stan za prvi misec, hranu, a mozes i staviti na svoj racun pa ode dignuti na bankomat. mi probali nekoliko banaka jedini nam je da bankomat CICB banke. u swapu ce ti ponuditi canada trust banku,ok je, mozes otvoriti racun u kojoj oces.uglavnom svi nadju posao za 15 ak dana, ali bome nije lako, bas se naradis i ovisi koliko sati radis tjedno itako.u svakom slucaju nije lako i zarada nije bas nesto. dok platis stan i hranu i ne ostane ti bas love. mozes raditi dodatno pa tako malo vise zaraditi.uglavnom ako dodjes ima puno nasih, ako imas nekog svoga za stan i hranu super, ako ne snađeš se, nije bajno, raditi nije lako, ako nista barem nesto vidis, steknes novo iskustvo, naucis jezik, steknes nova prijateljstva. probajte, uvik se mozete vratiti kuci ako vam bude tesko.ako sam sto izostavio pitajte.
imam pitanje za Kanađanina!!!
dali priznaju hrvatske diplome u Kanadi? npr.kakva je mogućnost zaposlenja doktora medicine u Kanadi? gdje mogu saznati za detalje?
unaprijed hvala
Pozz evo mi smo se prijavili na working holiday preko agencije
papire smo poslali za zg...odatle su isli za bec 30.6.
pozivno pismo nam je stiglo 15.7. a mozemo uci u kanadu do 31.8.2012
Trazim suputnika za rad u Kanadi, naravno preko WH, preferiram Edmonton i Vancouver(otvoren sam i za druge prijedloge; m/21
javi mi se na br.tel.0915551102 može sms.pa ću ja vas nazvati
ja san bio u vankuveru i iman namjeru opet ići javi mi se sms.na br 0915551102 pa te nazovem
Imam rodbinu u Calgaryu , i putujem tamo sljedeci mjesec. Za pocetak cu radit kod njih,stanovanje isto tako , sta mi treba sve od papira, i kolko dugo mogu radit . naravno garantirat ce na mene da sam zadovoljavajući worker.

pozdrav
planiram krajem sledecg mjeseca u vancouver. svi koji planirate ici uskoro javite mi se da se dogovorimo. rozic24@net.hr
imam sve rjeseno tamo al me zanima sta od papira je potrebno predat za working visu thx
Oprosti na smetnji...ali me zanima kako si uspjela preko kanadske ambasade,ja sam bio i rekli su mi da je ambasada trenuto zatvorena...i da je nemoguce nista preko ambasade...nego preko te agencije BHV. bili su mi rekli da probam nesto preko kanadske ambasade u Beču...pa me zanimalo sto se mora uraditi da bi se pokrenulo nesto u vezi samog odlaska u Kanadu i samog rada...Lijepi pozdrav iz Zagreba.
ma moze se preko veleposlanstva ne treba ti agencija .. evo ti link..
http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/choose_your_experience-choisissez_votre_experience-hr.aspx skupi papire za working holiday stoprije i posalji ih na veleposlanstvo u zagreb ..imas unutra u papirima adresu i to je to ....
savjet -požuri ..ima ti svega jos 30-ak mista ako ne i manje
pozzz
Pozdrav,ja sam trenutno u posjeti u Edmontonu kod obitelji..naravno posto nemam nikakvu vrstu vize,nemogu se zaposliti..ali posla ima za kash..ili kako se kod nas kaze na crno
ugl..ako si u edmontonu,ili ako budes dolazio javi se... enigma_pajic@hotmail.com
Pozz evo mi smo se prijavili na working holiday preko agencije
papire smo poslali za zg...odatle su isli za bec 30.6.
pozivno pismo nam je stiglo 15.7. a mozemo uci u kanadu do 31.8.2012
Pozdrav svima
ja sam zainteresiran isto za rad u Kanadi.
Imam par pitanja za marinu:
Hvala na odgovorima
Lijep pozdrav
ljudi moji da li vi citate uopce ili samo postavljate glupa pitanja.
Ima jedna jedina agencija koja to radi. hallooooo
daj citajte ranije postove ili ste tako lijeni.
da se glupost placa nebi sad bilo krize barem kod nas to je sigurno.
a da ne govorim da nije potrebno ici preko agencije moze se priko ambasade ..i usparat 5000 kn po osobi ... strasnooo
Ja sam pravnik, 44 godine ozenjen sam i imam dvoje djece od 10 i 2 godine, supruga 38. Imam kapital od 150 000 Canadskih dolara u kesu. Interesuje me kako mogu najlakse dobiti radnu dozvolu i otici za Kanadu. Imam rodjaka koji imam svoju firmu. Kako mi on moze pomoci. Ja imam bosansko drzavljanstvo, a supruga i djeca hrvatsko. Mislio sam da sam odem pa da probam da ulozim u njegovu firmu, da li neko zna kako to ide.
kak se kaze, no risk no fun 
btw, cekam employment contract iz calgarya , kad stigne to je to
, odo ja hehe.
Pozz!
Semta, poslala sam ti mail. Jesi ga dobila? ja putujem za toronto 23.8.
Dragi ljudi, ocito jako malo znate o Canadi tj. ne znate opcenito nista. Proslo je par godina i vremena se mjenjaju tako i sve ostalo.
RALBAK kako mogu stupiti oobno s tobom u kontakt,i ja zelim tu ici jer imam poznanstva,
Mozda bi mogoa doci za jendo 2 mjeseca od danas,
ostavi svoj e-mail tu pa cu ti se javiti!
putujem za vancouver 18.8. povratna karta 4600kn iz budimpeste. doslo je i mojih 5 minuta
))) ima koga da je u vancouveru?
Bog svima dobronamjernima!
Imam 30 godina i veliku želju (i odlučan sam u tome) da promjenim nešto u svom životu, i to na način da odem živjeti i raditi u Kanadu. Zanima me ova opcija Work and Travel na godinu dana.
Da li za to možemo aplicirati i ja i supruga, naravno odvojeno i s nekim vremenskim odmakom, i da li je pametno uopće dati im do znanja da sam oženjen?
Namjera bi mi bila da idem na proljeće ili početak ljeta iduće godine za Vancouver. To mi se čini najbolji grad za početak, najbolja klima, iako kažu da stalno pada kiša, ali najlakše za priviknuti se za početak.
Kad bi trebalo aplicirati preko ambasade da se dobije ta radna dozvola za taj period?
Spreman sam za početak raditi bilo što, construction, taxi, konobarenje.... pa čak i završiti neki zanat tamo ako treba, samo da se pokrenem s ove točke.
Ne znam podržava li ovaj program mogućnost edukacije za neki zanat koji se stekne na nekoj večernjoj školi...
Inače sam završio srednju ekonomsku školu, a supruga je kuharica.
Oprostite na dužini teksta.
Pozdrav
ZONO , aj mi se molim te javi na dvorskiz@net.hr,, di si našel tak jeftinu kartu
reci mi kad zelis putovati i dat cu ti ponudu tj. reci cu ti po kojoj cijeni ima karata
pozdrav. Ja 22.9. idem za new york pa onda negdje oko 15.10 u Montreal pa ako ima koga ko bi mogel pomoči da se snajdem na početku bil bi vrlo zahvalan
imam vizu godinu dana i ing. elektrotehnike sam po struci .
andrija.sakalj@gmail.com
YES I CAN-da li si ti uopće čitao nešto na netu o work and travel programu ?
Bez obzira koliku imaš želju da odeš,programi su namjenjeni isključivo studentima ili ukoliko si tek diplomirao !!
Možda da upišeš fakultet prvo,pa onda se prijaviš na program za Canadu ili Australiju.
Bravooo Zero,potpisujem !
NIKSON 44- zašto ne odete na njihovu stranicu i pročitate sve što Vas zanima . http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Tamo vam sve piše.
Ili pogledajte pod skills points ako se nalazite u nekim od navedenih zanimanja.
muz i ja smo u kanadi mjesec dana. on je nosilac radne dozvole a ja sam na konto njega dobila otvorenu dozvolu. dosli smo u kanadfu sa 2 malodobne djece. nikakvih problema nismo imali
za work & travel program ne moraš biti student....
taj program je namijenjen mladima od 18 - 35 godina, bez obzira da li su studenti ili ne.
Yes I can, možeš se prijaviti slobodno za work&travel program, samo više ti nema mjesta za ovu godinu, nove informacije će biti objavljene u 10 mjesecu (odgovor iz Ambasade). Za BHV ne znam da li još ima mjesta, najbolje da nazoveš i pitaš. 
Tko bi isao preko BHV-a neka mi se javi..Najvjerojatnije se ide sljedece godine u 2 mj.. ?' Tražim i cimera za stanarinu??' Neka mi se jave oni koji su također se spremaju za put pa da idemo zajedno... matijaandelic@hotmail.com
Možeš li mi poslati neki link za taj program za dadilje? Htjela bih otići tamo živjeti jer ovdje u Hrvatkoj nemogu nikako naći posao a na burzi sam već godinu dana.
