Hello!!!Zanima me u kojem djelu se najbolje zaradi u SAD-u i gdje je najpovoljniji smjestaj, hrana i zivot ljeti??Da li negdje na obali, na sjeveru, jugu ili sredini??
Daj ljudi vi koji ste bili javite se sa svojim iskustvima da nam olaksate odluku, gdje ici i da li se isplati????
Ja sam bio u Ocean City-u, Delaware. To ti je tipično turističko mjesto na istočnoj obali. Ako dođeš tamo u 6. mj. posao možeš naći na svakom uglu, i uglavnom su dobro plaćeni. Prije toga sam radio u zabavnom parku (Land of make belive) u državi New Jersy. Smještaj, uvjeti i plaća su katastrofalni! Veliki je + što na obali ima puno posla, i ako ti dosadi uvijek možeš pronaći drugi posao. Što se tiče smještaja, tamo ima dosta Hrvata, ili ako vas ide više možete unajmiti stan. Ovisno o tome koliko vas je to vas košta između $60 i $100 tjedno. Inače, u špici sezone, na dobrom poslu se zaradi oko $500 do $700 tjedno.
Agencija za rad na brodovima: Zagreb,Crnomerec 16. U zadnje vrijeme ih se ne moze naci na internetu,ali link je www.employment-power.com/information
Ako je tko radio na brodovima,neka napise svoja iskustva. ja sam cula da je jako tesko. Zeli li tko ici? Ja ne bih sama.
E, da Vas ja pitam...
Ja MORAM otići u USA jer U Hrvatskoj više nemam živaca ni za šta...!
Otišao bih raditi i studirati, naravno prvo naći posao pa naučiti jezik pa studij tijekom boravka ali!:
Nemam pojma gdje i kako naći posao preko interneta.
Naime, probavao sam preko ogromnih tražilica za posao ali bezuspiješno.
Jel ima netko kakav prijedlog?
Ma čak i kužim komjutore dosta pa bih bio prezadovoljan kada bih nešto takvo radio ali kako to pronaći?
Dajte pomognite mi molim Vas...
Hvala unaprijed
ako želiš zaraditi odi na sjeverozapad ili sjeveroistok, ako želiš zafrkanciju i lude izlaske odi u kaliforniju naravno u veci grad, san fran ili l.a. najbolja lova je u manjim mjestima, turistickim... ali sve u svemu prva liga je gdje god da se uputiš...
Hrvatska nije drek i svi kojima ide na zivce mogu slobodno otici. Ja sam bio 2 godine u Americi. Tamo si uvijek stranac i vjerojatnost da ces ostvariti american dream su manje nego da te zgazi tramvaj. U ljeti ces zaraditi ali kasnije nije nesto.
Uostalom, konobariti je ok do neke godine ali neces konobariti poslije 30-e a da bi bio netko i nesto trebas skolu. A ona kosta.
Hrvatska pruza puno mogucnosti za sposobne i pametne ljude sa zavrsenim fakultetima, postdiplomskima i vise od toga.
Vjerujte mi =, zavrsite ovdje faks, seminare, postdiplomske i budite pametni na intervjuima. Ako ste sposobni moci cete zaradjivati pristojno za zivot i vise od toga.
2000 USD mjesecno preko ljeta za konobariti je drek. Short term jako.
Puno bolje je imati 100000 USD godisnju.
A to necete moci ako konobarite.
Za one koji nikad niti ne namjeravaju zavrsiti faks te oduglovlace sa 6-7 godinom na ekonomiji preporucam ameriku i konjobarenje jer za nista drugo nisu niti sposobni.
Preporuka. Nacionalni parkovi. mali troskovi, dobre napojnice.
Daj i meni naqpisi koju o toj Iowi. Kako da stignem tamo i ostanem. Sta se vise isplati traziti pposao odavde ili juriti skolu i PhD tamo.
angello_sol@yahoo.it
Ivica mudro zbori. Radio sam i ja 2 godine u SAD-u. Pitate kuda ici? Po mom iskustvu najbolja su mala turisticka mjesta radi manjih troskoa zivota plus konobarenje. Bio sam u Montani. Bez pretjerivanja. Prva godine 6 radnih dana u tjednu, tjedno 80tak sati rada. Nekad i vise. Bussiranje i konobarenje. Druge godine 5 radnih dana, ali opet 70tak sati konobarenja u dvije smjene. Zaradi se hrpa para. Ali ne pada s neba. Naradis se ko crnac.