Unaprijed hvala
bok komarac i ja bi u edmonton raditi na gradjevini ali reci mi kako
Hvala Mya i Ivana.
Proučavamo i radnu emigraciju....
O dosta sam toga pročitao, pratim i forum.hr.
Ima i jedan super blog: http://zivotukanadi.blogspot.com/
toliko je zanimljiv da sam ga počeo čitati od početka, trenutno sam na 12/2010.
Svatko tko ima namjeru otići za Kanadu trebao bi se studiozno pripremiti za to a na gore navedenom blogu sve piše do u detalje, popraćeno s korisnim linkovima. Ovaj forum je super, vidi se da su ljudi spremni pomoći jedni drugima a to je danas u ovoj državi i situaciji na žalost rijetkost.
Pozdrav
Da, slažem se s tobom da se treba jaaaako dobro raspitati prije nego što se krene u takvu "avanturu", ali nažalost dosta ljudi to ne napravi....
Ja isto namjeravam ići preko Work & travel programa ali tek iduće godine, nisam još tražila vizu, jer moram tu još diplomirati za koji mjesec, ja isto imam 30 godina. Isto sam proučavala i kako emigrirati u Canadu, ali ne znam da li bi skupila dovoljan broj bodova, najviše te zezne taj engleski i ako nemaš diplomu. Frendica mi je sad u procesu dobivanje vize (držimo fige da uspije) pa je jedva imala bodove, bez obzira na to što ima MBA završen i što savršeno zna engleski. Moraš ići na njihovu provjeru znanja engleskog i tamo nije dobila najviše bodova, a to ti automatski utječe na bodove za vizu...tak da pazite u vezi toga, ako idete na tu opciju.
Znam za taj blog koji si napisao, i ja ga pratim već godinu dana 
Inaće, ovo ti je isto super blog za preporučiti: http://istrazivac.wordpress.com/
čitaj postove odpočetka, puno korisnih informacija 
I ako imaš kakvih pitanja, slobodno pitaj 
Valentina,BHV edukacija ima program za dadilje i mislim da je ovaj mjesec nekakva akcijska pogodnost kod plačanja samog programa,a isto tako imaš informacije o tom programu u drugoj agenciji na ovoj web stranici (pogledaj pod STAadventure ) .
Mya,hm,nisam baš sigurna da se može pod work and travel program ukoliko nisi student ali eto neću reći 500 % ali..
Ja planiram da se prijavim za iduću godinu,nadam se 
Koliko dobro zapravo moraš znati engleski jezik da prođeš,s obzirom da je ovo program za usavršavanje engleskog uz rad ?
Ovo za work & travel visu je točno, jer znam iz prve ruke (frendica koja nije student ju je dobila), evo za sve koji ne znaju, tu je link i od ambasade:
http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/working_holiday-vacances_travail-hr.aspx?view=d
Valentina, što se tiće znanja engleskog jezika, za work & travel program ti nitko ne provjerava tvoje znanje, ali ovisno o svome znanju engleskog ćeš naći i posao. Ti si student? Da li imaš radnog iskustva? Kakav posao bi željela raditi? Ukoliko imaš iskustva npr. u administraciji, moguće je naći i takav posao ukoliko znaš jako dobro engleski. Inaće, većina ekipe koja ide na work&travel visu se zaposli kao konobari, u Mcdonaldsu, dućani....ali opet, ništa nije nemoguće....
Ovaj zadnji odlomak je bio za Ivanu 
Ma da ? ..nisam to znala,doduše ja sam se raspitivala samo preko BHV edu još zimus i tamo je pisalo da moras biti student i možeš dva puta iskoristiti taj program.
Još sam mislila da ću morati ići još malo usavršiti engleski prije same prijave
..
Za posao znam da možeš se prijaviti za koji hočeš(otprilike) ali pitanje je da li češ biti primljen,ali bitno mi je da usavršim engleski na kraju krajeva.
Gdje si ti mislila ići ?
Ja kad bi išla,htjela bih ići u Calgary ili Vancouver.
Kako se tvoja prijateljica prijavila,jel uspjela ?..čitam na cic.gc.ca skills points i ostalo pa sam znatiželjna.
za frendicu još ne znam jel uspjela, poslala je negdje prije cca mjesec dana, pa sad čeka....javim kad saznam 
A isto sam puno razmišljala o tome gdje da odem, i to između Calgarya, Toronta i Vancouvera...
Calgary je hladniji čak i od Toronta, a ni tam nije baš toplo...jedino što mi je super kod Calgarya je to što je to grad sa najviše sunčanih dana u cijeloj Canadi, i što zna ponekad zapuhat neki topliji vjetar pa postane toplije usred zime
i što ima posla....Toronto mi je super jer mi se čini da je nekako puno "živahniji" od Calgarya što mi odgovara, i nekako je klima najsličnija našoj (mada su zime hladnije), al zato je tamo velika konkurencija...Vancouver je prekrasan, oko 15 stupnjeva je i po zimi i po ljeti, ali sam čula da pada zato jako puno kiše i da je grad skuplji od Toronta i Calgarya....tak da...nisam još odlučila gdje bi, sve ima prednosti i mane...a i imam poznanike u Torontu, tak da to je još jedan plus za Toronto
ma to su sve slatke brige, važno da dobijemo vizu iduće godine pa se stignem još predomisliti 
AJ MI SE MOLIM TE JAVI NA dvorskiz@net.hr
"ja"
muz i ja smo u kanadi mjesec dana. on je nosilac radne dozvole a ja sam na konto njega dobila otvorenu dozvolu. dosli smo u kanadfu sa 2 malodobne djece. nikakvih problema nismo imali
Aj mi se molim te javi na dvorskiz@net.hr
ljudi moji zasto uporno pisete working travel? Koliko ja znam ovo o cemu vi pricate je working holiday.
Sletio sam u Vancouver prije dva dana. Let i presjedanje a da ne spominjem trcanje po aerodromu i ta neizvijesnost hocu li stici na drugi avion ce ostati nezaboravni.
Ako neko bude imao koje pametno pitanje mozda dobije i odgovor
)
Ustedjet cete vremena i novaca ako imate koga da vas uputi.
Evo u malo dužem postu pitanja nadam se pametnih...
Dakle kad već namjeravam doći u Kanadu, radio bih tamo poslove s potencijalom useljenja npr. zavarivač, vodoinstalater, radnik na naftnom crpilištu, rudar(za ova zadnja 2 podcrtana nisam sto posto siguran da su toliko deficitarni ali su dobro plaćeni) live-in caregiver, truck driver, bilo što od ovog što bi mi donijelo mogućnost ostanka u Kanadi. Radio sam već fizički teške poslove i ne predstavljaju mi problem. Zato teretana prije Kanade.
Mogu li završiti tečaj za weldera i tražiti u Kanadi posao kao zavarivač iako nemam radnog iskustva? Skupio bih ga u tih 1+1 godinu programa. Na stranicama Working Holiday programa na čestim pitanjima piše da se može ići na tečaj koji traje do 6 mjeseci. E sad dali taj tečaj za weldera ili plumbera traje kraće od 6 mjeseci ako možeš saznati? I da li to uopće ima smisla, možda bi neka firma uzela radnika bez iskustva u varenju pa ga kod sebe školovala, manje plaćala (za početak mi ne bi smetalo) i ako se pokaže(m) tražila radnu vizu za mene.
Dosta se pisalo o Truck driverima, koje su dozvole za to, da li se tamo može završiti škola za vozača kamiona i raditi taj posao?
Mjenjam stav i sad sam bliži odluci da idem ipak za Calgary jer su tamo šanse za naći posao s mogućnošću ostanka daleko veće, a niti niži porezi se ne mogu zanemariti. Što se tiče zime najvažnije se dobro obući i obuti, a i sprijateljiti se s lopatom...
Kako ću joj reć da (želim da) varim? Svašta čovjek postane spreman raditi zbog boljitka svoje obitelji. Mijenjam se.....
Morat ću nazvati ambasadu buduće domovine da čujem što misle o tom da me prime....
Pozdrav,
P.s. Mya hvala za onaj blog istraživač wordpress odličan je, otvara neke nove vidike....
evo sto ja znadem! ako dolazis vamo podigni si internacionalnu vozacku dozvolu koju dobijes u HAK-u za 115kn i 20min i mozes voziti s njom ovdje bez problema ali neces moci dobiti posao s njom a tu dok pocnes polagati polazes skoro od pocetka! G1 pa na dalje! sto se tice nekvih tecajeva i slicnih stvari tu ti nemogu pomoci ali znam da je ovdje care giver jako trazen i da i ja cak razmisljam u tome smjeru krenuti jer je dobar novac (min 30$ na sat) i ako si dobar lako je naci posao! Inace ja sam ovdje skoro godinu dana i polako se pakujem doma da konacno vidim "rodnu grudu" :-) e da i samo da velim da svako ko misli da je tu sjajno i bajno ce se iznenaditi! pozdrav svima i sretno!!
RALBALK -mi možeš malo detaljnije dati info o care giver poslu ?
Jel dobivaš teže slučajeve,ili razne po pitanju starijih ljudi i ostalo ?
Možeš mi i na mail poslati savjete općenito ukoliko ti nije problem piskarati 
Voljela bih ići na usavršavanje jezika,ali ne bi ostajala godinu dana,možda ipak kraće.
ako moze neko da mi odgovori na pitanje, trebam da idem za kanadu i da radim tamo normalno treba da mi se posalje radna dozvola dali ja trebam da imam potvrdu engleskog jezika sa nekog kursa da znam engleski kako bi prilozila u kanadsku ambasadu to kao dokumenat. a na primjer znam engleski!
IVANA nije mi problem piskarat! ja jos recimo istrazujem u vezi toga pa cu ti za tj dana moci reci vise ali uglavnom gledaju po iskustvu i znanju (u Canadi) pa po tome odlucuju koji slucaj dobis al obicno kreces s laksim pa prema tezim! samo moras znati da ako ti vele recimo 30$ onda se od toga odbija porez i dobis van recimo nekih 22$ oni ti sve tu govore prije poreza! ako moras platit onda ti na cjenu jos ide porez a ako moras dobit placeno onda treba umanjit za porez! 13% poreza ti je na cjene dok kupujes a ono sto ti oduzimaju od place to ti zavisi kolko ti je placa! veca ti je satnica veci je porez!
IVONA ja kolko znadem ne trebas vec ces morati pisati test na kojemu ce oni vidjeti kolko znades Engleski! citanje,pisanje i pricanje! na temelju toga dobis bodove koje oni gledaju dali te oce ili nece tuj! mislim da je 67bodova min potrebno ak se ne varam!
axa...pa ja bi trebala da idem posle nove da pokupim papire sve bas mi je to bitno dali je to potrebno sa kursa diploma da znam engleski ako to mi ne treba kao dokumenat onda super jer ga znam. ne sad nesto extra ali ono da se sporazumijem ok.hvala puno
Moj savjet vam je ako zelite da idete u Kanadu,da upoznate nasu curu ili naseg momka i udate se/ozenite...Ja sam igrom sudbine upoznao curu koja zivi od cetvrte godine u Kanadi,ali nisam se zbog papira uzeo,vec stvarno smo se zaljubili..Dosao sam u Kanadu prije dva mjeseca,i kad smo pravili papire za mene isli smo preko advokata koji to rjesava.Advokat mi je sredio papire i dobio sam iseljenicku vizu za manje od dva mjeseca.Naravno,imali smo dokaze-tu se podrzaumjevaju slike nasi putovanja,vremena koje smo provodili skupa...Kad je sve cisto pustice vas.Moj savjet je dakle upoznajte nekog i uzmite se.U svakom slucaju morate biti veoma odlucni na takav potez,jer vjerujte da nije lako otici u tudju zemlju.Ali cvrsta volja je najbitnija.Zivot je bolji nego kod nas,mislim na finansije ali nije sve u tome. Pozdrav
Moj savjet vam je ako zelite da idete u Kanadu,da upoznate nasu curu ili naseg momka i udate se/ozenite...Ja sam igrom sudbine upoznao curu koja zivi od cetvrte godine u Kanadi,ali nisam se zbog papira uzeo,vec stvarno smo se zaljubili..Dosao sam u Kanadu prije dva mjeseca,i kad smo pravili papire za mene isli smo preko advokata koji to rjesava.Advokat mi je sredio papire i dobio sam iseljenicku vizu za manje od dva mjeseca.Naravno,imali smo dokaze-tu se podrzaumjevaju slike nasi putovanja,vremena koje smo provodili skupa...Kad je sve cisto pustice vas.Moj savjet je dakle upoznajte nekog i uzmite se.U svakom slucaju morate biti veoma odlucni na takav potez,jer vjerujte da nije lako otici u tudju zemlju.Ali cvrsta volja je najbitnija.Zivot je bolji nego kod nas,mislim na finansije ali nije sve u tome. Pozdrav
Pozdrav svima...pročitao sam sve komentare tu, i zanima me posao u kanadi točnije iec program, working holiday...zanima me samo preostala kvota slobodnih mjesta jer mislim skupiti i predati papire i što prije u toronto :-P ...ako netko zna neka javi
Ps ja sam osoba koja je pitala kako da stupim u kontakt s tobom prije jedno 15 ak dana,
gorki8701@gmail.com
Zahvlajujem unapred.
OČAJNA VALENTINA
http://www.aupairamerica.co.uk/study.php
ralbak mozes mi se javiit na gorki8701@gmail.com
A kako je vaš muž dobio radnu dozvolu??Jel imao vezu za posao ili??HVaLA UNAPRIJED PUNO!!!
Bok svima!!!Imam jedno pitanje i naravno molbu,ja naime imam 30 god.,po zanimanju sam varioc i zelja mi je emigrirati u Kanadu sa ženiom i malim sinom od god.dana zbog katastrofalnog života ovdje pa bi OD SVEG SRCA MOLIO NEKOGA ako mi može pomoći sa info.kako dobiti radnu dozvolu u Kanadi,kako naći posao tamo ili ako itko iz Kanade možda zna firme koje traže varioce tamo ili još bolje naše hrvatske firme?Svi naime pričaju da je to najbolje zanimanje za Kanadu jer je deficitarno,a ja neznam kako to iskoristiti i kako da si tamo nadjem poslodavca??HTio bih otići što prije pa mi MOLIM VAS POMOZITE!!!HVALA PUNOI PUNO UNAPRIJED!!!.-)
post prije je bio za DUDO!!:-)
na moj posao bas traze varioce za kanadu 
misliš posao.hr,to sam vidio:-)Thanks.-)
Ralbak mozes mi se javiti na email
gorki8701@gmail.com
rekao si da ti ostavim email ja sam ga ostavio ali nisi se javio
PS steta je sto ova stranica nema opciju slanja PERSONALNE poruke,bilo bi lakse i ljudi bi dolazili do vise informacija a time bi bili i povezaniji zajendo
ej,malo sam u guzvi zadnjih tj dana pa ne stignem odgovorit! budem za par dana! Btw Ralbak ide danas kuci :-)
vele dom je gdje je cucak a ja svoga nisam vidio vec g dana! to ce se promjeniti za 24sata! pozdrav svima i sretno 
prođe i tvojih godinu dana
Sretan ti put i čekam novi post
Pozdrav svima! Kupila sam kartu. 25.10. letim za Toronto. Ako netko zna za nekakav smješta ili ako ide u to vrijeme neka se slobodno javi. Pozdrav!
mayic, nisam dobila tvoj mail. ja stižem u Toronto 25.10. Javi se.
Semta,i ja bi trebau u to doba za Toronto,jos nisam definirao,ali pri kraju sam,
Javi mi se na gorki8701@gmail.com
Ralbak vas pozdravlja iz Medimurja :-D
evo sam se nakon dugo vremena probudio u svom krevetu i pijem kavicu s tatom! kaj da vam velim? lijepo je biti doma ali treba se vratit tamo! vidim da nekolicina vas ide krajem 10-og mjeseca pa se mozda vidimo na avionu! GORKI danas cu si kupiti sim karticu ovdje pa cu ti poslati br u e-mail pa ti mogu preko telefona reci sve kaj te zanima jer je lakse nego da se dopisujemo a svima ostalima sretno pa ako ne drugcije se vidimo u Torontu!
P.S. na Adelaide St. u Torontu vam je jedan club a zove se Crocodile Rock! ako ste u Torontu morate ga posjetiti! najbolje je u srijedu! "911party"
LUUUUDDDIIILLLOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bok ljudi!
Negdje sam čuo da se u program working holiday mogu prijaviti samo studenti, ali na njihovoj stranici piše da mogu svi.
Molim vas ako je netko išao preko working holiday programa A NIJE STUDENT neka mi to potvrdi.
Hvala!
dobio sam radnu dozvolu..1.-10..letim za toronto..doslo je i mojih 5 minuta..!
dobio sam radnu dozvolu..1.-10..letim za toronto..doslo je i mojih 5 minuta..!