Neki su uletjeli u velike gradove i vratili se s gacama na stapu.
Na istoku je minimalac 2 Dolara i nesto za poslove s napojnicama, a u Montani je 5,15 USD plus napojnice.
Da ne pisem litaniju, a rado bi pomogao iskustvom, samo pitajte.
Da se vratim na Ivicu. Konobarenje je super za vrijeme ljetne akademske pauze. Proputovao sam LA, San Francisco, San Diego, Havaje, Las Vegas, Miami, Chicago, New York,... potrosio hrpu para, pokupovao svasta. Ali to je zeka peka za ljeto. Iza toga natrag doma i na magisterij. Vjerujem u ono kaj Ivica prica i iskustvo to potvrdjuje. Konobarenje je zeka do tridesete, kasnije ziher banana. Treba magistrirat i radit ozbiljan posao, a ovo ostaviti "klincima" koji dolaze. :)
Pozdrav svima!Ima li tko kakve materijale za rad u SAD-u,npr. gdje je bio,sta treba vidjeti i ostalo.Slobodno šaljite na mail zoran.sontag@inet.hr
Čitam ovo tvoje i samo me zanima kako si došla? Kao student ili radi posla? Imaš li državljanstvo, kako ti je bilo uklopiti se?
otisla sam kao au/pair i to bas preko sta prije par godina .kad dodes u ameriku i kad si tamo nije ti problem dobiti papire puno je teze kada iz hrvatske trazis radnu dozvolu.ja sam otisla na j1 vizu kao au-pair bila sam tamo 14 mjeseci i onda ponovo obnovila zahtjev uz pooc te obitelji kod koje sam radila i eto me sada .imam radnu i boravisnu dozvolu a za putovnicu trebam ovdje zivjeti sedam godina u kompletu fali mi jos malo pa eto....inace ameri su strasno susretljiv narod i uistinu ce ti se truditi pomoci....ja stvarno samo najbolje o njima mogu reci
Odgovor za gospodjicu koja je za 3 godin e dogurala do personal assistant.
Halo??
Kopiranje, tajnica, assistant.
Zavrsi faks pa ce biti pripravnik, senior, assistant manager, chief manager, CEO
| svaka cast mari..drago mi je da si uspila donekle i da se snalazis gore..evo ja bas pokusavam nesto sredit,ali nikako..poslala sam sta-zg upit za te poslove pa sad cekam.. |
Moze li netko od vas da mi odgovori na pitanje...
Ja idem u NYC krajem veljace, idem kao au pair i za sada planiram ostat tamo godinu dana, a kasnije ako sve bude ok i produziti. Cula sam da mnoge cure ostaju tamo, kao npr. Mari, eto vec skoro 7 godina, pa ne znam kako uspije ostat, na koju foru ako joj je viza istekla? Dovoljno je imati boravisnu dozvolu? Kako se ona dobija? Mozda su glupa pitanja ali eto ako netko moze odgovorit...
1.delaware - nema poreza pa je sve jeftinije, dobra turisticka mjesta i plaze
2.new jersey - dode puno turista, puno prilika za posao (atlantic city, wildwood, pt pleasant itd itd) blizu ny-a i philadelphije
3.california . sta vise reci
4.rocky mountains- preljepi krajolik, jezera , planine, poslovi sto se tice landscapinga moze se zaradit po 20 dolara na sat.
Jox,
Ima dosta ekipe koja je zainteresirana za Kaliforniju!!! Od ove godine postoji grupa na FB http://www.facebook.com/group.php?gid=8011459447
tako da je sve manje ljudi na ovom forumu i opcenito na drugim forumima koji raspravljaju o CCUSA-u.
Provjeri grupu pa ces viditi da se zna za najbogatiju drzavu u Americi:))
hrvatska je prekrasna zemlja, ali u njoj si i ti danas stranac... a i drek je to od drzave i svi hrvati ukljucujuci mene su najveci glupani sto vec nisu bombardirali sabor...