Ralbak jel te mogu zamolit za mail, imam par pitanja!? hvala
moj br je 091 5085891 pa ko treba kakve info neka zove ili sms! idem pit dale 

Zanima me netko tko moze pomoci za odlazak u kanadu obiteljski,muz i zena 33 godine starosti i dijete 8 godina
cao ljudi sta da vam kazem predavala sam za turisticku vizu prosle godine dva puta pa su me odbili ove godine ponovno isto su me odbili.nije mi jasno zasto imam tamo brata u vankuveru htjela sam ga posjetit i vidjet taj lijep grad .on mi placa kartu .jedino se boje da cu ostat tamo.vizu ionace predajem u beograd dali je moguce sto sam muslimanka da mi nedaju jer koje god iz srbije vidjela sam da dobija vizu a jasam uvjek jedina iz bosne kojoj nedaju molim vas nek mi neko odgovori dali ima pravde tu da ja dobijam 3 puta odbijenicu a neko svaki put a od toga ti uzimaju svaki put kad predajem 75 dolara.razocarana
danas sam bil na ambasadi i dajem vam info iz prve ruke!
1. za ovu godinu je kvota popunjena i nema slobodnih mjesta
2. predali su zahtjev za povecanje kvote i cekaju odgovor (kada ce ga dobit neznaju,mozda sredinom iduceg mj)
3. za iducu godinu se primaju prijave poslije nove godine
4.ako imate rodbinu ili kao garantiran posao u Kanadi to vam za ovaj program Working Holiday nista ne pomaze
neko je ovdje napisao da se 01.10. otvara natjecaj za iducu godinu ili tako nesto pa me zanima od kud ta informacija i dali neko znade nesto vise od ovoga kaj sam ja sada napisal!
Pozdrav. Zanima me kako naći posao ako nemaš nikog u Kanadi, dali postoji nekakva stranica ili tako nešto. Najviše od svih poslova zanimaju me vozač i radnik u tvornici, ako je to bitno
. I da šta ako nemaš smještaj, kako to rješit, gdje recimo imaš jeftin boravak i internet?
Pozdrav. Zanima me kako naći posao ako nemaš nikog u Kanadi, dali postoji nekakva stranica ili tako nešto. Najviše od svih poslova zanimaju me vozač i radnik u tvornici, ako je to bitno
. I da šta ako nemaš smještaj, kako to rješit, gdje recimo imaš jeftin boravak i internet?
Pozdrav svima,ja sam prije tjedan dana dosao u Toronto, tu sam kod tetke i zanima me dali neko zna da na koji nacin bi mogo ostati ovde i dali je to moguce? Imam obitelj, pa bih volio i njih dovesti ovde.
Hvala unapred.
Pozdrav ljudi,
po 2. put šaljem papire za skilled worker vizu (vratili mi zbog kreditne kartice - trajala je još 7 umjesto 9 mjeseci), pa me zanima ima li neko iskustva sa procedurom, koliko to traje.
Ujedno, vidim i da su neki novi papiri od ove godine, pa bilo kakav savjet ili iskustvo je dobrodošlo.
ZA: "gogo987"
Pozdrav!
Ovdje ćeš naći odgovor na sva moguća pitanja
http://istrazivac.wordpress.com/page/9/
kreni od posta pisanog 12.06.2011. pa do danas....
To je odličan blog za informacije iz prve ruke!
Nadam se da će ti pomoći......
ZA: "gogo987"
Pozdrav!
Ovdje ćeš naći odgovor na sva moguća pitanja
http://istrazivac.wordpress.com/page/9/
kreni od posta pisanog 12.06.2011. pa do danas....
To je odličan blog za informacije iz prve ruke!
Nadam se da će ti pomoći......
Ok, hvala. Sam mi nije jasno, jel on preskočio onaj dio kad je došao u kanadu, jel na drugoj stranici piše samo o poslu a o smještaju samo malo?
i još nešto, ja namam radnog iskustva pa kolko je to bitno. I kako nać smještaj kad prvi put dođeš u edmont?
ZA: gogo987
Pomaknulo se za jednu stranu u nazad, jer je nakon sto sam ovo napisao on je objavio još jedan post tako da o Kanadi počinje na:
http://istrazivac.wordpress.com/page/10/
Uglavnom prvi datum o Kanadi je kao što sam već rekao 12.06.2011.
Ako pročitaš sve od tog datuma pa do danas naći ćeš puno odgovora, čak možda i na neka pitanja kojih se nebi ni sjetio.
Kad se prebaciš na novije postove tj. sa 10 na 9 stranu itd. kreni čitati od dna stranice jer ti tako postovi dolaze po redu...
Ako te još nešto interesira možeš mu postavit pitanje u komentarima ili mu poslat mail koji mu je na vrhu stranice u kontaktima...
Stvarno piše sve o pronalasku smještaja, posla itd., itd......
ok, poslao sam mu i mail, pa možda i odgovori. Kad vidim kako je opisao taj Edmonton, dođe mi da preplivam Atlanski ocean
.
Da i ja!!!!
Već bi bio tamo da nisam kratak sa lovom, ali kad pokrijam sva dugovanja i skupim nešto novaca (za WH program ti treba oko 20000kn, ali to si vjerojatno već tam pročitao) letim ili plivam tamo.
Nažalost to neće biti tako brzo ali doći će i taj dan!
Do onda pasem oči na tom blogu i informiram se........
Netreba 20000 kn nego 12500. JA mogu birat između torotna i edmontona, ali u torontu imam poznanika, a s druge strane u edmontonu kako čitam lakše nađeš posao.
Tih 12500 moraš imat na računu + avio karte i sve ostalo ispada malo više...
nemoraš na svom, nego moraš imat pristup njima u svako vrijeme. To znači i da možeš uzet s drugog računa.
Kako naći jefine letove do Kanade. Jel ima neki način da se prate akcije?
evo ti link pa tu mozes sve vidjeti! www.expedia.ca
Hvala, pogledao sam. I kako sad to ide kupim kartu online, i šta onda?
Jer kad dođem na aedrom na koji se trebam ukrcat tamo tražim, tu agenciju preko koje sam kupio kartu ili kako?
mozes si isprintati kartu i na njoj dobis bar code koji ti sluzi za boarding pass ali neznam ako imas skener za bar code u zg na aerodromu! ako ne onda potrazis njihov salter i to ti je to!
Pozdrav. Kakva je razlika ako pomoću agencije dobije working holiday vizu a kakva ako sami direktno preko veleposlanstva pokušamo doći do vize?
Hello!!
Imam pitanjce, pa bi molila sto kvalitetniji odgovor. Naime, planiram predati papire za Canadu, imam 29 god. Radnog iskustava imam u hotelijerstvu (radila sam vani po svjetu). Apsolutno nikoga nemam u Kanadi, pa sa prepustena sama sebi. Zanima me kako da se pronadje posao po dolasku? A jos vise bih molila savjet kako da se nadje stan, jer ne bi voljela izaci s aerodroma, pa zijevati okolo...kamo sada??
I jos nesto, kada dobijemo papire iz ambasade koliko vremenski imamo da odem u Kanadu? Znam da nam je boravak tamo ogranicen na 12 mj, ali imamo li rok do kada moramo uci u zemlju? Ili mogu kada dobijem papire, otici za nekih 5 mj dok recimo skupim jos malo love i sredim neke stvari??
I na kraju, kakvo je vase misljenje o gradovima? Ja sam osobno zainteresirana za Toronto, jer mi je najblizi, nekako mi se cini najbolji. U biti mi je svejedno, jer nemam nikoga tamo. Bitno mi je samo da je englesko govorno podrucje jer ne pricam francuski. A i ne bi bas negdje na sjever, jer se grozim onih njihovih hladnih zima 
Eto, ako ima netko kakav savjet, preporuku..... pisi !
Zahvaljujem na odgovoru!
Pozdrav
http://istrazivac.wordpress.com/page/10/ ovdje ćeš naći sve odgovore.
Ali veće je pitanje kako doći do vize bez agencije??????????
Ja sam u Torontu vec mjesec dana
Nasla sam super posao u ducanu!
Semta, evo ti tvoj mail pa se javi: mkostel@efpu.hr
A pitanje za one koji su tu vec bili: Dali postoji neki klub Hrvata ovdje u Torontu? Znam samo da ima hrvatska crkva u Missussagi.
Zainterisirani za putovanja i druzenja - slobodno se javite 
*ispravak: moj mail
*ispravak: moj mail
Za: qwer4321
"Ali veće je pitanje kako doći do vize bez agencije??????????"
Pa to barem nema jednostavnijeg odgovora:
odi na stranicu kanadske ambasade i na njoj sa lijeve strane klikneš na
"International Experience Canada"
i tamo ti sve lijepo piše... 
Imaš i broj telefona na koji možeš nazvati i pitati ako ti nešto nije jasno ili provjeriti popunjenost kvote.........
A evo da ti skratim put, ovo ti je direktan link:
http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/working_holiday-vacances_travail-hr.aspx?view=d
E hvala, kolega, pa ja sam sto puta otišao na stranicu i nisam našao, mora da sam slijep
Citam i citam...
Kanadski san? Samo naprijed. Dodite i vidite.
Evo ovako. Cista ekonomija. ZERO politics.
Ako dolazite u Kanadu da napravite business, zaboravite. Kanada je nalosije zemlja u G20 za business. Nevjerujete? Samo dodite i pokusajte.
Trazite posao? Nema problema. Uzmite turisticu vizu i radite u malom ducanu ili gradevini kod "nekog nasega" da vas plati under table i posalje doma kad mu pukne.
Trazite inzenjerski posao? Malo morgen. NEMA! I nije ih nikada ni bilo. Kanadski inzenjeri idu raditi u Ameriku i Evropu. Nazlost, Amerika vise nema toliko posla i postali su jako ksenfobicni. Ako odete u Austriju srest ce te masu kandaski inzenjera kao i u duty free zonama u Ceskoj.
U cemu je problem sa IT i high tech u Kanadi? TIpicna kanadska firma je 30 ljudi i obicno mizernih 5-6 miliona doalra prometa. Tipicna americaka je 100 ljudi i 100 miliona dollara. Pogledajete statistike.... Slab R&D, obicno rade na poprilicno zastarjeloj tehnologiji. Zaposlenici su relativno ne-snalazljivi i nemotivirani. Porezi su previsoki da bi podrzavali inovaciju. U Americi je potpuno drugacije. Kanadski poslodavci ne zele uloziti u zaposlenike vec ih maltretiraju na interview dok ih ne unajme i onda obicno unajme krive. Ovo iskustvo je bazirano na temelju rada i posjedovanja vlastitog businessa.
Veliki businessi postoje medutim oni prezivljavaju samo zato sto imaju sex sa kanadskom vladom koja im dijeli povlastice i izvlaci ih iz govana kad treba. Zato Kanada dobiva po nosu u WTO. Vi nemozete napraviti business u Kanadi bez veze u vladi. Kanadska vlada ima subsidy program kojima stimulira business. Nazalost taj, tzv, "Electronic Money" se velikom vecinom trosi na gluposti a ne na vodenje businessa i razvoj. Taj novac dolazi iz kanadskog proracuna i motivacije vlade Kanade i provincija je ta da svaki dolar koji se "baci" na trziste se okrene i postane prosjecno 7 dolara koji su generirani u ekonmskom sistemu. Znaci bacis 1 dobijes 7 i ljudi plate poreze na tih 7. Sounds cool. Ali ljudi kradu, prebace novac negdje van, pa plate ljude manje i samo izmisle nesto bez vecze i traze dodadtne porezne olaksice. Taj "Electronic money" se ne moze dobiti ako niste u vezi sa politicarma ili ako niste clan nekog bratstva. Na zalost, mnogi pogresni ljudi su dobili taj novac i na kraju je cijeli program propao i povecao drzavni dug za dodatnih 300 milijardi dollara bez ikakvih doprinosa ekonomiji. Nova kanadska vlada cim je dobila vecinu je pocela oduzimate ove darove i posljedica je sada masovni gubici radnih mjesta. necete vjerovati ali cak i ogromne firme kao Ford i General Motors u Oshawi dobivaju taj "corporate welfare" iako je zavrsni efekat na drzavni proracun negavan. Znaci oni placaju firmu da zaposli ljudi i na kraju porezni obaveznici placaju drzavu puno vise da puni dzepove tih firmi. Nelogicno ali istinito; rezultat izmedu cost i benefits obicno 2:1.
Nazalost, cijeli manufacturing sector dobiva ove subvencije? Ne vjerujete? Ne morate.... Dodite i vidite. Citajte WTO rullings.... Kanada placa firmama da rade business u Kanadi. Zato sto bez toga ovdje ne bi bila niti jedna firma. Realno ili stvarno, a stvarnost je samo jedna, Kanada ekonomski nije ugledna drzava kao USA, Francuska ili Njemacka. Bez obzira na to sto razne ankete UN-a kazu.
Zasto je ovo vazno za vas koji hocete da odete u Kanadu? Zato sto kada uvidite da necete naci dobar posao, vec lose placen u maloj firmi i to na obicno krace vrijeme, da razumijete zasto se u Kanadi ne moze nac dobar posao be vrlo jake veze. Vas ce netko staviti na radno mjesto samo ako mu #1 ne smetate (znaci clan liberalne stranke....joking), #2 ste dobar radnik ali glup(donosite mu >10:1 dobit). Zasto #1? Zato sto ako tebi netko daje pare da drzis firmu otvorenu onda tebe nije briga koliki ti profit imas (iako postoje pravila ali prilicito labava za nastavak dobivanja tih subvencija) i prema tome sta te briga da li imas pametnog ili glupog zaposlenika. Bitno da ne sere i bok. Eh, zvuci slicno,...Hrvatska.., calling home...LOL
Kanadski high tech business dobro pocne ali onda glupost pocne da caruje i sve ode u vrit. Primjeri Nortel a sada Research in Motion(Blackberry proizvodac) a bogami Dalsa i par ostalih ponos-firmi samo sto nisu pukli. Pogresni ljudi, pogresna strategija, zaglupljena skrtost i lijenost. Dogada se to svugdje ali Kanada ima zalosnu povijest u odumiranju strateski industrija. naprimjer, poslije drugog svj rata Kanada je imala najbolju vojnu industriju a danas nema ama bas nista. Sve otislo u vrit. Zasto? Stavili su pogresnim ljude sa pogresnim horoskopom. Bez zajeCitaj zadnji paragraph.
Posla ima ako ste lijecnik. Samo morate biti voljni raditi u zabacenijim podrucjim i naravno doskolovati se u Kanadi.
Inace se moze dobiti 10-12$/sat posao u ducanu, nekoj maloj industriji ili honorrno prodavati auta i financijske servise sto se radi i hodajuci od vrata do vrata.
U Kanadu godisnje dolazi 250000 useljenika. Velika vecina je iz Juzne Amerike, Pakistana i Afrike. Indijci i Kinezi vise ne dolaze u takvom broju. Hrvati kao i ostai Evropljani bas i ne dolaze jer imaju radake koji im jave stvarnu siuaciju. Masa useljenika ima vise i visoko obrazovanje. Posljedica je da ima previse inzenjera i programera dakle inflacija radne snage i pojeftinjenje iste. Mnogi useljenici ne mogu naci posao i struci pa nakon nekoliko godina odu nazad. Onicno cekaju 3 godine da dobiju kandadsko drzavljanstvo i nazad. Ovi ostali ostanu i ili se ponovno skoluju u Kanadi pa nadu posao ili voze taksi ili pocnu raditi na svom businesss-u a to je obicno "franchise of MacDonalds or Tim Hortons". A to je robija, jos gore od vozenja taksija.
Kanada zahtjeva od novih useljenika da ponesu novac za podmirenje troskova za prvih neznam godinu dana. Ja sam cuo da je to oko 25000 dolara po osobi, ali nisam siguran. Znaci svake godine se slijeva 6.25 milijarde dolara u Kanadu. I taj novac postane x7 =43.75 milijarde dolara nakon sto se okrene unutar kanadskog gospodarskog sustava. Eto zato Kanadi trebaju useljenici... Logicno i zasto ne.
Kanada iako je avangardna zemlja na podrucju tehnologije nije bas po tome i poznata. Da nema drzavnih intervencija, ne bi bilo nocanadair aviona... Kanada je zemlja priodnih bogatstava; nafta, plin i rudarstvo, hrana, drvo...
I to vam je to o ekonomiji.... Ljepotu Kanade mozete vidjeti na internetu.
Stoga, odite i vidite. Istina je da su se mnogi useljenici vratili zbog ekonomskih razloga. Ako vi ne mozete naci posao, zaboravite sve sto je lijepo oko vas. Socijalna pomoc u Ontariju je manje od 600$. S tim nemozete nista. U Alberti zaborvaite na socijalnu pomoc, oni su kao Amerika..mars radi za minimalac. 
PS. Ako imate 30000+$ mozda mozete napraviti business tamo gdje jeste, bez obzira gdje. Trositi taj novac na neki put i nadanje na bolje u nekoj dalekoj zemlji je vjerijatno suludo u 21 stoljecu. Da smo u 1970s da svakako; Amerika, Kanada, Australija. Danas ne bas...Na zalost.
Horoskopi.... Da. Bez zajebancije, u svakoj boljoj firmi gledaju, nakon sto prodete bateriju razgovora, vas astrogram tako da se minimiziraju pogrseke i da se dovede pravi osoba za posao. Nadite dobrog astrologa i pitajte ga gdje bih ste vi trebali biti u ovom zivotu. Koje mjesto na ovoj planeti je najbolje za vas. Mozda ako odete u kanadu dodete na pravo mjesto a mozda svojim odlaskom promasite nesto dobro koje se je trebalo dogoditi vama da ste bili na drugom mjestu. To vam pise u natalnoj karti. Ako vam kazu da to ne vide ili ne pise, trazite povrat novca. Nemojte kupovati horoskope na internetu. Nadite astrologe koji imaju pretpaltu na "Hubble teleskop" ili na druge prave izvore polozaja zvijezda koji se dobivaju sa zvijezdarnica ili satelita. Samo citirajte ovo. Ako se nasmiju, odjebite ih.