Najbogatija zemlja u regiji a sve je strano,, telefon, plin, nafta, banke, zemlja, e pa onda NE SERI, poserem se ja na takvu drzavu, di za vrijeme krize premijer dobi auto od 4 milje kuna, imas poima kolko je to top stipendija... pa ti ostani ovde ja idem cim cu moci...
Dragi Hrvati,
Iselimo se kolektivno pa da se od nikog vise nce moci krasti. I u Americi cete naletiti na zivotne probleme ali hvala bogu njihov mentalni sklop je drugaciji a i mi se ponasamo skroz durgacije jer nas tamo nitko ne zna...pa se okurazimo...hehehhe, anyway sretno svima, sve se moze, nista nije nemoguce pa tako ni u 'Rvatskoj al mi nemamo muda jer 'sto ce susjedi reci' a bogme i psiholoska silovanja od stoljeca sedmog od strane tudinaca su nas naucila kako sutiti, trpiti i zaliti se. Upozoravam da prije nego sto sletite 'u obecanu zemlju' odbacite i zadnji dasak hrvatskog mentaliteta jer necete ni 2 cm dogurati u americi...i da se nikad vise ne okrenete za Hrvatskom a kamoli da vam padne na pamet glasovati iz dijaspore nakon godina vani jer kao ste pametniji...Hvala unaprijed
i btw...uciti puno tamo i citajte...jer ima i tamo needuciranih i boge nigdje nisu dogurali osim do rada u Walmartu
Sretno i pametno
dodatne informacije o sad-u i studiranju: institut za razvoj obrazovanja
Srednji jug, centar zemlje vam je jeftiniji...i benzin i sve
Tokra,
Koliko sam ja upoznat a jeasm puno kad je u pitanju J1 viza jer sam je dobio 3 puta kad sam išao na CCUSA, ovako ti stoji priča!!! Prije samog odlaska u SAD ako ides na CCUSA moraš znati prije od kad i do kad ćeš ostati na programu u SAD-u . Na osnovi tih datuma ti Američka ambasada u Zagrebu daje vizu na kojoj su ti isti datumi napisani. Kad ulaziš u SAD i pri coustomsu ti striček samo pita di ideš, koji su ti planovi i koji je tvoj povod ulaska u SAD!? Ti naravno odgovoriš iskreno i on ti da pečat na vizu i I-94 form. Nakon toga si naravno slobodna!! Taj I-94 ćeš ispuniti i dobiti a kad sletiš ćeš ga predati na customs. To je to, znači ti neće doći tamo i njima govoriti koliko ostaješ pa ti oni odrede datume, to ćeš napraviti prije samog odlaska u US Ambasadi u Zagrebu!!
evo ovako trebam pomoc ja bi volia ic u ameriku samo neznam di se triba javit i kako dobit visu.inace po struci sam vozac b,c,d, i e kategorije s zavrsenom srednjom skolom za vozaca...sad dali prvo trebam nac posao preko interneta pa kad ga nadem da mi oni srede visu ili???molim vas da mi neko rece ko je bia gore.i jos me zanima kad bi dosao gore i kad bi mi se svidjelo jeli znate kako ostat zivit gore netrebam dobit drzavljanstvo samo da legalno zivim i radim.. unaprijed hvala moj mail je: nataipero@yahoo.com
I mene zanima kako otici radit u ameriku ,,bilo di???
Javite mi na mail: zivaljmartina@gmail.com,,plizzz
Zasto America? Canada vam je dostupna. Za sve koji imaju izmedu 19-35g. Izaberite laksi put a jednom kad dodete tamo onda cete lakse naci nacin za dalje.
cujte ljudi jasam bio 5 godina u Aljasci tamo je super sta zaradis vecinu stvari ostavis ima gdje izaci i sta kupitit naravno ne kao u drugim dijelovima sad-a ali neide tise nikud kad je -45 radio sam kao kamiondzija na tim ledanim nazovimo ih cestama odnosno moru,tkose neboji zime i zeli za kratko vrijeme zaradit Aljaska je prava stvar
STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-17:00