PPS. Ja jesam u Kanadi. Koliko cu dugo ostati ne znam. Za mene je dilema, biti ovdje ili se vratiti. Znam sta me ceka u "Lijepoj nasoj" bez obzira na EU "in or out". Sve ovisi gdje bih mi se vise isplatilo raditi business koji trenutno planiram. Nazalost Kanada nije zemlja za hi-tech business. Moji poznanici iz Kanada i UK su maknuli svoje radnje u EU ili drugdje i da vidis rezultat. Evropa je puno bolja.
Ovo je obavijestiti javnost da Mr.Fredrick Peterson kredita tvrtke, ima
otvorena mogućnost da svatko u potrebi za bilo kakve financijske help.We dati
iz kredita za pojedince, poduzeća i tvrtki pod jasnim i
razumljivo uvjete i condition.contact nas putem e-maila:
fredrickpeterson.loanfirm @ gmail.com
Borrowers Potrebni podaci o Ispunite i vratiti.
ime:
Starost:
Spol:
Bračni status:
Adresa:
Mjesto:
Država / pokrajina:
Zip / Postal Code:
Država:
telefon:
E-mail:
Država Svrha kredita:
Iznos kredita:
Zajam Trajanje:
Neto mjesečni prihod:
Jeste li podnijeli zahtjev za kredit prije?
ako da kako je to ići.
hvala
G. Fredrick Peterson
ime:
Starost:
Spol:
Bračni status:
Adresa:
Mjesto:
Država / pokrajina:
Zip / Postal Code:
Država:
telefon:
E-mail:
Država Svrha kredita:
Iznos kredita:
Zajam Trajanje:
Neto mjesečni prihod:
ako da kako je to ići.
hvala
G. Fredrick Peterson
ime:
Starost:
Spol:
Bračni status:
Adresa:
Mjesto:
Država / pokrajina:
Zip / Postal Code:
Država:
telefon:
E-mail:
Država Svrha kredita:
Iznos kredita:
Zajam Trajanje:
Neto mjesečni prihod:
ako da kako je to ići.
hvala
G. Fredrick Peterson
ime:
Starost:
Spol:
Bračni status:
Adresa:
Mjesto:
Država / pokrajina:
Zip / Postal Code:
Država:
telefon:
E-mail:
Država Svrha kredita:
Iznos kredita:
Zajam Trajanje:
Neto mjesečni prihod:
ako da kako je to ići.
hvala
G. Fredrick Peterson
ime:
Starost:
Spol:
Bračni status:
Adresa:
Mjesto:
Država / pokrajina:
Zip / Postal Code:
Država:
telefon:
E-mail:
Država Svrha kredita:
Iznos kredita:
Zajam Trajanje:
Neto mjesečni prihod:
ako da kako je to ići.
hvala
G. Fredrick Peterson
ZA: GostPost
Hvala na detaljnom izvješću,ali mislim da većina ljudi koji planiraju odseliti u Kanadu nisu inženjeri niti ne sanjaju bajkovita bogatstva.
Većina jednostavno želi biti plaćena za ono što radi i da sa tom plaćom može pristojno živjeti, što je u našoj lijepoj Hrvatskoj iz dana u dan sve manje moguće. Neznam baš da je u Kanadi moguće raditi 6 i više mjeseci a ne primiti plaću za to. Osim toga da se radi i za minimalac, lakše je preživjeti sa njihovim nego sa našim minimalcem...
Još uvijek mi nije jasno zašto naši ljudi gdje god da odu van radit kukaju kako nevalja.
Ne kažem da u Kanadi teče med i mlijeko, ali je sigurno bolje nego kod nas!
A što se tiče "robije" na poslu pitajte ljude iz "Kamenskog" i sličnih firmi kojima nisu isplaćene ni plaće ni uplaćeni doprinosi za mirovine itd itd....
Uostalom svi naši u inozemstvu kukaju, ali svejedno ostaju. Ne kažem da se nitko ne vraća, ali većina ostaje i ne vrate se nikad ili se vrate pred mirovinu!
Pa kad je vani tako teško što se ne vraćate......
Mnogi dodu. Rijetki uspiju. Ali to znaci da ne moraju probati. Zasto ne... Zivot je skola.
Samo zelim predociti stavrnu sliku. Ici ili ne je stvar izbora.
Ovdje posla nema. Statistike su BS. VEcina novih radnih mjesta su part-time. Cashieri etc.. Dobrog posla jos manje. Ono sto me zalosti je kada vidim useljenike koji dodu ovdje sa 50000 $ i diplomom i onda nakon 3 godine ocaja i laznih nada se vrate nazad. A takvih je masa. Da vidis kako placu.."The why did we come here in first place?"
Ni Kanada ni USA nisu za sljakere. Konkurencija za 10$/sat posolve je ogromna. Nuklearni fizicari iz Pakistana sa doktoratom iz UK voze taxi po Toronto. I to mozete googlati price sa kanadskih medija... Mexicanci u Texasu rade za 5$ na sat, kopajuci bazene i to lopatom.
Kanada je bolja ekonomski od HR ali ne toliko. Dapace,USA i CA su sve gore i gore. Srednja klasa nestaje. Proizvodnja se ubrzano brise sa zemljovida. Politicare boli k. U takvoj atmosferi strosjedilac ne moze proci dobro a kamoli useljenik
Ako zelis obican posao koji je redovito placen, ti imas za konkurenciju kandadske skolovane ljude koji ne mogu naci posao u svojoj struci(masa njih), nove useljenike od kojih mnogi imaju diplome , djecu koja traze ljetniji posao i ilegalce. Da li je to bolje od Kamenskog, neznam, ali ako upadnete i dobijete 10$/satu dok vas trebaju, onda vjerojano je. No kad vas otpuste, a vjerojatno hoce i to nakon godinu dnaa (pa da dovedu jeftinijeg iod vas), onda vam dode na isto jer je pitanje hocete li naci drugi posao.
A pravog Kamenskog imate u USA koliko hocete narocito za Meksikance. A u Quebecu je opce poznato da te firma ne plati na vrijeme narocito ako je manja.
Inzinjeri nisu bogati uopce. Tipicna inzinjerska placa je 55000$ s iskustvom od 5 godina. To je jako malo To je taj mean-average u Torontu. Neki imaju 80000$ a rijetki 120000. Nakon poreza to nije bog zna sto. Ali muz i zena sa 2x55000 mogu zivjeti OK ali daleko od boatstva jer troskovi su veliki. Naravno bolje je nego u HR.....
ALI.....
Problem je kako ce novi useljenik doci do ovoga materijalnog stanja. Stvarnost je da rijetki uspiju i da se vecina zadovolji obicnim poslovima. No tih poslova je sve manje i manje jer hi tech firme prvo polako a sada sve brze nestaju sa sjeverno americkog kontinenta. USA je no fly zona danas ako niste novi Tesla. Otpusteni inzenjeri u Floridi se kolju za posao u Walmartu.
Nije uopce tocno da se ovi nasi ne vracaju. Vratili su se mnogi. Narocito oni koji su dosli poslije 2001. Vecina jednostavno nije mogla dobiti bolje poslove, kojih u Kanadi jednostavno nema. A vratili su se zato sto valjda u HR imaju kuce obitelji i prijateljsko okruzenje. Nisu se vratili zato sto je u HR dobro, nego zato sto su na zapadu vidjeli da jednostavno ne mogu.
Hrvatska je screwed up. Cak je za vrijeme rata 91-96 bilo bolje. Po mome misljenju. Hrvatska vlada je propustila nekoliko kljucnih prilika da dovede znacajan business u zemlju. Losi predstavnici lose vlasti nisu uspjeli uvjeriti ulagace da se stavri mogu rijesiti i odrzavati u business standardu an ne BS. Moj dojam je da HR politicare i birokrate jednostavno nije briga. Ta privatizacija je omogucila da krivi ljudi imaju nadzor nad firmama i da ih svojim budalastinama dovedu u stanje hrde. Npr, Toyota je htijela staviti tvornicu u HR ali da ih je HR birokracija odusevila sa gluposcu.
Problem sa Hrvatskom je u mentalitetu. Hrvatska je horoskopski Gemini iliti Blizanac. A to vam je najgori znak u zodiacu. To znaci HR ima jako dobre i jako zle; jako pametne i jako glupe. Znaci da ostra linja je prisutna; duality of mindset. Skoro nista u sredini. USA i CA su zapravo jarci ili jarac-vodenjak linija iako slave drzavnost pod rakom(komplement jarca). TIpicno imaju svega; narocito bikova, djevica, vodenjaka i scorpia za radnike i vodenjaci i jarci za vodje. No u zadnjih 30 godina imaju previse strijelaca,rakova i blizanaca na vrhu. Zato Kanada ima problema sa sigurnosnim sustavom a Amerika vodi pogresne ratove. Njemacka je scorpio/strijelc sa jakim jarcem. UK je vise bik ali opet isti problem ako is USA u zadnjih par dekada.
Ako Hrvatska hoce naprijed mora zavuci ruku na drugu stranu svog narodnog bica i naci vode koji su sudeni da budu prave vode. takve ljude treba staviti na celo firmi i drzavne uprave a maknuti one koji sau tamo samo da netko drugi nebi smetao ovim "lopovima". Takvih ima ali oni moraju da cekaju poziv sadasnij voda. Zasto, jer je takav ugovor.
Eto toliko...Svima zdravlja i veselja.
Samo dodji bre. Ceka te crven tepih. Moj mali krc, kanada u krcu ko i druge zemlja. Amerika u jos vecem. Posla nigde.Dobro vam je ovaj iznad napiso. Ko je ovde decenijama, super mu je. Ko sad dolazi, bome brzo ode nazad. Ti sto se nevracaju su zaglavili. Muce muku ili nazad ili ostati. Ako si zaglavio ne mozes se maknuti. Iz jednog govna u drugo. Ko ce ustedeti 2000$ za povratak iz Calgary. Boli me krc gde sam tu jesam.
kakve su ovo glupostiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Sta lazete ljudima. Nisam imao vremena pratiti ovaj forum ali procitavsi zadnjih par postova vidim same laziiiiiii
Vi koji pisete te gluposti pretpostavljam da ste u kanadi i sad lazete buduce narastaje koji bi dosli. Ako je tako lose kako vi kazete zasto se onda ne vratite u ljepu nasu i HDZ-u perete noge.
Imam jednu rijceu za vas JUDE. Eto sta ste vi.
Kanada je predivna zemlja i svakom bi preporucio da dode.
Ako nekome treba info i pomoc oko dolaska neka mi se javi.
Molim vas nemojte dozvoliti JUDAMA da vam kvare sliku.
Gdje da ti se javi?
Ako još netko ide bez agencije u Kanadu, molio bih da mi se javi na
johnmak5875@yahoo.com , zbog izmjena informacija

ZERO legendo !!!
a mogao bi i ponoviti mail,šta kažeš ?
Nigdje ne cvetaju ruže ali svakome tko živi negdje vanka preporučila bih da dođu živjeti u Hrvatsku,možda čete onda shvatiti da netko želi samo pristojan život pa makar na koji mjesec ali isto tako oni koji nemaju dovoljnu edukaciju u životu trebali bi prestati sanjariti da sa svojim znanjem mogu graditi vile u nekoj drugoj državi i da će ih netko objeručke dočekati.
Vi ste očiti pogriješili temu jer ovo je odlazak u Kanadu na određeno vrijeme,rad i usavršavanje jezika i upoznavanje druge kulture,a onda neka svatko od nas ima svoje mišljenje o toj državi kada budemo boravili tamo i doživjeli ju.
nebi htio otvarat tu nekvu raspravu ili nesto al znam da mi je godina dana koju sam proveo u Kanadi najbolja u zivotu! vec sam jedanput ovdje napisao da na "balkanski nacin" (ak neide drugcije bumo posteno) tamo necete uspjeti ali sa postenim radom mozete sebi priustiti jako lijepu godinu i jos si nekaj nasparati i donesti doma! necete se obogatit ali mozete zivjeti IZNAD Hrvatskog prosjeka! ja sam u godini dana rijesio nekva dugovanja od prije,svaki mjesec pomagao familiji i jos si uspio zasparati da imam dovoljno za sve troskove povratka + 2500$ koji su navodno potrebni kod ulaska u Kanadu! Zato dragi moji ako ne pokusate necete znati ali cu vam isto tako reci da smo mi Hrvati u cjelom svjetu poznati kao jedni od boljih radnika i to ce vam tamo biti veliki plus! samo ponavljam ako prebrodite strah koji vam mozda stvaraju neki pojedinci ovdje i u vasoj okolici van virtuale idite,probajte i potisnite balkanski nagon i prilagodite se okolini tamo! kako veli stara narodna poslovica "ni Bog vam nece pomoci ako si necete sami" Sretno svima i vidimo se u Kanadi 

RALBAK ostaviš mi mail ?(mulan55@net.hr)
Si saznao detaljnije o care giver poslu ?
jebi ga i smo bili i vidjeli. samo naprijed i probaj. ko jebe hdz. u kanadi nije bajno ali je bolje nego u hrvatskoj. ali ako ima sposao. ajde ga sada nadji...moj mail kurcic... pola toronta je bez posla...
nazalost ovdje je lose za posao. ovi ljudi koji tvde da je u kanadi sve super, vjerojatno rade za te agencije. samo jedan podatak kao je dobro, torontska policija otpusta policajce. kresu budget tko ludi.
Mislim da je uopće ludo očekivati čudo u drugoj državi,posao iz snova i urnebesnu plaću.
Mene osobno zanima usavršavanje jezika,tj program work in Canada isključivo radi toga ali moraš nešto u tom programu raditi da si platiš smještaj i hranu dok si tamo.
Ovo i je tema isključivo na osnovu tog programa a svatko tko misli drugačije ili da će ovdje naći natječaj za posao,pogriješio je.
Pogotovo očekivati posao iz snova u drugoj državi ukoliko nemaš određeno školovanje ili nešto medicinskog smjera,mislim da nema smisla toliko daleko razmišljati.
Ali uvijek i svugdje netko se snalazi bolje a netko teže,tako da bez obzira na situaciju,uvijek će biti ljudi koji imaju pozitivna iskustva jer ih zapravo i imaju !!
Svakako treba probati i vidjeti jer situacija u HR je u komi totalnoj i svi koji govorite da nije bajno u Kanadi,većinom ste svi i dalje tamo a ne ovdje.
Svi se trebate vratiti u ovu prčvaru od države i reći onda drugima kako je svugdje katastrofa kao i nama,što čisto sumnjam da je baš toliko da nitko ne plaća doprinose mjesecima i da nemaš doslovno za kruh.
.
Pozdrav. Koliko nam vrjedi viza nakon što je dobijemo tj. jel možemo ići u kanadu i nakon šest mjeseci od dobijanja vize?
Ja sam piso opno gore pa ako ocete moje iskustvo evo ovako. Nema posla. Ako nisi inzinjer ili doktor mozes se fuckati. Ja sam ovdje vec 5 godina. Prvo, u Hrvatsku se nemogu vratiti jer nemam stan ili kucu. Dobro znam kako je kod nas. Kad bih imao kucu ili stan vratio bi se odmah. Ja ovdje u Kanadi nikada nisma imao dobar posao, jer takvih je tesko naci...skoro nemoguce. Ne samo ja nego i moji poznanici sa kanadskom diplomom. Moja firma je ovog ljeta otpustila 30 od 78 ljudi. Radim ovdje vec 3 godine. Kad sam se zaposlio bilo je 200 ljudi sad samo neki 50 tak sa povremenim zaposlenicima. Od kada su ona dva aviona udarila u New York, ekonomja stalno ide dolje i nikako das e vrati nazad. Cak i Alberta gdje ima nafte nema vise poslova, pogotovo za strance. Izgleda da cijeli svijet ide nadolje pa me bas briga za sve. A vi ljudi samo naprijed. Nitko nikoga ne drzi. Meni je isto bilo tako kad su mi zakinuli vojnu penziju a bio sam u ratu od 1991, nisu dali stan i ja sam napustio posao u Zagrebu i otisao. Sada kada gledam nazad dojde na isto. Da se vratim i da imam rijeseno stambeno pitanje mozda bi nasao nesto na moru za turizam jer znam engleski i franacuski. ja namjeravam da nadem nesto na brodovima ali ita industrija je u krizi.
Ako je to tako ako u Kanadi nema posla, pa zašto onda Kanadska vlada neukine taj program, jel oni žele što više nezaposlenih?????
Ljudi moji, ja idem odavde jer ovdje nece jos dugo biti dobro...sve dok ove kriminalce ne posalju gdje im je mjesto...Ne jednoga, nego SVE... dok nam ne dodju ovi iz EU, uzmu sve sto je nase, i od toga naprave NESTO, kad mi nismo mogli...jer su nas j... u zdrav mozak i krali nam sve za sto smo mi radili.. Tamo se od svog rada moze zivjeti...radis ko konj ali znas zasto radis...ovdje radis ko konj i nemas ni za jeb... carape... gledas sto kosta kunu a sto kunu ipo... Svi koji zele raditi i mogu raditi neka odu odavde! Ja idem.
Ma jebo Kanadu. Ljudi ima u Evropi posla ako ste specijalisti. Kanada je losa za posao. Em su manje place em je tesko naci ako si immigrant. Zaboravi radnu vizu za Ameriku i Kanadu Covjece ima Svicarska, Irska, Nizozemska, Njemacka , Svedska... Em Evropa bolje tretira radnike. Bio sam pa vidio. Taj kanadski program je tek tako za zamagljivanje ociju. Nema tu nista. Neka vam kazu ovi Kanadjani. Interesantno da su se mnogi nasi i ostali jugosi vratili it o bas iz Kanade.
ajmo mi svi pred njihov knzulat i strajkati dok nas ne prime. jer mi smo to bas zasluzili. da se nakupimo malo njihovih dolara pa da dodjemo na jadran kao gazde a ne kao paradajzicari. idemo van nek cigani dodu tu kod nas. pa da spusimo hrvacku ko srbi kosovo.
Vidim raznih tu ima komentara pa da se pridruzim. Ne znam kak je u drugim gradovima ali ovdje u Edmontonu ima tolko posla da ne vjerujes. Naravno nisu to neki doktorski poslovi ali za pocetak ima svega od restorana do ducana pa gradjevine i sveg ostalog. Samo na nekih 200 metara jedne ulice na kojoj sam ja sad ima nekih 20 ponuda za posel ovak izvjesenih na ulici ! Dakle vi svi koji zelite doci malo putovati i nekaj zaraditi nemojte se bojati posla ima samo treba raditi 
Pozdrav
vidim da se ovo pretvorilo u sabor.
Ajde prestanite pluvat po kanadi.
Samo da se nesta prokomentiram.
Ako ti nemozes sa francuskim i engleskim naci posao onda bi se ja na tvojem mjestu zapitao. Hallooo kakve su to gluposti Vratio bi se u hrvatsku ali nemas gdje?????? hoces da ti ja prepisem komadic zemlje???
Eto tvoji komentari o kanadi su dovoljni da ljudi vide kako neki nebi bili zadovoljni ni da zaraduju 10. 000$ mjesecno. Imam samo jedno pitanje za takozvane branitelje gdje ste bili kad su vam generale stavljali u HAG??? Mislim da to govori sve.
Ja sam tu dva mjeseca i radim sve i svasta iiiiiiii nije me sramota jer si mogu priustiti normalan zivot sta u hrv. nisam mogao.
svi sto se tamo kazu da ima posla kolko hoces,ali put do tamo je tezak ako ima neko tacne imformacije kako do kanadi neka pise gde i kako aplicirati..hvala poz
Da malo olaksamo ljudima ak im se neda citati bas kroz sve postove od 2007. (iako je zanimljivo
)
Ima program 'working holiday' koji ti omogucuje ici u Kanadu na godinu dana i mozes si tam traziti posao il nemoras, mozes 2 mjeseca raditi, mjesec dana putovati i slicno... tak nam je objasnila teta na prezentaciji programa (link ovaj tu dolje) cak ni nemoras biti gore cijelo vrijeme al to onda nema smisla previse, a ak ti se svidi cak mozes produziti jos 1 godinu, a nakon te, ti poslodavac nekak moze produzit vizu, a mores i aplicirat za drzavljanstvo u 3. god.
http://www.bhvedu.com/clanak.aspx?DocID=591
al citajuci razne forume skuzis da je to firma koja djeluje kao 'posrednik' izmedu tebe i ambasade, uzme ti 5000 vise nego zapravo trebas za taj program za koji se mozes sam prijaviti kao pojedinac.
da se sami prijavite za program odete tu (link dolje) i sljedite dalje sve kak vam je navedeno... ja sam si pocel popunjavati i skupljat papire iako tek stedim za odlazak. zabavno je i motivira te na neki nacin.
http://tinyurl.com/6jonzr2
a da dobijete neki uvid kak je u nekim djelovima Kanade evo 2 interesantna bloga koja su nekolko puta isto vec spomenuta na ovom forumu
http://zivotukanadi.blogspot.com/
http://istrazivac.wordpress.com/
a kaj se tice ljudi kaj govore kak je grozno ili lijepo. vjerojatno su svi u pravu da je tak njima, a ti si sad mores tam otici s optimizmom il kukati jer bilo di da se nalazis ti nije dobro
eto
ziveli
Što se tiče dobijanja državljanstva jel se to može i s working holiday, ali bez agencije???

ajmeee POČETNIK pa ne dijele se državljanstva šakom i kapom !!
Goran je samo objasnio ako tko uspije da ostane kod poslodavca nakon 3 god.može dobiti državljanstvo,ali ljudi moji pa nije sve tako jednostavno...ima pozitivnih i negativnih iskustava ali ne treba pucati odmah tako visoko

Što uvijek dobijam specijalne odgovore na ovom forumu, ja sam samo pitao jeli to moguće, a to nije ništa posebno visko, jel šta možeš s tim što ćeš godinu dana raditi u Kanadi. Možeš nešto kao usavršit jezik i to je to, i onda se zapravo postavlja pitanje dali vrjedi ići.
lol
no ok onda je moguće
a eto ja idem jer sam željan tak nekog iskustva, vidjeti svijeta malo. vjerojatno si nem zaradil previše love, a to kaj zaradim bum potrošil tak da si sfinanciram boravak i zabavu tam odnosno kak velim nova iskustva, vidjeti nove stvari i to... a dalje, tko zna
svatko hoće nekaj drugo od života. za nekoga je uspješno diplomirati, prnaći dobar posel, dobro zarađivati da si možeš priuštiti razne stvari za ugodniji život, možda se oženiti i smjestiti se nekam di moreš odgojiti malog Luku i Bornu, godišnje otići na more, možda dva put, pa odeš i na skijanje, a onda tvoji potomci isto tak u krug
lol (to je moje vrlo plitko skicirano viđenje nekog stereotipičnog života u ovim krajevima) ugl. za nekoga to, za nekog nekaj treće, a za mene je jednostavnije
život samo vrijedi tolko, jer je kratki. napravljen je tak da ga iskoristimo, proživimo, potrošimo, ispunimo ga svakom mogućom pogreškom i dobrom odlukom da nam na kraju ne bude žal. naravno da je teže za svakoga ovisi u kakvim se okolnostima nalaziš i tko sve o tebi ovisi, al eto ja sam polako došel u takvu situaciju da me ništ previše ne veže za ostati tu i imam volju, pa ajmo 
Ok, samo da rezimiramo.
Znači nema nikakvog načina da si produžiš boravavak u Kanadi sa working holiday vizom?
Lijepi pozdrav svima!
Zanima me kako ste dosli do working holiday vize...
Bio sam gledao na internetu, i tamo pise koje dokumente sve trebam poslat...
zvao sam kanadsku ambasadu u Zg i oni mi kazu da se sve odvija preko Bečke Kanadske ambasade...
Kako ste vi dosli do vize?
Obrazac za prijavu na program IEC
Obrazac za prijavu za izdavanje radne dozvole
Obrazac s informacijama o članovima obitelji
KAKO DA DODEM DO TIH OBRAZACA?
Skorpionka - ajde kao Au Pair - zivis u kuci od ljudi kojima cuvas klince i imas vremena za to vrijeme traziti posao, a sve ti je placeno - stan, hrana itd.... samo pazi da ti klinci idu u skolu ( stariji od 5 godina) inace ces im morat stalno bit na raspolaganju...
Evo ovako, imam poznanika "izvornog" kanađanina
koji mi je odgovorio na neka pitanja, i pošto sam dobre volje ću vam C/P njegovo pisamce :
uhh min wage is like 10.25/.50 its not bad out here in niagara falls depending on what you are wanting to do..schools u can get OSAP loans and shit to start schooling for a career or for a fast easy job there are temp agencies in the areas im close to and live in..which put you into work as soon as possible.. they call u when ud work and then theyd give u the job name address etc usually its morning shifts but u can get afternoon or night shifts pretty much anytime your willing to work you most likely do a WHIMS test at the agency but really nothing serious im sure u know chemical signs etc what not to touch or whats flammable etc but the jobs vary from almost anything pretty much ill look up a site thats in st.catharines/thorold area im from thorold which is a very small town of 18thousand people at the least... the price range of living in st.catharines can vary as well it all depends the areas... www.Kijiji.com
is a good site to look for jobs homes apartments etc for niagara falls... st.catharines fonthill.. jordan.. thorold or even niagara on the lake..... all in ontario canada. and in canada health cares free... food prices are all over the market high an low.. u can find homes that rent out for example say 900 a month all included thats everything hydro heat and water etc.. sometimes even including cable and internet but most dont include internet and all that and if say its 750 a month plus hydro that all consists on how much power you use and all that most times hydro and heat are cheap unless u have a crappy heat system but theres a lot of places to live...... and yeah its possible to save money if u get a good job but if i was you id save more then enough cash to allow u to survive for atleast 6months of living in canada just incase.. but homie if u come out this way that gonna be wiiicked!